6 Ιουν. 2022

Βομβαρδίζουν αμάχους: Μαζική επίθεση του πυροβολικού των Ουκρανοναζί στο κέντρο του Ντονιέτσκ

Σαββατόβραδο (4.6.2022) σφοδρό σφυροκόπημα του μαρτυρικού Ντονιέτσκ, όπως κάνει από το 2014 έως και σήμερα ο Ουκρανικός στρατός. Ένα λύκειο, ένα γυμνάσιο και ένα νηπιαγωγείο υπέστησαν ζημιές κατά την διάρκεια του βομβαρδισμού της συνοικίας Voroshilovsky του Ντονιέτσκ, δήλωσε ο δήμαρχος Aleksey Kulemzin. Χτύπημα στο κέντρο του Ντονιέτσκ με συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης.
«Σύμφωνα με επικαιροποιημένες πληροφορίες, ως αποτέλεσμα του βομβαρδισμού της συνοικίας Voroshilovsky, καταγράφηκε καταστροφή:
– Shkolny Blvd., 5, MBOU» Πολυκλαδικό Λύκειο Νο. 5 με το όνομα Ν.Π. Boyko της πόλης Donetsk”. – Zelenaya str., 1, MBOU “School No. ; – οδός MBDOU “Νηπιαγωγείο συνδυασμένου τύπου No. 13 της πόλης Donetsk” – Shkolny Blvd., 15, MBOU “School” Logos “της πόλης Donetsk.
Η έκταση της καταστροφής δεν έχει ακόμη προσδιοριστεί λόγω του κινδύνου βομβαρδισμού», έγραψε ο Kulemzin στο κανάλι του στο Telegram.

Τα Ουκρανικά στρατεύματα στις 21.05’ έβαλαν κατά της περιοχής Voroshilovsky του Ντονιέτσκ, εκτοξεύοντας 40 ρουκέτες από BM-21 Grad.
Οβίδες έπεσαν σε κατοικίες και αυτοκίνητα. Προκλήθηκαν φωτιές, υπάρχουν τραυματίες και σίγουρα και νεκροί. Επλήγη η συνοικία της σκεπαστής αγοράς και της αποβάθρας. Στους τραυματίες συγκαταλέγονται γυναικόπαιδα.

Πρώτος απολογισμός: - 9 τραυματίες με μέτρια τραύματα και 1 τραυματίας είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Έγινε γνωστός ο θάνατος μιας γυναίκας, που γεννήθηκε το 1954, κοντά στον σταθμό Donetsk - Severny. Οι οβίδες έπεσαν στο κέντρο από την Σκεπαστή Αγορά μέχρι το Νοσοκομείο του Καλίνιν. Ο ουρανός πάνω από την πόλη γέμισε καπνό. Στο δίκτυο υπήρχαν αναφορές για τραυματίες στον δρόμο (Στρατηγός Αντόνοφ).

ΕΠΙΣΗΣ: 5 νεκροί, 20 τραυματίες από τυφλό χτύπημα με πολλαπλό εκτοξευτήρα από το πυροβολικό της Ουκρανίας κοντά στην παρόχθια οδό του ποταμού Κάλμιους στο Ντονιέτσκ.
Ουδεμία "στρατιωτική" λογική στο χτύπημα, μόνο εκδίκηση. Μόνο άμαχοι ήταν εκεί, τα μέτωπα είναι αλλού, μεταδίδει ο ανταποκριτής Θανάσης Αυγερινός.

- «Έτρεξα πίσω από τη γυναίκα μου, την κόρη μου, κάθισα στον διάδρομο και μια οβίδα εξερράγη στην κουζίνα», είπε ένας κάτοικος του Donetsk. Μια ουκρανική οβίδα χτύπησε το διαμέρισμά του.

Το βράδυ της 4ης Ιουνίου, ένοπλοι σχηματισμοί της Ουκρανίας έπληξαν το κέντρο του Ντονιέτσκ χρησιμοποιώντας το σύστημα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης Grad, εκτοξεύοντας 40 ρουκέτες στην περιοχή Voroshilovsky από την κατεύθυνση του οικισμού Tonenkoye.
Το μόνο που δεν μας είπε η προπαγάνδα της Δύσης και η Ουκρανία σήμερα, είναι ότι οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Ντονιέτσκ …

Spriteer /twitter.com
dimpenews.com