Η Πλατυτέρα των Ουρανών

20 Απρ. 2021

Η Ελπίδα από την Κίνα, μιλά στην ΕΡΤ από το Πεκίνο για την αγάπη της για την Ελλάδα, τη γλώσσα και τον πολιτισμό της πατρίδας μας.

20 Απρ. 2021

| Ιστολόγιο |


 

 

 

   Οι μισούντες τον Χριστιανισμό (συνήθως βαπτισμένοι χριστιανοί), ας κατανοήσουν ότι το μόνο που άλλαξε από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα στους Έλληνες είναι ότι από ειδωλολάτρες που πίστευαν στον μυθικό Δία που έδερνε την εκδικητική και μοιχαλίδα Ήρα που γέννησε τον Ήφαιστο από κρυφή σχέση με τον Κρόνο, και στη «θεά» Αφροδίτη αλληλοαπατιόντουσαν με τον σύζυγό της «θεό» Άρη, στον «θεό» Ποσειδώνα που βίασε την αδερφή του «θεά» Δήμητρα και στον «θεό» Κρόνο που έκοψε τα γεννητικά όργανα του πατέρα του Ουρανού και έφαγε τα παιδιά του…,
οι Έλληνες κατάλαβαν την πλάνη τους και πίστεψαν στον Χριστό. Στον Θεό της Αλήθειας, της Αγάπης, της Ειρήνης και της Σωτηρίας!
Ας κατανοήσουν ότι μετά την Ανάσταση του Χριστού, οι χριστιανοί ζούσαν εν κρυπτώ. Μόνο στους 3 πρώτους αιώνες οι χριστιανοί υπέστησαν 18 τουλάχιστον φοβερούς διωγμούς (Νέρων, Δομετιανός, Τραϊανός, Αντωνίνος, Μάρκος Αυρήλιος, Σεβήρος, Μαξιμίνος, Δέκιος, Αυρηλιανός, Διοκλητιανός, Μαξιμιανός, Γαλέριος, Μαξιμίνος, Λικίνιος, Ιουλιανός, Λέων Ίσαυρος, Κωνσταντίνος Κοπρώνυμος, Θεόφιλος κ.ά.), όπου θανατώθηκαν εκατομμύρια Άγιοι Χριστιανοί Μάρτυρες που τιμώνται - από τότε - καθημερινά με πανηγύρεις στις χριστιανικές Εκκλησίες (Άγιοι Γεώργιος, Δημήτριος, Προκόπιος, Παντελεήμων, Βαρβάρα, Αικατερίνη, Φεβρωνία και πλήθος άλλων), των οποίων τα ονόματα φέρουν πολλοί χριστομάχοι.
Όταν από τον 4ο αιώνα αναγνωρίστηκε ο Χριστιανισμός (αν και κατά περιόδους συνεχίστηκαν οι διωγμοί), η ειδωλολατρία δεν απαγορεύτηκε.
Κάποιοι αυτοκράτορες (Ιουστινιανός, Θεοδόσιος) για να προστατέψουν την κοινωνία, έβγαλαν μερικά αυστηρά διατάγματα κατά των ειδολολατρών, που έμειναν στα χαρτιά, και αυτό έγινε για εκφοβισμό επειδή οι ειδωλολάτρες έκαναν οργιώδεις τελετές όπου πόρνευαν, εκπορνεύονταν, επιδίδονταν σε μαγείες και φόνευαν.

Ας κατανοήσουν οι μισούντες τους χριστιανούς, ότι καθ΄ όλη την διάρκεια της βυζαντινής αυτοκρατορίας, οι Χριστιανοί ήταν αυτοί που αμυνόντουσαν στις επιδρομές που έκαναν ξανά και ξανά οι Φράγκοι, Βησιγότθοι, Σαρμάτες, Πέρσες, Αλαμάνοι, Αλανοί, Κουάδοι, Γερμανοί, Οστρογότθοι, Ούνοι. Βάνδαλοι, Σαρακηνοί, Σλάβοι, Λομβαρδοί, Άβαροι. Άραβες,, Βούλγαροι, Ρώσοι, Σέρβοι, Χάζαροι, Πετσενέγκοι, Νορμανδοί, Σελτζούκοι, Μαγυάροι, Ούζοι, Ούγγροι, Σταυροφόροι, Ενετοί, Λατίνοι, Οθωμανοί Τούρκοι, Καταλανοί, Ιωαννίτες ιππότες κ.ά. Αυτοί κατακτούσαν, λεηλατούσαν και κατέστρεφαν τα πάντα και όχι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί που έχυναν το αίμα τους για να σώσουν την αυτοκρατορία. Ας πάνε Γαλλία, Αγγλία, Ιταλία, Βουλγαρία, Ουκρανία κ.α. και ας δουν ότι τα μουσεία τους είναι γεμάτα με κλεμμένα αρχαιοελληνικά έργα. Ας τα ζητήσουν από αυτούς. Πώς είναι δυνατόν να κατηγορούν τους Έλληνες χριστιανούς; Δηλαδή, θέλουν να μας πουν ότι με το ένα χέρι οι Χριστιανοί πολεμούσουν όλους αυτούς που τους επιτίθονταν και με το άλλο χέρι κατέστρεφαν τα αγάλματα του Δία;
Ας κατανοήσουν όλοι αυτοί, ότι οι Χριστιανοί υπέφεραν τα πάνδεινα μέσα στην τουρκική σκλαβιά, διότι Έλληνες ήταν όσοι παρέμεναν Χριστιανοί. Η θρησκεία ήταν αυτή που διαχώριζε τους Έλληνες από τους Τούρκους, διότι όσοι δεν ήταν Χριστιανοί, τούρκευαν.
Ας κατανοήσουν επίσης ότι οι Χριστιανοί Κολοκοτρώνηδες, Μακρυγιάννηδες, Παπαφλέσηδες, Καραϊσκάκηδες και Μπότσαροι πολέμησαν για να ελευθερώσουν την Ελλάδα, ώστε κάποιοι αγνώμωνες πλανεμένοι σήμερα να κοκορεύονται και στην ουσία να λένε ότι οι πρόγονοι παππούδες και γιαγιάδες τους ήταν αυτοί που φταίνε για όλα.
Λίγη ντροπή…

 Στρατής Ανδριώτης

 stratisandriotis.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 

 

 

14 Απρ. 2021

Греческая песня «Справедливости солнце», 25 марта 2021 года

Ансамбль им. А.В.Александрова / Red Army Choir

12 Απρ. 2021

| Ιστολόγιο |


 

 

 

 

Ήταν ένας ήρωας ανάμεσά μας. Ένας εθνικός ευεργέτης που δεν διεκδικούσε καμμία δόξα και κανένα αξίωμα. Ένας ευπατρίδης με την πραγματική έννοια του όρου, που διέθεσε όλη την περιουσία του στη χώρα που τον γέννησε και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Όσο κι αν επεδίωξε να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ο Θεός του επεφύλαξε ένα τέλος που του άξιζε.
Αρκούσε ένα πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας
«Εστία» για να μάθουν όλοι οι Έλληνες τον μέγα πατριώτη.
Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, λίγο πριν κλείσει τα μάτια του, η Ελληνική Πολιτεία τον τίμησε με κάθε επισημότητα για την προσφορά του.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, η Βουλή, το υπουργείο Εθνικής Αμυνας αλλά και ο απλός λαός απέδωσαν στον Ιάκωβο Τσούνη την τιμή που του έπρεπε. Σαν να περίμενε να ολοκληρωθεί αυτός ο κύκλος για να κλείσει τα μάτια του και να παραδώσει την αγνή ψυχή του. Προσφέροντάς μας όχι μόνο την περιουσία του, αλλά κυρίως το παράδειγμά του.
Ο Ιάκωβος Τσούνης άφησε την τελευταία του πνοή το Σάββατο στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλευόταν. Ήταν 97 ετών! Η «δημοκρατία» είχε παρουσιάσει εκτενή αφιερώματα για τη ζωή και το παράδειγμά του.Γεννήθηκε στην Εγλυκάδα Πατρών το 1924. Ηταν το 13ο παιδί της οικογένειας του Κωνσταντίνου Τσούνη και της Μαρίας, με καταγωγή από τη Βλασιά Καλαβρύτων. Απόγονοι των αγωνιστών Πετμεζαίων, των Λονταίων και των Δημακοπουλαίων, που ξεχώρισαν για την προσφορά τους στο έθνος.

Ο Ιάκωβος Τσούνης ήταν μόλις 16 ετών όταν αποφάσισε (πλαστογραφώντας την ηλικία του στα σχετικά έντυπα) να φορέσει τη στρατιωτική στολή και να πολεμήσει στα βουνά της Αλβανίας. Η περίπτωση του έφηβου πολεμιστή έγινε μάλιστα αντικείμενο θαυμασμού από το BBC και έλαβε μεγάλη δημοσιότητα. Από εκείνη την τρυφερή ηλικία έβαζε πάνω απ’ όλα την πατρίδα. Μεγάλωσε με πατρικές νουθεσίες, «Να μην ξεχνάς τις ρίζες σου», «Τα λεφτά που έχεις δεν σου ανήκουν», τις οποίες μετέδωσε και στη δική του οικογένεια.
«Η τελευταία επιθυμία μου είναι να φύγω ξυπόλητος από τη ζωή, όπως ξεκίνησα στην αρχή της σταδιοδρομίας μου, όταν πεινούσα» έλεγε πριν από λίγους μήνες συγκινητικά ο Τσούνης, που συνήθιζε να υπογράφει ως «ένας μικρός και ασήμαντος ανθρωπάκος, αλλά γνήσιος απόγονος των πολεμιστών του 1821».
Το εντυπωσιακότερο όλων είναι η παροιμιώδης σεμνότητα αυτού του μεγάλου ευεργέτη, ο οποίος ουδέποτε διεκδίκησε τον δημόσιο έπαινο, παρότι δώρισε στις Ένοπλες Δυνάμεις την περιουσία του, ύψους 23.000.000 ευρώ!

 Η προσφορά του ήταν:

Εξήντα αποβατικά σκάφη της Ζ ΜΑΚ.
Πλήρης ανακαίνιση 29 κλινών της κλινικής 68 του 401 ΓΣΝΑ.
Αγορά ανταλλακτικών για τα τεθωρακισμένα των ακριτικών μονάδων του Έβρου.
Αγορά υπερσύγχρονων καμερών νυχτερινής όρασης.
Μεγάλη δωρεά, που προορίζεται για το εξοπλιστικό πρόγραμμα.
Συνεισφορά στην αποκατάσταση ιστορικής Εκκλησίας στο Καστελόριζο.
Πλήρης ανακαίνιση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του ΓΣΝΑ.
Ανακαίνιση κλινικών 417 ΝΙΜΙΤΣ κ.λπ.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στη συνεισφορά του Τσούνη στην Ορθοδοξία και την Εκκλησία της Ελλάδος, αναλαμβάνοντας δαπάναις του τις ανεγέρσεις ναών σε θέρετρα αξιωματικών, σε τόπους όπου έπεσαν άνδρες των Ενόπλων Δυνάμεων (Όθρυς) μέχρι και στη μακρινή Ιαπωνία!
Τιμήθηκε γι’ αυτό από το Οικουμενικό Πατριαρχείο, το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας, το Πατριαρχείο Αντιοχείας, την Εκκλησία της Ελλάδος κ.ά. Σημαντική ήταν και η δημιουργία μουσείου στη γενέτειρά του, το Αίγιο, στο οποίο -υπό την εποπτεία της Μητροπόλεως Αιγιαλείας- φυλάσσονται κειμήλια των Λονταίων, των Πετμεζαίων και του Παπαφλέσσα.
Στα 215 περίπου εκθέματα περιλαμβάνονται 100 περίπου εικόνες, χειρόγραφα, ιερά σκεύη, ιερά καλύμματα, άμφια, χρυσοκέντητος Επιτάφιος, αντιμήνσια, παλιές σφραγίδες, μολυβδόβουλα, σιγίλλια και πόρπες, χειρόγραφες επιστολές, φουστανέλες και όπλα αγωνιστών της Επανάστασης του 1821. Επίσης σπάνια προσωπικά αντικείμενα μεγάλων ηγετών, όπως η ξύλινη φιάλη του Στρατηγού Μακρυγιάννη, τηλεφωνική συσκευή του Ελευθέριου Βενιζέλου, τα αργυρά σκεύη του Εθνάρχη Μακαρίου κ.ά.
Άγνωστη είναι, τέλος, η έκταση του κοινωνικού έργου του, αφού βρισκόταν μια ζωή δίπλα στον πάσχοντα άνθρωπο.

dimokratianews, 12.4.2021

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης