10 Φεβ. 2022

Luc Montagner, ΑΘΑΝΑΤΟΣ!

Ένας τεράστιος επιστήμονας, μα πάνω απ' όλα, ένας γενναίος και υπερήφανος άνθρωπος, έφυγε απ' τη ζωή στις 8 Φεβρουαρίου.

Ο Luc Montagner ήταν βιολόγος και ιολόγος, είχε τιμηθεί με το βραβείο Νόμπελ Ιατρικής το 2008 για την ανακάλυψη του ιού του AIDS, είχε διατελέσει διευθυντής σε επιστημονικά, ερευνητικά ιδρύματα διεθνούς φήμης και είχε τιμηθεί με άπειρα διεθνή βραβεία για το επιστημονικό του έργο.
Πέρα απ' όλα αυτά όμως, ο Luc Montagner ήταν ένας άνθρωπος που δεν καταδέχτηκε ποτέ να υποτάξει την επιστημονική και προσωπική του αξιοπρέπεια σε πολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελή οφέλη παπαγαλίζοντας το κυρίαρχο αφήγημα περί "πανδημίας COVID" και μαζικών εμβολιασμών, αλλά αντιτάχθηκε σθεναρά, υπερασπιζόμενος την επιστημονική αλήθεια και την αξία του ανθρώπου.
Μέχρι την τελευταία στιγμή, και παρά το προχωρημένο της ηλικίας και τα προβλήματα υγείας του, ο Luc Montagner δεν σταμάτησε να γυρίζει τον κόσμο, να μιλά στα μέσα ενημέρωσης, σε πολιτικούς, σε επιστήμονες και απλούς ανθρώπους, δεν έπαψε στιγμή να αγωνίζεται για την επικράτηση της αλήθειας και της λογικής!
Θα περίμενε κανείς ότι η είδηση για τον θάνατο ενός τόσο σπουδαίου επιστήμονα και κατόχου βραβείου Νόμπελ θα έκανε πάταγο στα διεθνή ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, συνέβη το αντίθετο, η είδηση συνάντησε την απόλυτη σιωπή, σε βαθμό που να αμφισβητείται η εγκυρότητά της! Δυστυχώς όμως, η είδηση είναι αληθινή, αφού επιβεβαιώνεται από τη στενή συνεργάτη του Alexandra Henrion-Caude, η οποία ανάρτησε στο twitter ένα αποχαιρετιστήριο μήνυμα στον Luc Montagner, δίνοντας συλλυπητήρια στην οικογένειά του και ζητώντας να κηρυχθεί στη Γαλλία ημέρα εθνικού πένθους στη μνήμη του.

Je souhaite à sa famille & à ses proches si chers, réconfort, courage et beaucoup de paix face à cette intense tristesse.
J'appelle au #DeuilNational car la France vient de perdre un SCIENTIFIQUE D'EXCEPTION ayant le sens du service à la nation, prêt à payer le prix de la vérité
— Alexandra Henrion-Caude (@CaudeHenrion) February 9, 2022

ΕΘΝΙΚΟ ΠΕΝΘΟΣ

Απλώς θυσιάστηκε για να σώσει ό,τι μπορούσε ακόμη να σωθεί.
Ένας άνθρωπος με σπάνια ευφυΐα, περίεργος για τα πάντα,
Αίσθηση του καθήκοντος μέχρι τέλους,
Πιστός στην Επιστήμη μέχρι τέλους,
Έντονος πόνος και απέραντη ευγνωμοσύνη
ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΓΑΠΗΤΕ ΚΑΘΗΓΗΤΗ!
Εύχομαι στην οικογένειά του και στους οικείους του παρηγοριά, κουράγιο και γαλήνη μπροστά σε αυτήν την έντονη θλίψη.
Καλώ σε ΕθνικόΠένθος γιατί η Γαλλία μόλις έχασε έναν ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑ με αίσθημα προσφοράς στο έθνος, έτοιμο να πληρώσει το τίμημα της αλήθειας.

Όπως φαίνεται το τίμημα της αλήθειας ο Luc Montagner το πλήρωσε εν ζωή και συνεχίζει να το πληρώνει ακόμα και μετά θάνατον ...
Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον μεγάλο επιστήμονα και άνθρωπο, αφιερώνουμε το βίντεο που ετοιμάσαμε πριν λίγες μέρες, με τις ομιλίες του στο κοινοβούλιο του Λουξεμβούργου και σε συγκέντρωση πολιτών στο Μιλάνο (15 Ιανουαρίου 2022).

mandataapoekso.blogspot.com