Η Πλατυτέρα των Ουρανών

16 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

Γράφει ο Νίκος Ταμουρίδης
Αντιστράτηγος ε.α. - Α’ Υπαρχηγός ΓΕΣ
Σήμερα ρίξαμε τις ασπίδες όλες στον σύγχρονο καιάδα
του φιλοτομαρισμού και του ωχαδελφισμού

«Πορφυρέαν σοι Λεωνίδα, ώπασε χλαίνην Ξέρξης, ταρβήσας έργα τάς αρετάς. Ου δέχομαι! Προδόταις αύτα χάρις. Ασπίς έχει με και νέκυν, ο πλούτος γαρ ουκεμόν εντάφιον»,  δηλαδή «Με πορφυρά χλαίνη σε σκέπασε ο Ξέρξης Λεωνίδα, φοβηθείς τα έργα των αρετών σου. (Αλλά είπες) Δεν δέχομαι! Αυτά είναι χάρη για τους προδότες. Είθε η ασπίδα να με σκεπάζει και νεκρόν, αφού ο πλούτος δεν (θέλω να) είναι δικό μου εντάφιο», διατρανώνει επιτύμβιο επίγραμμα προς τιμήν του Λεωνίδα, τιμώντας τον άνδρα για την, μοναδικής ιστορικής και όχι μόνο αξίας, μάχη των Θερμοπυλών.
Δεν τολμούμε φυσικά να κάνουμε σύγκριση των αρχόντων Ελλήνων της εποχής εκείνης με τους σημερινούς Έλληνες (;) άρχοντες, γιατί: Τότε το κάθε λογής δώρο από τον εχθρό εθεωρείτο επαίσχυντο έγκλημα και ετιμωρείτο με ισόβια εξορία, δήμευση περιουσίας και γκρέμισμα συθέμελα της οικίας του παραβάτη. Σήμερα τα δώρα (στην αγορά καλούνται μίζες) αποτελούν καθημερινότητα και οι αποδέκτες τους ''βασιλεύουν'' ανενόχλητοι! Τότε έδιναν την ζωή τους για την Πατρίδα «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι».
Σήμερα παίρνουν την ζωή της Πατρίδας, υποδουλώνοντάς την στους ξένους, μη λογαριάζοντας «εκείνους»
για τους οποίους υπάρχουν.
Τότε αγωνίζονταν
«περί πάτρης» βλέποντας μόνο το συμφέρον της χώρας τους. Τώρα αγωνίζονται «περί πάρτης», κοιτάζοντας αποκλειστικά το ατομικό και το κομματικό συμφέρον. Τότε έδιναν όρκο πίστης στην πατρίδα και έψαλλαν παιάνες βαδίζοντας προς την μάχη.
Σήμερα δεν υπάρχουν καν όρκοι, ούτε παιάνες, γεμίσαμε άθεους και απάτριδες. Τότε οι μάνες έδιναν την ασπίδα στο παιδί τους λέγοντας
«ή ταν ή επί τας» (ή θα έρθεις πίσω νικητής με αυτήν ή θα σε φέρουν νεκρό πάνω σε αυτήν).Σήμερα δεν υπάρχουν καν ασπίδες, τις ρίξαμε όλες στον σύγχρονο καιάδα του φιλοτομαρισμού και του ωχαδελφισμού. Τότε οι νέοι έδιναν υπόσχεση στους παλαιούς «άμμες δε γ' εσόμεθα πολλώ κάρρονες» (εμείς θα γίνουμε καλύτεροι από εσάς). Σήμερα οι νέοι παρακολουθούν αποσβολωμένοι τους ''άρχοντες'' της χώρας να τους κλέβουν το μέλλον τους.
Τότε μισήθηκε ο Εφιάλτης, ο οποίος έδειξε το προδοτικό μονοπάτι στους βάρβαρους εχθρούς, προκειμένου να διαβούν προς το εσωτερικό της Ελλάδας, προς το ιερόν πτολίεθρον! Σήμερα λατρεύεται ο Εφιάλτης, καθόσον σύγχρονοι απόγονοί του άνοιξαν τα προδοτικά μονοπάτια και πλημμύρισε η ιερή χώρα των Ελλήνων από αλλόθρησκους και αλλοεθνείς σύγχρονους βαρβάρους από Ανατολή και Δύση!
Τότε οι 300 πολέμησαν υπέρ πατρίδας και θυσιάστηκαν οι λίγοι για τους πολλούς, για την Ελλάδα ολόκληρη! Ο δε αγώνας τους ώθησε τον μεγάλο Αλεξανδρινό μας ποιητή να γράψει «Τιμή σ' εκείνους όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες», δίνοντας το στίγμα της αξίας της ανθρώπινης ζωής!
Σήμερα οι 300 δεν υπάρχουν, δεν λειτουργούν, δεν αγωνίζονται, δεν νοιάζονται για την Ελλάδα. Το μόνο που τους απασχολεί είναι η νομή της εξουσίας και του χρήματος!
Τότε οι Έλληνες ενώθηκαν, πολέμησαν, μεγαλούργησαν!
Σήμερα η χώρα βρίσκεται υπό μία ιδιότυπη κατοχή και ξεπουλιέται απ' άκρη σ' άκρη. Ο λαός φτωχοποιείται. Η ανεργία καλπάζει. Τα παιδιά μας φεύγουν στο εξωτερικό για να δουλέψουν. Η εγκληματικότητα έχει φτάσει στα ύψη.
Η ελληνική παιδεία
''το μόνον εν ημίν αγαθόν αθάνατον και θείον'' διαλύεται, μέσα στην δίνη του μαρξιστικού διεθνισμού και της σύγχρονης ισοπεδωτικής Νέας Παγκόσμιας Τάξης.
Τα ΜΜΕ συνεχίζουν τον γνωστό ρόλο του πλυντηρίου εγκεφάλων.
Οι γνωστοί γείτονες μας απειλούν και προκαλούν.
Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας απαξιώνονται.
Οι εκατοντάδες χιλιάδες αλλόφυλοι και αλλόθρησκοι που κατακλύζουν την χώρα διαλύουν τον κοινωνικό μας ιστό. Ο πληθυσμός μας αλλοιώνεται.

Η Ελλάδα αποχριστιανοποιείται ή μάλλον, ορθότερα, ισλαμοποιείται!
Τα εθνικά μας δίκαια χαρίζονται στους εχθρούς μας. Η μεγαλύτερη ίσως εθνική καταστροφή της Ελληνικής ιστορίας ήδη πλησιάζει!
Αυτό δεν μπορεί παρά να είναι
«ο θρίαμβος της προδοσίας» κατά της Ελλάδας!

Ελλάς, όμως, και Ελευθερία είναι δυο έννοιες διαχρονικά ταυτόσημες!
Γι’ αυτό τις κάθε μορφής
«Θερμοπύλες», που αποτελούν παγκόσμια ανάμνηση αρετής και δόξας παντοτινής, ακολουθούν «Σαλαμίνες και Πλαταιές»!
Γιατί αυτό το έθνος των Ελλήνων πάντα γεννά Λεωνίδες, Θεμιστοκλήδες και Παυσανίες! Γιατί οι Έλληνες το έχουν μέσα τους «ζυγόν να μην υποφέρουν», να ξεσηκώνονται, να ενώνονται και να πολεμούν για ναν' η ΠΑΤΡΙΔΑ τους ΕΛΕΥΘΕΡΗ!

pentapostagma.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 
 
 
10 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

Του παπα - Ηλία Υφαντή

 

Ένα λαϊκό τραγουδάκι, θαρρώ του Μάνου Χατζηδάκη, λέει μεταξύ άλλων: «Μας κέρασαν γλυκό, μας κέρασαν και μέντα, μα για το φονικό δεν είπαμε κουβέντα».
Ποιο είναι το «γλυκό» και ποιο το «φονικό»;
«Γλυκό» είναι τα δήθεν κονταροχτυπήματα μεταξύ των πολιτικών μας λησταρχών και απατεώνων, με τα πλαστικά κοντάρια, που τους έχουν εφοδιάσει οι πάτρωνές τους. Τα φαιδρά, δηλαδή, και ανόητα που ανταλλάσσουν μεταξύ τους σχετικά με τις οικογενειακές ή προσωπικές τους «πομπές».
Προκειμένου να μας αποπροσανατολίζουν και αποκοιμίζουν, για να μην βλέπουμε τον τεράστιο λάκκο, που σκάβουν, για να μας θάψουν ζωντανούς.
Και ποιο το «φονικό» και  ο «λάκκος»; Είναι η πατέντα της προδοσίας, που έχουν διαχρονικά εξυφάνει οι μισέλληνες και οι ανθέλληνες αυτοί μεθοδικά, προκειμένου να εξαφανίσουν την πατρίδα μας, τον λαό μας και σε τελική ανάλυση ό,τι έχει σχέση με τον μεγάλο διαχρονικό πολιτισμό μας. Τον οποίο υπονομεύουν σε όλα τα επίπεδα και με όλα τα μέσα.
Προς τον σκοπό αυτό επιστρατεύουν αργυρώνητους ντόπιους εφιάλτες, πολιτικούς, δημοσιογράφους, συγγραφείς οι οποίοι κάνουν το μαύρο άσπρο και σαν τους γερμανοτσολιάδες της Κατοχής, δίκην αρουραίων, υποσκάπτουν από παντού τα θεμέλια της πατρίδας μας. Δεν είναι καθόλου τυχαίο, που πριν από χρόνια έκαψαν τα πολυκαταστήματα του ΜΙΝΙΟΝ, του Κλαουδάτου, του Κατράντζος Σπορ, κλπ. για να τα αντικαταταστήσουν με τα δικά τους Λίντλ κλπ. με τα οποία ρουφούν το αίμα της πατρίδας μας. Ούτε επίσης το ότι μας έβαλαν να ξεριζώσουμε τα λιοστάσια μας και τα αμπέλια μας και να σταματήσουμε τις καπνοκαλλιέργειες, που ήταν το αποκούμπι της επιβίωσής μας. Ούτε που μετέφεραν κάποια εργοστάσια της πατρίδας μας στη Γερμανία, για να αυξήσουν τον δικό τους τον πλούτο και την δική μας ανεργία, ώστε  να πολλαπλασιαστούν δραματικά οι αυτοκτονίες. Ούτε που εξαφανίζουν τις εφευρέσεις κάποιων Ελλήνων και συχνά και τους εφευρέτες τους. Ούτε που έθαψαν κάποιες μεγάλες αρχαιολογικές ανακαλύψεις, από φόβο μήπως ενισχυθεί το εθνικό φρόνημα των Ελλήνων. Ούτε, που φρόντισαν να αφαιρέσουν απ’ την παιδεία μας κάθε ίχνος εθνικής και θρησκευτικής συνείδησης και να διαστρεβλώσουν ό,τι έχει απομείνει, ώστε να την καταστήσουν από αφυπνιστικό εγερτήριο, σε αποχαυνωτικό ναρκωτικό. Ούτε που εμφανίστηκαν κάποιοι, προφανώς αργυρώνητοι, αναθεωρητές της ιστορικής και θρησκευτικής παιδείας του λαού και ιδιαίτερα της μαθητιώσας νεολαίας μας. Ούτε που ο διαβόητος κορωνοϊός ξεκίνησε από την οικονομική αντίπαλο των Η.Π.Α., Κίνα, για να πλήξει ιδιαίτερα κάποιες χώρες, που φαίνεται να σηκώνουν παντιέρα απέναντι στο καρκίνωμα της παγκοσμιοποίησης.

Κι ας έρθουμε στα πρόσφατα ρεσιτάλ προδοσίας, που δόθηκαν σχετικά με τις Πρέσπες και την κυοφορούμενη τώρα σχετικά με το Αιγαίο. Είναι, λένε οι Συριζαίοι, υπερήφανοι για την προδοσία της Μακεδονίας. Αφού βέβαια έχουν καθιερώσει και τις «παρελάσεις υπερηφανείας» σχετικά με την νομιμοποίηση πια της ανάλογης με τα Σοδομα και τα Γόμορρα διαστροφικής πολιτικής τους.
Με την οποία θέλουν να αντικαταστήσουν την ηθική του Ευαγγελίου.
Και μάλιστα να την επιβάλουν, εξ απαλών ονύχων, και στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας, προκειμένου ν’ ακολουθήσουν τον προσανατολισμό, που χαράσσουν οι μάνατζερ της διαφθοράς.

Υποβάλλουμε, λοιπόν, στην υπερήφανη μεγαλειότητά τους δύο διακριτικά ερωτήματα: Πρώτον, γιατί οι πάτρωνές τους σιωνιστές και ναζιστές φαγώθηκαν να συντελεστεί η προδοσία της Μακεδονίας; Μήπως επειδή ερωτεύτηκαν παράφορα την πατρίδα μας; Ασφαλώς ΟΧΙ. Αφού ποτέ δεν ήθελαν το καλό μας ούτε οι Γερμαναράδες ούτε οι σιωνιστές. Όπως διαχρονικά μαρτυρεί η ιστορία. Γιατί δεν υπάρχει καμμιά περίπτωση, κατά την οποία να επέδειξαν απέναντί μας φιλικές διαθέσεις. Σε δολιοφθορές και καταστροφές σε βάρος μας πρωτοστάτησαν και ποτέ σε ευεργεσίες. Είναι τυχαίο νομίζετε το ότι οι πρωθυπουργοί μας των τελευταίων χρόνων σπεύδουν στην Κίρκη του Βερολίνου, για να πάρουν την ευλογία της και να πράξουν τα χείριστα σε βάρος της πατρίδας μας;
Και το
δεύτερο σχετικό ερώτημα: Γιατί ο υπερήφανος για την προδοσία των Πρεσπών Αλέξης, δεν έκαμε δημοψήφισμα προκειμένου να δώσει δημοκρατικό έρεισμα στο κοσμοϊστορικό κατόρθωμά του; Αφού, έτσι κι αλλιώς, η Κίρκη του Βερολίνου τον δίδαξε να είναι κυνικός και αδίστακτος, ώστε ν’ ανατρέπει, «για το καλό μας», ακόμη και τα δημοψηφίσματα!

Και σχετικά τώρα με την άλλη κυοφορούμενη στο Αιγαίο προδοσία του Κούλη. Μπορούσαν από χρόνια, σύμφωνα με τους επαΐοντες, να είχαν τακτοποιήσει αυτό το θέμα, αλλά δεν το έπραξαν. Και όχι γιατί δήθεν φοβόντουσαν την Τουρκία. Το μορμολύκειο της Τουρκίας το επικαλούνταν για τον λαό. Για να τον τρομοκρατούν, ώστε να μην υποπτεύεται την κυοφορούμεη προδοσία τους. Όλα γίνονταν και γίνονται εν συνεννοήσει με τους απέναντι και τους από πάνω, που προωθούν ραγδαία τα ανθελληνικά σχέδιά τους για την φυλετική, πληθυσμιακή, θρησκευτική και γενικότερα πολιτισμική μετάλλαξη των Ελλήνων. Ώστε, κι αν ακόμη αυτός ο τόπος συνεχίζει να λέγεται Ελλάδα, να μην έχει καμμιά σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και να γίνει κλωτσοσκούφι των προαιώνιων εχθρών μας.
Που σημαίνει ότι οι δήθεν κυβερνήτες μας δεν έχουν κάνει - όπως συχνά λέγεται απ’ τους ίδιους ή και άλλους - κάποια λάθη. Εκτελούν με ακρίβεια τα αλάθητα σχέδια των «αλάθητων» αφεντικών τους.
Λάθη - κατά συρροή - τραγικά και ολέθρια, κάνουν όσοι από υπερβάλλουσα βλακεία και ευπιστία ακολουθούν τυφλά και αμετανόητα τους αδίστακτους αυτούς απατεώνες και ληστάρχους. Και τους δίνουν την δυνατότητα να καταστρέφουν το μέλλον των παιδιών μας και της πατρίδας μας!

papailiasyfantis.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 
 
10 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 

Μέρες της Παναγιάς και πρέπει να παλέψουμε για την λιγότερη προσβολή στην Κυρά μας!
Όπως το Πάσχα κινήθηκαν εναντίον του Υιού Της, έτσι και τώρα εναντίον Της. Και μην μου πείτε το ηλιθίας προελεύσεως
"όλοι είναι ίσοι απέναντι στο νόμο και ευάλωτοι από το κορωνοϊό".
Αυτό είναι λυμένο προ πολλού αλλά ας επαναλάβουμε:
1) Κανένας νόμος - ειμή μόνο ο παρά-νομος - δεν είναι ισοπεδωτικός, θεωρώντας ίσια κι' όμοια τα μπαράκια, τα καφέ, τα εστιατόρια και τους ναούς! Για τον απλούστατο λόγο ότι στον ναό υπάρχει η θεία χάρις η οποία προστατεύει αυτούς που πιστεύουν (και μόνο αυτούς, καθώς δεν "φορτώνεται" σε όσους δεν την επικαλούνται), ενώ στους λοιπούς χώρους υπάρχουν απλά καφέδες, ποτά και φαγητά.
2) Για εκείνους που θα πουν ότι dura lex sed lex (σκληρός ο νόμος αλλά νόμος) θα θυμίσουμε ότι το σύνολο των διατάξεων που αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του Συντάγματος, ξεκινά με την φράση "Εις το όνομα της Αγίας Ομοουσίου και Αδιαίρετου Τριάδος" που σημαίνει πως η Ορθόδοξη πίστη είναι που διέπει και σκέπει τις κινήσεις των αρχόντων της πολιτείας. Ή τουλάχιστον έτσι θάπρεπε να είναι! Άρα εκτός από ασεβής είναι και αντισυνταγματική, η ισοπέδωση που υλοποιείται.
3) Στα καταστήματα εστίασης ο κόσμος "πατείς με, πατώ σε" και οι νομοθέτες βλέπουν τους πιστούς που θα ακολουθήσουν την περιφορά του επιταφίου της Παναγίας, τον Δεκαπενταύγουστο! Αυτό θα συμβεί άπαξ και αυτοί δεν θα πάθουν τίποτε διότι ακολουθούν την Μάνα τους!
Είναι δυνατόν να μην λιτανευτεί π.χ. η Παναγιά της Τήνου; Θα μεταδοθεί ο κορωνοϊός κάτω από την προστασία Εκείνης στην οποία προστρέχουν οι απανταχού της γης Ορθόδοξοι, με την ελπίδα τους θαύματος;
Έχουν κάθε δικαίωμα να απιστούν όσοι το κάνουν αλλά και εμείς έχουμε το απόλυτο δικαίωμα και υποχρέωση να εκφράσουμε την αντίθεσή μας στις βλάσφημες πράξεις τους.
«Ουδείς προστρέχων επί Σοι, κατησχυμένος από Σου εκπορεύεται, αγνή Παρθένε Θεοτόκε, αλλά αιτείται την χάριν, και λαμβάνει το δώρημα, προς το συμφέρον της αιτήσεως».
Εμείς θα κάνουμε αυτό ακριβώς!
4) Και το πρωταρχικό και κορυφαίο, για να το λήξουμε το παραμύθι τους:
Αν τόσο πόνο έχουν για την δημόσια υγεία, ας μην άνοιγαν τα σύνορα στους τουρίστες και ας φρόντιζαν να μην γίνεται της "Μυκόνου" στην εστίαση. Όσο για την οικονομία, ας έδιναν επιδοτήσεις στους θιγομένους. Λεφτά υπάρχουν
(έχει η Ευρώπη...μας).
Και αν στην ζυγαριά μπαίνει η οικονομία και η πίστη, θα πρέπει να είσαι πολύ μάγκας για να διαλέξεις
(εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα).
Εμείς πάντως έχουμε διαλέξει καθώς πρέπει να είσαι πολύ ηλίθιος, για να ...πουλήσεις την Παναγία!
Υ.Γ. Λιμοί, λοιμοί, σεισμοί, καταποντισμοί....τα έχουμε όλα! Σε ποιόν προτείνετε να καταφύγουμε κύριοι "ειδικοί επιστήμονες" και αρμόδιοι;

anazhthseis-elena.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 
 
 
 
10 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 Του Απόστολου Παπαδημητρίου

 
Η πατρίδα μας διέρχεται την τρίτη μεγάλη κρίση στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού. Οι δύο προηγούμενες σήμαναν μεγάλες συμφορές που ακολούθησαν. Την πρώτη, που σήμανε το τέλος του αρχαίου Ελληνικού κόσμου, ακολούθησε η υποταγή στους Ρωμαίους χωρίς ιδιαίτερη αντίσταση, μάλιστα και με σύμπραξη των Ελλήνων του Νότου κατά των Μακεδόνων. Την δεύτερη, που σήμανε το τέλος της χιλιόχρονης αυτοκρατορίας της Ρωμανίας, ακολούθησε η υποταγή στους Οθωμανούς, με την σύμπραξη των αθρόα εξισλαμισθέντων Ρωμηών της Μικράς Ασίας, αρχικά, και της κυρίως Ελλάδος, μεταγενέστερα.
Έχουμε εθιστεί στο να αποδεχόμαστε ότι η κρίση που μας μαστίζει είναι κρίση οικονομική, η οποία οφείλεται σε διεθνείς συγκυρίες.
Αυτό διακηρύσσουν όλοι οι «επαΐοντες», πολιτικοί, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι και λοιποί. Ουδείς λόγος για την ηθική σήψη και την κατάρρευση των αξιών, που σηματοδοτούν την πνευματική κρίση, για την οποία όμως απαγορεύεται να γίνεται λόγος στο όνομα του ορθολογισμού! Η εισαγωγή στην ανάλυση της κρίσης του όρου “πνευματική” δηλώνει είσοδο στον χώρο της μεταφυσικής, την οποία κατά δαιμονικό τρόπο αρνείται ο άνθρωπος τόσο της νεωτερικότητας, όσο και της μετανεωτερικότητας. Και όμως η προσθήκη της πρόθεσης «μετά» μαρτυρεί είσοδο σε νέα ιστορική περίοδο και συγκεκριμένα σ’ αυτήν που, μετά την κατάρρευση των ιδεολογιών, βλέπουμε άγρια να επελαύνει ως μόνη «ιδεολογία» η αντιηθική υπό την ευρεία έννοια του όρου: Άγρια εκμετάλλευση δισεκατομμυρίων συνανθρώπων μας από μία μικρή κάστα νέων φεουδαρχών, των τραπεζιτών, οι οποίοι δρουν με υποχείρια τους πολιτικούς απανταχού της γης, εκλεγμένους ή μη από τους λαούς. Άγρια πολεμική κατά της οικογένειας και κατά της κοινωνικής συνοχής.
Στη σύγχυση, που έχουν ενσπείρει στους λαούς οι δυνάμεις του συστήματος διεθνούς εξουσίας, προστέθηκε πρόσφατα αυτή της πανδημίας εκ του κορωναϊού. Πολλοί, ιδιαίτερα ηλικιωμένοι, όπως ο γράφων, έχοντας θέση σε δεύτερη μοίρα τα καθημερινά τους προβλήματα, ζουν με τον διαρκή φόβο, αν όχι τρόμο, των εξελίξεων. Αν κάποιος τολμήσει να εκφράσει την παραμικρή επιφύλαξη επί των απόψεων, που το σύστημα εξουσίας, μέσω του Π.Ο.Υ., έχει επιβάλει, υπάρχει πληθώρα εγκαθέτων, που ευθύς θα εκσφενδονίσουν εναντίον του λίβελο με την κατηγορία του συνομωσιολόγου!

Στα ανωτέρω προβλήματα έχει προστεθεί για μας τους Έλληνες η ένταση της τουρκικής προκλητικότητας η οποία από τις διαρκείς παραβιάσεις έχει περάσει πλέον σε ωμές διεκδικήσεις, καθώς το διεθνές δίκαιο, το οποίο επικαλούνται οι διαχρονικά ενδοτικοί πολιτικοί μας, έχει καταστεί κουρελόχαρτο, κατά την λαϊκή φράση. Μπροστά στην προκλητικότητα αυτή, μέρος του λαού μας αναμένει ακόμη τη έλευση βοήθειας από την Δύση, όπως τότε που η Βασιλεύουσα ετοιμαζόταν εν όψει της έναρξης της πολιορκίας της από τον Μωάμεθ. Τότε οι αναμένοντες την βοήθεια, οι ενωτικοί, ήσαν λίγοι. Τώρα οι
«ανήκοντες εις την Δύσιν» έχουν γίνει πολλοί. Τότε οι πολλοί, με την έναρξη της πολιορκίας κατέφευγαν στους ναούς για παρακλήσεις, προκειμένου η Παναγία μητέρα του Χριστού να σπεύσει σε βοήθεια της Πόλης, όπως πολλές φορές στο παρελθόν. Σήμερα ελάχιστοι προσέρχονται στους ναούς για τις παρακλήσεις του δεκαπενταυγούστου, πολύ λιγότεροι δηλαδή σε σχέση με προηγούμενα έτη. Η δικαιολογία πρόχειρη: Δεν παρήλθε ο κίνδυνος του άκρως μεταδοτικού ιού.
Ο θρύλος, που διέσωσε χρονικογράφος της άλωσης, αναφέρει ότι κατά λιτανεία στους δρόμους της Πόλης, η εικόνα της Παναγίας έπεσε αιφνιδίως και χωρίς λόγο από τα χέρια εκείνων που την κρατούσαν, με συνέπεια να θορυβηθούν οι παρόντες στο έπακρο. Θεώρησαν έκδηλο το σημάδι ότι η Παναγία είχε αποσύρει την σκέπη της από την Πόλη. Σύντομα αυτή περιήλθε και παραμένει στα χέρια των κατακτητών της. Σήμερα οι λιτανείες αποφεύγονται. Ποια να είναι η κύρια αιτία; Μήπως ο φόβος να συνοδεύσουν κατά την λιτανεία την εικόνα μόνο οι κληρικοί και οι κρατούντες τα εξαπτέρυγα, όχι παιδιά πλέον αλλά υπερήλικες;
Μήπως και εμάς μας έχει κυριεύσει ο
«ορθολογισμός» και θεωρούμε αρκετά τα μέσα που διαθέτει η επιστήμη για την πρόβλεψη του καιρού; Γι’ αυτό ίσως και συστοιχιζόμαστε με εκείνους, ιδιαίτερα τους διαβιούντες στα μεγάλα αστικά κέντρα, που έχουν αποκαλέσει ακραία τα έντονα καιρικά φαινόμενα, ακόμη και θεομηνίες. Μάλιστα σπεύδουμε να υπερτονίσουμε την θεία τιμωρία, κατά το βατικάνειο πρότυπο, έχοντας λησμονήσει ότι ο Θεός είναι Αγάπη και όχι τιμωρός.
Ο άνθρωπος τιμωρείται γινόμενος υποχείριο του διαβόλου.
ΟΙ μεγάλες καταστροφές είτε από πλημμύρες είτε από πυρκαϊές οφείλονται στην ανθρώπινη απληστία και την διαπλοκή για την εξασφάλιση υπερκερδών.
Η κάλυψη ρεμάτων, η πυκνή δόμηση σε δασωμένες εκτάσεις και άλλα δεν επισύρουν την μήνη του Θεού. Ο άνθρωπος απλά τιμωρείται επιλέγοντας να πορευθεί στον βίο του ερήμην του Θεού μη επιθυμώντας να τον συνοδεύει η χάρη Του. Είναι φυσικό ο σύγχρονος άνθρωπος Να έχει καταστεί δαιμονιώδης.
Η σύγχυση είχε ως αποτέλεσμα πλείστοι όσοι, πιστοί και
«άπιστοι» να συμπορευθούν πρόσφατα μετά την απόφαση των ισλαμιστών (οι πλείστοι θεώρησαν αποκλειστικά υπεύθυνο τον Ερντογάν) να μετατρέψουν εκ νέου τον ναό της του Θεού Σοφίας σε τέμενος.
Δεν γνωρίζω πώς, όλοι αυτοί τοποθετήθηκαν έναντι του συμβάντος του θανάτου του μουσουλμάνου ιερωμένου, ο οποίος
«ειρηνικότατα» κράδαινε μεγάλου μεγέθους σπαθί κατά την πανηγυρική πρώτη ισλαμική προσευχή εκεί. Κάποιοι ίσως έσπευσαν να τονίσουν: Θεία τιμωρία για την βεβήλωση. Οι «ορθολογιστές» θα έκαναν λόγο για σύμπτωση και θα λοιδόρησαν τους πρώτους. Από τον ορίζοντα των πρώτων χάθηκε για μία ακόμη φορά ο Θεός της αγάπης. Από τους δεύτερους, την συντριπτική πλειοψηφία, διέφυγε το άκρως σημαντικό όχι κατά τον θάνατο, αλλά κατά την πρώτη προσευχή. Ο μουσουλμάνος ιερωμένος στάθηκε συνεπής προς τις διακηρύξεις της πίστης του, η οποία του ζητά να την επιβάλει σε αλλόθρησκους ακόμη και δια της βίας. Και όμως, ενώ εντείνεται ο διωγμός κατά της Εκκλησίας στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, οι κυβερνήσεις έχουν καταστεί εντολοδόχοι εκτέλεσης σχεδίου, που προβλέπει την κυριαρχία του ισλάμ στην Ευρωπαϊκή ήπειρο.
Και όλοι οι
«προοδευτικοί» φληναφούν υπέρ των δικαιωμάτων των αποκλήρων, οι οποίοι ως κομπάρσοι στο σχέδιο, μετά την καταστροφή των χωρών τους από τους άπληστους δυτικούς, εφορμούν κατά των συνόρων μας με την αμέριστη συμπαράσταση των ισλαμιστών της γείτονος και την γενικόλογη και θολή συμπαράσταση δήθεν των δυτικών «φίλων», «συμμάχων» και «εταίρων» προς την χώρα μας, για την οποία «συμπαράσταση» πολλοί αφελείς ή υποκριτές εκφράζουν και ευχαριστίες!
Κάποιοι, ελάχιστοι, επικαλούνται την βοήθεια της Παναγίας, ώστε με την παρέμβασή της προς τον Σωτήρα Χριστό, να αποτρέψει τον κίνδυνο θερμού επεισοδίου. Αλλά γιατί να παρέμβει η Παναγία; Το ερώτημα το είχε θέσει ο αγράμματος, πλην θυμόσοφος Μακρυγιάννης: Επειδή ψάλλουμε ελάχιστοι το
«και σε μεσίτριαν έχω προς τον φιλάνθρωπον Θεόν»;
Επειδή πολλοί γιορτάζουμε το πανηγύρι της, το Πάσχα του καλοκαιριού προηγουμένων γενεών, την παραμονή της γιορτής της και δεν προσερχόμαστε ούτε στο
«δι’ ευχών» στους πανηγυρίζοντες ναούς; Επειδή, όπως ψιθυρίζεται, ενδέχεται την τελευταία στιγμή να απαγορευθεί η τέλεση της Θείας Λειτουργίας κατά τον Δεκαπενταύγουστο; Θα τολμήσουν; Είναι καίριο ερώτημα. Αν λάβω υπ’ όψη την μέχρι τώρα ενδοτική στάση των πιστών, δεν το αποκλείω.
Πάντως, όταν η κρίση οξυνθεί ακόμη περισσότερο, όλοι μας, αποβάλλοντες τον
«ορθολογισμό» μας θα καταφύγουμε σε ικεσία προς την Γοργοεπήκοο, ενθυμούμενοι τους στίχους, που η Σοφία Βέμπο διαλαλούσε κάποτε: «Στη γλυκειά Παναγιά προσευχόμαστε όλοι».

«ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ»

kozanilife.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 
 
 
 
 
9 Αυγ. 2020

Ιστολόγιο |


 

 

ΚΑΤΙ ΚΙΝΕΙΤΑΙ...Από τις 18.45’ παρατηρούνται μαζικές μετακινήσεις του τουρκικού πολεμικού ναυτικού… ενώ ήδη το Oruc Reis τους αναμένει...

Οι … κρίσιμες μονάδες μας τέθηκαν ήδη σε επιφυλακή 30 λεπτών....

____________________

Ο ίδιος Ασκητής ΡΩΤΗΘΗΚΕ τι βλέπει να έρχεται τώρα, και απάντησε:
«ο ΧΑΡΟΣ, το ΧΑΟΣ και ο ΧΑΜΟΣ να θριαμβεύουν»
Αλλά ΜΗ φοβάστε: από πίσω έρχεται ο ΘΕΟΣ !!!
Κακά τα ψέμματα, «Όοοοοολοι» έχουν ανάγκη έναν … πόλεμο...
Γιατί με όλα αυτά … που θα συμβούν πολύ σύντομα, η χρεοκοπία κρέμεται και πάλι απειλητικά μπροστά μας και πολύ κοντά μας …

Ελπίδα και πίστη στο Θεό ώστε να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων...

 

Πηγή: Σημαντικά Νέα
shmantikanea.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης