22 Οκτ. 2022

Ο άνθρωπος που εφηύρε το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer παραδέχεται ότι δεν έχει εμβολιαστεί

Ο Dr. Ugur Sahin, διευθύνων σύμβουλος της BioNTech, της εταιρείας βιοτεχνολογίας που συνεργάστηκε με την Pfizer για την ανάπτυξη του πρώτου εμβολίου Covid στον κόσμο, παραδέχτηκε στην κάμερα ότι δεν εμβολιάστηκε με εμβόλιο Covid.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο του γερμανικού δικτύου DW γιατί δεν εμβολιάστηκε, ο Dr. Ugur Sahin υπεκφεύγει και ισχυρίζεται αόριστα ότι είναι παράνομο να εμβολιαστεί και ότι η εταιρεία του πρέπει να επικεντρωθεί στην παραγωγή δισεκατομμυρίων εμβολίων για άλλους.
Η αποκάλυψη ότι ο άνθρωπος που ανέπτυξε το εμβόλιο της Pfizer δεν έχει εμβολιαστεί ο ίδιος, θυμίζει τους ισχυρισμούς του πρώην γιατρού του Μπίλ Γκέϊτς ότι ενώ ο Γκέϊτς προωθεί τα εμβόλια στην ανθρωπότητα, δεν επιτρέπει στην οικογένειά του να εμβολιαστεί.

Δεν χρειάζεται να είσαι ειδικός στη γλώσσα του σώματος για να καταλάβεις ότι ο Dr. Sahin εκνευρίστηκε πολύ και αισθάνθηκε άβολα όταν τέθηκε το ερώτημα γιατί δεν του έγινε η ένεση.
Και ο ισχυρισμός του ότι είναι παράνομο να του κάνουν το εμβόλιο της Pfizer δεν “στέκει”.
Ποιός είναι, λοιπόν, ο πραγματικός λόγος που ο Dr. Sahin δεν εμβολιάστηκε με το δικό του εμβόλιο; Θα μπορούσε ίσως να έχει σχέση με το γεγονός ότι ανέπτυξε το εμβόλιο μέσα σε λίγες ώρες στον υπολογιστή του σε μία μόνο ημέρα;
Προηγουμένως, το ταχύτερο εμβόλιο που αναπτύχθηκε ποτέ χρειάστηκε περισσότερα από τέσσερα χρόνια σκληρής δουλειάς.
Αλλά ο Dr. Sahin – ο οποίος ίδρυσε την BioNTech μαζί με την σύζυγό του – έκανε ένα “πρόχειρο σχέδιο μέσα σε ένα Σαββατοκύριακο”.
Και αυτό το “πρόχειρο σχέδιο” έλαβε έγκριση από τον FDA μόλις λίγους μήνες αργότερα. Το εμβόλιο της Moderna χρειάστηκε επίσης μόλις δύο ημέρες για να σχεδιαστεί, όπως ανέφερε προηγουμένως το Business Insider.
Τίποτα από αυτά δεν εμπνέει εμπιστοσύνη στα εμβόλια, έτσι δεν είναι;
Ίσως γι’ αυτό η βιομηχανία ελέγχου των γεγονότων έπρεπε να βάλει τη μύτη της και να διακόψει τη ροή των πληροφοριών. Σύμφωνα με τους fact checkers του Reuters, ο Dr. Sahin της BioNTech δεν παραδέχτηκε ότι δεν είναι εμβολιασμένος. Ακριβώς. Παρά το γεγονός ότι τον ακούσατε να λέει ακριβώς αυτό με τα ίδια σας τα αυτιά, το Reuters ισχυρίζεται ότι κάνετε λάθος, ότι ο ίδιος ο Sahin κάνει λάθος και ότι ο διευθύνων σύμβουλος της BioNTech είναι εμβολιασμένος με το δικό του προϊόν, το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer-BioNTech.
Ως συνήθως, η ομάδα ελέγχου γεγονότων του Reuters παρέχει ακριβώς μηδενικά στοιχεία για να υποστηρίξει τους “άγριους” ισχυρισμούς της. Παρ’ όλα αυτά, το Facebook και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης δεν επιτρέπουν σε κανέναν να διαψεύσει τα όσα λέει το Reuters σχετικά με την κατάσταση εμβολιασμού του Sahin.

Το Reuters επιλέχθηκε από το Facebook ως μία από τις εγκεκριμένες ομάδες ελέγχου γεγονότων και του δόθηκε η δυνατότητα να χαρακτηρίζει τις ιστορίες στον ιστότοπο ως “αληθείς” ή “ψευδείς”. Ενώ η ιδέα αυτή ακούγεται ωραία στη θεωρία, στην πράξη είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην ελευθερία του λόγου, ενώ περιόρισε την ελεύθερη έκφραση των αναζητητών της αλήθειας στο διαδίκτυο.
Αξίζει να θυμηθούμε σε αυτό το σημείο ότι οι ελεγκτές γεγονότων είναι ανειδίκευτοι ερασιτέχνες που δεν διαθέτουν προσόντα δημοσιογράφων ή ερευνητών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Snopes, David Mikkelson, προσέλαβε τη νέα του σύζυγο, μια συνοδό υψηλού επιπέδου με έδρα το Λος Άντζελες, για να εργαστεί για τον ιστότοπο ελέγχου των γεγονότων. Οι υπόλοιποι συνεργάτες είναι μπλόγκερ με αριστερό ακτιβιστικό υπόβαθρο.
Αυτοί είναι οι άνθρωποι στους οποίους η Μεγάλη Τεχνολογία έχει αναθέσει την αστυνόμευση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και την άρνηση του δικαιώματος των πολιτών στην ελευθερία του λόγου.
Η επικεφαλής του ελέγχου γεγονότων Kim LaCapria παραδέχτηκε μάλιστα ότι τακτικά “ελέγχει γεγονότα” ενώ είναι μαστουρωμένη. Σίγουρα, μπορεί να είναι νόμιμο. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα. Το πρόβλημα είναι ότι ο έλεγχος των γεγονότων στις ειδήσεις είναι μια σοβαρή υπόθεση και θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπόψιν από τους ελεγκτές γεγονότων – ειδικά τώρα που το Facebook και άλλοι ιστότοποι κοινωνικής δικτύωσης τους έχουν χρίσει ως φύλακες όλων των ειδήσεών μας με την δύναμη να επιβάλλουν σκιώδεις απαγορεύσεις σε χρήστες.
Το Facebook θα πρέπει να σταματήσει να χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες μιας εταιρείας που ελέγχει τα γεγονότα και της οποίας το ανώτερο προσωπικό παραδέχεται ότι εργάζεται μαστουρωμένο. Διακυβεύονται πάρα πολλά.
Αντ’ αυτού όμως, κάθε φορά που εμφανίζονται ιστορίες που είναι επιζήμιες για το κατεστημένο, οι ελεγκτές γεγονότων χρησιμοποιούνται ως όπλο για να τις θάψουν χαρακτηρίζοντας ψευδώς τέτοιες ιστορίες “παραπλανητικές” ή “φάρσες”, ακόμη και αν είναι απολύτως αυθεντικές.
Αυτό χρησιμεύει στη συνέχεια για να δικαιολογηθεί η λογοκρισία τους από τους αλγόριθμους των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και η στοχευμένη απαγόρευση και η διαγραφή οποιουδήποτε προσπαθεί να ενισχύσει πληροφορίες που οι ελεγκτές γεγονότων έχουν θάψει.
Οι ελεγκτές γεγονότων δεν είναι αμερόληπτοι, ανεξάρτητοι φορείς, που ενδιαφέρονται για την διαπίστωση της αλήθειας. Είναι υπερκομματικά σκυλιά επίθεσης που εργάζονται για λογαριασμό του διεφθαρμένου κατεστημένου.

Πηγή : newspunch.com
Βίντεο: The People's Voice /rumble.com
triklopodia.gr