Η Πλατυτέρα των Ουρανών

21 Απρ. 2021

| Ιστολόγιο |


 

Στη σφαίρα της απόλυτης παραφροσύνης κινούνται πλέον τα κυβερνητικά «μέτρα» σε σχέση με την ανεξέλεγκτη επέλαση του τρίτου και φονικότερου κύματος της πανδημίας στη χώρα. Από όπου και αν τα πιάσεις, δεν βγάζουν νόημα.

 Από τον Γιώργο Χαρβαλιά

  Μέχρι και την Ανάσταση του Κυρίου σκέφτηκαν να επισπεύσουν για να υπακούσει στους νέους κανόνες κυκλοφορίας.
Εξηγήστε μου εσείς πώς, την ώρα που χάνονται «καραβιές» Ελλήνων κάθε μέρα, κάποιοι ηλίθιοι, ένθεν κακείθεν, μπορεί να συζητούν τη χρονική μετατόπιση της Αναστάσιμης Λειτουργίας κατά μερικές ώρες; Τί ακριβώς θα μπορούσε να εξυπηρετεί αυτό; Να ακουστεί το «Χριστός Ανέστη», ας πούμε, με το φως της ημέρας και όχι τα μεσάνυχτα, όπως επιβάλλει το τελετουργικό και όπως γίνεται από τότε που θυμόμαστε τους εαυτούς μας στη χώρα αυτή; Ε, λοιπόν, τίποτα απολύτως δεν αλλάζει. Ούτε στο υγειονομικό ούτε στο ενδημικό πεδίο. Απλώς, κάποιοι στο περιβάλλον του πρωθυπουργού, βαθιά προβληματικοί, κομπλεξικοί και μισέλληνες, μέσα στην αναμπουμπούλα βρίσκουν την ευκαιρία να λύσουν τις διαφορές τους με την Ορθοδοξία, ξεφτιλίζοντας τις ιερότερες στιγμές της. Αφού μπορούν να μετατοπίζουν την Ανάσταση, σε λίγο θα μπορούν και να την καταργήσουν.
Ας υποθέσουμε λοιπόν ότι αυτή η κουβέντα, η εντελώς αχρείαστη, που δεν έπρεπε καν να τεθεί στο τραπέζι, αν είχαμε ιεράρχες που σέβονταν τα ράσα τους, δεν γίνεται στο πλαίσιο της κρίσης πανικού που έχει κυριεύσει την κυβέρνηση, αλλά εξυπηρετεί σκοπιμότητες των κομπλεξικών τους οποίους προαναφέραμε. Αυτών που κατάφεραν να μην αναφέρεται ο ρόλος της Εκκλησίας στη συμπλήρωση δύο αιώνων από τη μεγάλη Επανάσταση του Γένους.
Ωραία, λοιπόν. Πείτε ότι αυτό το καταλάβαμε. Αλλά για ποιόν λόγο, δεύτερη συναπτή χρονιά, δεν θα γιορτάσουμε Πάσχα στο χωριό; Για να κάνουμε καλοκαίρι; Εμείς; Ή, μήπως, οι Γερμανοί τουρίστες; Γιατί πώς αλλιώς μπορεί να εξηγηθεί ότι άνοιξαν οι μετακινήσεις για τους επισκέπτες από τις χώρες της Ε.Ε. και μερικές ακόμη, υπό την προϋπόθεση ότι θα επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή μοριακό τεστ 72 ωρών; Δηλαδή, ο εμβολιασμένος Φρίτσης θα έρχεται από το Βισμπάντεν για να βρέξει τα πόδια του στην Ψωροκώσταινα, αλλά ο εμβολιασμένος Έλληνας δεν θα μπορεί να πάει ούτε μέχρι το πατρικό του στη Σπερχειάδα για τον οβελία; Βγάζει νόημα;
Με την ίδια ακριβώς υγειονομική αντίληψη, δεν θα έπρεπε να επιτρέπονται οι εσωτερικές μετακινήσεις για τους Έλληνες που έχουν εμβολιαστεί; Ή για όσους μπορούν να επιδείξουν πρόσφατη αρνητική ένδειξη από μοριακό έλεγχο; Τί είδους πολιτική δύο ταχυτήτων είναι αυτή;
Και τί είδους κυβέρνηση τη σκέφτηκε; Κυβέρνηση που εξέλεξαν Έλληνες για να υπηρετεί κατά προτεραιότητα τους ξένους; Αλλά όχι και όλους τους ξένους…Υπάρχουν και εδώ διακρίσεις. Ανοιξαν οι μετακινήσεις χωρίς υγειονομικούς περιορισμούς για τους εμβολιασμένους Σέρβους, πλην όμως όχι για τους Ρώσους! Που αποτελούν την πέμπτη μεγαλύτερη ομάδα ξένων επισκεπτών στη χώρα. Γιατί, βρε Θεοχάρη; Ρωσικά εμβόλια κάνουν και οι μεν και οι δε (οι Σέρβοι και μπόλικα… κινεζικά). Τί είδους διάκριση είναι και τούτη; Γεωστρατηγικής εμπνεύσεως;
Σας το ξαναλέω, λοιπόν: Κάτι ψυχοτρόπο και απαγορευμένο παίρνουν τα χαριτωμένα κυβερνητικά αγόρια που εκπονούν τα μέτρα ή απλά μισούν τους Έλληνες, τους Ορθοδόξους και τον Πούτιν, γιʼ αυτό βρίσκουν ευκαιρία να βγάλουν το άχτι τους. Άλλη εξήγηση δεν βλέπω…

newsbreak, 21-04-2021

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης 

 

 

 

20 Απρ. 2021

Η Ελπίδα από την Κίνα, μιλά στην ΕΡΤ από το Πεκίνο για την αγάπη της για την Ελλάδα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

20 Απρ. 2021

| Ιστολόγιο |


 

 

 

   Οι μισούντες τον Χριστιανισμό (συνήθως βαπτισμένοι χριστιανοί), ας κατανοήσουν ότι το μόνο που άλλαξε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στους Έλληνες είναι ότι από ειδωλολάτρες που πίστευαν στον μυθικό Δία που έδερνε την εκδικητική και μοιχαλίδα Ήρα που γέννησε τον Ήφαιστο από κρυφή σχέση με τον Κρόνο, και στη «θεά» Αφροδίτη αλληλοαπατιόντουσαν με τον σύζυγό της «θεό» Άρη, στον «θεό» Ποσειδώνα που βίασε την αδερφή του «θεά» Δήμητρα και στον «θεό» Κρόνο που έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και έφαγε τα παιδιά του…,
οι Έλληνες κατάλαβαν την πλάνη τους και πίστεψαν στον Χριστό. Στον Θεό της Αλήθειας, της Αγάπης, της Ειρήνης και της Σωτηρίας!
Ας κατανοήσουν ότι μετά την Ανάσταση του Χριστού, οι χριστιανοί ζούσαν εν κρυπτώ. Μόνο στους 3 πρώτους αιώνες οι χριστιανοί υπέστησαν 18 τουλάχιστον φοβερούς διωγμούς (Νέρων, Δομετιανός, Τραϊανός, Αντωνίνος, Μάρκος Αυρήλιος, Σεβήρος, Μαξιμίνος, Δέκιος, Αυρηλιανός, Διοκλητιανός, Μαξιμιανός, Γαλέριος, Μαξιμίνος, Λικίνιος, Ιουλιανός, Λέων Ίσαυρος, Κωνσταντίνος Κοπρώνυμος, Θεόφιλος κ.ά.), όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια Άγιοι Χριστιανοί Μάρτυρες που τιμώνται - από τότε - καθημερινά με πανηγύρεις στις χριστιανικές Εκκλησίες (Άγιοι Γεώργιος, Δημήτριος, Προκόπιος, Παντελεήμων, Βαρβάρα, Αικατερίνη, Φεβρωνία και πλήθος άλλων), των οποίων τα ονόματα φέρουν πολλοί χριστομάχοι.
Όταν από τον 4ο αιώνα αναγνωρίστηκε ο Χριστιανισμός (αν και κατά περιόδους συνεχίστηκαν οι διωγμοί), η ειδωλολατρία δεν απαγορεύτηκε.
Κάποιοι αυτοκράτορες (Ιουστινιανός, Θεοδόσιος) για να προστατέψουν την κοινωνία, έβγαλαν μερικά αυστηρά διατάγματα κατά των ειδολολατρών, που έμειναν στα χαρτιά, και αυτό έγινε για εκφοβισμό επειδή οι ειδωλολάτρες έκαναν οργιώδεις τελετές όπου πόρνευαν, εκπορνεύονταν, επιδίδονταν σε μαγείες και φόνευαν.

Ας κατανοήσουν οι μισούντες τους χριστιανούς, ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι Χριστιανοί ήταν αυτοί που αμυνόντουσαν στις επιδρομές που έκαναν ξανά και ξανά οι Φράγκοι, Βησιγότθοι, Σαρμάτες, Πέρσες, Αλαμάνοι, Αλανοί, Κουάδοι, Γερμανοί, Οστρογότθοι, Ούνοι. Βάνδαλοι, Σαρακηνοί, Σλάβοι, Λομβαρδοί, Άβαροι. Άραβες,, Βούλγαροι, Ρώσοι, Σέρβοι, Χάζαροι, Πετσενέγκοι, Νορμανδοί, Σελτζούκοι, Μαγυάροι, Ούζοι, Ούγγροι, Σταυροφόροι, Ενετοί, Λατίνοι, Οθωμανοί Τούρκοι, Καταλανοί, Ιωαννίτες ιππότες κ.ά. Αυτοί κατακτούσαν, λεηλατούσαν και κατέστρεφαν τα πάντα και όχι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έχυναν το αίμα τους για να σώσουν την αυτοκρατορία. Ας πάνε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία κ.α. και ας δουν ότι τα μουσεία τους είναι γεμάτα με κλεμμένα αρχαιοελληνικά έργα. Ας τα ζητήσουν από αυτούς. Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούν τους Έλληνες χριστιανούς; Δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι με το ένα χέρι οι Χριστιανοί πολεμούσουν όλους αυτούς που τους επιτίθονταν και με το άλλο χέρι κατέστρεφαν τα αγάλματα του Δία;
Ας κατανοήσουν όλοι αυτοί, ότι οι Χριστιανοί υπέφεραν τα πάνδεινα μέσα στην τουρκική σκλαβιά, διότι Έλληνες ήταν όσοι παρέμεναν Χριστιανοί. Η θρησκεία ήταν αυτή που διαχώριζε τους Έλληνες από τους Τούρκους, διότι όσοι δεν ήταν Χριστιανοί, τούρκευαν.
Ας κατανοήσουν επίσης ότι οι Χριστιανοί Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, Παπαφλέσηδες, Καραϊσκάκηδες και Μπότσαροι πολέμησαν για να ελευθερώσουν την Ελλάδα, ώστε κάποιοι αγνώμωνες πλανεμένοι σήμερα να κοκορεύονται και στην ουσία να λένε ότι οι πρόγονοι παππούδες και γιαγιάδες τους ήταν αυτοί που φταίνε για όλα.
Λίγη ντροπή…

 Στρατής Ανδριώτης

 stratisandriotis.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

 

 

14 Απρ. 2021

Греческая песня «Справедливости солнце», 25 марта 2021 года

Ансамбль им. А.В.Александрова / Red Army Choir