14 Απρ. 2022

Τσετσένοι προς Ουκρανούς αιχμαλώτους: «Σας έβαλαν να σκοτωθείτε με τα αδέρφια σας τους Ρώσους»

Ο επικεφαλής αξιωματικός της ομάδας των Τσετσένων μαχητών, απευθυνόμενος σε Ουκρανούς αιχμαλώτους:
- «Πήρατε την σωστή απόφαση. Είναι πολύ σημαντικό αυτό, ώστε να μην εξοντώνεται ο άμαχος πληθυσμός, ο λαός της Ουκρανίας.
Προφανώς ακούσατε την έκκληση του Ραμζάν Αχμάτοβιτς Καντύροφ να καταθέσετε τα όπλα, γιατί είναι τελείως ανώφελο να πολεμάτε και να καταστρέφετε τις ίδιες σας τις πόλεις.
Γι’ αυτό σήμερα ποιόν πρέπει να υποστηρίξετε; Εσείς δώσατε όρκο να υπερασπίζεστε τον λαό σας – σωστά;
Εμείς ήρθαμε εδώ να διεξάγουμε την “ειδική πολεμική επιχείρηση” όχι εναντίον του Ουκρανικού λαού, αλλά εναντίον των Ναζιστών του Bandera και των Σατανάδων, οι οποίοι είχαν κάνει τα ίδια και σε εμάς στην Τσετσενία.

Σας έχουν κάνει εχθρούς με τη Ρωσία. Σε ποιά αποτελέσματα οδηγηθήκατε; Σε τίποτε καλό. Μόνο σε ταπείνωση και προσβολή ενώπιον του Μπάϊντεν, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ.
Έχετε δει και ακούσει πόσα κράτη αυτοί έχουν καταστρέψει κατά τον ίδιο τρόπο: Αφγανιστάν, Ιράκ, Λιβύη, Συρία...
Τώρα σειρά είχε η εξόντωση του Ουκρανικού λαού και να σας φέρουν σε αντιπαράθεση με τα αδέρφια σας τους Ρώσους και με όλους εμάς.

Εσείς πήρατε τη σωστή απόφαση, γι’ αυτό θα σας φερθούν με σεβασμό σαν σε αιχμαλώτους πολέμου, που πήραν την απόφαση να παραδοθούν.
Είμαι σίγουρος ότι και εκείνοι που βρίσκονται στο ΑZOVSTAL (σ.σ.: γιγαντιαίο εργοστάσιο Χαλυβουργίας), θα πάρουν την ίδια απόφαση, γιατί δεν έχουν απολύτως καμμία πιθανότητα να επιβιώσουν...».

el.gr