1 Ιουν. 2020

Παραμορφωμένος “Χριστός” ...

Έχει κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο βίντεο με τον μητροπολίτη Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου, που μιλάει -τάχα- για »θλιμμένο» πρόσωπο του Χριστού μέσα στο Άγιο Ποτήριο.
Ποιό θλιμμένο πρόσωπο και ανοησίες; Τα θλιμμένα αγιασμένα πρόσωπα, ακόμη και κεκοιμημένα, ακόμα και στις αγιογραφίες, προκαλούν ηρεμία στην ψυχή μας.
Το ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΜΕΝΟ «πρόσωπο» που παρουσιάζουν ως θαύμα, ΜΟΝΟ τρόμο προκαλεί…

Το βίντεο όχι μόνο τραβήχτηκε αμέσως μετά την προδοσία της Πίστεως που πραγματοποιήθηκε στην ψευδοσύνοδο του Κολυμπαρίου, αλλά τολμούν να το ανεβάσουν τέσσερα (4) ολόκληρα χρόνια μετά, ενώ έγιναν ήδη ρεζίλι με το κλείσιμο των Ιερών Ναών, για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους.
Γι΄αυτό αναδεικνύουμε τη σκηνοθετημένη βλασφημία του εν λόγω βίντεο, προκειμένου να μην αιωρείται αυτή η πλάνη της "ωραιοποίησης".

Στα θρησκευτικά ζωγραφικά θέματα της Δύσης κυριαρχεί ο ρεαλισμός και ο ανθρωπομορφισμός. Όλα ζωγραφίζονται όπως φαίνονται. Τα πρόσωπα των Αγίων είναι κοσμικά, πιστά αντίγραφα των μοντέλων που χρησιμοποίησε ο ζωγράφος.
Στη βυζαντινή εικόνα όμως, όλα μετουσιώνονται σε πνεύμα. Όλα τα έργα της κοσμικής ζωγραφικής είναι επηρεασμένα από τα συναισθήματα, τις ιδέες και την ψυχική κατάσταση του καλλιτέχνη.

Σε μια τέτοια φρικιαστική εικόνα που αποδίδεται στον Κύριο, επίσης κυριαρχεί το προσωπικό και το υποκειμενικό στοιχείο. Όταν μάλιστα το βίντεο υπογράφεται από μία Ορθόδοξη Μητρόπολη, με πρωταγωνιστή τον οικείο Μητροπολίτη που παίζει ενεργό ρόλο σε όλο το concept (ναι, κάποια στιγμή διατάζει να σβήσουν και τα φώτα!), το πράγμα ξεφεύγει επικίνδυνα και επιβάλλεται η αντίδραση προς αποφυγήν μεγαλύτερης πνευματικής ζημιάς.

Όλη η φιέστα της βιντεοσκόπησης και του zoomαρίσματος τη φρικτή εκείνη ώρα, αλλά και η συγγραφή του κειμένου μαζί με το κατάλληλο συναισθηματικά φορτισμένο δωρικό σπικάζ, ένα πράγμα αποκαλύπτουν σίγουρα, πως ο Μητροπολίτης «αγνωσίαν νοσεί!” Πώς απαρνήθηκε το λειτούργημά του, για να γίνει σκηνοθέτης; Ποιά λογική τον έκανε να θεωρήσει κάτι άλλο, που του έμοιαζε με θαύμα, μεγαλύτερο από το όντως διαχρονικό Θαύμα της μεταβολής των Τιμίων δώρων; Δεν πέρασε καν από το μυαλό του πως ίσως είναι πειρασμός;

Η Ορθόδοξη αγιογραφία μας διδάσκει πως αποτελεί οδό υποταγής του «εγώ». Η «απεικόνιση» της αγιότητας επιβάλλει τη συντριβή του μπροστά στην αποκαλυφθείσα αλήθεια. Ποιά σχέση μπορεί να έχει με το θαύμα όλο αυτό το βλάσφημο χολυγουντιανό θέατρο;

Το βίντεο γυρίστηκε δύο μέρες μετά το τέλος της ψευδοσυνόδου του Κολυμπαρίου, όπου εκεί ΠΑΡΑΜΟΡΦΩΣΑΝ τον Χριστό μας. Και μόνο που αντίχριστοι νόες τόλμησαν να τραβήξουν βίντεο τη φρικτή τούτη ώρα, αυτό τα λέει όλα! Από τα μαλλιά τραβούν το «θαύμα» για να παρουσιαστούν ως χαριτωμένοι και εξιλεωμένοι.
Το πράγμα έχει ξεφύγει τελείως και επιβάλλεται το βίντεο της πλάνης να “κατεβεί” αμέσως!
Μόνο πνευματική ζημία και σκανδαλισμό μπορεί να προκαλέσει!

https://katanixi.gr/
_________________________________________________________________________________________________

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Εξαπάτηση, απλή Πλάνη ή Ειδωλολατρία; Νέα δεδομένα (Φωτογραφίες – Βίντεο)

https://apotihisi.wordpress.com/2020/05/25/μητροπολιτησ-γουμενισσησ-αξιουπολε/?fbclid=IwAR3eC77l47WvBXJOupo8V5FhJSBiQBL5Zu9V1AYkuUHM_-1dtuulbnWb3Bs
_________________________________________________________________________________________________