8 Ιουν. 2020

Η εμφάνιση μίας εικόνας στη μέση του πουθενά!

| Ιστολόγιο |


 

 

 


Μία συγκλονιστική υπόθεση
τις ημέρες της κρίσης στον Έβρο


Δείτε περισσότερες φωτογραφίες

ΕΔΩ
https://www.thrakinea.gr/archives/150963
 Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2020, ξεκίνησαν κατά χιλιάδες να κινούνται προς όλο το μήκος των χερσαίων συνόρων μας, μη νόμιμοι μετανάστες οδηγούμενοι από τις Τουρκικές αρχές.
Οι Έλληνες συνοριοφύλακες από την πρώτη στιγμή βρισκόταν επί του ποταμού για να μπορέσουν να αναχαιτίσουν, στην πρώτη γραμμή, όλο αυτό το μεταναστευτικό κύμα.
Τα ξημερώματα της επόμενης ημέρας, περί ώρα 03:00, μια ομάδα αστυνομικών βρισκόταν στην παραποτάμια περιοχή του Έβρου, στο ύψος των Φερών, για επιχείρηση αποτροπής εισόδου εκατοντάδων ατόμων στη χώρα μας. Δύο από τους αστυνομικούς χειριστές θερμικής κάμερας πραγματοποιούσαν κατόπτευση της ευρύτερης περιοχής. Κάποια στιγμή καθώς έστρεψαν το βλέμμα τους προς το Ελληνικό έδαφος, σε μια απόσταση 30-40 μέτρων από το σημείο που βρισκόταν, είδαν μέσα σε πυκνή βλάστηση μια σπίθα σαν αυτή που δημιουργείται από έναν αναπτήρα. Αμέσως ενημέρωσαν δύο άλλους συναδέλφους τους να κινηθούν προς το συγκεκριμένο σημείο προκειμένου να σβήσουν την φωτιά που ενδεχομένως θα δημιουργούνταν, γιατί υπήρχε κίνδυνος εξάπλωσής της.
Εκείνοι φθάνοντας ακριβώς στο σημείο το οποίο τους υπέδειξαν, διαπίστωσαν πως δεν υπήρχε φωτιά και αμέσως ενημέρωσαν τους συναδέλφους τους, που τους είχαν στείλει στο σημείο,
με τους πρώτους αστυνομικούς να επιμένουν ότι είδαν τον σπινθήρα.
Οι δύο συνάδελφοί τους, αφού κοίταξαν και πάλι σχολαστικά την γύρω περιοχή δεν είδαν κάτι, οπότε θεώρησαν πως έχει γίνει κάποιο λάθος και επέστρεψαν στις αρχικές τους θέσεις.
Οι αστυνομικοί που ήταν βέβαιοι ότι είχαν δει τη φλόγα, επέστρεψαν στο σημείο δύο μέρες μετά. Αυτήν την φορά, πρωί. Προς έκπληξη όλων βρήκαν την περιοχή, που επέμεναν εκείνο το βράδυ οι χειριστές της κάμερας ότι υπήρχε φωτιά, καμένο! Προσεγγίζοντάς το, αντίκρισαν κάτι το οποίο τους άφησε άφωνους.

Ακουμπισμένη σε όρθια θέση, επάνω σε έναν καμένο κορμό ενός δέντρου, βρισκόταν μια ξύλινη εικόνα του Αγίου Ραφαήλ, σε παράσταση μαζί με τον Άγιο Νικόλαο και την Αγία Ειρήνη! Όλη η γύρω περιοχή ήταν πλήρως καμένη και η εικόνα είχε επάνω της μόνο κάποιες στάχτες και λίγες λάσπες!

Την επόμενη ημέρα σε μεταξύ τους συνομιλία οι αστυνομικοί καθώς περιέγραφαν το γεγονός σε όλα τα μέλη της ομάδας, ένα μέλος το οποίο δεν βρισκόταν στο περιστατικό είπε χαρακτηριστικά:
«
Θα αστειεύεστε… Εγώ αυτούς τους Αγίους τους είδα πριν από λίγο καιρό στον ύπνο μου». Κάθισαν λοιπόν είκοσι (20) άνθρωποι, που γνωρίζουν την περιοχή σαν την παλάμη τους, να δώσουν μια λογική εξήγηση για το πως μπορεί να βρέθηκε η συγκεκριμένη εικόνα στο σημείο.
Μας ανέφεραν - με σιγουριά - πως στο τραπέζι της συζήτησης έπεσε ό,τι σενάριο μπορούμε να φανταστούμε.
Λογική απάντηση δεν μπόρεσαν να δώσουν. Το εν λόγω σημείο, στο οποίο βρέθηκε η εικόνα, είναι δύσβατο και προσεγγίσιμο μόνο με τα πόδια, όπως επίσης δεν υπήρχαν άλλα ίχνη πρόσφατης ανθρώπινης παρουσίας, πέραν της δικής τους, στην γύρω περιοχή.
Το περιστατικό έχει θεωρηθεί θετικό σημάδι και η ομάδα των συνοριακών φυλάκων, έχει ράψει αντίγραφο της εικόνας στις στολές της. Μάλιστα έχει αγοραστεί και ένα εκκλησάκι, το οποίο - το επόμενο διάστημα - θα τοποθετηθεί, πιθανώς κοντά στο σημείο στο οποίο εντοπίστηκε η εικόνα, ή σε κάποια ασφαλέστερη - από τα καιρικά φαινόμενα (πλημμύρες) - περιοχή.

Βάσει όλων αυτών, οδηγούμαστε στο συμπέρασμα πως έχει γίνει κάποιου είδους θαύμα. Σίγουρα, πολλοί από εσάς θα αμφισβητήσετε την γνησιότητα του άρθρου. Οι αστυνομικοί μάς ανέφεραν χαρακτηριστικά, πως ότι μας μετέφεραν είναι εντίμως η αλήθεια, συν του ότι δεν έχουν να κερδίσουν κάτι από αυτό.
Αρχικά είχαν συμφωνήσει να μην δημοσιευτεί κάτι για το συγκεκριμένο γεγονός για ευνόητους λόγους, κατέληξαν όμως στο συμπέρασμα πως τώρα που έχει περάσει και ένα εύλογο χρονικό διάστημα, οφείλουν να μοιραστούν την εμπειρία τους με όλους εμάς, διότι - σίγουρα - πολλοί είναι αυτοί που θα πάρουν θάρρος, δύναμη και αισιοδοξία. Ο καθένας, λοιπόν, ας κρίνει με τα δικά του κριτήρια και ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.

Δοθείσης της ευκαιρίας θέλησαν να μας μεταφέρουν τα εξής:
Σεβόμαστε τους απέναντι γείτονές μας, σε καμμία όμως περίπτωση δεν τους φοβόμαστε. Είμαστε μέσα στο ποτάμι μέρα - νύχτα και πέραν της αποτροπής που πραγματοποιούμε στις μεταναστευτικές ροές, δηλώνουμε την παρουσία μας ως χώρα, ορθώνοντας το ανάστημά μας σε όσους τολμούν να αμφισβητήσουν την ακεραιότητα των συνόρων μας. Σας ευχαριστούμε όλους από καρδιάς για όλη την στήριξη που έχουμε λάβει το τελευταίο διάστημα σε όλα τα επίπεδα. Αυτό που θέλουμε από εσάς είναι μια προσευχή. Πιστέψτε το, μας δίνει δύναμη. Να είστε σίγουροι πως θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη γραμμή μέχρι τελευταίας ρανίδας του αίματός μας, όπως έχουμε ορκιστεί.
Ο Έβρος είναι όρθιος και θα συνεχίσει να είναι όρθιος όσο υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που στις φλέβες του ρέει αίμα Ελληνικό.

Νέα της Θράκης

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης