3 Ιουλ. 2022

Οδοστρωτήρας: Η Ρωσία μεγάλωσε κατά 26.500 km² – Υπό 100% ρωσικό έλεγχο Lisichansk & Λουγκάνσκ!

** Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ πως υποδέχονται οι κάτοικοι του Lisichansk τις Ρωσικές δυνάμεις, τους πανηγυρισμούς Τσετσένων και Ρώσων καθώς και τον βομβαρδισμό των Ουκρανών που προσπαθούν να απεγκλωβιστούν και να διαφύγουν **

Ξέφρενοι πανηγυρισμοί έχουν ξεσπάσει στις τάξεις του Ρωσικού Στρατού και της ηγεσίας του καθώς η Ρωσία τελείωσε και επίσημα την υπόθεση Λουγκάνσκ. Χθες οι δυνάμεις των Τσετσένων μαζί με το Σύνταγμα των Κοζάκων ύψωσαν την Ρωσική σημαία στο Δημαρχείο της πόλης.
Στο σημείο έχουν σπεύσει Ρώσοι πολεμικοί ανταποκριτές. Τελείωσε και επίσημα η μάχη στο Lysychansk.
Ο Ρωσικός Στρατός και οι συμμαχικές δυνάμεις ελέγχουν πλέον το 100% του Λουγκάνσκ και το κυριότερο: Διέλυσαν τις ουκρανικές αμυντικές γραμμές που προετοιμάζονταν επί 8 ολόκληρα χρόνια. Ο Ουκρανικός Στρατός έχασε εμπειροπόλεμα στελέχη κάτι που θα του κοστίσει στις επόμενες μάχες.
Είναι η πρώτη περιοχή που ελέγχεται ολοκληρωτικά από τον Ρωσικό Στρατό με έκταση 26.500 km² ! Καθόλου άσχημα σε σχέση με ότι έλεγαν Βρεττανοί και Αμερικανοί.
Και το κυριότερο όπως σημειώσαμε και πριν, η Ρωσία παίρνει όλες τις υποδομές της ΝοτιοΑνατολικής Ουκρανίας, πέντε ανθρακωρυχεία και το μεγαλύτερο διυλιστήριο πετρελαίου στο Ντονμπάς.
Το warnews247.gr είχε ενημερώσει τις τελευταίες 24 ώρες δύο φορές, χθες και προχθές, για την επικείμενη εξέλιξη της κατάστασης, την στιγμή που οι Ουκρανοί ισχυρίζονταν πως ακόμη πολεμούν.

Η τελευταία κρίσιμη μάχη

Οι Ρωσικές και συμμαχικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο της διοίκησης της πόλης Lisichansk, δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του LPR Marochko:
- Το Lisichansk καταλήφθηκε και βρίσκεται υπό τον έλεγχο των Ρωσικών και συμμαχικών δυνάμεων. Αφήνοντας την πόλη, οι Ουκρανοί ανατίναξαν και κατέστρεψαν ορισμένα σημαντικά διοικητικά κτήρια, συμπεριλαμβανομένου του δημαρχείου, αναφέρουν ρωσικές πηγές.
Η τελευταία κρίσιμη μάχη δόθηκε πριν μερικές ημέρες όταν οι Ρωσικές δυνάμεις έσπασαν την ουκρανική άμυνα και άρχισαν να εισέρχονται μέσα στην πόλη.
Οι Ρώσοι Αλεξιπτωτιστές κατάφεραν να συντρίψουν τις ουκρανικές άμυνες και να επικρατήσουν κατά κράτος. Στην συνέχεια ακολούθησαν ισχυρές δυνάμεις του πεζικού. Στην μάχη αυτή τελείωσε ουσιαστικά και η υπόθεση Lisichansk.

warnews247.gr