21 Σεπ. 2020

Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος: Ζήτω το Έθνος - Ζήτω η Ελλάδα - Ζήτω οι ένοπλες δυνάμεις

Ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης, Παύλος, αφού αναφέρθηκε στις τουρκικές προκλήσεις και διεκδικήσεις, κάλεσε τους παρισταμένους πιστούς να αναφωνήσουν “Ζήτω το Έθνος-Ζήτω η Ελλάδα μας-Ζήτω οι ένοπλες δυνάμεις μας-Ζήτω η Χωροφυλακή-Οι γιατροί μας”!
Επίσης ο Μητροπολίτης τόνισε επίσης πως “Αγαπάμε την Ευρώπη, αλλά εμείς φτιάξαμε την Ευρώπη. Όταν είπα κάποτε, από αυτή τη θέση, πως, όταν εμείς φτιάχναμε Παρθενώνες και τραγωδίες, εκείνοι ήταν επάνω στα δέντρα και στις χοιροκαλύβες, κάποιος δημοσιογράφος πήρε και έκανε ολόκληρο πρωτοσέλιδο ότι είμαι ρατσιστής, σωβινιστής και εθνικιστής! Αν έτσι ονομάζεται η αγάπη για την πατρίδα, η θυσία και το αίμα για την πατρίδα, τότε ναι, ας με χαρακτηρίζουν όπως θέλουν! Εμείς εκεί στον Μοριά, εκεί στα Καλάβρυτα, σηκώσαμε το λάβαρο να πάμε μέχρι την Πόλη και την Αγιά Σοφιά! Και οι προδότες Έλληνες μας κράτησαν, για την εξουσία, μέχρι τον Σπερχειό!”
Ο Παύλος μίλησε και για τον κορωναϊό και την Θεία Κοινωνία:
“Αφού βλασφημούμε κάθε μέρα – μέχρι σήμερα – τον Χριστό μας, μέσα από το Σώμα και το Αίμα Του, την Θεία Κοινωνία, ότι από εκεί θα μεταδοθεί ο κορωναϊός και τα υπόλοιπα, απέστρεψε ο Θεός το πρόσωπό του από την χώρα μας ή κι αν υπάρχει λίγη ευλογία, είναι για τους πολύ λίγους, που υψώνουν χείρα βοηθείας. Εγώ χαίρομαι που σας βλέπω σήμερα εδώ αλλά και σαν απλοί χριστιανοί, εκκλησιάζεστε; Όχι, όχι! (Μόνο) σε δοξολογίες και σε τέτοια, γιατί δεν μπορούμε να ακούμε αυτά που λένε οι παπάδες και οι δεσποτάδες. Την αλήθεια λένε οι παπάδες και οι δεσποτάδες. Αυτό που βιώνουν διαχρονικά και έχουμε υποχρέωση, έχουμε δικαίωμα, έχουμε καθήκον, όλοι οι ρασοφόροι, σ’ αυτή την χώρα, να υψώνουμε φωνή διαμαρτυρίας αλλά την ίδια στιγμή και φωνή προσευχής προς τον Θεό. Άρχοντές μου είμαστε Έλληνες, έχουμε μια αρετή, πάνω απ’ όλες (τις αρετές), την φιλοτιμία. Ν’ ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλους αλλά να ξέρουμε όμως ποιοι είναι φίλοι μας και ποιοι είναι φίδια, για να μας φάνε”.

"kozan.gr"
"makeleio.gr"