4 Φεβ. 2021

«Ουχ ευρέθη τόπος»

| Ιστολόγιο |


 

 

 

Γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821. Και αξίζει -νομίζω- να κάμουμε κάποιες συγκρίσεις ανάμεσα στους ηγέτες της εποχής εκείνης και στους τωρινούς.
Αρκεί να πούμε ότι εκείνοι είχαν αγάπη για την πίστη και την πατρίδα, ενώ στους τωρινούς σοβεί αβυσσαλέο μίσος και για την πίστη και την πατρίδα. Πράγμα, που πασιφανέστατα αποδεικνύεται εκ του γεγονότος ότι, ανεξαρτήτως από το τι λένε μέσα στα πλαίσια της τυχοδιωκτικής πολιτικής τους υποκρισίας, για να εξαπατούν τους αφελείς, στην πραγματικότητα κάνουν τα τελείως αντίθετα. Και μάλιστα με συστηματικό και αδιάντροπο ετσιθελισμό. Αρκεί να θυμηθούμε ότι ο Κολοκοτρώνης είπε χαρακτηριστικά ότι εκείνοι αγωνίστηκαν «για την πίστη και την πατρίδα».
Ενώ οι σημερινοί αγωνίζονται, όχι μόνο να ξεριζώσουν απ’ τις καρδιές των Ελλήνων και την πίστη και την πατρίδα αλλά και να τις εξαφανίσουν ολοκληρωτικά. Και συλλήβδην τους Έλληνες!
Δεν είδατε πως δείχνουν την αποστροφή τους απέναντι στα θρησκευτικά και εθνικά σύμβολα; Σταυροί, Ευαγγέλια, σημαίες, εθνικοί ύμνοι έχουν εξοβελιστεί απ’ τα ενδιαιτήματά τους και τις οποιεσδήποτε εκδηλώσεις τους. Και δεν εννοούν να καταλάβουν ότι έχουν κληθεί, για να συμμορφωθούν προς το εθνικό και θρησκευτικό περιβάλλον, για το οποίο εκλέχτηκαν. Και πως η στοιχειώδης φιλοτιμία και αξιοπρέπεια επιβάλλει, αν η συνείδησή τους δεν τους επιτρέπει να κάνουν αυτή την προσαρμογή, αντί να επιχειρούν να μας μεταλλάξουν, να φροντίσουν να μας απαλλάξουν απ’ την παρουσία τους. Γιατί, όπως σ’ αυτούς τα εθνικά και θρησκευτικά μας σύμβολα προκαλούν δυσφορία, παρόμοια και στους Έλληνες η δική τους παρουσία.
Βέβαια η επιλογή τους για τις θέσεις, που κατέχουν, δεν έγινε τυχαία απ’ το αντίχριστο νεοταξικό κατεστημένο. Έγινε ακριβώς, για να υπηρετήσουν τους σκοπούς του. Και, όπως φαίνεται, δίνουν, προκειμένου να τους υπηρετήσουν, όρκο απαρέγκλιτης αφοσίωσης.
Μάλιστα στις μέρες μας γίνεται ολοένα και σαφέστερο ότι πάμπολλοι απ’ αυτούς, οι οποίοι «φυτεύονται» σε θώκους υπερέχουσας εξουσίας, περνούν προηγουμένως κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» της καταχθόνιας νεοταξικής μαφίας.
Με υπογραφές μνημονίων και προδοτικών συμφωνιών. Όπως αυτή για χάρη των Σκοπίων. Και η κυοφορούμενη τώρα σε βάρος του Αιγαίου ...
Τρανότατη απόδειξη της αβυθομέτρητης πολιτικής και μιντιακής υποκρισίας αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Το 2017, δεκαέξι βουλευτές της Ν.Δ. είχαν υποβάλει στη Βουλή ερώτημα σχετικό με το «τάμα του έθνους». Τί δε εστί «τάμα του έθνους»; Είναι το τάμα, που έκαμαν οι αγωνιστές του 1821, με μπροστάρη τον Κολοκοτρώνη και στη συνέχεια τον Καποδίστρια, προκειμένου να χτίσουν ναό επ’ ονόματι του Σωτήρα Χριστού, ο οποίος τους βοήθησε να λευτερώσουν την Πατρίδα. Και το νεοταξίτικο κατεστημένο τους υποχρέωσε να πάρουν πίσω, «άρον – άρον» τις υπογραφές τους.
Το ίδιο όμως ευπειθείς στα μεγάλα αφεντικά αποδεικνύονται και κάποιοι εκπρόσωποι της μιντιακής αλητείας. Οι οποίοι όχι μόνο αποδοκίμασαν τους βουλευτές αλλά και χλεύασαν ποικιλοτρόπως όλους εκείνους, που τολμούν να μιλούν στις μέρες μας για το «τάμα του έθνους». Λέγοντας χαρακτηριστικά: Πώς είναι δυνατόν κάποιοι να μιλούν για έναν ακόμη ναό, αφού όλη η Ελλάδα είναι γεμάτη ναούς; Τη στιγμή που υπάρχουν τόσες άλλες ανάγκες!…
Για να θυμίζουν έτσι την ανάλογη συμπεριφορά του Ιούδα, όταν η αμαρτωλή γυναίκα κατανάλωσε πολύτιμο μύρο, προκειμένου να δείξει την ευγνωμοσύνη της προς τον ευεργέτη της Χριστό. Ενώ θα μπορούσαν τα χρήματα να δοθούν στους φτωχούς. Του Ιούδα, που ενώ ξάφριζε συστηματικά το κοινό ταμείο των μαθητών και πούλησε τον Χριστό για τα τριάκοντα αργύρια, θυμήθηκε ξαφνικά τους φτωχούς…
Όπως ακριβώς γίνεται τώρα, που, ενώ φρύαξαν για το «Τάμα του Έθνους» και αναγκάζουν σε φυγή τη νεολαία, φροντίζουν από το άλλο μέρος να προωθήσουν την μουσουλμανοκρατία. Μεριμνώντας να ανεγείρουν -με δαπάνες του ελληνικού λαού- τζαμιά, μεταβάλλοντας έτσι την Ελλάδα σε ελλαδιστάν. Όταν οι άνθρωποι που πρωτοστατούν στην υλοποίηση του τάματος μας πληροφορούν ότι δεν θα επιβαρύνουν στο παραμικρό ούτε την Πολιτεία ούτε την Εκκλησία. Γιατί, όπως οι αγωνιστές έκαμαν το χρέος απέναντι στην πατρίδα, έτσι κι αυτοί έκαμαν τάμα και σκοπό της ζωής τους να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα για τον σκοπό αυτό χρήματα.
Και σχετικά έχουν κάνει μέχρι τώρα αλλεπάλληλα διαβήματα προς κάθε αρμόδιο, προκειμένου να ευρεθεί ο κατάλληλος χώρος και να διευκολυνθούν στις γραφειοκρατικές διαδικασίες, που απαιτούνται.
Αλλά, όπως είναι ευνόητο, αποτείνονται σε συνειδητά ασυνείδητους και ανίατα διεστραμμένους.
Γιατί βέβαια πώς θα ήταν δυνατόν να γίνει διαφορετικά, αφού σε όλα τα γρανάζια της κρατικής μηχανής αγρυπνούν οι εγκάθετοι των νεοταξικών αφεντικών; Των οποίων έργο είναι, όχι μόνον να μη διευκολύνουν τέτοιες «επικίνδυνες» ενέργειες, αλλά με κάθε τρόπο να τις μπλοκάρουν και να τις ματαιώνουν. Δεδομένου ότι οι διαχειριστές της παγκόσμιας αλητείας, έχουν θρησκεία τους το σατανισμό, θεό τους το μαμωνά, και ηθική τους το έγκλημα. Και αποφασίζουν και διατάσσουν για το ποιοι σκοποί θα ευοδώνονται και ποιοι κάθετα θα παρακωλύονται.
Δεν είδατε τι έγινε τώρα με τον Τραμπ, ο οποίος δεν ήταν ευπειθέστατος «τοις κείνων ρήμασι! Και, όπως λέγεται, υπονομεύουν τώρα και τον Πούτιν. Κι εμείς μιλάμε για κάποιες δικές μας μαριονέτες! Αφού είναι μυριαπόδεικτο ότι κανένας δεν ανέρχεται σε οποιονδήποτε θώκο, αν δεν φιλήσει τις παντούφλες των αρχιτεκτόνων της παγκοσμιοποίησης
Μ’ αυτά και μ’ άλλα, όπως και για τον Χριστό στη Βηθλεέμ, «ουχ ευρέθη τόπος» (Λουκ. 2, 4-7) στην πρωτεύουσα της Ελλάδος, την οποία οι ήρωες απελευθέρωσαν με το αίμα τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το τάμα τους!

papailiasyfantis.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης