30 Μαϊ. 2022

Νοέμβριος 2015: Προσομοίωση κρίσης στα Τρόφιμα και στην Ουκρανία στο διάστημα μεταξύ 2020 - 2030!

Το 2015 σύμφωνα με το παρακάτω άρθρο έγινε άσκηση για διεθνή κρίση στα τρόφιμα με κοινωνικές αναταραχές και ανατροπή κυβέρνησης στην Ουκρανία, η οποία ενδεχομένως ακολουθεί με τα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μετά την Ρωσική επιχείρηση, αλλά και στο Πακιστάν, όπως και συνέβη φέτος! Η κρίση τελειώνει με παγκόσμιο φόρο στον άνθρακα! Μάλιστα η άσκηση χρονολογικά τοποθετήθηκε στο διάστημα μεταξύ 2020 - 2030!
Αυτό δηλαδή που ζούμε τώρα!

Γυρίζουμε πίσω στον χρόνο στις 12 Νοεμβρίου 2015!
Γράφει, μεταξύ άλλων, το άρθρο:

Η προσομοίωση κρίσης για την αντίδραση της τροφικής αλυσίδας τελειώνει με παγκόσμιο φόρο άνθρακα.
Το κλίμα, η πείνα, οι πολιτικές αναταραχές και οι αυξημένες τιμές των τροφίμων συναντήθηκαν στο παιχνίδι Food Chain Reaction στην Ουάσιγκτον αυτή την εβδομάδα.

Την Δευτέρα και την Τρίτη, 65 υπεύθυνοι χάραξης διεθνούς πολιτικής, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες και διανοούμενοι συγκεντρώθηκαν στα κεντρικά γραφεία του “Παγκόσμιου Ταμείου Άγριας Ζωής” στην Ουάσιγκτον για να υπολογίσουν πως θα αντιδρούσε ο κόσμος σε μια μελλοντική επισιτιστική κρίση.
Το “παιχνίδι” εξελισσόταν από το έτος 2020 έως το 2030. Όπως προβλεπόταν, η δεκαετία έφερε δύο μεγάλες διατροφικές κρίσεις, με τις τιμές να πλησιάζουν το 400 τοις εκατό του μακροπρόθεσμου μέσου όρου, μια σειρά από ακραία καιρικά φαινόμενα που σχετίζονται με το κλίμα, ανατροπή κυβερνήσεων στο Πακιστάν και την Ουκρανία, λιμός και προσφυγικές κρίσεις στο Μπαγκλαντές, την Μιανμάρ, το Τσάντ και το Σουδάν.
Μαζί με το WWF, το Κέντρο για την Αμερικανική Πρόοδο και το Κέντρο Ναυτικών Αναλύσεων, ο Cargill ήταν ένας από τους διοργανωτές του Food Chain Reaction.
Η εταιρεία εκπροσωπήθηκε στο παιχνίδι από τον Corporate Vice President Joe Stone.
Σε διάστημα δύο ημερών, οι παίκτες – χωρισμένοι σε ομάδες για την Αφρική, την Βραζιλία, την Κίνα, την Ε.Ε., την Ινδία, τις Η.Π.Α., για διεθνείς επιχειρήσεις και πολυμερείς θεσμούς – επεξεργάστηκαν τις πολιτικές τους απαντήσεις καθώς αντιπροσωπείες συμμετείχαν σε εντατικές διαπραγματεύσεις.
Η συνεργασία κέρδισε - ως επί το πλείστον - την ημέρα έναντι του βραχυπρόθεσμου ατομικού πλεονεκτήματος (σ.σ.: Όλοι θα υπακούν στην Κοινότητα, όπως είπε ο Κλάους Σβάμπ). Ομάδες δεσμεύτηκαν να δημιουργήσουν διεθνή δίκτυα πληροφοριών και συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για την πείνα και τις καλλιέργειες μαζί, να επενδύσουν από κοινού σε έξυπνη γεωργική τεχνολογία και να δημιουργήσουν παγκόσμια αποθέματα τροφίμων ως προστατευτικό όπλο έναντι των κλιματικών σόκ.
Μπροστά σε μια απότομη άνοδο των τιμών με τις διαφαινόμενες παγκόσμιες ελλείψεις τροφίμων το 2022, η Ε.Ε. σε ένα σημείο ανέστειλε τους περιβαλλοντικούς κανόνες της για την γεωργία και εισήγαγε φόρο στο κρέας. Και τα δύο μέτρα αντιστράφηκαν γρήγορα το 2025, καθώς οι σοδειές επέστρεψαν στο φυσιολογικό και οι εντάσεις μειώθηκαν στο υποθετικό σύμπαν.
Το πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα, ωστόσο, ήταν μια συμφωνία μεταξύ των Η.Π.Α., της Ε.Ε., της Ινδίας και της Κίνας, που αντιπροσωπεύουν τις 20 κορυφαίες εκπομπές αερίων θερμοκηπίου, για την θέσπιση παγκόσμιου φόρου άνθρακα και ανώτατου ορίου εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα το 2030.
Ο ρεαλισμός της άσκησης ξεπέρασε τις προσδοκίες, δήλωσε ο πρώην ηγέτης της πλειοψηφίας στη Γερουσία των ΗΠΑ Τόμ Ντάσλ, ο οποίος ενήργησε ως μέντορας των παικτών. «Είναι πολύ πιο κοντά στον πραγματικό κόσμο από όσο φαντάζεστε. Οι άνθρωποι που “παίζουν” εδώ είναι πολύ αφοσιωμένοι και σοβαροί».

el.gr