20 Σεπ. 2020

Υποχθόνια Καμόρα

| Ιστολόγιο |


 

 

 

Γράφει ο παπα - Ηλίας Υφαντής

 

 

Στο internet προσηλυτίστηκα, μετά τα εβδομήντα μου, το 2008. Και ομολογουμένως βρέθηκα μπροστά σε έναν πρωτόγνωρο κόσμο, όπου δοκίμασα ευχάριστες αλλά και οδυνηρές εκπλήξεις. Διαπίστωσα, για παράδειγμα, τις απέραντες δυνατότητες, που προσφέρονται, προκειμένου να επικοινωνήσει κάποιος με κάθε χώρο γνώσης και ομορφιάς. Αλλά και τις παγίδες, που κρύβονται, αφού σε υποχρεώνουν να αντιμετωπίζεις κακοήθεις αντιδράσεις.
Συνάντησα φίλους, που ήταν έτοιμοι να βοηθήσουν στην κάθε προσπάθεια, αλλά και εχθρούς έτοιμους να σου στήσουν δόκανα και να καταστρέψουν τον μόχθο σου.
Πρώτα - πρώτα συγκρούστηκα με τους αναρχικούς. Γιατί τους είπα ότι, σύμφωνα με το Ευαγγέλιo, οι μεγαλύτεροι αναρχικοί ανήκουν στην άρχουσα αναρχία, που ποδοπατεί κάθε ηθική και πνευματική αρχή. Και ως αντίδοτο για τον αναρχισμό της άρχουσας αναρχίας προσδιόρισα την Ευαγγελική περικοπή της Ε’ Κυριακής των Νηστειών (Μάρκου:10, 32-45), που αποτελεί συμβόλαιο κοινωνικής ελευθερίας. Αφού καταδικάζει κάθε είδος καταναγκασμού. Με χλεύασαν και μου πρότειναν να πάω να διαβάσω κανένα «αγιασμό». Κατάπια τον χλευασμό τους αλλά τελικά θέλω να πιστεύω ότι μπορέσαμε κάπως να συνεννοηθούμε.
Υπήρξαν άλλοι όμως μέχρι τέλους ασυμβίβαστοι. Όπως κάποιοι, τάχα θρησκευόμενοι, ωσάν αυτούς, που ο αείμνηστος Νίκος Ψαρουδάκης ονόμαζε αστοχριστιανούς ή χριστιανοφασίστες. Οι οποίοι και ανέλαβαν εργολαβικά να με σωφρονίσουν. Μάλιστα, μου καταλόγιζαν ότι εκμεταλλευόμουνα την ιερατική μου ιδιότητα, προκειμένου να προπαγανδίζω υπέρ του κομμουνισμού.
Την στιγμή που τα κείμενά μου στρέφονταν ολοφάνερα εναντίον εκείνων, που οδηγούσαν το πλοίο της  πατρίδας μας στους βράχους των μνημονίων.
Σε αντίθεση με κάποιους άλλους ενδεχομένως κληρικούς, που γίνονται απολογητές του κατεστημένου, επειδή διαβάζουν το Ευαγγέλιο ανάποδα.
Αφού κάποιοι καπιταλιστές (χριστιανοδημοκράτες, κλπ) θεωρούνται χριστιανοί και υπερασπιστές της θρησκείας. Και δεν βλέπουν το πόσο χριστιανοί είναι απ’ το γεγονός ότι η «χριστιανή» Μέρκελ και το επιτελείο της σφίγγουν ολοένα και περισσότερο γύρω απ’ το λαιμό μας την θηλιά των ασφυκτικών και αδιέξοδων «μέτρων» και τώρα του εθνικού ακρωτηριασμού.
Μάταια προσπάθησα να τους δώσω να καταλάβουν ότι δεν είμαι εγώ που μπερδεύω τον χριστιανισμό με τον κομμουνισμό αλλά εκείνοι, που μπερδεύουν τον χριστιανισμό με τον καπιταλισμό. Όμως δεν τους ενδιέφερε η αλήθεια. Τους ενδιέφερε μόνο να φιμώσουν, με κάθε τρόπο, κάθε φωνή αλήθειας. Γιατί υπήρχε κίνδυνος κάποιες τέτοιες φωνές να γίνουν κακό προηγούμενο. Δεδομένου ότι τα κείμενά μου έβρισκαν απήχηση και αναδημοσιεύονταν και από πολλά άλλα sites. Με τα οποία, προϊόντος του χρόνου, φρόντισαν να μου κόψουν τους διαύλους επικοινωνίας, προκειμένου να με απομονώσουν. Ενώ παράλληλα με απειλούσαν ότι κάποιο κακό μπορεί να μου συμβεί. Και δεν είχα την παραμικρή αμφιβολία ότι, όπως έλεγε κι ο Αδόλφος, είχαν περισσότερους από έναν τρόπους, προκειμένου να μου κλείσουν το στόμα.
Όμως ποτέ δεν είχα φανταστεί ότι θα έφταναν στο σημείο να μου κλείσουν το μπλόγκ (2010). Παρότι πάμπολλες φορές μου έκαναν διάφορα καψόνια, εκμεταλλευόμενοι την περί τα ιντερνετικά απειρία μου. Και αξίζει, νομίζω, στο σημείο αυτό να παραθέσω ένα απόσπασμα από την απάντηση κάποιου απολογητή του ιντερνετικού υπόκοσμου, σε διαμαρτυρία μου προς την Google. Απ’ όπου γίνεται φανερό με ποια διεστραμμένα κριτήρια έγινε η κατάργηση του μπλόγκ. Ο αξιότιμος, λοιπόν, αυτός μαφιόζος μου απάντησε, μεταξύ άλλων: «Ρε φίλε χαλάρωσε λίγο. Οι εταιρείες, όπως η Google, λειτουργούν συνήθως προληπτικά. Φανταστείτε λόγου χάρη να καταγγελθεί ένα blog για παιδική πορνογραφία…»!
Αλλά κάποιος φίλος, ανταπάντησε στο «Βαλέριο»: 
«Αν τα κείμενά του παπα-Ηλία ήταν πορνογραφικά, δεν θα καταργούσατε το μπλόγκ του. Το καταργήσατε, επειδή ακριβώς, στρεφόταν εναντίον της πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής πορνογραφίας, που κατακλύζουν την καθημερινότητά μας»!..
Αλλά το ιδιαίτερα παράδοξο είναι αυτό, που μου συνέβη εκ μέρους των τοπικών (Αιτωλοακαρνανία) θρησκευτικών παραγόντων. Μιλούσα ελεύθερα στις εκκλησιές για μια περίπου οκταετία. Και, όταν μάλιστα έγινε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ, εκθείαζαν τα κηρύγματά μου, επειδή στρέφονταν εναντίον των προδοτικών μνημονίων.
Όταν όμως έγινε το τρυφερό ειδύλλιο ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, άρχισαν να διαμαρτύρονται, επειδή, λέει, στηλίτευα ναζί και σιωνιστές. Για να μου απαγορέψουν τελικά (2013) το κήρυγμα, με μεσολάβηση, όπως φαίνεται, Αντώνη Σαμαρά. Με την γελοία πρόφαση ότι 
«κινούμουν στα όρια της αίρεσης». Λες και ο σιωνισμός και ο ναζισμός είναι δόγματα της Ορθοδοξίας …
Κατόπιν αυτού αναγκάστηκα να αναρτήσω τα μέχρι τότε μαγνητοφωνημένα κηρύγματά μου στο YouTube. Αλλά και πάλι η εταιρία ιντερενετικών δολοφόνων αναστατώθηκε. Με αποτέλεσμα, αφού έκαναν άνω κάτω το κανάλι μου να το κλείσουν τελικά (5-10-2016) ολοσχερώς. Ποιοί το έκλεισαν; Η πραγματικότητα φωνάζει πως μάλλον κάποιοι, των οποίων τα σπλάχνα είναι πιο μαύρα κι απ’ τον πιο μαύρο φασισμό.
«Φαίνεται, μου είπε κάποιος, πως κατάγγειλαν τα κηρύγματά σου ως ρατσιστικά»! Ποιοί; Προφανώς κάποιοι ντόπιοι λακέδες των ναζί και των σιωνιστών, απ’ τους οποίους δεν υπάρχουν χειρότεροι ρατσιστές. Δεδομένου ότι συνεργάζονται ανύπνωτα με τους αρχιτέκτονες του παγκόσμιου ολοκαυτώματος. Χρησιμοποιώντας προφανώς ως ορεκτικό την πατρίδα μας.
Και να που τώρα (9 Σεπτεμβρίου 2020) μου έδωσαν εξιτήριο και απ’ το Facebook, αφαιρώντας μου παράλληλα την δυνατότητα ανάρτησης στο μπλόγκ μου (ΥΠΕΡΒΑΣΗ).
Που σημαίνει ολοκληρωτική ομερτά!…
Και μπαίνει το ερώτημα: Γιατί τόσο αδυσώπητο μένος για τα γραφόμενα ή τα λεγόμενα ενός παπά; Ασφαλώς, γιατί δεν αναμηρυκάζουν τους τηλεοπτικούς και λοιπούς φανφαρονισμούς τους.
Αλλά επιχειρούν ν’ αποκρυπτογραφήσουν, κάτω απ’ το φως της Ευαγγελικής αλήθειας, την πραγματικότητα των ολέθριων έργων τους!
Πράγμα που, όπως φαίνεται, τους καίει και τους τσουρουφλίζει!  Και αφού δεν έχουν επιχειρήματα να αντιτάξουν, αντιτάσσουν την ομερτά της υποχθόνιας καμόρας τους…

papailiasyfantis.wordpress.com

 Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης