23 Ιουλ. 2022

Ο Βλ. Πούτιν για την επικείμενη επισιτιστική κρίση

Τέλειωσε ο πλανήτης με την ΠΕΙΝΑ;;;
Είναι φως στην άκρη του τούνελ η συμφωνία της Κωνσταντινούπολης για την ασφαλή εξαγωγή αγροτικών προϊόντων από τα ουκρανικά και ρωσικά λιμάνια της Μαύρης θάλασσας;;;
Θα αφήσουν οι διεθνιστές να τηρηθεί;;;
Για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου η Ουκρανία και η Ρωσία υπογράφουν συμφωνία. Δεν την υπογράφουν απευθείας, αλλά χωριστά: το Κίεβο υπογράφει με την Τουρκία και τον ΟΗΕ και η Μόσχα κάνει λίγο αργότερα το ίδιο.
Ο πλανήτης, λένε, θα πάρει ανάσα!
Τί έχει πει όμως ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν σε πρόσφατη ομιλία του, πριν υπογραφεί η συμφωνία;;;

«Όλο κατηγορούν την Ρωσία για την επισιτιστική κρίση. Εσείς ως ειδικοί θα γνωρίζετε ότι η κρίση ξεπρόβαλε απ’ τις εποχές των μέτρων κατά της πανδημίας, όπου ορισμένες αναπτυγμένες οικονομίες καταχράστηκαν την μονοπωλιακή τους δύναμη, όσον αφορά τα νομισματικά μονοπώλια.
Άνοιξαν την μηχανή τυπώματος στις ΗΠΑ και τύπωσαν 5,9 τρισεκατομμύρια δολάρια!!!! Αυτό αντιστοιχεί στο 38% όλων των κυκλοφορούντων χρημάτων!!!! Τα τύπωσαν σε διάστημα 2 ετών – κάτι που είναι χοντρικά το ποσό που τυπώθηκε τα προηγούμενα 40 χρόνια.
Το ίδιο ποσοστό. Και στη Ευρωζώνη, τύπωσαν 2,5 τρισεκατομμύρια !!!!
Απελευθέρωσαν αυτά τα χρήματα στην οικονομία και τα μοίρασαν στον κόσμο, κάτι που δεν είναι κακό αυτό καθαυτό. Κι εμείς χρησιμοποιήσαμε μια παρόμοια τακτική αλλά ήμασταν πολύ προσεκτικοί, έγινε με μέτρο κι έτσι αυτό δεν οδήγησε σε ένα τέτοιο κύμα πληθωρισμού.
Εκεί πέρα, τα (μέτρα κατά της πανδημίας) χρηματοδοτήθηκαν από ελλείμματα του προϋπολογισμού, κάτι που τους οδήγησε στο να αγοράσουν ολόκληρη την ποσότητα προμηθειών τροφίμων απ’ τις παγκόσμιες αγορές.
Ενώ τα προηγούμενα χρόνια, οι ΗΠΑ ήταν ένας καθαρός εξαγωγέας τροφίμων, τώρα είναι ένας καθαρός εισαγωγέας τροφίμων. Αγόρασαν 17 δισεκατομμύρια δολάρια περισσότερο φαγητό απ’ όσο πούλησαν.
Τί λέει αυτό; Επιδείνωσαν τα προβλήματα για τις αναπτυσσόμενες / φτωχές χώρες και σταμάτησαν τα δικά τους προβλήματα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα ενός μονοπωλίου των αποθεματικών νομισμάτων – του δολαρίου και του ευρώ.
Αυτό ξεκίνησε στα τέλη του 2019, αρχές του 2020. Έπειτα οι αντιρωσικές κυρώσεις επιδείνωσαν την κατάσταση, έκαναν ένα σωρό λάθη στον ενεργειακό τομέα, ανέβηκαν οι τιμές του φυσικού αερίου και η πρόσβαση στο αέριο είναι το θεμέλιο για πολλά λιπάσματα. Καθώς το λίπασμα ακρίβυνε, έχουμε δει εταιρείες να κλείνουν, ιδιαίτερα στην Ευρώπη, κι οι τιμές των τροφίμων να εκτοξεύονται περαιτέρω».

Με άλλα λόγια ΤΙΠΟΤΑ δεν τελειώνει με την συμφωνία! ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΑΙ και οδηγεί στην καταστροφή την Δύση, πολύ πιο πριν από τον πόλεμο στην Ουκρανία!

ElNews/rumble.com - el.gr