1 Απρ. 2021

Ανέβηκε στην αγχόνη ψάλλοντας τον Αναστάσιμο ύμνο “ότε κατήλθες προς τον θάνατον η ζωή η αθάνατος”

ΙΑΚΩΒΟΣ ΠΑΤΑΤΣΟΣ: Ο ΑΓΙΟΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ ΕΟΚΑ. ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΓΧΟΝΗ ΨΑΛΛΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΥΜΝΟ "ΟΤΕ ΚΑΤΗΛΘΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟΝ Η ΖΩΗ Η ΑΘΑΝΑΤΟΣ...." ΔΕΝ ΠΡΟΛΑΒΕ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΕΔΩ. ΤΟΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ (ΑΛΛΟΥΣ) ΑΓΓΕΛΟΥΣ!. ΥΠΟΚΛΙΝΟΜΑΣΤΕ ΤΑΠΕΙΝΑ.

"Αγαπημένη μου μητέρα, χαίρε, Ευρίσκομαι μεταξύ των αγγέλων.....Το πνεύμα μου φτερουγίζει γύρω από τον θρόνο του Κυρίου. Θέλω να χαίρεις όπως και εγώ. Αν κλαίεις θα λυπούμαι...
Χαίρε αγαπημένη μου μητέρα. Μην κλαίεις για να ακούσεις την αγγελική φωνή μου, που ψάλλει Άγιος Άγιος Άγιος Κύριος Σαβαώθ. Ψάλλε και ‘σύ μαζί μου. Ψάλλε, προσεύχου, δόξαζε τον Θεό σ' όλη σου τη ζωή...
Σε φιλώ, αγαπημένη μου μητέρα και θα παρακαλώ τον Θεό για σένα. Προσεύχου και ‘σύ για μένα, χαίρε αγαπημένη μου μητέρα, χαίρε, ψάλλε και ‘σύ μαζί μου".

Γεννήθηκε την 1η Ιουλιου 1934 και εκτελέστηκε στις κεντρικές φυλακές της Λευκωσίας στις 9 Αυγούστου 1956 μαζί με τους Ανδρέα Ζάκο και Χαρίλαο Μιχαήλ. Ετάφησαν στον περίβολο των κεντρικών φυλακών στα "ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΑ ΜΝΗΜΑΤΑ".

trelogiannis.blogspot.com