10 Απρ. 2022

Eπίθεση κατά αμάχων στο Κραματόρσκ - Αποδόμηση της Δυτικής προπαγάνδας

Κατά τις προηγούμενες ημέρες έλαβε χώρα μία τρομακτική επίθεση κατά αμάχων στην πόλη Κραματόρσκ στην Ανατολική Ουκρανία. Αποτέλεσμα της πυραυλικής επίθεσης, που έγινε με έναν Tochka-U, ήταν να σκοτωθούν ακαριαία πάνω από 50 άνθρωποι και να τραυματιστούν πολλοί ακόμα. Αν ο πύραυλος δεν είχε αναχαιτιστεί από τις Ρωσόφωνες δυνάμεις, τώρα θα μιλούσαμε για μακελειό δίχως προηγούμενο.
Τα Δυτικά μίντια αλλά και το Κίεβο αμέσως κατηγόρησαν τη Ρωσία για την επίθεση!
Είναι όμως έτσι;
Η Μόσχα όχι μόνο αρνήθηκε τις κατηγορίες, αλλά προέταξε και αποδείξεις, ισχυριζόμενη πως τους βαλλιστικούς πυραύλους «Tochka-U» δεν τους χρησιμοποιούν ούτε ο Ρωσικός στρατός ούτε οι Ρωσόφωνοι, καθώς είναι απαρχαιωμένοι!
Όπως συμβαίνει με πολλά παλιά Σοβιετικής κατασκευής οπλικά συστήματα, τους έχουν στις αποθήκες τους οι Ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις!
Το ίδιο συνέβη και στην πρότερη επίθεση της 14ης Μαρτίου, όπου οι Ουκρανικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν ξανά τον ίδιο τύπο πυραύλου για να πλήξουν κατοικημένη περιοχή στο Ντονιέτσκ. Και τότε θύματα ήταν άμαχοι.
Συν τοις άλλοις, δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα, οι Ρώσοι να χτυπήσουν μία πόλη στην οποία όχι μόνο δεν μαίνονται μάχες, αλλά ο πληθυσμός της είναι αποκλειστικά Ρώσοι ή φιλορώσοι!

el.gr