1 Μαϊ. 2020

Σάλια ξέρει, σάλια μαρτυράει ...!

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Οι συζητήσεις για την Εκκλησία στον καιρό του κορονοϊού είναι σχεδόν όσοι και οι Έλληνες, είναι μεγάλες, διαρκείς και πολλάκις επικίνδυνες. Για τον λόγο αυτό δεν θα ανοίξουμε εδώ και τώρα άλλη μία κουβέντα. Έχουμε να προσευχηθούμε για πολλά και μετά θα πούμε και πολλά.
Όμως επισημάνσεις θα κάνουμε και σκέψεις θα κοινοποιούμε. Η Δ.Ι. Σύνοδος, στην τελευταία της συνεδρίαση, μεταξύ των άλλων αναλώθηκε σε επαίνους προς την κυβέρνηση επειδή η κυβέρνηση δια του πρωθυπουργού ευχαρίστησε την Εκκλησία της Ελλάδος!
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση της ΔΙΣ αναφέρεται: "Υποδέχεται με ελπίδα το από 28.4.2020 διάγγελμα του Πρωθυπουργού κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, τον οποίον συγχαίρει για τις ευχαριστίες τις οποίες εξέφρασε δημοσίως προς την Εκκλησία της Ελλάδος και σύμπαντα τον Ιερό Κλήρο και τον ευσεβή Λαό Αυτής, αναγνωρίζοντας έτσι την συμβολή του στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν την δημόσια αναγνώριση είχε και η Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κυρία Νίκη Κεραμέως, της οποίας η συμβολή ιδιαιτέρως επισημαίνεται”. Η υπογράμμιση γίνεται διότι (μία ημέρα πριν την... "εύφημον μνεία" της Δ.Ι.Σ.) η υπουργός όταν ρωτήθηκε για την Θεία Μετάληψη ανέφερε πως «δεν υπεισερχόμαστε σε θέματα πίστης, οι ειδικοί έχουν τοποθετηθεί για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και αυτοί περιλαμβάνουν και το σάλιο». Για του λόγου το αληθές (πατήστε εδώ) και ακούστε την με τα αυτιά σας...

Προσωπικά δεν με πειράζει τόσο η άποψη της υπουργού (υπό την έννοια ότι... σάλια ξέρει, σάλια μαρτυράει), όσο η σιωπή της εκκλησιαστικής αρχής.
Όχι πως το Αίμα και το Σώμα του Κυρίου μας χρειάζονται ανθρώπινη υπεράσπιση αλλά είμαστε εμείς οι πιστοί που χρειαζόμαστε την ιερή αγανάκτηση των εκκλησιαστικών ανδρών, τουλάχιστον όταν πρόκειται για βλάσφημη στάση απέναντι την Θεία Κοινωνία!

anazhthseis-elena.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης