12 Φεβ. 2019

Ελάτε να αγωνισθούμε για τον Χριστό μας, για την Εκκλησία μας και για τον Ιερό Κλήρο!

Ιστολόγιο |


ΕΚΔΟΣΙΣ ΝΕΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΛΑΝΑΣΘΕ Κ. ΤΣΙΠΡΑ!

Η επιθετική πολιτική του κ. Τσίπρα και των παραγόντων της Κυβερνήσεως του ΣΥΡΙΖΑ κατά της Ορθοδοξίας και ιδιαίτερα εναντίον της Μητρός Εκκλησίας της Ελλάδος συνεχίζεται με διαρκώς  αυξανόμενη ένταση!

Την εβδομάδα, που τώρα διανύουμε, έχει προαναγγελθεί, ότι θα εισαχθούν στη Βουλή προς συζήτηση τα θέματα της Εκκλησίας, ήτοι 
  1. Η κατάργηση του άρθρου 3 του Συντάγματος, με το οποίον ορίζεται ή Ορθοδοξία ως «η Επικρατούσα Θρησκεία εν Ελλάδι»  και
  2. Η διαγραφή του ιερού Εφημεριακού από το Ταμείον της Ενιαίας Αρχής Πληρωμών του Κράτους, δηλ. η απόρριψις του ιερού Κλήρου στον κάλαθο των αχρήστων του Ελληνικού Δημοσίου! 
Παρά ταύτα το Ελληνικό Δημόσιο καταβάλλει κανονικά την μισθοδοσία των Μουφτήδων των Μουσουλμάνων της Θράκης και μάλιστα από τα κονδύλια του Υπουργείου των Εξωτερικών !!!
 
Το γεγονός αυτό μας αναγκάζει να στραφούμε με δημόσιο λόγο προς τον άθεο Πρωθυπουργό της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ελλάδος (τι κρίμα!) κ. Αλεξ. Τσίπρα και να του πούμε με καθαρή φωνή, ότι πλανάται πλάνην οικτράν, όταν προσπαθεί να συνδέσει την μισθοδοσία του ιερού Κλήρου με την κατά καιρούς ανταλλαγή περιουσιακών στοιχείων μεταξύ του Νομικού Προσώπου της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Ελληνικού Δημοσίου! 
Και από τη θέση αυτή του φωνάζουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε: 
    Εμείς, ένας ταπεινός και άσημος Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού, διωκόμενος και καταδιωκόμενος από την Κυβέρνηση Τσίπρα, από τη θέση αυτή υψώνουμε την φωνή μας. Αναμένουμε το ίδιο να πράξουν και όλοι, ΑΝΕΞΑΙΡΕΤΩΣ ΟΛΟΙ, οι λοιποί Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες της Εκκλησίας της Ελλάδος, ώστε να αποτραπεί αυτό το αποτρόπαιο εθνικό έγκλημα κατά της Ορθοδοξίας, εδώ στην Ορθόδοξο Χριστιανική Ελλάδα, η οποία συγχρόνως αποτελεί και την Κοιτίδα της Ορθοδοξίας!  
Αναμένουμε, λοιπόν, τις άλλες, πιο ισχυρές, φωνές!
Ελπίζουμε να μη επαληθευθεί η εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ, η οποία μόλις στο χθεσινό της φύλλο έγραψε τα παρακάτω φοβερά λόγια: ΣΤΟΝ ΥΠΝΟ Η ΙΕΡΑΡΧΙΑ   
 
ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ

Αίγιον, 11 Φεβρουαρίου 2019

 

 
       Από τις εκδόσεις τής Ιεράς Μητροπόλεως Καλαβρύτων και Αιγιαλείας «Βιβλίο και Εικόνα» κυκλοφόρησε το νέο πόνημα τού Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Αμβροσίου με τίτλο «ΠΛΑΝΑΣΘΕ κ. ΤΣΙΠΡΑ, ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ! Η Πολιτεία οφείλει στην Εκκλησία και όχι η Εκκλησία στην Πολιτεία!».
     Όπως ο Σεβασμιώτατος αναφέρει στο προλογικό του σημείωμα, η πατρική του αγάπη προς τον Εφημεριακό Ιερό Κλήρο τον υποχρέωσε να προβεί στην παρούσα έκτακτη έκδοση, προκειμένου να υπερασπισθεί τα δικαιώματα της μισθοδοσίας των ιερέων, έπειτα από τις ανακοινώσεις της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας και τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού τον περασμένο Νοέμβριο σχετικά με τη μισθοδοσία των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.
_______  Διά του παρόντος βιβλίου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας επιχειρεί να δώσει μία αποστομωτική απάντηση σε όσα ψευδώς και ανερυθριάστως επικαλέστηκε ο υπερηφανευόμενος για την αθεΐα του Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος, όπως τονίζει, έχει στρατολογηθεί εκ μέρους ξένων Δυνάμεων και διεθνών οικονομικών παραγόντων προκειμένου να καταστρέψει την Ελλάδα, να αλλοιώσει τον ορθόδοξο χαρακτήρα της και να την καταστήσει εν τέλει μία ουδετερόθρησκη χώρα … 
«Ο Πρωθυπουργός έχει κηρύξει σε διωγμό την Ορθοδοξία μας, την Εκκλησία μας, τους Ναούς και τους Κληρικούς μας! Δυστυχώς, όμως, εμείς, οι Ταγοί τής Εκκλησίας δεν το έχουμε αντιληφθεί … Δυστυχώς, ανάμεσα στους κόλπους της Ιεραρχίας υπήρξαν Μητροπολίτες, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη "Συμφωνία" ή και "Προ-Συμφωνία" Αρχιεπισκόπου & Πρωθυπουργού ως γεγονός υψίστης πολιτικής σπουδαιότητας και σημασίας …
Εμείς, λοιπόν, υψώνοντας την ισχνή φωνή μας, αποφασίσαμε να πούμε προς τον κ. Πρωθυπουργό, ευθέως και μεγαλοφώνως, την ταπεινή μας γνώμη, ότι δηλ. η Ελλάδα οφείλει στην Εκκλησία την ύπαρξη και την υπόστασή της! Αντιθέτως, η Εκκλησία ουδέν οφείλει στην Πολιτεία, όπως ισχυρίζονται οι εχθροί της Πίστεως και της Πατρίδος!», σημειώνει ο Σεβασμιώτατος.
______ Στη συνέχεια, επικαλούμενος ακαταμάχητα επιχειρήματα με τα οποία αποδεικνύει την ανεκτίμητη προσφορά της Μητρός Εκκλησίας προς το Έθνος, όπου χρειάστηκαν ποταμοί αίματος Κληρικών και Μοναχών για να ποτίσουν το δένδρο της ελευθερίας (Τουρκοκρατία, Επανάσταση 1821, Γερμανική Κατοχή, Συμμοριτοπόλεμος κ.λπ.), υπογραμμίζει πως η Πολιτεία, όσα χρήματα και εάν καταβάλλει στην Εκκλησία, δεν μπορεί να ξεχρεώσει το χρέος της προς την Τροφό του Γένους. «Η οφειλή τής Πολιτείας προς την Εκκλησία θα παραμένει πάντοτε ένα ανεξόφλητο χρέος, καθ’ όσον οι ποταμοί αίματος των Ελλήνων Κληρικών, παντός βαθμού, των θυσιασθέντων υπέρ Πίστεως και Πατρίδος, δεν εξοφλούνται με χρήμα!», αναφέρει χαρακτηριστικά.
_______ Κλείνοντας και αφού σημειώνει πως οι παράγοντες του πολιτικού σχήματος «Πρώτη φορά Αριστερά» είναι οι υπεύθυνοι και πρωτεργάτες αυτού του συντελεσθέντος εγκλήματος καθώς καταστρέφουν την Ελλάδα και πολεμούν την Ορθοδοξία απολαμβάνοντας τιμές και διακρίσεις από τους εκκλησιαστικούς ηγήτορες, προβαίνει στην εξής διαπίστωση: «Η Ορθόδοξος Εκκλησία της Ελλάδος τελεί πλέον υπό διωγμόν! Ο Χριστός μας διώκεται! Με βήμα σημειωτόν η Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάδα μας απομακρύνεται από την αγκαλιά τού Σωτήρος Χριστού! Ο Ιερός Εφημεριακός Κλήρος οδηγείται εις το εκτελεστικό απόσπασμα! Οι υπέρμαχοι της αρετής, της αγιότητος και της ελευθερίας ρίχνονται στον Καιάδα! Αίσχος, κύριε Πρωθυπουργέ! Έλληνες Κληρικοί, ξεσηκωθείτε! Πάρτε τα λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!».  

          Το παρόν πόνημα θα διανέμεται δωρεάν 
  •  α) από το βιβλιοπωλείο τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας «Βιβλίο και Εικόνα» (Ερμού 21, Αίγιο, τηλ. 26910 - 29333) 
  • και β) από τα γραφεία τής Ιεράς Μητροπόλεώς μας (Ρωμανιώλη 43, Αίγιο, 26910 - 21776).
         Επίσης όσοι το θέλουν , μπορούν να  μας το ζητήσουν 
  • είτε με ένα γράμμα τους, 
  • είτε με ηλεκτρονικό μήνυμα στο email: imkaigial@gmail.com
 
ΕΚ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ
 
 
Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης