Η Πλατυτέρα των Ουρανών

13 Σεπ. 2020

- Γεώργιος Φίλης: Δρ Γεωπολιτικής, Καθηγητής Γεωστρατηγικής στη Σχολή Εθνικής Αμύνης
- Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

12 Σεπ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

 

 

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις δεν έχουν καμμία δουλειά να στήνουν καταυλισμό!»

 Επιστολή της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας ενώσεων στρατιωτικών στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας

 

   Εκτός από τους δημόσιους υπάλληλους που εργάζονταν στο ΚΥΤ Μόριας μέχρι που κάηκε και κατήγγειλαν στο «Ν» ότι εξωθούνται σε καταναγκαστικά έργα, η Πανελλαδική Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών με επιστολή της στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας ζητά να μην εμπλακούν οι Ένοπλες Δυνάμεις στο στήσιμο του πρόχειρου καταυλισμού στο Πεδίο βολής στον καρά-Τεπέ.
Αναλυτικά η επιστολή τους αναφέρει:
  «Περί ώρα 21.00΄ της 11ης Σεπτεμβρίου 2020, διατάχθηκαν περί τα 150 άτομα, για τα οποία ανακλήθηκαν οι ώρες ανάπαυσής τους, όπως μεταβούν αμέσως στο πεδίο βολής του Καρά - Τεπέ προκειμένου να συνδράμουν στη συγκρότηση πρόχειρης δομής φιλοξενίας για τους μετανάστες - πρόσφυγες που διέμεναν στο πρώην (πλέον) ΚΥΤ Μόριας, με στήσιμο σκηνών και διαμόρφωση του χώρου με τις κατάλληλες και απαραίτητες υποδομές για τη φιλοξενία αυτή. Καθ΄ όλη τη διάρκεια της νύκτας εργάστηκαν και συνεχίζουν όλο το Σαββατοκύριακο να εργάζονται, προς επίτευξη του ως άνω διατασσόμενου έργου.
Η ως άνω ενέργεια έρχεται να προστεθεί σε όλες τις μέχρι σήμερα πάρεργες ενέργειες στις οποίες συνδράμουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και να ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής και της ανοχής όλων των εν ενεργεία στρατιωτικών, καθώς για άλλη μια φορά η ανεπάρκεια του κρατικού μηχανισμού, υπουργείων και αμοιβομένων - επιδοτούμενων Μ.Κ.Ο. οι οποίες ευθύνονται για την διαχείριση του μεταναστευτικού - προσφυγικού, καλύπτεται από τους πάντα, σε κάθε περίπτωση και χρόνο, διαθέσιμους και ικανούς
«τα κάνουν όλα και συμφέρουν» στρατιωτικούς, μοναδικά εκπαιδευμένους σε σχέση με τους συναδέλφους τους στην υφήλιο, στη θεραπεία πάσας νόσου.
Είναι απαράδεκτο, προκλητικό και άκρως υποτιμητικό για τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, που συμπληρώνουν σαρανταήμερο (40ήμερο) αυξημένης επιφυλακής, καταγράφοντας εκατοντάδες ώρες απλήρωτης εργασίας, με πολλά εξ αυτών στελέχη μακριά από τις οικογένειές τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, χωρίς ανάπαυση και άδεια, με το δάκτυλο στη σκανδάλη, να «επιστρατεύονται» όχι για να εξουδετερώσουν αποφασιστικά την εξ ανατολών απειλή της Χώρας μας και να σταματήσουν τις προκλήσεις μια δια παντός, σύμφωνα με την αποστολή τους και την λαϊκή βούληση, αλλά για να στήσουν εντός χρονικών ορίων (!) το σκηνικό υλικό ανθρωπιστικής οργάνωσης, εργαζόμενοι νυχθημερόν (και το Σαββατοκύριακο) και να βρεθούν για μια ακόμη φορά αντιμέτωποι με την τοπική κοινωνία, που παραμένει ως ένα καζάνι που βράζει, αλλά και τους ίδιους τους μετανάστες - πρόσφυγες!
Είναι πλέον πασιφανές ότι τα στελέχη των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων δεν αναγνωρίζονται από την Πολιτεία με την τιμή που τους πρέπει, ούτε και αντιμετωπίζονται με σεβασμό, καθώς για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται ως υπηρέτης τρίτων, σε μια δημοκρατική, πολιτισμένη, και ανεπτυγμένη Ευρωπαϊκή Χώρα.
Η αποστολή των στελεχών των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων σε ενέργειες και επιχειρήσεις που δεν το αφορούν, όπως η συγκρότηση πρόχειρων δομών για μετανάστες – πρόσφυγες, αποτελεί πάρεργο, παρεκκλίνει της αποστολής τους και αυξάνει το αίσθημα της αδικίας και της απαξίωσης στο πρόσωπό τους, ενώ έρχεται να ενισχύσει την κόπωσή τους. Το δε επιχείρημα ότι η συγκρότηση και δημιουργία πρόχειρης δομής μεταναστών – προσφύγων αποτελεί πράξη, αποστολή ή επιχείρηση που άπτεται θεμάτων εθνικής ασφάλειας, πλέον δεν πείθει, καθώς έχουν περάσει πολλά χρόνια από την δημιουργία της πρώτης δομής, χρονικό διάστημα που θα επέτρεπε στους υπευθύνους φορείς εθνικής ασφαλείας να οργανωθούν.

Κατόπιν τούτων
Σας καλούμε άμεσα να άρετε την εντολή σας που εμπλέκει τους συναδέλφους μας, που υπηρετούν στη Λέσβο ή σε οποιοδήποτε άλλο σημείο του Ελλαδικού χώρου υπάρχει στη σκέψη σας στο μέλλον, στο μεταναστευτικό – προσφυγικό, σταματώντας τώρα τη σπορά που στο μέλλον ουδείς θέλει να συγκομιδήσει
».

topothoumeno.blogspot.com / stonisi.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 

 
 
12 Σεπ. 2020

| Ιστολόγιο |Του Παναγιώτη Αποστόλου

 

   Όλοι πιστεύω παρακολουθήσαμε την “εξέγερση” Πακιστανών, παράνομων μεταναστών στο Τυμπάκι της Κρήτης στις 28-29 Αυγούστου 2020! Όλοι επίσης πιστεύω ενημερωνόμαστε, πως παράνομοι μετανάστες διαβιούντες στην Μόρια της Λέσβου έκαψαν τις δομές “φιλοξενίας” τους και επευφημούσαν στις κάμερες για το κατόρθωμά τους! Γίνονται άραγε τυχαία όλα αυτά; Υπάρχει κάποιο βαθύτερο σχέδιο αποσταθεροποίησης της Πατρίδας μας;
Υπάρχει τουρκικός δάκτυλος σε αυτήν την σχεδιαζόμενη ανωμαλία; Κι αν ναι πού αποσκοπεί;
Πριν σας απαντήσω καταθέτοντας την εκτίμησή μου, θα σας παρακαλέσω να διαβάσετε παρακάτω, τα όσα έγραφα (απόσπασμα) στις 21 Σεπτεμβρίου 2016 (δηλαδή πριν ακριβώς 4 χρόνια) στο άρθρο μου: «Η Λέσβος μάνα “καίγεται», όταν κυβέρνηση ήταν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ! 

Τουρκικός στόχος είναι η Κρήτη και η Λέσβος …

  «…Μεθοδευμένα, υλοποιώντας σατανικό σχέδιο εξισλαμισμού της Πατρίδος μας, περιμάζεψαν παράνομους μετανάστες στην Ελλάδα μας, χωρίς καμμιά ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στο έλεος της εγκληματικότητάς τους και ταυτόχρονα από εμφάνιση ασθενειών που επί δεκαετίες είχαν εκλείψει από την Ελληνική Επικράτεια. Τους περιμάζεψαν, τάχατες – τάχατες σε “κέντρα φιλοξενίας” στην παραμεθόριο της Ελλάδος μας και στα ακριτικά νησιά μας.
Με αποτέλεσμα – εν μέσω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει την χώρα μας και που το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΡΙΖΑ δημιούργησε – πολλά από αυτά τα νησιά μας είχαν μειωμένα τουριστικά έσοδα κατά το καλοκαίρι που έφυγε, της τάξεως του 70% με 75% σε σχέση με τις τουριστικές καλοκαιρινές περιόδους παρελθόντων ετών.
Νησιά όπως, η Κως, η Σάμος, η Χίος, η Λέσβος, καταστράφηκαν ολοσχερώς. Με αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα, οι Έλληνες κάτοικοι να τα εγκαταλείψουν στους νέους “ιδιοκτήτες” των νησιών μας.
Ακολούθως, με τους αιμοσταγείς Γερμανούς – που μισούν φανατικά τους Έλληνες – δημιούργησαν μια δήθεν ευρωπαϊκή Συμφωνία με την Τουρκία, για να σταματήσει η αθρόα είσοδος όλων αυτών στα νησιά του Αιγαίου μας.
Έτσι, κατάφεραν επί μήνες να τους έχουν όλους αυτούς εγκλωβίσει στην Ελλάδα. Και ο τραγικός Αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας, μας λέει συνέχεια για να μην ξεχνιόμαστε ότι, αυτή η Συμφωνία αποτελεί ευρωπαϊκή υποχρέωση της χώρας μας, καθ΄ ότι στηρίζεται από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων του “Δημοκρατικού Τόξου” και επ΄ ουδενί τίθεται υπό αμφισβήτηση.
Τον Ελληνικό λαό τον ρώτησες κ. Μουζάλα; Αλλά γιατί να τον ρωτήσεις; Αποφασίζει ο κόκκινος φασισμός που κρύβεις μέσα σου από την εποχή που υπηρετούσες τυφλά τον Κομμουνισμό…
Ένα από τα νησιά μας που “στενάζει” επί μήνες από την προδοτική πολιτική της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο “προσφυγικό – μεταναστευτικό”, είναι και η Λέσβος, το νησί για το οποίο ο σημερινός Έλληνας Πρωθυπουργός θεωρούσε ότι είναι ξεχωριστό νησί από την Μυτιλήνη. Στη Λέσβο λοιπόν, είχαν εγκατασταθεί περί τις 4 χιλιάδες λαθρομετανάστες, ενώ η χωρητικότητα του εκεί Hot Spot μπορούσε να απορροφήσει περί τις 2.5 χιλιάδες.
Το κλίμα στο νησί, όπως και στα άλλα νησιά, ήταν επί μέρες εκρηκτικό. Και επιδείνωσαν αυτήν την κατάσταση τα γεγονότα που συνέβησαν προχθές στον καταυλισμό της Μόριας, όταν ξέσπασε πυρκαγιά που κατά το μεγαλύτερο ποσοστό κατέστρεψε τον καταυλισμό.
Τον οποίο πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος. Ο εργαζόμενος, ο συνταξιούχος που κάθε ημέρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ σταρχιδιστές, του περικόπτουν τον μισθό και τη σύνταξη.

… Γι΄αυτό κανένας δεν μπορεί να προβλέψει αυτήν τη στιγμή που θα οδηγηθούν τα πράγματα. Από τη μια πλευρά οι κάτοικοι είναι έτοιμοι να εξεγερθούν και αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση, γι΄ αυτό εξετάζει το ενδεχόμενο να στείλει στη Λέσβο δύο διμοιρίες των ΜΑΤ. Και από την άλλη πλευρά, η κυβέρνηση βγάζει προς τα έξω, τρόμο και πανικό, μη μπορώντας να εκτιμήσει αν αυτό το εκρηκτικό κλίμα μεταφερθεί και στα υπόλοιπα νησιά μας που “στενάζουν” κάτω από την μπότα των “κατακτητών”.
Ωστόσο από πλευράς μου – όπως τόσες φορές έχω γράψει – όλα είναι πολύ καλά μελετημένα.
Τίποτε δεν γίνεται τυχαία και τίποτε δεν αφήνουν οι κυβερνώντες στην τύχη τους.
Πριν λίγες ημέρες, πιο συγκεκριμένα στην Ελεύθερη Ώρα της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου 2016, έγραφα στο άρθρο μου: “Ο φασισμός του ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την τρομοκρατία”:
Στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κανονισμού “Δουβλίνο 3” , σύμφωνα με το οποίο κάθε κράτος της Ε.Ε. έχει το δικαίωμα να στείλει σε άλλη χώρα της Ε.Ε., όσους “πρόσφυγες” θεωρεί ως υπεράριθμους για την χώρα του, η Γερμανία αποφάσισε να μας στείλει στην Κρήτη πεσκέσι 3 χιλιάδες “μετανάστες”.Για τον λόγο αυτόν έχει ξεσπάσει αναταραχή και έχει ξεχειλίσει η οργή των Κρητικών, οι οποίοι αντιδρούν σ΄ αυτήν την απόφαση της Γερμανίας για τον προσεχή Δεκέμβριο, αλλά και κατά της Ελληνικής Κυβερνήσεως, η οποία αποδέχεται πλήρως τον εξισλαμισμό της Πατρίδος μας.
Εκεί θεωρώ, θα έπρεπε να υπάρξει πρωταρχική στόχευση των Κρητικών και όχι στο γεγονός που οι ίδιοι επικαλούνται, ότι το Νησί θα μετατραπεί σε νέα Λέσβο…
Σύμφωνα με ακριβέστατη πληροφορία μας, μέσα στις 3000 “μετανάστες” που θέλει να στείλει ο Μουζάλας του Σόρος στην Κρήτη είναι κάποιοι τζιχαντιστές αντάρτες, έχοντας ως σκοπό να αναλάβουν δράση ενεργειών κατά των εκεί βάσεων της Σούδας αλλά και να υποκινήσουν το αυτονομιστικό κίνημα που εξυφαίνεται από ξένα κέντρα αποφάσεων και μυστικές υπηρεσίες…»!

Μουσουλμανική εξέγερση προ των πυλών…

Από το 2016 λοιπόν είχα καταγγείλει το σχέδιο της Τουρκίας με τους χιλιάδες παράνομους μετανάστες που μας στέλνει στην Πατρίδα (ένα από τα πολλά άρθρα μου είναι το παραπάνω)! Στους οποίους υπάρχουν εκπαιδευμένοι αντάρτες – τζιχαντιστές, αλλά ενδεχομένως και Τούρκοι καταδρομείς που περιμένουν το σινιάλο του ψυχασθενή Τούρκου Σουλτάνου για να δράσουν ένοπλα!
Έτσι παρά τις συνεχείς καταγγελίες μου (και πολλών άλλων αναλυτών), καμμιά Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει μέχρι σήμερα αντιληφθεί, ότι δημιουργούσαν και εξακολουθούν να δημιουργούν τουρκικούς θύλακες στα σπλάχνα της Πατρίδος μας, για να μην κακοκαρδίσουμε την τουρκόφιλη Γερμανία.
Όμως σήμερα, που η επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκεται στο ζενίθ της με τις καθημερινές προκλήσεις της, που θεωρεί θάλασσά της το Αιγαίο μας, που αμφισβητεί την ελληνικότητα των Δωδεκάνησων μας, που καθυβρίζει τον Πρωθυπουργό μας, τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, μήπως πρέπει να σοβαρευτεί ιδιαίτερα η σημερινή Ελληνική κυβέρνηση;
Μήπως πρέπει να αντιληφθεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι η Τουρκία διαπιστώνοντας ότι δεν μπορεί να τα βάλει κατά μέτωπο με τις Ένοπλες Δυνάμεις μας, θα βρει άλλους τρόπους για να μας χτυπήσει, αυξάνοντας τις πιθανότητες επιτυχούς αποτελέσματος για την Τουρκία;
Έτσι είναι πλέον ξεκάθαρο, ότι η Τουρκία διστάζει την επιθετική ενέργεια στο Αιγαίο ή αλλού στην Ελληνική Επικράτεια! 
Γι΄ αυτό εκ του αποτελέσματος σε Τυμπάκι και Μόρια, αντιλαμβανόμαστε ότι η Τουρκία θέτει σε εφαρμογή ένα plan B
Της στρατιωτικής επιθέσεως θα πρέπει να προηγηθεί μια γενικευμένη εξέγερση μουσουλμάνων στο εσωτερικό της Ελλάδος, όπου θα δημιουργηθούν μεγάλες πολεμικές εστίες και που θα τρέξει ο Τούρκος Σουλτάνος να εκμεταλλευτεί με σκοπό την προστασία τους! Δηλαδή, ο Ρ. Τ. Ερντογάν θα μας θυμίσει, ότι “ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται”, προστατεύοντας, όλους αυτούς που μας στέλνει επί 5 χρόνια, σαν “στοργική λυκομάνα - ύαινα”!
Ξεκίνησε το τουρκικό plan B…
Πάντως πρέπει η Ελληνική κυβέρνηση να έχει κατά νου, πως την τουρκική επιθετικότητα συνεχίζει να την υποδαυλίζει η φιλότουρκη Γερμανία, η οποία αποσκοπεί σε πολλαπλά κέρδη από την περιοχή του Αιγαίου Πελάγου μας! Ας έχει "στο μυαλό της" η Ελληνική κυβέρνηση, το “εγώ το λέω του σκύλου μου κι ο σκύλος το λέει στην ουρά του” Όπου, εγώ, είναι η Γερμανία, σκύλος είναι, η Τουρκία και ουρά του σκύλου, είναι η Αλβανία!
Οι Αλβανοτσάμηδες, οι Αλβανοκοσοβάροι, που βρίσκονται στην Ελλάδα και περιμένουν κι αυτοί το σύνθημα του Τούρκου Σουλτάνου, για να βγάλουν από μέσα τους το απύθμενο μίσος που έχουν για την Ελλάδα και τον Έλληνα!
Λαός, που έχει σύμπλεγμα κατωτερότητας έναντι των Ελλήνων και τα ποταπά αισθήματά του θα ξεχειλίσουν σε μια ένοπλη σύγκρουση Τουρκίας – Ελλάδας!
Ας έχει στο "μυαλό της" η Ελληνική κυβέρνηση, πως οι χθεσινές φωτιές που ξέσπασαν ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα, είναι ενδεχομένως “ασύμμετρες απειλές” κατά της Πατρίδας μας! Το τουρκικό plan B ήδη ξεκίνησε!
Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδος μας επιτελούν το πατριωτικό τους χρέος, ήδη στο απόλυτο!Θα πράξει το ίδιο και η Ελληνική κυβέρνηση και να πάψει να τρέφεται με ευρωπαϊκές αυταπάτες; 

pronews.gr

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 
 
 
18 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

«Πάλι μὲ χρόνια μὲ καιρούς,
πάλι δικά μας θὰ ‘ναι»

 

Καὶ μὲ φίμωτρο οἱ Φαρισαῖοι χύνουν κροκοδείλια δάκρυα γιὰ τὴν Ἁγία Σοφία

Ὁ Ταγὶπ Ἐρντογὰν μέσα ἀπὸ τὶς συνεχεῖς προκλήσεις του κατὰ τῶν Ὀρθόδοξων Ἑλλήνων καὶ τῆς Ἑλλάδος, ὅπως τὴν πρόσφατη ποὺ ἀφοροῦσε τὴν μετατροπὴ τῆς Ἁγίας Σοφίας σὲ τζαμὶ, καταφέρνει νὰ πετύχει αὐτὸ ποὺ δυστυχῶς ἀπέτυχαν νὰ κάνουν οἱ ὑπόδουλες σὲ μυστικὲς ἐταιρίες καὶ δαιμονικὲς λέσχες ἑλληνικὲς κυβερνήσεις καὶ ἡ ἐφησυχάζουσα ἐδῶ καὶ δεκαετίες θρησκευτικὴ ἡγεσία τοῦ τόπου. Κατάφερε δηλαδὴ νὰ ἀφυπνίσει τὴν ἐθνικὴ ὀρθόδοξη συνείδηση καὶ νὰ ξυπνήσει πολλοὺς Ἕλληνες σὲ ὁλόκληρο τὸν πλανήτη, ποὺ δυστυχῶς βρίσκονταν στὸ λήθαργο ποὺ προκαλεῖ ἡ ἐκκοσμίκευση. Ζοῦν δηλαδὴ μακράν τοῦ Θεοῦ ἢ ἔχουν «κατασκευάσει» ἕναν Θεὸ στὰ μέτρα τους…
Ὁ Ταγὶπ Ἐρντογὰν ταπεινώνει μὲ κάθε δυνατὸ τρόπο τὴν Ἑλλάδα καὶ τοὺς Ἕλληνες. Ἀπὸ κοσμικῆς ἀπόψεως τὸ γεγονὸς αὐτὸ ἐκλαμβάνεται ἀρνητικὸ γιὰ τὴν χώρα. Νοεῖται ὡς διεθνὴς διασυρμὸς καὶ ξεπεσμὸς ποὺ τὴν ὁδηγεῖ ἐξ ἀνάγκης σὲ ἀλλεπάλληλες παραχωρήσεις ἐθνικῆς κυριαρχίας μέσω ἑνός παντελῶς στημένου ἑλληνοτουρκικοῦ διαλόγου, πρὸς ἀποφυγὴν δῆθεν τῆς πολεμικῆς σύγκρουσης. Ἀπὸ πνευματικῆς ἀπόψεως ὅμως, ὅπως γνωρίζουμε ἀπὸ τὴν Ἁγία Γραφὴ καὶ τοὺς πατέρες τῆς Ἐκκλησίας μας αὐτὸ συμβάλει θετικὰ γιατί ἔχει νὰ κάνει μὲ τὴν μετάνοια τοῦ λαοῦ. Ἐκεῖ ἀκριβῶς κρύβεται ἡ θυσία καὶ οἱ ποικίλες ἀρετὲς τῆς φυλῆς μας. Ἀρετὲς ποὺ τὴν ὁδήγησαν σὲ μονοπάτια δόξας. Ἡ ταπείνωση φυσικὰ εἶναι ἡ ἀρετὴ τῶν ἀρετῶν, νοεῖται ὡς ἡ «βενζίνη» ποὺ κινεῖ τὸν ἄνθρωπο κοντὰ στὸν Θεό. Καὶ ὁ ἄνθρωπος ποὺ προσεγγίζει τὸν Θεὸ μεγαλουργεῖ.
Εἶναι ἡλίου φαεινότερον τὸ ἔντονο ἐνδιαφέρον τοῦ Σωτῆρος Χριστοῦ γιὰ τὸ ὀρθόδοξο γένος τῶν Ἑλλήνων.Ὁ οὐρανὸς ἐργάζεται πυρετωδῶς ἔτσι ὥστε νὰ ἐπιστρέψουν οἱ Ἕλληνες στὴν ὁδὸ τῆς εὐτυχίας-μετανοίας.

Θέλει νὰ δώσει ὁριστικὸ τέλος στὸ ψευτο-ρωμαίϊκο, τὸ ὁποῖο ταλανίζει τὸν ἑλληνικὸ λαὸ ἀπὸ τὸ 1821 μέχρι σήμερα.
Ἡ Ἑλλάδα βιώνει σήμερα, ὅσα βίωνε ἡ αὐτοκρατορία τῆς Ρωμανίας (βυζαντινὴ αὐτοκρατορία), λίγο πρὶν τὸν ὀθωμανικὸ ζυγό. Ἔχει στραμμένα - στυλωμένα τὰ μάτια της στὴν «δαιμονικὴ» Δύση, ἀναμένοντας ἐξ αὐτῆς τὴν ἐπίλυση τῶν προβλημάτων της. Θεωρεῖ ὅτι ἡ πλήρης ἐνσωμάτωσή της στὸ ἅρμα τῆς Δύσης θὰ συμβάλει στὴν κάθε λογῆς ἀνάπτυξή της.
Τὰ ἴδια πίστευαν καὶ τότε στὴ Βασιλεύουσα. Προσδοκοῦσαν στὴν βοήθεια τοῦ Πάπα, ἡ ὁποία ποτὲ δὲν ἔφθασε. Κι αὐτὸ γιατί ὁ Πάπας, ταυτίζεται ἀπολύτως μὲ τὸν διάβολο, (βλ. Ἅγιο Κοσμᾶ, Ἄγιο Ἀναστάσιο Γόρδιο, γέροντα Νεόφυτο Σκαρκαλὰ), ἀποτελεῖ ἕνα ἐκ τῶν ὀχημάτων τοῦ πονηροῦ, ποὺ ὁδηγοῦν τὸν ἄνθρωπο στὸν ὄλεθρο. Ὁ κοινὸς νοῦς ἄλλωστε ἀντιλαμβάνεται ὅτι ἐκ τῆς Δύσεως αὐτὸ ποὺ συστηματικὰ ἔρχεται εἶναι ἡ ἀντικατάσταση τοῦ λειτουργικοῦ πλαισίου ποὺ ἔχει ὁρίσει ὁ Θεὸς γιὰ τὸν ἄνθρωπο μὲ ἕνα δαιμονικὸ στὸ ὄνομα δῆθεν τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων. Ἔτσι ἡ κάθε λογῆς ἀνωμαλία καθίσταται νόμος τοῦ κράτους… ἀκόμη καὶ ἐδῶ στὸν εὐλογημένο αὐτὸ τόπο!

Ἡ διαφορὰ ὡστόσο τοῦ τότε μὲ τὸ σήμερα ἔχει νὰ κάνει μὲ τὴν ἀπουσία τῆς ἁγιότητας καὶ τῆς ἐν Χριστῷ ζωῆς. Ἐὰν ὑπῆρχαν πέντε ἅγιοι στὴ Βασιλεύουσα, αὐτὴ δὲν θὰ ἔπεφτε στὰ χέρια τῶν Ὀθωμανῶν, λέγει ἡ παράδοσή μας. Ἡ Κωνσταντινούπολη ἔπεσε γιατί ἡ ὀρθόδοξη πίστη εἶχε ἐνδυθεῖ τὸν μανδύα τῆς χλιαρότητας καὶ τῆς ἀμφιβολίας. Ἐπικρατοῦσε ἡ ἐκκοσμίκευση, τὸ τίμημα τῆς ὁποίας πληρώσαμε σκληρὰ ὡς γένος στοὺς μετέπειτα αἰῶνες τῆς ὀθωμανικῆς σκλαβιᾶς. Στοὺς αἰῶνες τῶν διωγμῶν τῶν χριστιανῶν, ὅπου ἡ χλιαρὴ πίστη τῶν προγόνων ξεπλύθηκε ἀπὸ τὸ αἷμα καὶ τὶς θυσίες τῶν χιλιάδων νεομαρτύρων.
Ἡ Ὀρθοδοξία δοκιμάστηκε ἀλλὰ ἄντεξε διατηρώντας ἀλώβητες καὶ ἀναλλοίωτες τὶς ἀλήθειες τῆς πίστεως. Ἀρκοῦσε λοιπὸν μία χούφτα πιστῶν ἀγωνιστῶν, ποὺ γαλουχήθηκε στὸ πνεῦμα τῶν κρυφῶν σχολείων, στὸ πνεῦμα τοῦ Ἁγίου Κοσμᾶ γιὰ νὰ ἀντιταχθοῦν στὴν τότε ὑπερδύναμη καὶ ἰσχυρὴ στρατιωτικὰ ὀθωμανικὴ αὐτοκρατορία μὲ μοναδικὸ σύνθημα τοῦ ἀγώνα
«γιὰ τοῦ Χριστοῦ τὴν πίστη τὴν ἁγία καὶ τῆς πατρίδος τὴν ἐλευθερία». Τότε δημιουργήθηκε ἡ μαγιά, ποὺ τρόμαξε τὸν διάβολο τῆς Δύσης.
Ταχέως χρησιμοποίησε ἄλλα μέσα γιὰ νὰ μολύνει τὴν ζύμη τοῦ ἀναστημένου γένους, (βλέπε μασονία, οἰκουμενισμὸ) μέσω ἐμφύλιων συρράξεων καὶ δαιμονικῶν ἀμιγῶς διαξιφισμῶν.
Ἔτσι δημιουργήθηκε τὸ ψευτο-ρωμαίϊκο, τὸ ὁποῖο λίαν συντόμως ὁλοκληρώνει τὴν πορεία του
Ὁ καλὸς Θεὸς ὡστόσο μέσα ἀπὸ πλειάδα ἁγίων κατηχοῦσε συστηματικὰ καὶ μυστικά, ὅπως τότε στὰ κρυφὰ σχολεῖα τὸν λαό του, προετοιμάζοντὰς τον γιὰ νέα ἔξοδο ἀπὸ τὴν ἰδιότυπη αὐτὴ σκλαβιά.
Ἔξοδος ποὺ αὐτὴ τὴν φορὰ θὰ σηματοδοτηθεῖ ἀπὸ τὴν θριαμβευτικὴ ἐπιστροφὴ τοῦ γένους τῶν Ὀρθοδόξων Ἑλλήνων στὴν ἐπὶ 1123 συναπτὰ ἔτη Βασιλεύουσά τους, τὴν Κωνσταντινούπολή μας. Ἐκεῖ θὰ ὁλοκληρωθεῖ καὶ ὁ ἐπίσημος ἐξαγιασμός του στὴ «λειψανοθήκη τῆς Ὀρθοδοξίας» τὴν Ἁγιὰ Σοφιά, ποὺ δὲν ἀνήκει στὴν ἀνθρωπότητα, ὅπως προσφάτως ὑποστήριξε ὁ Οἰκουμενικὸς Πατριάρχης Βαρθολομαῖος ἀλλὰ στοὺς Ὀρθοδόξους Χριστιανοὺς. Ἤδη τὴν ἐπιστροφὴ αὐτὴ ἔχουν προαναγγείλει παλιοὶ καὶ σύγχρονοι ἅγιοι, ὅπως λ. χ. ὁ ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλός, ὁ ἅγιος Παΐσιος ὁ Ἁγιορείτης κ. ἄ. οἱ ὁποῖοι ἐργάστηκαν νυχθημερόν γιὰ τὴν πνευματικὴ καλλιέργεια τοῦ πάμφτωχου πνευματικὰ ἑλληνικοῦ λαοῦ.

Χριστιανοί μου σᾶς τὸ ὑπογράφω.
Λίαν συντόμως τὸ λίκνο τῆς Ὀρθοδοξίας, ἡ Ἁγιὰ Σοφιά, ἡ λειψανοθήκη τῆς Ὀρθοδοξίας θὰ ἐπανέλθει στὰ χέρια συνειδητοποιημένων Ὀρθοδόξων χριστιανῶν.
Δὲν ἀποτελεῖ λόγο παρηγοριᾶς ἀλλὰ ἀδιαμφισβήτητη ἀλήθεια. Θὰ ἐπανέλθει στὰ χέρια αὐτῶν, ποὺ δὲν θὰ κοιτάζουν πρὸς τὴν Δύση, ἀπ’ τὴν ὁποία μόνο μαῦρα σύννεφα ἔρχονται, ἀλλὰ θὰ ἐκλαμβάνουν τὴν ἀνάπτυξη καὶ εὐτυχία μέσα ἀπὸ τὴν ἐνίσχυση τῆς προσωπικῆς σχέσεώς τους μὲ τὸν Σωτήρα Χριστό. Καὶ γιὰ τὴν ἐνίσχυση αὐτή, ποὺ νοεῖται ὡς συμμετοχὴ στὴν δοξολογία Του θὰ ἐργάζονται συστηματικά, ὥστε νὰ ἐπαναφέρουν τὶς εὐαγγελικὲς διδαχὲς στὸ κοινωνικὸ γίγνεσθαι καὶ τὴν ὀρθόδοξη πίστη ὡς τρόπο ζωῆς καὶ καθημερινότητα.

Ὁ Ταγὶπ Ἐρντογὰν ἤ Μπακάτογλου, ὁ Τοῦρκος πρόεδρος ἑλληνικῆς καταγωγῆς, εἴτε ἐνσυνειδήτως εἴτε ἀσυνειδήτως, εἴτε ἐν γνώσει του, εἴτε ἐν ἀγνοία του, εἴτε λειτουργώντας ὡς Γενίτσαρος εἴτε ὡς Πόντιος, θεαματικὰ πετυχαίνει αὐτὸ ποὺ προσδοκοῦσε ὁ ἀντάρτης τοῦ Πόντου παππούς του, ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ. Γένοιτο!

 

“Στύλος Ορθοδοξίας”
orthodoxia.gr

 Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης


 

 


18 Αυγ. 2020

| Ιστολόγιο |


 

Γράφει ο παπα - Ηλίας Υφαντής

 

Παραμονές της 25ης Μαρτίου του 2016, κάποιος μου διαβίβασε την εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας προς τα σχολεία.
Ήταν ένα πολύ αλλόκοτο κατασκεύασμα. Αφού, πέρα από κάθε λογική και συνείδηση, δεν έλεγε ούτε λέξη για τους αγωνιστές του ’21: Καραϊσκάκης, Κολοκοτρώνης, Παπαφλέσσας, Κανάρης, Ανδρούτσος, Μπότσαρης κλπ, στον κάλαθο των αχρήστων! Και δικαίως! Γιατί πώς να συγκριθούν εκείνοι, που αγωνίστηκαν
«με χιόνια μ’ αγριοκαίρια, για να μη ζούμε στον ζυγό», με τους τωρινούς «μεγαλοφυείς» ηγέτες της πατρίδας μας, που διαπρέπουν στο σπορ της κατά συρροή προδοσίας της πατρίδας μας; Μακεδονία, Ιόνιο, Αιγαίο και ό,τι άλλο βούλονται οι διαχρονικά βάρβαροι μισέλληνες Ανατολής και Δύσης!!!
Αλλά θα μας αντείπουν κάποιοι, η εγκύκλιος αναφερόταν στην παιδεία και όχι σε πολεμικά γεγονότα. Όμως και πάλι πολύ παραδόξως δεν έκανε ούτε την παραμικρή αναφορά στον μεγάλο αναγεννητή της παιδείας του γένους στα χρόνια της τουρκικής βαρβαρότητας, τον ασύγκριτο Πατροκοσμά!
Και γιατί όλα αυτά; Επειδή ακριβώς περνάμε κάτω απ’ τα «καυδιανά δίκρανα» της παγκόσμιας δικτατορίας του Σιωνισμού και του Ναζισμού!
Αλλά, για να γίνει αντιληπτή η διαμετρική με το όραμα και το έργο του Πατροκοσμά αντίθεση, ας κάμουμε κάποιες συγκρίσεις με την σύγχρονη πραγματικότητα:
Βασική επιδίωξη του Πατροκοσμά ήταν να κάμει τους Έλληνες να ξαναβρούν την αληθινή τους ταυτότητα, που η πλημμυρίδα των εξισλαμισμών απειλούσε να εξαφανίσει. Και διέβλεψε ότι μοναδικός ανασχετικός παράγοντας για την αναχαίτιση της εκβαρβάρωσης των Ελλήνων ήταν το πανίσχυρο Ευαγγέλιο. Ενώ μοναδικός δρόμος, για την προσπέλασή του απ’ τις ευρύτερες λαϊκές μάζες ήταν η παιδεία. Που πρώτα - πρώτα φρόντισε να την εξασφαλίσει ο Πατροκοσμάς για τον εαυτό του.
Έτσι ώστε ν’ αποκτήσει τα εφόδια, με τα οποία θα υλοποιούσε το δύσκολο έργο, που οραματιζόταν. Για να τον καταστήσει ο Θεός πάνοπλο, προικίζοντάς τον με υπερφυσικά χαρίσματα: την προφητεία και την θαυματουργία.
Με αποτέλεσμα να γίνει θρύλος και τραγούδι, το οποίο φλόγιζε τις καρδιές και αναπτέρωνε τις αποσταμένες ελπίδες των ραγιάδων.

Μιλάει και ο λόγος του παίρνει σάρκα. Ιδρύει παντού σχολεία, σχολαρχεία, ιερατικές σχολές. Έτσι ώστε το έργο του να έχει συνέχεια και συνεχιστές. Αλλά σάρκα της διδασκαλίας του αποτελεί και η κοινωνική δικαιοσύνη. Με βάση το πνεύμα της Ευαγγελικής δικαιοσύνης, κεραυνοβολεί τις καταχρήσεις και την εκμετάλλευση των αρχόντων σε βάρος του λαού. Με αποτέλεσμα να προκαλέσει την αντίδραση των κοτζαμπάσηδων, των προυχόντων και των Εβραίων.
Αλλά και να κεντρίσει επιπλέον τον φθόνο κάποιων δεσποτάδων και άλλων βολεμένων κληρικών. Οι οποίοι όλοι μαζί συναποτελούσαν το αρχοντολόι του μαμωνά, που συνασπίστηκε εναντίον του. Με αποτέλεσμα να μην του επιτρέπουν να κηρύττει μέσα στις πόλεις. Φτάνοντας μάλιστα ο δεσπότης της Ζακύνθου Κουτούβαλης στο σημείο να τον κηρύξει
«αιρετικό» και να του επιβάλει  και εκκλησιαστικό επιτίμιο.
Αλλά οι κακούργοι μεσ’ στην ανοησία τους και οι ανόητοι μεσ’ στην κακουργία τους, όταν δεν μπορούν ν’ αντιμετωπίσουν κάποιον με επιχειρήματα, φροντίζουν να τον φιμώσουν. Κι όταν δεν μπορούν να τον φιμώσουν, τον δολοφονούν. Και στην περίπτωση του Πατροκοσμά τούς έβγαλαν όλους απ’ τη δύσκολη θέση οι Εβραίοι. Αφού πλήρωσαν τον Κούρτ Πασά και τον απαγχόνισε (24 Αυγούστου 1779).
Τι γίνεται όμως σήμερα;
Σήμερα, στα σχολικά βιβλία έχουν αντικαταστήσει τα αριστουργήματα της υπέροχης Ελληνικής λογοτεχνίας με κουρελογραφήματα εγκάθετων μισελλήνων. Με τα οποία μεθοδεύουν την πνευματική δολοφονία των Ελληνοπαίδων. Αφαιρώντας τους κάθε ηθικό και πνευματικό προσανατολισμό. Με αποτέλεσμα να παραδέρνουν μέσα σε σκοτάδια αδιέξοδης σύγχυσης. Έτσι που, αν ζούσε σήμερα ο Πατροκοσμάς, όπως χαρακτηριστικά παρατηρεί ο Μόρφου Νεόφυτος, θα έκλεινε και δεν θ’ άνοιγε σχολεία! Αλλά και πέρα απ’ τον χώρο της παιδείας προσπαθούν να αλλοιώσουν και αμαυρώσουν σε όλα τα επίπεδα την Ελληνική ταυτότητα. Με αποτέλεσμα να κουβαλάμε πάνω μας τις ταυτότητες, που μας επέβαλαν, μέσω των εφιαλτών, οι Σιωνιστές επικυρίαρχοι.
Η άκρατη κοινωνική αδικία και η τοκογλυφία, που ο Πατροκοσμάς πολέμησε, είναι πλέον δόγμα και παντιέρα. Και αποτελούν καθεστώς, του οποίου είμαστε θύματα.

Δεν συνιστούν μήπως όλα αυτά και πάμπολλα άλλα, καθαίρεση του έργου του Πατροκοσμά;Μπορεί βέβαια αύριο στην γιορτή του να ακουστούν πολλά και διάφορα φανφαρόνικα και ηχηρά. Όμως η πραγματικότητα φωνάζει ότι το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο, με την ανοχή και συνενοχή του εκκλησιαστικού, γκρεμίζει συστηματικά το έργο του Πατροκοσμά.
Και μπαίνει το ερώτημα: Αν ο ίδιος, «εν ετέρα μορφή», ξαναρχόταν στην - και πάλι - ουσιαστικά σκλαβωμένη πατρίδα μας, που ολοένα και περισσότερο «εξισλαμίζεται» πώς θα τον αντιμετώπιζαν οι σύγχρονες αρχές και εξουσίες; Και όχι μόνο οι κοσμικές αλλά και οι εκκλησιαστικές. Ιδιαίτερα όταν θα καυτηρίαζε τον δόλιο και ύπουλο ρόλο της παγκόσμιας δικτατορίας του Σιωνισμού! Τα κομματόσκυλα του μνημονιακού κατεστημένου και οι ιεροεξεταστές του 4ου Ράϊχ δεν θα του είχαν απαγορεύσει το κήρυγμα;
Και δεν θα τον κήρυσσαν
«αιρετικό» και δεν θα του επέβαλαν επιτίμια, όπως τότε ο δεσπότης της Ζακύνθου; Και μπορεί να έφταναν ακόμη και στην καθαίρεσή του, αν δεν γονάτιζε να προσκυνήσει την δεσποτική τους παντούφλα! Ενώ την ίδια ώρα θα εκθείαζαν το έργο του, φλυαρώντας σχοινοτενώς εκείνα τα πομπώδη, ανούσια και ανόητα.
Την ίδια στιγμή, κατά την οποία τα ντόπερμαν των τηλεοπτικών καναλιών και οι λουκουμομπεμπέδες υπουργοί με τα νομοθετικά τους ανοσιουργήματα καθαιρούν πανηγυρικά το έργο του, και στήνουν αγχόνες για χιλιάδες Ελλήνων!...

Πειθόμενοι πάντα τοις ρήμασι και τοις χρήμασι των διαχρονικών δολοφόνων του Πατροκοσμά και της πατρίδας μας…

papailiasyfantis.wordpress.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης