12 Απρ. 2020

Συλλογή υπογραφών για την άδικη επίθεση κατά του Μητροπολίτου Λεμεσού

| Ιστολόγιο |


 

Επιστολή συνέταξε ο ιατρός Λάκης Παλάζης (MD, EDIC, M.P.Adm.) απευθυνόμενος προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη, όπου τον καλεί να επέμβει για να σταματήσει η άδικη επίθεση εναντίον του Μητροπολίτου Λεμεσού Αθανασίου από μερίδα του Τύπου.

Την επιστολή καλούνται να υπογράψουν οι πολίτες, ούτως ώστε να βοηθήσει ο Πρόεδρος της Κύπρου “να στραφούν οι θεσμοί και δυνάμεις της Πατρίδας μας στην ανάπτυξη του πνευματικού μας υποβάθρου, με την αλληλοεκτίμηση, την αγάπη, την λεβεντιά στις δυσκολίες. Αυτές τις αρετές καλλιεργεί η παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου στον τόπο μας”.

Όποιος επιθυμεί να συνυπογράψει την επιστολή μπορεί να μεταβεί στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Δυνατότητα Υπογραφής υπέρ του Μητροπολίτου Λεμεσού κου Αθανασίου

___________________________________________

Ολόκληρη η επιστολή του ιατρού κου Λάκη Παλάζη

Εξοχότατε κ.κ. Πρόεδρε,

Στους χαλεπούς καιρούς που περνά η πατρίδα μας, με εξωτερικούς εχθρούς να καιροφυλαχτούν, και άλλα εσωτερικά προβλήματα, θεωρούμε ότι μπορείτε να παρέμβετε, για να πάψει να επαληθεύεται η ρήση ότι η Δημοκρατία θα ήταν το χειρότερο πολίτευμα αν δεν υπήρχε η δικτατορία.

Παίρνουμε αφορμή από την δυνατότητα μερίδας ανθρώπων να διαχειρίζονται την γραφίδα τους για να πολεμήσουν όχι τα κακά που μας ταλαιπωρούν, αλλά τις ήσυχες δυνάμεις που στηρίζουν τον λαό μας να πορευτεί με ψηλά το κεφάλι στις καθημερινές δυσκολίες.

Αναφερόμαστε στην προσπάθεια μερίδας του τύπου, να ασχοληθούν με το πρόσωπο του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου, σαν να ήταν προσωπικός εχθρός τους και ό,τι άλλο χειρότερο προκύπτει από τα όσα γράφουν. Εντυπωσιάζει ακόμη η δήλωση του Γενικού Εισαγγελέα του κράτους μας, που θεωρεί παράξενη ή ανεύθυνη την πράξη μετάθεσης της ώρας μιας ιεράς ακολουθίας ριζωμένης στην παράδοσή μας, για να ακολουθήσει την έναρξη του αυστηρού προγράμματος περιορισμού που αποφασίσατε. Αυτό έγινε, χωρίς o Γενικός Εισαγγελέας να λάβει υπόψη ότι η απόφαση σας ανακοινώθηκε επίσημα ένα 24ωρο πριν την ορισμένη χρονική έναρξή της, για τους ίδιους λόγους που έκαναν την Μητρόπολη Λεμεσού να μην αισθάνεται ανεύθυνη για την κατά μία ώρα μετάθεση της ακολουθίας του εσπερινού της μεγάλης γιορτής του Ευαγγελισμού, τηρώντας τον περιορισμό του αριθμού των ατόμων στους ναούς. Πρόθεση ήταν να είναι ο κόσμος εγκαίρως στο σπίτι του. Διαδικαστικά, απαιτείται η νομική αξιολόγηση κάποιου ερωτήματος, χωρίς χαρακτηρισμούς.

Παρακαλούμε θερμά σαν πολίτες αυτού του κράτους και πολλοί από εμάς σαν ψηφοφόροι που στηρίζουν το έργο σας, να βοηθήσετε να στραφούν οι θεσμοί και δυνάμεις της Πατρίδας μας στην ανάπτυξη του πνευματικού μας υποβάθρου, με την αλληλοεκτίμηση, την αγάπη, την λεβεντιά στις δυσκολίες. Αυτές τις αρετές καλλιεργεί η παρουσία του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανασίου στον τόπο μας. Πιθανόν αυτό οδηγεί εσάς και τους οικείους σας, να λαμπρύνετε με την παρουσία σας τις προσωπικές γιορτές του.
Περιμένοντας την απάντηση σας διατελούμε….

Λάκης Παλάζης MD, EDIC, M.P.Adm.
Παθολόγος Εντατικολόγος
Διευθυντής Μονάδας Εντατικής Θεραπείας
Γ.Ν. Λευκωσίας
 
 
Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης