8 Ιαν. 2021

Εντάξει, το καταλάβαμε… Για το 3ο κύμα πανδημίας & το επόμενο lockdown θα φταίνε Εκκλησία και πιστοί

| Ιστολόγιο |


 

 

Γράφει ο Κώστας Πετρόπουλος

 


Θεοφάνεια: Είμαστε εντάξει. Βρήκαμε από τώρα τον «ένοχο» για το επόμενο lockdown. Φυσικά η Εκκλησία και οι Πιστοί φταίνε για όλα!
Το αφήγημα στήθηκε από νωρίς το πρωί στα social media και στα Μ.Μ.Ε. … Όλα τα μέσα του συστήματος πήραν θέση. Τα είχαν σχεδιασμένα όλα.
Οι «κακοί Χριστιανοί» που δεν υπακούν στις εντολές της κυβέρνησης για καραντίνα, πήγαν στις Εκκλησίες και κόλλησαν μεταξύ τους κορωναϊό. Συνεπώς αυτοί θα φταίνε αν πάμε σε 3ο lockdown…
Αυτοί θα φταίνε που τα μαγαζιά θα είναι κλειστά…
Αυτοί θα φταίνε για την καταστροφή της εστίασης, του τουρισμού, της οικονομίας, της επιστροφής της φτώχειας και της ανέχειας.
Αυτοί θα φταίνε για όλες τις οικονομικές επιπτώσεις του κορωναϊού και των λάθος επιλογών της κυβέρνησης

Βλέπεις είναι εύκολη λύση να έχεις πάντα τα κατάλληλα άλλοθι και θύματα για να δικαιολογήσεις την απόλυτη ανικανότητά σου στο να διαχειριστείς μια κατάσταση και μια κρίση…
Τί πιο εύκολο από το να κατασκευάσεις αιτίες, ώστε να ρίξεις εκεί το φταίξιμο της ανικανότητάς σου…
Διότι αν είχαν σχεδιάσει από την αρχή το πως θα γίνει η εορτή των Θεοφανείων, τίποτε από τα όσα είδαμε σήμερα δεν θα είχαν συμβεί…
Αν υπήρχε σωστή μελέτη και οργάνωση … δεν θα έκαναν τον γύρο των social media, άθλια σκηνοθετημένες εικόνες συνωστισμού στους ναούς, ούτε εικόνες με πιστούς που συμμετείχαν στον καθαγιασμό των υδάτων λες και ζούμε σε εποχές κρυφού σχολειού επί Τουρκοκρατίας.
Το μπάχαλο όμως βολεύει τους πάντες…
Αρχικά βολεύει την αντιπολίτευση για να πει πως η κυβέρνηση κλείνει το μάτι στους πιστούς, ώστε να εξασφαλίσει τις ψήφους τους.
Έπειτα βολεύει την κυβέρνηση, ώστε να ρίξει σε αυτούς το φταίξιμο της νέας έξαρσης της πανδημίας και έτσι να αποποιηθεί τις ευθύνες της για μη σωστή οργάνωση, τόσο στο τομέα της Δημόσιας Υγείας, την οποία υποβαθμίζουν συνεχώς … όσο και στους τομείς των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και στους χώρους εργασίας που παρατηρείται σε καθημερινή βάση συνωστισμός.
Τέλος βολεύει και τα οποιασδήποτε μορφής trolls για
να ξεσπάσουν πάνω στους πιστούς την όποια αγανάκτησή τους για την πλήρη ανικανότητα της κυβέρνησης σε όλους τους νευραλγικούς τομείς της καθημερινότητας.
Όσο λοιπόν τα Μ.Μ.Ε. και τα social media προβάλλουν εικόνες συνωστισμού, τραυματισμών και κατασκευασμένης «θρησκευτικής αλλοφροσύνης»… τόσο κάποιοι βολεύονται και μέσα από την στοχοποίηση των θρησκευόμενων Ορθοδόξων, κρύβουν την ανικανότητά τους και τον πολιτικό καιροσκοπισμό που τους διακρίνει…

sportime 6.1.2021

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης