Η Πλατυτέρα των Ουρανών

5 Ιουλ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 

Γράφει ο Κωνσταντίνος Χολέβας – Πολιτικός Επιστήμων

Στις 23.6.2020 το Οικουμενικό Πατριαρχείο κατέταξε στο Αγιολόγιο της Ορθοδόξου Εκκλησίας τον μακαριστό Μητροπολίτη Εδέσσης Καλλίνικο (Πούλο). Ο νέος Άγιος της Εκκλησίας μας διεποίμανε την Ιερά Μητρόπολη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από το 1967 μέχρι την εκδημία του το 1984. Είναι ο πρώτος Επίσκοπος της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο οποίος αναγνωρίζεται ως Άγιος. Γεννήθηκε στα Σιταράλωνα Αιτωλίας, κοντά στο χωριό του Πατροκοσμά.
Την αγιότητά του μαρτυρούν όσοι διετέλεσαν στενοί συνεργάτες του και κυρίως οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος και Εδέσσης Ιωήλ. Ο οσιακός βίος του και η προσήλωσή του στην Ορθόδοξη Παράδοση είχαν σχολιασθεί ευμενώς από τον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη. Ο τάφος του βρίσκεται σήμερα στο Δημοτικό Κοιμητήριο της Έδεσσας.
Αξίζει ιδιαιτέρως να υπογραμμισθεί η πατριωτική δράση του Αγίου Καλλινίκου. Κατετάγη στις Δυνάμεις Καταδρομών στη δύσκολη περίοδο 1946-1949, όταν ο Εθνικός Στρατός αγωνιζόταν εναντίον των δυνάμεων που ήθελαν να αποσχίσουν από την Ελλάδα την Μακεδονία και την Θράκη. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας και ενίσχυσε το φρόνημα των Καταδρομέων.
Θυμίζει τον πατριωτισμό του Αγίου Αθανασίου του Αθωνίτη, τον οποίο τιμά η Εκκλησία στις 5 Ιουλίου. Ο Άγιος Αθανάσιος το 960 προσευχόταν δίπλα στον στρατηγό Νικηφόρο Φωκά για την εκδίωξη των Αράβων κατακτητών από την Κρήτη.
Ο Φωκάς, που αργότερα στέφθηκε αυτοκράτωρ στην Κωνσταντινούπολη, ενίσχυσε οικονομικά τον Αθανάσιο και έτσι ιδρύθηκε η πρώτη κοινοβιακή Μονή του Αγίου Όρους, η Μεγίστη Λαύρα (το 963).

Ο Άγιος Καλλίνικος, Μητροπολίτης Εδέσσης, μιλούσε για την Πατρίδα, τους ήρωες, το 1821. Η εθνική δράση του ενόχλησε τους λίγους φιλοσκοπιανούς που δρούσαν στην περιοχή του. Με διάφορα μέσα άσκησαν αήθη πολεμική εναντίον του. Ο Άγιος Καλλίνικος ουδέποτε λησμόνησε ότι τα χώματα, τα οποία εποίμανε, ήταν ποτισμένα από το αίμα γνωστών και αγνώστων Μακεδονομάχων, όπως του Καπετάν Άγρα και του Αντώνη Μίγγα, που απαγχονίσθηκαν το 1907 κοντά στην Έδεσσα.
Η αγιοκατάταξη ενός Επισκόπου, με σημαντικό ποιμαντικό και εθνικό έργο, αποδεικνύει ότι η Εκκλησία μας αποδέχεται και τιμά τον υγιή και αφανάτιστο πατριωτισμό. Απορρίπτει τα δύο άκρα: Τον εθνοφυλετισμό και τον ρατσισμό αφ’ ενός και τον εθνομηδενισμό και την ηττοπάθεια αφ’ ετέρου. Ο Άγιος Γρηγόριος ο Ναζιανζηνός διδάσκει να αγαπούμε την Πατρίδα όπως αγαπούμε τη μητέρα μας. Το ίδιο έλεγε και ο Άγιος Παΐσιος: «Η πατρίδα είναι μία μεγάλη οικογένεια».
Ο Άγιος Καλλίνικος ως Μητροπολίτης Εδέσσης αγωνίσθηκε για την ανάδειξη της θυσίας των Νεομαρτύρων επί Τουρκοκρατίας. Εόρταζε με την προσήκουσα τιμή την Αγία Χρυσή, η οποία μαρτύρησε στην περιοχή της Αλμωπίας τον 18ο αιώνα.
Για να τιμήσουμε την μνήμη του ας ξαναμιλήσουμε στα παιδιά μας για τους Νεομάρτυρες.

Άρθρο στην ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, 5.7.2020

aktines.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

3 Ιουλ. 2020

- Σχέδιο εισβολής στην Ελλάδα από το 2014.
- Ο Μητσοτάκης ... το “πάει” για νέες Πρέσπες!
- Όσα “προφητικά” είπε η - τότε Πρόεδρος της Βουλής - Άννα Ψαρούδα Μπενάκη (8.2.2005) στον Κάρολο Παπούλια κατά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Προέδρου της Δημοκρατίας, τα “διάβαζε” από άρθρο του Συντάγματος του 1975.

Αποσπάσματα από την ραδιοφωνική εκπομπή “Ανεξάρτητος Παρατηρητής” με τον δημοσιογράφο Μάκη Βραχιολίδη.
Καλεσμένοι στην εκπομπή:
1. Σταύρος Καλεντερίδης, Διεθνολόγος - Γεωστρατηγικός Αναλυτής.
2. Νίκος Καρατουλιώτης, Υποστράτηγος ε.α. και Συγγραφέας.
3. Αντώνης Παπαντωνίου, Ναύαρχος ε.α. και Νομικός.

- Εξαιρετική ανάλυση από τον Σταύρο Καλεντερίδη, διεθνολόγο-γεωστρατηγικό αναλυτή: Το “αφήγημα” της κυβέρνησης είναι συνεκμετάλλευση και συγκυριαρχία !!! Εθνική μειοδοσία η συμφωνία με την Ιταλία. Τι “κρύβεται” πίσω από αυτή την συμφωνία ...
- Αντώνης Παπαντωνίου - Ναύαρχος ε.α. και Νομικός: Εθνική Προδοσία, μόνοι μας θέσαμε σε αμφισβήτηση τα κυριαρχικά μας δικαιώματα. Μπορεί η Χώρα μας να δέχεται -αδιακρίτως- ξένες στρατιωτικές δυνάμεις, υπό την προϋπόθεση να έχει ψηφιστεί από 151 βουλευτές! Ακόμα και σε Τουρκικά στρατεύματα, μπορούν να επιτρέψουν, να διέλθουν από την Ελλάδα!

1 Ιουλ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ὁ Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανῆς καί Κονίτσης κύριος Ανδρέας, ἔκανε τίς ἀκόλουθες δηλώσεις: «Ὅσοι σπεύδουν ἀσυλλόγιστα γιά νά γίνῃ μέλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως ἡ Ἀλβανία, ἄς κοιτάξουν προσεκτικά τά γεγονότα, πού διαδραματίσθηκαν τό τελευταῖο δεκαήμερο τοῦ φετεινοῦ Ἰουνίου στά Ἑλληνοαλβανικά σύνορα. Ἔτσι, μέ ἕνα ρεσιτάλ ἀνθελληνικῶν προκλήσεων εἰς βάρος τῆς Ἑλλάδας καί τῆς Ἑλληνικῆς Ἐθνικῆς Κοινότητας τῆς Βορείου Ἠπείρου, ξεκίνησαν ἀπό τά Τίρανα καί ὡλοκληρώθηκαν κοντά στά Ἑλληνοαλβανικά σύνορα οἱ ἐκδηλώσεις γιά νά … «τιμηθοῦν» τά 76 χρόνια ἀπό τήν δῆθεν «Γενοκτονία τῶν Τσάμηδων», πού διέπραξε ἡ … Ἑλλάδα!
Ὅπως εἶναι γνωστό, ἐδῶ καί μερικά χρόνια, τό ἐπίσημο κόμμα τῶν «Τσάμηδων» στήν Ἀλβανία, καθώς καί πολλές ἄλλες ὀργανώσεις, διοργανώνουν κάθε χρόνο, τό τελευταῖο δεκαήμερο τοῦ Ἰουνίου, ἑβδομάδα ἀφιερωμένη στήν δῆθεν «Γενοκτονία τῶν Τσάμηδων». Παράλληλα, προβάλλουν μέ ἐπιμονή τά αἰτήματά τους γιά … ἐπιστροφή τῶν «περιουσιῶν τους» καί γιά ἐλεύθερη μετακίνηση στήν Ἑλλάδα. Ὅμως τά ἐν λόγῳ «αἰτήματα» συνοδεύονται ἀπό παραχάραξη τῶν ἱστορικῶν γεγονότων, καθώς καί ἀπό ἕνα κῦμα προπαγάνδας, κυρίως μέσῳ τῶν κοινωνικῶν δικτύων καί δεκάδων ἱστοτόπων, πού λειτουργοῦν ἀπό σχετικές Ὀργανώσεις σ’ ὅλο τόν κόσμο.
Χαρακτηριστικό τῶν ἐκδηλώσεων – πού μεταφέρθηκαν στήν Κονίσπολη, κοντά στά Ἑλληνοαλβανικά σύνορα – εἶναι οἱ ἐμπρηστικοί λόγοι τοῦ Σπετίμ Ἰντρίζι, προέδρου τοῦ κόμματος τῶν «Τσάμηδων», ὁ ὁποῖος καταφέρθηκε μέ μένος ἐναντίον τῶν Βορειοηπειρωτῶν, εἰδικά γιά τό ζήτημα τῆς ἀπογραφῆς τοῦ πληθυσμοῦ μέ βάση τόν ἐλεύθερο αὐτοπροσδιορισμό.
Ἀκόμη, ἐξαπέλυσε ἐπίθεση ἐναντίον τῆς λειτουργίας τῶν Ἑλληνικῶν Στρατιωτικῶν Νεκροταφείων. Ἐδήλωσε δέ, ὅτι τά ἑπόμενα χρόνια θά ἀναλάβῃ διεθνῆ ἐκστρατεία, ὥστε νά ἀκυρωθῇ ἡ παραπάνω ἀπογραφή!
Οἱ ἐκδηλώσεις γιά τήν «Γενοκτονία τῶν Τσάμηδων» προβάλλονται ἐκτενῶς σέ μερίδα τοῦ Τουρκικοῦ Τύπου, μέ τίτλους ὅπως: «ἡ Ἑλληνική Γενοκτονία» (!), καί μέ φράσεις ὅπως: «οἱ Ἕλληνες ὅπου βρέθηκαν κακοποίησαν τούς μουσουλμάνους» (!). Νά σημειωθῇ ὅτι τά δημοσιεύματα τοῦ Τουρκικοῦ Τύπου ἔχουν ἀναδημοσιευθῆ καί ἀπό ἔγκυρους καί ἀξιόπιστους ἱστότοπους τῆς Ἀλβανίας. Ἔπειτα ἀπό αὐτές τίς ἐξελίξεις, διερωτῶμαι ἐναγωνίως: Μήπως θά πρέπῃ νά σταματήσῃ ἡ διαμάχη τοῦ πολιτικοῦ μας κόσμου γύρω ἀπό τό σκάνδαλο τῆς Novartis καί νά σκεφθοῦν ὅλοι μαζί ἀπό κοινοῦ τί πρέπει νά πράξουν ἐνάντια στίς μεθοδεύσεις τῆς Ἀλβανίας, ἡ ὁποία βάζει μπροστά τούς ἀπογόνους τῶν ἐγκληματιῶν «Τσάμηδων» ἐνῷ ἡ ἴδια, χωρίς νά φαίνεται (ὅπως νομίζει), ἀπεργάζεται τόν ἀφανισμό τῶν Ἑλλήνων Βορειοηπειρωτῶν; Τά γεγονότα τρέχουν. Ἄς τρέξουμε καί μεῖς, γιά νά προλάβουμε τά χειρότερα, πού εἶναι βέβαιο ὅτι θά ἔλθουν, ἐάν συνεχισθῇ ἡ ἀδράνειά μας.
Ἀδελφοί μου, συνέλληνες, «ἐσχάτη ὥρα ἐστί». Καί, πάντως, μέ τέτοιες συνθῆκες, δέν πρέπει μέ κανέναν τρόπο ἡ Ἀλβανία νά γίνῃ μέλος τῆς Εὐρωπαϊκῆς Ἑνώσεως».

romfea.gr

 Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

29 Ιουν. 2020

| Ιστολόγιο |


 

Γράφει ο παπα - Ηλίας Υφαντής

 

 Στις γιορτές των αγίων γυναικών, όπως της Αγίας Κυριακής (7 Ιουλίου), διαβάζεται, όταν δεν είναι Κυριακή, συνήθως η θαυμάσια περικοπή της αιμορροούσης (Μάρκου: 10, 24-34). Στην οποία με τρόπο επιγραμματικό μας δίνεται αναλογικά η ανατομία της παγκόσμιας αλλά και της σύγχρονης Ελληνικής ιστορίας. Μια γυναίκα, μας λέει το Ευαγγέλιο, έπασχε δώδεκα χρόνια από αιμορραγία. Και, όπως ήταν φυσικό, κατέφυγε στη βοήθεια των γιατρών. Κι όχι μόνο ενός ή δύο, αλλά πολλών. Οι οποίοι της πουλούσαν μεγάλες, αλλά φρούδες ελπίδες.
Με σκοπό απλά και μόνο να την εκμεταλλεύονται. Με φυσικό αποτέλεσμα η γυναίκα, αφού έπαθε πολλά και ξόδεψε όλη της την περιουσία, όχι μόνο να μη βρει θεραπεία, αλλά να πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο.

Όπως δυστυχώς συμβαίνει και με την  δύσμοιρη πατρίδα μας.
Ή μήπως δεν βλέπετε στη συγχορδία των τσαρλατάνων γιατρών, που κουράριζαν την αιμορροούσα, όλη την αρμαθιά των πολιτικών
«σωτήρων», οι οποίοι μας προέκυψαν τα τελευταία χρόνια από πολλές και διάφορες σχολές εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού; Όλους αυτούς τους «καθωσπρέπει» απατεώνες και προδότες, χαρβαρτιανούς και μη που υπόσχονται παραδείσους, προκειμένου να μας γκρεμίσουν σε ολοένα και βαθύτερα βάραθρα κόλασης!… Με αποτέλεσμα να αποδοκιμάζονται κάθε φορά για τα πλήθη των πεπραγμένων τους δεινών και να αποστέλλονται απ’ τον λαό στο σκότος το εξώτερον. Απ’ όπου όμως - δίκην βρυκολάκων - επανέρχονται κάθε τόσο δριμύτεροι, προσφέροντάς μας και πάλι χάντρες χρωματιστές κάλπικων υποσχέσεων, όπως οι δυτικοί κανίβαλοι στους ιθαγενείς της Αφρικής. Ζητώντας μας να τους εμπιστευτούμε για μια ακόμη, πολλοστή, φορά την ταλαιπωρημένη ζωή μας και την χιλιοπροδόμένη πατρίδα μας.
Και συμβαίνουν  αυτά, όχι μόνο γιατί ένα μέρος του λαού φαίνεται να έχει ξεχάσει τα όσα υπέστη απ’ τους εθνικούς ολετήρες αλλά και γιατί, όπως από πολλούς πιστεύεται και τονίζεται, φαίνεται να έχουν μπάρμπα στην Κορώνη! Κάποιους, δηλαδή, που όχι μόνο με τα Μ.Μ.Ε. (=εξαπάτησης) αλλά και με τις αδιαφανείς ηλεκτρονικές μεθοδεύσεις φροντίζουν να τους θρονιάζουν στο σβέρκο μας. Προκειμένου οι πάτρωνες να παίρνουν ως αντιπαροχή τον πλούτη της πανέμορφης πατρίδας μας και την μυριάκριβη ελευθερία μας. Και το πόσο αυτό μπορεί να είναι πραγματικό και όχι συνωμοσιολογικό ενισχύεται εκ του γεγονότος ότι ακόμη και στις τόσο προηγμένες ΗΠΑ διατυπώθηκαν εύλογες αμφισβητήσεις για τα εκλογικά τους αποτελέσματα. Το δε πάντων χείριστο είναι πως και αν παρουσιαστεί και κάποιος που έχει φιλότιμο και θέληση να προσφέρει στην πατρίδα, να περιβάλλεται, με την αχλή αμφισβήτησης και κατασυκοφάντησης. Σε τρόπον ώστε να δολοφονείται ηθικά και πολιτικά… Με αποτέλεσμα ο λαός μας να βρίσκεται παγιδευμένος ανάμεσα στη “Σκύλλα και τη Χάρυβδη” προδοτών και απατεώνων.
Και να αμφιβάλλει για τους έντιμους, που θα μπορούσαν να δώσουν ζωή κι ενδιαφέρον στο κατά τα προηγούμενα χρόνια  
«νεκροταφείο» της Βουλής. Έτσι που να μην πλήξουμε και εκραγούμε από ανία, βλέποντας και ακούγοντας διαρκώς τις ίδιες και τις ίδιες φάλτσες φωνές και φάτσες κάποιων ηλιθίων!
Και το τραγικό και κωμικό της όλης υπόθεσης είναι το παμπόνηρο δίλημμα που προβάλλεται από τον Κούλη και άλλους: Η Ψήφος στα μικρά κόμματα είναι χαμένη! Και τα παπαγαλάκια το σερβίρουν καταλλήλως: Τους προηγούμενους τους ξέρουμε, λένε! Πώς όμως να ξέρουμε, αν οι φρέσκοι δεν θ’ αποδειχτούν χειρότεροι; Δεν είδατε τι πάθαμε από κάποιους άλλους; Αλλά το να απορρίπτουμε τους έντιμους και να στηρίζουμε όσους αποδεδειγμένα εγκληματούν πολλαπλά σε βάρος μας είναι τραγικά παράλογο! 

Αλλά ας ξαναγυρίσουμε στο Ευαγγέλιο: Η αιμορροούσα, που είχε εξαντληθεί σωματικά και οικονομικά απ’ τους κομπογιαννίτες γιατρούς, κατάλαβε ότι η μοναδική σωτηρία της ήταν ο Χριστός. Απ’ τον οποίο πίστευε ότι θα εύρισκε την θεραπεία της, αγγίζοντας έστω και το άκρο του ενδύματός του. Πράγμα που - σύμφωνα με την πίστη της - τελικά έγινε.
Αναλογικά κι εμείς οφείλουμε να δεχτούμε ότι έχουν δίκιο όσοι πεισματικά επιμένουν στο ΟΧΙ απέναντι στο καθεστώς διαιώνισης της απάτης και προδοσίας. Κι ας κάνουν  ό,τι θέλουν οι πολιτικοί εφιάλτες και οι καλπονοθευτές πάτρωνές τους. Γιατί είναι, όπως λέει κι ο ποιητής «τιμή σ’αυτούς, που στη ζωή τους όρισαν να φυλάνε Θερμοπύλες… Κι ακόμη πιότερη τιμή τούς πρέπει, όταν γνωρίζουν πως ο εφιάλτης θα φανεί στο τέλος κι οι Μήδοι επιτέλους θα διαβούνε»!  Γιατί πίσω απ΄ τον Εφιάλτη υπάρχει ο Θεμιστοκλής και ο Ευρυβιάδης. Και σ’ ένα μακρινότερο μέλλον ο Αλέξανδρος. Που πήγε μέχρι τις Ινδίες την Ελλάδα, που τώρα με περισσή αδιαντροπιά και ευτέλεια προδίδουν ο Αλέξης με τον Κούλη και η υπόλοιπη συνομοταξία των προδοτών!
Κι αυτό συμβαίνει γιατί η Ελλάδα διαθέτει πνευματικό και ηθικό πλούτο ανεξάντλητο: Στην αρχαιότητα είχε τους σοφούς, στο Βυζάντιο τους Αγίους, το ’21 και το ’40 τους ήρωες! Που πάλεψαν κι όταν ακόμη οι άλλοι τους έλεγαν τρελλούς.
Γιατί ήλπιζαν στα ανέλπιστα και πίστευαν στα απίστευτα. Όπως διδάσκει η ιστορία μας, η πίστη μας και ο πολιτισμός μας!

Και μπαίνει το οδυνηρό ερώτημα: Πού ξέρουμε, αν ανάμεσα σ’ αυτούς, για τους οποίους οι πολιτικοί και μιντιακοί απατεώνες μάς λένε ότι η ψήφος μας θα πάει χαμένη, δεν υπάρχουν κάποιοι που θα μπορέσουν να μας βγάλουν απ’ το κρεματόριο στο οποίο οι εφιάλτες και οι πάτρωνές τους μας κρατούν εσαεί εγκάθειρκτους; Και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο φροντίζουν να τους λασπώνουν και να τους βάζουν στο περιθώριο ή και τους βγάζουν από τη μέση!

 

papailiasyfantis.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

29 Ιουν. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 

Κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει με την εφετινή εσοδεία του σιταριού στην Ελλάδα. Κάτι το οποίο αν μελετηθεί προσεκτικά θα βγει το συμπέρασμα ότι κάποιοι οδηγούν την Ελλάδα στην πείνα, ή προτού αρχίσει η Ελλάς να πεινά, θα προηγηθούν απίστευτες για την ώρα αυξήσεις των τιμών των τροφίμων έως ότου να εξαφανισθούν τα τρόφιμα από τα ράφια των υπεραγορών (σούπερ - μάρκετ), κατάσταση που οδηγεί στο πλιάτσικο. Αλλά είναι και το άλλο, το πιο σατανικό. Θα υπάρχουν προϊόντα, αλλά θα μπορούν να τα αγοράσουν λίγοι. Τι να το κάνεις να υπάρχουν προϊόντα στα ράφια όταν οι πλείστοι δεν θα μπορούν να τα αγοράσουν; Κάποιοι «μεγάλοι» κάτι γνωρίζουν και μας το κρύβουν.

Ας δούμε τι συνέβη ή και συμβαίνει τώρα, σχετικά με το σιτάρι. Κάθε χρόνο οι τιμές του σιταριού που επωλείτο από τον παραγωγό απ’ ευθείας από το χωράφι του στους εμπόρους, ήταν περίπου σταθερές κατά τα τελευταία χρόνια. Το σιτάρι επωλείτο 17-18 λεπτά το κιλό. Αν και οι αρχικές τιμές δεν ήταν και τόσο ελκυστικές για τους παραγωγούς, πολλοί αναγκαζόντουσαν να το πουλήσουν λόγω χρεών, ανάγκης χρημάτων ή ελλείψει αποθηκευτικών χώρων. Κάποιοι άλλοι, λίγοι, το αποθήκευαν για να το πουλήσουν κατά το τέλος του χρόνου όταν η τιμή μπορούσε να αγγίξει την μεγαλύτερη τιμή, τα 25 λεπτά το κιλό, αν και αυτό συνέβαινε σπανίως, με την ανώτερη τιμή να κυμαίνεται συνήθως στα 22 λεπτά το κιλό.
Εφέτος συνέβη κάτι παράδοξο το οποίο έχει και περίεργα σημεία. Οι έμποροι αγόραζαν το σιτάρι από το χωράφι με 25 λεπτά το κιλό, το οποίο σε ορισμένες περιπτώσεις έφθασε και τα 27 λεπτά το κιλό! Δηλαδή οι έμποροι αγόραζαν κατά 40% – 50% περίπου, πιο ακριβό εφέτος το σιτάρι από τον παραγωγό, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Επίσης,
μεγάλες ποσότητες από το συλλεγόμενο εφέτος σιτάρι επρόκειτο να εξαχθεί στην Ευρώπη και κυρίως στην Ιταλία.
Όπως με πληροφόρησε ο γεωπόνος Κ.Σ. ο οποίος δραστηριοποιείται στον σιτοβολώνα στης Ελλάδος, στην Θεσσαλική πεδιάδα, μεγάλες ποσότητες σιτηρών
επρόκειτο να εξαχθούν άμεσα στην Ιταλία. Λες και εμάς μας περισσεύει! Κάτι πάει επικίνδυνα στραβά στην χώρα μας.

Η φετινή παραδοξότητα της εμπορίας του σίτου είναι πολύ ύποπτη.
Και υπάρχει παραδοξότητα δια τους εξής λόγους:
1. Πώς είναι δυνατόν οι έμποροι σιτηρών να πληρώνουν από μόνοι τους, χωρίς κανείς να τους πιέσει, 40-50% πιο ακριβά το σιτάρι στους τελείως ανοργάνωτους και αδύναμους παραγωγούς από την στιγμή που γνωρίζουν ότι οι γεωργοί έχουν ανάγκη χρημάτων, τα χρέη τρέχουν και οι υποχρεώσεις τους δυσκόλως καλύπτονται, και θα μπορούσαν να τους εκμεταλλευθούν; Θα μπορούσαν άνετα, στα πλαίσια της ελεύθερης οικονομίας σε μία δημοκρατική χώρα κλπ, κλπ, να δώσουν, στην καλύτερη περίπτωση, τις ίδιες τιμές με τις περυσινές διότι, γνωρίζουν πολύ καλά, μέσα από πληροφορίες μέσω των Τραπεζών, ότι οι αγρότες είναι αδύναμοι οικονομικώς και ουδεμία δύναμη διαπραγμάτευσης έχουν.
2. Όταν πληρώνεις από μόνος σου, ως έμπορος, τόσο καλά δεν σημαίνει ότι έγινες φιλάνθρωπος, αλλά σημαίνει ότι εσύ «καίγεσαι» για το προϊόν διότι προσδοκείς στο μέλλον ν’ αυξήσεις τα κέρδη σου με την λογική ότι όσο περισσότερο προϊόν έχεις, τόσο πιο πολλά θα κερδίσεις σε μια αγορά που εκτιμάς ότι θα έχει πολύ μεγάλη άνοδο των τιμών.
3. Ποιός είναι ο σκοπός των μεγαλεμπόρων, σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες του εξωτερικού, που προσέφεραν τόσο δελεαστικές τιμές εφέτος; Τί εκ των προτέρων γνωρίζουν; Ή, τί μας ετοιμάζουν; Και εν πάση περιπτώσει όταν η τιμή στην αρχή της περιόδου είναι ανώτερη από την κατά σειρά ετών ανώτατη, πόσο θα διαμορφωθεί η τιμή του σίτου τον χειμώνα; Κάτι συμβαίνει!
4. Τι οδηγίες έδωσαν οι παγκοσμιοποιητές, που συντονίζουν το κάθε τι στον πλανήτη, στις πολυεθνικές τροφίμων για την Ελλάδα, την οποία οδηγούν στον όλεθρο; Διότι τίποτα δεν γίνεται στην τύχη.
Απ’ όλα τα’ ανωτέρω το πλέον σημαντικό στοιχείο που προκύπτει από την αύξηση των τιμών του σίτου, είναι ότι έπρεπε οι γεωργοί
να ΜΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΟΥΝ εφέτος σιτάρι για τον χειμώνα. Θέλουν όλο το σιτάρι της Ελλάδος, τώρα. Θέλουν να το πάρουν όλο τώρα, ώστε ακόμη και η Ελληνική επαρχία, στερούμενη αποθεμάτων, να πεινάσει, αλλά και να μην μπορεί να βοηθήσει τις πόλεις. Θέλουν όλοι οι Έλληνες να είμαστε εξαρτώμενοι χωρίς εναλλακτικές λύσεις.

Μετά απ’ αυτά, είναι βεβαία η μεγάλη αύξηση των τιμών των τροφίμων που θ’ αρχίσει από το φθινόπωρο και θα γίνει ανεξέλεγκτη όταν θα χαθεί, φυσικά ή τεχνητά, κάθε απόθεμα. Προμηνύεται γενναία αύξηση της τιμής των προϊόντων σίτου άρα και όλων των τροφίμων. Ήδη άρχισαν οι τιμές των τροφίμων ν’ αυξάνονται καίτοι υπάρχει αυτή την περίοδο πληθώρα προϊόντων αλλά λίγοι πελάτες, λιγότεροι από κάθε άλλη φορά λόγω ελλείψεως τουριστών, κάτι που δεν συνάδει με τον νόμο της «προσφοράς και ζήτησης»!
Πρέπει οι αρμόδιοι της Κυβερνήσεως να λάβουν άμεσα μέτρα ώστε να προληφθεί η πείνα στην χώρα.
Μια πείνα η οποία δεν θα έχει καμμία σχέση με την πείνα που προέκυψε την δεκαετία του 1940 κατά την κατοχή από τους Γερμανούς και εξ αιτίας των ξενοκίνητων κομμουνιστών αργότερα. Τότε, 5 - 6 εκατομμύρια που ζούσαν στην επαρχία, έπρεπε να ταΐσουν τους εαυτούς τους και άλλα 3 εκατομμύρια που ήταν στις πόλεις. Τώρα, 1 - 2 εκατομμύρια πρέπει να ταΐσουν τους εαυτούς τους, που αμφιβάλλω ότι μπορούν να το κάνουν διότι δεν κρατάνε αποθέματα όπως παλιά, και καμμιά 10αριά εκατομμύρια που ζουν στις πόλεις, συν τους εισβολείς, «μετανάστες», «επενδυτές», κλπ.
Πρέπει να πουν την αλήθεια για την επάρκεια του σιταριού στην Ελλάδα, που να μην στηρίζεται βεβαίως σε προσδοκίες εισαγωγών. Αλλιώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα!
Η Ελλάς είναι αντιμέτωπη με έλλειψη σιταριού διότι, κατά τα τελευταία χρόνια, μειώνονται ραγδαία οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις παραγωγής σιτηρών.

Τρεις είναι οι αιτίες μειώσεως των εκτάσεων αυτών.
1. Η αγρανάπαυση. Η Ε.Ε. επιδοτεί τους γεωργούς να μην παράγουν και τα χωράφια τους ν’ αναπαύονται. Τα χωράφια αναπαύονται και η Ελλάς εξαρτάται από τις εισαγωγές τροφίμων. Και όμως, παλαιότερα η Ελλάς είχε αυτάρκεια!
2. Οι δενδροκαλλιέργειες. Σε πολλά χωράφια έχουν φυτευθεί δένδρα. Αυτό γίνεται λόγω τού ότι προσπαθούν οι γεωργοί ν’ αυξήσουν τα έσοδά τους. Αλλά τα δένδρα δεν μας δίνουν τροφή πρώτης ανάγκης.
3. Τα φωτοβολταϊκά. Η μάστιγα των φωτοβολταϊκών πάρκων που αναπτύσσονται σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις!!! Αυτές οι εκτάσεις σε λίγα χρόνια θ’ αχρηστευθούν προς καλλιέργεια απ’ ότι ισχυρίζονται κάποιοι γνώστες, λόγω του τρόπου λειτουργίας του πυριτίου στα πάνελ.
Ενώ η Ελλάς, ως ορεινή χώρα, έχει ανάγκη τις καλλιεργήσιμες εκτάσεις, εν τούτοις
αντί να τοποθετούν τα φωτοβολταϊκά πάρκα σε βουνά στα οποία δεν φυτρώνει τίποτα, τα τοποθετούν σε εκτάσεις παραγωγής βασικών τροφίμων! Εγκληματικά απαράδεκτο!
Το σιτάρι καθώς και τα παράγωγά του, ως βασικά προϊόντα διατροφής θα συμπαρασύρουν σε αυξήσεις και πολλά άλλα είδη διατροφής εθνικώς και διεθνώς από τώρα, ώστε παραμονεύει ο κίνδυνος να μην βρίσκει η Ελλάς σιτάρι για εισαγωγή ώστε να μπορέσουν να τραφούν οι αυτόχθονες και οι απρόσκλητοι ετερόχθονες.
Η Ελλάς κινδυνεύει να πεινάσει διότι εξάγει το σιτάρι της ενώ κάποιες άλλες χώρες έχουν ήδη αρχίσει τις απαγορεύσεις στις εξαγωγές σιτηρών (Ρωσία, Ουκρανία, Ρουμανία). Αρκετές χώρες έχουν αρχίσει ήδη την απαγόρευση των εξαγωγών διαφόρων αγροτικών προϊόντων, π.χ. ρύζι το Βιετνάμ, ηλιέλαιο η Σερβία, κλπ.
Στην μακαρία Ελλάδα της μεταπολιτεύσεως ουδείς ανησυχεί. Στα δύσκολα που έρχονται θα βάλουν το πολύ - πολύ τον Άδων(α)ι να
«πετάξει» καμμιά δήλωση κρότου - λάμψης του στυλ «έτσι είναι η ελεύθερη οικονομία» η οποία θ’ αναλύεται επί ημέρες από την τηλεόραση και θα νομίζει ο πολιτικός κόσμος ότι έπεισε τους Έλληνες ότι είναι ανεύθυνος. Αλλά η πείνα είναι κακός σύμβουλος και τότε…
Πολλές χώρες λαμβάνουν μέτρα πρόληψης πείνας. Εδώ επικρατεί άκρα του τάφου αδράνεια, αν και υπάρχουν ενδείξεις ότι
κάτι σοβαρό συμβαίνει με τα βασικά τρόφιμα.

 

Χρήστος Μαντζιάρης

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης