5 Απρ. 2022

Τί συνέβη πραγματικά στην Bucha; Πότε μπήκαν οι OυκρανοΝαζί στην πόλη;

Ο Sergey "Boatsman" Korotkikh, διαβόητος Νεοναζί και μέλος των AΖΟΦ, δημοσίευσε ένα βίντεο με τίτλο "The BOATSMAN BOYS in Bucha". Στο σημείο των 6 δευτερολέπτων (στο βίντεο) μπορείτε να ακούσετε καθαρά τον διάλογο:
- "Υπάρχουν τύποι χωρίς μπλέ περιβραχιόνια, μπορώ να τους πυροβολήσω;"
- "Γαμώ, ναί".

Ένας προσεκτικός φίλος έχει παρατηρήσει ότι αν ανεβάσετε αρκετά την ένταση, στο 0:28” μπορείτε να ακούσετε κάποιον να λέει "пожалуйста, не убивайте" - "παρακαλώ μην με σκοτώσετε".

Στο βίντεο με αυξημένη την ένταση του ήχου - μπορείτε να ακούσετε, ότι ακούγεται κάτι σαν πυροβολισμοί και φωνές που λένε "παρακαλώ" ("пожалуйста") και "σε παρακαλώ μην με σκοτώσεις" ("пожалуйста, не убивайте").

Ακόμα και δυτικές πηγές παραδέχονται πως δεν έχουν διασταυρωθεί οι ισχυρισμοί των Ουκρανών, στην Ελλάδα όμως η ενοχή των Ρώσων θεωρείται δεδομένη.
Τα μόνα στοιχεία που έχουν προσφερθεί μέχρι στιγμής που υποδεικνύουν την δήθεν ευθύνη της Ρωσίας είναι οι ισχυρισμοί των Ουκρανικών αρχών, οι οποίοι υιοθετούνται με κομμένη την ανάσα από τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης χωρίς στάλα σκεπτικισμού.
Η Μάργκαρετ Μπρέναν του CBS παραδέχτηκε ότι η ομάδα του Ουκρανού προέδρου Ζελένσκι της είχε «παραδώσει» τα βίντεο και μεταδόθηκαν, όπως έγραψε ο δημοσιογράφος Μάικλ Τρέισι, με «μηδενική ανεξάρτητη επιβεβαίωση».
Η ιδέα ότι οι Ουκρανικές αρχές (οι οποίες έχουν πιαστεί να οργανώνουν αναρίθμητα Fake περιστατικά, σε μια προσπάθεια να ασκήσουν πιέσεις για περισσότερη στρατιωτική συμμετοχή του ΝΑΤΟ) λένε ψέματα, δεν εξετάζεται καν.
Ένα χρονοδιάγραμμα που παρέχεται από ρεπορτάζ των New York Times υποδηλώνει ότι οι Ουκρανοί Νεοναζί μαχητές του AΖΟΦ εισήλθαν στην Bucha μετά την αποχώρηση των Ρωσικών στρατευμάτων και αφού ο δήμαρχος της πόλης Bucha, Anatoly Fedoruk ανακοίνωσε ότι οι Ρωσικές δυνάμεις αποσύρθηκαν από την Bucha χωρίς να αναφέρει τίποτα για θηριωδίες …
Ένα μέλος του AΖΟΦ ακούστηκε να ρωτά αν μπορούσε να πυροβολήσει άτομα που δεν φορούσαν μπλε περιβραχιόνια.
Άλλη αναφορά υποστηρίζει ότι η Εθνική Αστυνομία της Ουκρανίας δημοσίευσε στο Facebook πως διεξήγαγε μια «επιχείρηση εκκαθάρισης» στην Μπούσα (Bucha) πριν από τις υποτιθέμενες θηριωδίες συνοδευόμενη από ένα βίντεο με τους άνδρες της να περπατούν στην πόλη.
«Σήμερα, στις 2 Απριλίου, στην απελευθερωμένη πόλη Bucha, στην περιοχή του Κιέβου, ειδικές μονάδες της Ουκρανικής Εθνικής Αστυνομίας ξεκίνησαν να καθαρίζουν την περιοχή από σαμποτέρ και συνεργούς Ρωσικών στρατευμάτων», ανέφερε η ανάρτηση στο Facebook.
Άρα, το να ισχυριστεί κανείς ότι η Bucha είναι υπόθεση «εγκλημάτων πολέμου» από την πλευρά της Ρωσίας (όπως διακηρύσσουν τα δυτικά μέσα ενημέρωσης χωρίς καμμία ανεξάρτητη απόδειξη) είναι σαφώς γελοίο.