27 Ιαν. 2019

Ρεσιτάλ αλητείας!…

Ιστολόγιο |


 

Γράφει ο παπα-Ηλίας Υφαντής

 

Κύριε Πρωθυπουργέ

Tnν προηγούμενη Κυριακή (20-1-19), κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της πλατείας Συντάγματος εναντίον της συμφωνίας των Πρεσπών, δώσατε ρεσιτάλ αλητείας! Αλητείας, που προκύπτει εκ του γεγονότος ότι τα όργανα της … αταξίας, τα οποία είχαν αναλάβει την δήθεν περιφρούρηση του συλλαλητηρίου, φρόντισαν δια παντός μέσου και τρόπου να το διαλύσουν!

Γιατί, ενώ μπορούσαν να περιορίσουν τους ευάριθμους -πάγιους συνεργάτες της εκάστοτε φασιστικής εξουσίας- ταραξίες, φρόντισαν να φλομώσουν το χώρο με άφθονα δακρυγόνα και χημικά! Με προφανή σκοπό να τρέψουν σε φυγή τον λαό, αφού, μη μπορώντας να διανοηθούν το ρεσιτάλ αυτό της αλητείας σας δεν είχαν κάμει καμμιά σχετική προετοιμασία. Ενώ οι ταραξίες είχαν προσέλθει με μάσκες και την άλλη απαραίτητη για την περίσταση προετοιμασία. Με αποτέλεσμα η απέναντι στο λαό συμπεριφορά σας να προκαλέσει, σε όσους ανά τα πέρατα της υφηλίου είδαν το αποκρουστικό θέαμα, αισθήματα φρίκης  και αποτροπιασμού για το θλιβερό σας κατάντημα. Σάμπως δεν σας έφτανε, η αλγεινή εντύπωση από την προδοτική συμφωνία. Χαρακτηρίζετε την βδελυρή -για τη συντριπτική πλειονότητα του λαού μας συμφωνία των Πρεσπών- ως πρότυπο ιστορικής απόφασης! Ενώ πρόκειται, όπως προαναφέραμε, για μνημείο αίσχιστης προδοσίας!

Δεδομένου ότι θα χρησιμοποιηθεί ως  μοχλός μελλοντικών σε βάρος της πατρίδας μας διεκδικήσεων! Εκ μέρους, όχι μόνο των Σκοπιανών, αλλά των όπισθεν αυτών ελλοχευόντων εχθρών μας! Οι οποίοι χρησιμοποιούν τους Σκοπιανούς ως Δούρειο Ίππο, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τους καταχθόνιους σε βάρος της πατρίδας μας σκοπούς τους!

Αφήνετε να εννοηθεί ότι η αρχική αντίθεση της κοινής γνώμης προς την ολέθρια αυτή συμφωνία διαρκώς μειώνεται. Γεγονός, που, κατά τη γνώμη σας, αποδεικνύεται από την ολοένα και μικρότερη, δήθεν, συμμετοχή του λαού στα συλλαλητήρια. Αν πραγματικά πιστεύετε ότι η πλειονότητα του λαού συντάσσεται με τις θέσεις σας, δεν έχετε παρά να κάνετε δημοψήφισμα, για να επιβεβαιώσετε τον ισχυρισμό σας. Παρότι και το δημοψήφισμα δεν παρέχει εχέγγυα, αφού άλλωστε εσείς ο ίδιος αποδείξατε με το δημοψήφισμα του 2015 ότι δεν διστάζετε να ποδοπατήσετε την ετυμηγορία του λαού!

Ιδιαίτερα εξοργιστικό, στην προκειμένη περίπτωση, είναι το γεγονός ότι ισχυρίζεστε, πως δεν δικαιούμαστε εμείς ν’ αποφασίσουμε για το όνομα άλλης χώρας! Αναποδογυρίζοντας έτσι την πραγματικότηταΔεδομένου ότι ουδόλως μας ενδιαφέρει ποιο όνομα θα δώσουν οι Σκοπιανοί στο κρατίδιό τους! Μας ενδιαφέρει όμως να πούμε στους οποιουσδήποτε ότι δεν αναγνωρίζουμε σε κανέναν το δικαίωμα να σφετερίζεται το ελληνικότατο όνομα της Μακεδονίας μας, που με καταχθόνιες μεθοδεύσεις και σκοπιμότητες και για λογαριασμό κάποιων άλλων υπεξαίρεσαν! Κι ακόμη ότι σε καμμιά περίπτωση δεν ανεχόμαστε την σύληση της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας απ’ τους προαιώνιους εχθρούς μας.

Για να χρυσώσετε το χάπι της απροκάλυπτης προδοσίας λέτε ότι κατ’ αυτόν τον τρόπο η Θεσσαλονίκη θα γίνει  το κέντρο των Βαλκανίων! Και ποιος σας είπε ότι έχουμε την παραμικρή αντίρρηση να γίνει κάτι τέτοιο! Αφού άλλωστε κάπως έτσι ήταν και το όραμα του εθνομάρτυρα Ρήγα Φεραίου!

Εκείνο που σε καμμιά περίπτωση δεν δεχόμαστε, είναι να δώσουμε σε κανέναν ως αντάλλαγμα την Μακεδονία και την ψυχή μας. Αφού άλλωστε με τέτοιες δολοπλόκες μηχανορραφίες δεν πρόκειται να υπάρξει καμμιά ειρηνική συνύπαρξη των λαών της Βαλκανικής και, κατά συνέπεια, οποιαδήποτε συνεργασία και σχετική πρόοδος!

Όταν πίσω από τις κάλπικες συμφωνίες ελλοχεύουν καταχθόνιες σκοπιμότητες! Οι οποίες θα αποτελέσουν, σε κάθε περίπτωση, την ακοίμητη θρυαλλίδα για ανίατες αιμορροούσες διενέξεις μεταξύ των λαών της Βαλκανικής!

Επικαλείστε ατυχώς τα διθυραμβικά σχόλια των ξένων υπέρ της προδοσίας. Την οποία προδοσία, όπως πολλαπλώς αποδεικνύεται, αυτοί μεθόδευσαν. Ή μήπως πιστεύετε ότι, χωρίς καταχθόνιες ιδιοτελείς μελλοντικές βλέψεις κάνουν ότι κάνουν; Όταν μάλιστα, καθώς μαρτυρεί η μέχρι τώρα αιματοβαμμένη ιστορία τους σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης δεν φημίζονται καθόλου για τα φιλάνθρωπα αισθήματά τους. Είναι περισσότερο από σίγουρο, λοιπόν, ότι δεν τους παρακινεί κάποιο μεγάλο ψυχοπόνιο για τους Σκοπιανούς! Τα βάρβαρα συμφέροντά τους θέλουν να προωθήσουν σε βάρος και των Σκοπιανών και προπαντός σε βάρος μας! Που σημαίνει ότι στην προκειμένη περίπτωση πανηγυρικά επιβεβαιώνεται η άποψη πως, «αν σε χειροκροτούν οι εχθροί σου, σκέψου ποιο λάθος έχεις κάνει»!

Και δεν πρόκειται περί παρωνυχίδος αλλά περί τραγικού και τερατώδους λάθους! Εκτός και αν, όπως εκ των πραγμάτων φαίνεται, δεν πρόκειται περί λάθους. Αλλά όλα οφείλονται στο γεγονός ότι κι εσείς υπηρετείτε τα εγκληματικά συμφέροντα εκείνων σε βάρος των δικών μας!

Κύριε Πρωθυπουργέ

Η περίπτωσή σας θυμίζει ένα αραβικό ανέκδοτο: Ένας άραβας, λέει το ανέκδοτο, είχε ένα ωραίο και γρήγορο άλογο, που κάποιος άλλος το ζήλεψε. Ο οποίος και έκαμε καρτέρι στο δρόμο του αναβάτη, προσποιούμενος τον ασθενή. Ο καβαλάρης τον σπλαχνίστηκε. Κατέβηκε, λοιπόν, και τον ανέβασε στο άλογό του. Αλλά εκείνος, μόλις ανέβηκε, χτύπησε το άλογο και έφυγε. Οπότε το αφεντικό του αλόγου του φώναξε: «Δεν με πειράζει, που μου πήρες το άλογο, αλλά που μ’ έκαμες να χάσω την εμπιστοσύνη μου στους ανθρώπους»Ο άρπαγας του αλόγου κ. Τσίπρα, στην τωρινή συγκυρία, είστε εσείς! Υπεξαιρέσατε την εξουσία από το λαό, εξαπατώντας τον! Για να κάνετε τώρα ότι θέλετε σε βάρος της πατρίδας! Και να κλονίσατε έτσι ανεπανόρθωτα την εμπιστοσύνη του λαού, ακόμη και προς τυχόν αδιαμφισβήτητα έντιμους πολιτικούς!… Πράγμα που ουδόλως σας ενοχλεί. Γιατί μπορεί οι πάτρωνές σας να σας προβιβάσουν σε ακόμη υψηλότερους θώκους. Ή ακόμη να καθιερώσουν για χάρη σας και βραβείο Νόμπελ απατεώνων!

 

Παπα-Ηλίας Υφαντής

 papailiasyfantis.wordpress.com


Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης