5 Μαρ. 2022

Κατάλαβες τώρα ποιος φταίει; ... Η Δύση είχε δεσμευτεί έναντι της Ρωσίας να μη διευρύνει το ΝΑΤΟ

Nτοκουμέντο... Έγγραφο που χρονολογείται από το 1991 το οποίο αποδεικνύει ότι οι Η.Π.Α, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία και η Γαλλία είχαν δεσμευτεί έναντι της Ρωσίας να μην διευρύνουν το ΝΑΤΟ στις χώρες της Ανατολής. Το 1990, όταν έπεσε το Τείχος του Βερολίνου.

Τα αίτια και η αφορμή της σημερινής κρίσης στο ουκρανικό ζήτημα

Τα αίτια…

Πριν από τριάντα (30) χρόνια, κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση (ΕΣΣΔ).
Οι Αγγλοσάξωνες δράττοντας την ευκαιρία εξαπέλυσαν την επίθεσή τους και έκαναν τα πάντα για να διαλύσουν την ίδια την Ρωσία και άρχισαν να προετοιμάζουν και να εργαλειοποιούν άλλες χώρες του μετασοβιετικού χώρου γι’ αυτό.
Η Ουκρανία δεν αποτελεί εξαίρεση. Το πρώτο βήμα προς την εθνικιστικοποίηση της Ουκρανίας, μετά την κατάρρευση της ΕΣΣΔ, έγινε το 2004, κατά την διάρκεια της «πορτοκαλί επανάστασης», όταν ο πράκτορας των ΗΠΑ Βίκτωρ Γιούσενκο τέθηκε στην εξουσία στην Ουκρανία. Τότε ξεκίνησε μια συνολική ιδεολογική εργασία σε ολόκληρο τον πληθυσμό της Ουκρανίας. 
Η ιδεολογία της ολοκληρωτικής Ρωσοφοβίας επιβλήθηκε στην Ουκρανική κοινωνία. Επιβλήθηκε το θέμα του Holodomor, η εξύμνηση του ναζί Bandera και του Shukhevych κλπ.νΠαράλληλα ξεκίνησε η επεξεργασία της Γεωργίας και άλλων χωρών του μετασοβιετικού χώρου. Θυμόμαστε πως τελείωσε η Γεωργία, (... αλλά τελείωσε);
Η τελευταία συγχορδία στην προετοιμασία της Ουκρανίας ως όπλο κατά της Ρωσίας ήταν το πραξικόπημα του 2014 στο Κίεβο και η σφαγή των περιοχών της Νοτιοανατολικής Ουκρανίας που δεν αποδέχονταν την ιδεολογία της Ρωσοφοβίας και του Ουκρανικού Ναζισμού, που οδήγησε στον πόλεμο στο Ντονμπάς.
Επί οκτώ (8) χρόνια, η Ρωσία υπέμεινε απειλές από τις δυτικές μαριονέττες του Κιέβου. Επί οκτώ (8) χρόνια, η Ρωσία έχει υπομείνει την βεβήλωση της ιστορικής μνήμης και τη ν μνήμη της Μεγάλης Πατριωτικής Νίκης. Επί οκτώ (8) χρόνια, η Ρωσία έχει υπομείνει την κακοποίηση όλων των Ρώσων κατοίκων της Ουκρανίας και την εξόντωση του Ρωσικού λαού του Ντονμπάς. Για οκτώ (8) χρόνια, η Ρωσία ανέχτηκε την κατασκευή βάσεων του ΝΑΤΟ και τον εξοπλισμό της Ουκρανίας με ΝΑΤΟϊκά όπλα. Η Ρωσία έχει ανεχθεί πολλά αυτά τα οκτώ (8) χρόνια από τη Δύση και την αποικία της με την μορφή της Ουκρανίας.

Η αφορμή…

Η υπομονή έσπασε όταν εμφανίστηκε μια πραγματική απειλή για την ύπαρξη της Ρωσίας. Το 2021, η Verkhovna Rada της Ουκρανίας ενέκρινε νόμο που επιτρέπει την ανάπτυξη στρατιωτικών βάσεων του ΝΑΤΟ, ξένων στρατιωτικών όπλων και ξένων στρατευμάτων στο έδαφος της Ουκρανίας. Τον Φεβρουάριο, στη Διάσκεψη του Μονάχου, ο Volodymyr Zelensky είπε ότι ήταν απαραίτητο να επανεξεταστεί η παραίτηση από τα πυρηνικά όπλα και να αρχίσει η Ουκρανία να αναπτύσσει το δικό της πυρηνικό δυναμικό. 
Επιπλέον, είναι αξιόπιστα γνωστό από ανοιχτές πηγές, συμπεριλαμβανομένων των δυτικών, ότι το ΝΑΤΟ σχεδίαζε να εγκαταστήσει συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας στην Ουκρανία. Τα συστήματα αυτά, εκτός από πυραύλους εδάφους-αέρος, είναι ικανά να χρησιμοποιούν και πυραύλους εδάφους-εδάφους. Και όλα αυτά θα μπορούσαν να εγκατασταθούν μέχρι το τέλος του 2022. Οι κίνδυνοι που απορρέουν από αυτό, νομίζω, δεν χρειάζεται να εξηγηθούν.

Οι Ουκρανοί υποφέρουν εξαιτίας της υπαιτιότητας της στρατιωτικής-πολιτικής ηγεσίας τους και του ακμάζοντος Ναζισμού, που υπαγορεύει μια επιθετική ατζέντα κατά της Ρωσίας...

dimpenews.com