26 Απρ. 2022

Σκηνικό παγκόσμιας σύγκρουσης! Κίνα προς Ευρώπη: «Σταματήστε να στηρίζετε τον διάβολο»!

Μια πρωτοφανή επίθεση κατά των ΗΠΑ εξαπέλυσε η Κίνα, μέσα από επίσημες δηλώσεις που έκανε - μιλώντας στους εκπροσώπους του Τύπου - ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, Wang Wenbin, δείχνοντας πως στήνεται σκηνικό παγκόσμιας σύγκρουσης!
Μιλώντας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, ο Κινέζος αξιωματούχος υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ χρησιμοποιούν τις «δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες για να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες».
Από τα… πυρά της Κίνας δεν ξέφυγε, μάλιστα, ούτε η Ευρώπη. «Ελπίζουμε η Ευρώπη να σταματήσει να κρατάει το κεράκι στον διάβολο» είπε - μεταξύ άλλων - ο Κινέζος εκπρόσωπος, κατηγορώντας τις ΗΠΑ για μία σειρά εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και εγκλημάτων πολέμου, για δολοφονία 300.000 αμάχων και για τον ξεριζωμό 26.000.000 ανθρώπων ανά τον κόσμο σε Αφγανιστάν και Ιράκ.
Επιπλέον ο κ. Wang, υποστήριξε ότι «οι ΗΠΑ είναι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια και την σταθερότητα της ανθρωπότητας. Οι δήθεν δημοκρατικές ευαισθησίες είναι απλώς ένα πρόσχημα για να επιτίθενται και να καταστρέφουν ολοσχερώς κυρίαρχες χώρες, θα έπρεπε να έχουν ήδη οδηγηθεί στο διεθνές δικαστήριο για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας». Ο κ. Wang επιτέθηκε στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς «άρχοντες της παραπληροφόρησης».

NE13 / el.gr