10 Φεβ. 2019

Μερικές σκέψεις μας για τις επερχόμενες εκλογές

Ιστολόγιο |


Όπως, όταν βλέπεις ν’ ανθίζει η γη, καταλαβαίνεις ότι ήρθε η άνοιξη ή όταν τα δένδρα ξεκινούν να ρίχνουν τα φύλλα τους καταλαβαίνεις πως έρχεται το φθινόπωρο, έτσι και όταν βλέπεις ανθρώπους, αλιβάνιστους να πρωτοστατούν και να πρωτοκαθεδρεύουν (Ματθ, κ-23-6) στους ιερούς ναούς και τα μοναστήρια ... καταλαβαίνεις πως έρχονται εκλογές!

… Και ξαφνικά γεμίζει ο τόπος υποψήφιους σωτήρες!

Η γνώριμη θλιβερή εικόνα με νέους ανθρώπους να ζητιανεύουν ψήφους και πάντα για… το καλό του τόπου’’ θα ξεδιπλωθεί για άλλη μια φορά μπροστά μας. Τα αυθόρμητα ερωτήματα -που κακά τα ψέματα εμπεριέχουν και θυμό- πλημμυρίζουν για άλλη μια φορά το μυαλό.

Αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν, αυτά τα παιδιά να μη βλέπουν τις παγίδες που τους έχουν περικυκλώσει; Με ποια κριτήρια εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του κάθε βολεμένου κομματικού αντιπροσώπου, ο οποίος στην καλύτερη περίπτωση θα είναι ανίκανος λογάς οραματιστής’’; Δεν καταλαβαίνουν πως η αντίστροφη μέτρηση για το σάπιο πολιτικό κατεστημένο έχει αρχίσει και ότι σε λίγο καιρό, η ιστορία, η οποία έχει πάρει πένα και γράφει, θα τους κατατάξει ή με τους προδότες και τους συνεργούς των εγκληματιών του τόπου ή με τους αγωνιστές;

Δεν ντρέπονται που γίνονται συνεργάτες & πιόνια κομμάτων, τα οποία ευθύνονται για το ξεπούλημα της πατρίδος μας και την ισοπέδωση των αξιών του ευλογημένου τόπου μας; 

Δεν είναι λίγα τα παραδείγματα που αρκετοί δεν τολμούν να επισκεφθούν τους τόπους καταγωγής τους και στην καλύτερη περίπτωση κυκλοφορούν με αστυνομική συνοδεία!

Μας λένε μερικοί πως πρέπει να βγουν νέα πρόσωπα μπροστά με νέες και φρέσκιες ιδέες. Έτσι, αναπαύουν τη συνείδησή τους και νομίζουν πως κάνουν το καθήκον τους συμμετέχοντας στα κοινά.

Δεν καταλαβαίνουν, άραγε, πως, όσο καλή προαίρεση και να έχει κανείς, θα χαθεί μέσα στα γρανάζια της διαπλοκής, των δωροδοκιών, της μίζας, ακόμα και των απειλών; Δεν καταλαβαίνουν πως ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη; Αν δεν καταλαβαίνουν όλα τα παραπάνω ερωτήματα, τότε δύο περιπτώσεις υπάρχουν.

Ή είναι ανόητοι, άρα και ανίκανοι να συμμετάσχουν σε κυβέρνηση, έστω και σε τοπικό επίπεδο ή τα καταλαβαίνουν, αλλά οι στόχοι και οι σκοποί τους είναι γνώριμοι και κοινό μυστικό σε όλους μας. Όπως βλέπουμε, λοιπόν, είτε στη μία, είτε στην άλλη περίπτωση και αν ανήκει κανείς από αυτούς, το λιγότερο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεν μπορούμε να τους πάρουμε στα σοβαρά, πόσο μάλλον να τους δώσουμε τη ψήφο μας.

Θα ρωτήσει τώρα κάποιος: και ποιον να ψηφίσουμε;

Να βρείτε ευσεβείς ανθρώπους, με καλή πνευματική κατάσταση και φόβο Θεού. Γιατί ως γνωστόν, χωρίς Θεό όλα επιτρέπονται. Δεν υπάρχουν τέτοιοι συνδυασμοί με τέτοιους ανθρώπους; 

Τα νέα παιδιά τότε, που έχουν τέτοια ιδανικά, να προχωρήσουν μόνα τους, δημιουργώντας καθαρούς, ακομμάτιστους συνδυασμούς και όχι να εισχωρούν στο παρόν πολιτικό σύστημα, που μόνο κακό θα τους κάνει. Μόνο έτσι μπορείς να αγωνιστείς υπέρ πίστεως και πατρίδος. Τρανό παράδειγμα ο σημερινός εορτάζων Μέγας Φώτιος Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, του οποίου η αρετή ανέδειξε την αγιότητά του, πριν αναλάβει τον Πατριαρχικό Θρόνο, όταν ακόμα τον βλέπουμε υπουργούντα σε αξιώματα μεγάλα και περιφανή της Πολιτείας.

Ας ενημερώσει κάποιος εν τέλει τους νέους, που νομίζουν πως, επειδή είναι άφθαρτοι πολιτικά, θα κάνουν τάχα και πολιτική προκοπή, πως όσο καθαρός και αστραφτερός κι αν είσαι, αν πέσεις μέσα σε ένα βόθρο, δεν καθαρίζει ο βόθρος ... εσύ θα γεμίσεις ακαθαρσίες. Σύνθημα; Αλλάζω εγώ, για να αλλάξει ο κόσμος. Πώς αλλάζω εγώ; Όταν αλλάξω νοοτροπία.

Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να σχολιάσουμε την στάση της Εκκλησίας.

Πολλά είναι τα παραδείγματα και τα περιστατικά, που έχουμε γίνει μάρτυρες του αποτρόπαιου θεάματος, οι προιστάμενοι ιερείς να κρατάνε με κορδέλες 10-15 μπροστινά κιόλας καθίσματα, για να καθίσουν οι νυν αλλά και οι επερχόμενοι “σωτήρες”.

Σε επίμονες ερωτήσεις, οι αγαπητοί ιερείς απάντησαν πως τιμούν με αυτόν τον τρόπο τις αρχές του τόπου! Πως πάντα η εκκλησία τιμούσε τους άρχοντες και πως αυτό είναι το ... Πρωτόκολλο! Αγαπητοί ιερείς, οι λεγόμενοι άρχοντες του τόπου, να σας θυμίσουμε πως εδώ και πολλά χρόνια, έχουν καταστεί δυνάστες του τόπου και χρησιμοποιούν τα μοναστήρια μας και τους ναούς μας, ως τόπους ψηφοθηρίας, εκμεταλλευόμενοι την ανοχή ή ακόμα-ακόμα και την συγκατάθεσή σας.

Είναι ντροπή να παραμερίζονται οι πιστοί, οι ταπεινοί ενορίτες, που με τον οβολό του κεριού συμβάλλουν στη συντήρηση των ναών, που στις εορτές και τις πανηγύρεις συντρέχουν για την ευπρέπεια του οίκου του Θεού και που αγαπάνε και έχουν ως καμάρι πολλές φορές τον Άγιο της ενορίας τους. Θλιβερή επίσης είναι η εικόνα να βλέπουμε ηλικιωμένους ή ακόμα εγκύους και μητέρες με παιδιά στην αγκαλιά, να μην τους παραχωρούνται οι θέσεις με τις κορδέλες επειδή περιμένουν τους παρατρεχάμενους των κομμάτων και τους επίδοξους ψηφοθήρες οι οποίοι θα έρθουν 15 λεπτά πριν την απόλυση! Ας γίνει φέτος μία αρχή, ώστε να μην αντιμετωπίζονται οι πολιτικοί αδικαιολογήτως, ως εξέχοντα μέλη της Εκκλησίας. Δεν ζητάμε να τους υποτιμά η Εκκλησία, όμως να τους αντιμετωπίζει όπως όλους. Αν έρθει κάποιος πολιτικός, ας καθίσει όπου βρει και αν βρει. 

Να σημειώσουμε βεβαίως πως υπάρχουν και λαμπρές εξαιρέσεις κληρικών, οι οποίοι όχι μόνο δεν υποδέχονται μετά βαίων και κλάδων τους πολιτικούς, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις τους ελέγχουν κιόλας.

-- Ίσως μερικοί αναρωτηθούν, γιατί μία ιστοσελίδα Ορθόδοξου περιεχομένου, ασχολείται με την πολιτική. Εδώ θα θέλαμε να πούμε και να επισημάνουμε πως ο πιστός Χριστιανός μπορεί να κάνει πολιτική. Κομματική δεν κάνει. Να μάθουμε να τα ξεχωρίζουμε αυτά.

    Καλή φώτιση σε όλους μας.

agiameteora-friends.net

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης