2 Μαρ. 2022

Fake News από τους Νεοταξίτες - Ουκρανοί στρατιώτες λένε τι πραγματικά συμβαίνει

«Ζωντανοί και καλά» είναι σύμφωνα με το Πολεμικό Ναυτικό της Ουκρανίας οι Ουκρανοί στρατιώτες στο νησί των Φιδιών στη Μαύρη Θάλασσα, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το CNN.
Πρόκειται για τους συνοριοφύλακες, για τους οποίους είχε κυκλοφορήσει η είδηση στο σύνολο σχεδόν των δυτικών ΜΜΕ ότι σκοτώθηκαν δήθεν ηρωικά την πρώτη ημέρα της εισβολής, την περασμένη Πέμπτη, όταν Ρωσικό πολεμικό πλοίο τους επιτέθηκε.
Μάλιστα, το ίδιο το αμερικανικό τηλεοπτικό κανάλι υιοθετώντας τα περί «έπους» των Ουκρανών είχε δείξει βίντεο, στο οποίο Ουκρανός στρατιώτης ακουγόταν να λέει στο ρωσικό πολεμικό πλοίο «να πάει να γαμ…».
Ωστόσο, ανακοίνωση του ουκρανικού Ναυτικού ανέφερε ότι οι στρατιώτες στο νησί απέκρουσαν δύο επιθέσεις από Ρωσικές δυνάμεις αλλά στο τέλος αναγκάστηκαν να παραδοθούν «λόγω έλλειψης πυρομαχικών».
Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι Ρωσικές δυνάμεις έχουν καταστρέψει ολοσχερώς τις υποδομές του νησιού, φάρους, πύργους και κεραίες.

Δείτε στο ΒΙΝΤΕΟ τους στρατιώτες, έχοντας σώας τας φρένας, να καταφέρονται κατά της κυβέρνησής τους πως τους «ΕΘΑΨΕ», τους «ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ» και πως πρόκειται για «κακούς ανθρώπους».
Οι Ουκρανοί στρατιώτες από το νησί Zmiinyi («Νησί των φιδιών») μίλησαν μετά την κήρυξή τους σε «νεκρούς» από την ουκρανική κυβέρνηση και την απονομή του «μετά θάνατον» μεταλλίου, ακούγοντας την φωνή του νεοναζιστή προέδρου Ζελένσκι να το λέει.

https://www.el.gr/