19 Μαϊ. 2020

Αντιμέτωποι με το νόμο όσοι τέλεσαν γάμο ή βάπτιση κατά την περίοδο του lockdown

| Ιστολόγιο |


 

 

 


Οι διωγμοί των Χριστιανών συνεχίζονται ...

 

Την οργή, αλλά και την ανησυχία χιλιάδων πιστών έχει προκαλέσει η ύποπτη σιωπή του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, αλλά και της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και των μητροπολιτών για το χθεσινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναφορικά με τον - καμουφλαρισμένο από την πανδημία - πόλεμο που δέχεται ο Ορθόδοξος κόσμος.
Εκατοντάδες μηνύματα που έφτασαν στην εφημερίδα και χιλιάδες σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνουν λόγο για έλλειψη δημοκρατίας, ελευθερίας και σεβασμού απέναντι στην Εκκλησία και στους πιστούς της. Με το χθεσινό δημοσίευμα γίνεται σαφές ότι είναι κάθε άλλο παρά δημοκρατική η έκκληση των αρμόδιων υπουργείων να μάθουν από τα ληξιαρχεία όλης της χώρας τα στοιχεία όσων τέλεσαν κατά την περίοδο της καραντίνας τα ιερά μυστήρια του γάμου και της βάπτισης, με σκοπό να τα διαβιβάσουν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή για ποινική διερεύνηση.
Αυτό είναι πλέον ξεκάθαρο, αφού στα έγγραφα των συγκεκριμένων υπουργείων δεν γίνεται κανένας λόγος για πολιτικούς γάμους ή για μυστήρια που έχουν τελεστεί σε άλλα δόγματα. Εξάλλου, προκαλεί αίσθηση η εμμονή των εν λόγω φορέων να ζητούν από τα αρμόδια γραφεία να έχουν τον νου τους μήπως υποβληθούν αιτήματα καταχώρισης των σχετικών ληξιαρχικών γεγονότων, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο είτε ακόμη και εκπρόθεσμα, εφόσον έχουν τελεστεί κατά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Γάμος σε ισλαμικό τέμενος
Μάλιστα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες και εκτενή έρευνα της «Δημοκρατίας», σε άλλες θρησκείες έχουν τελεστεί αντίστοιχα μυστήρια και δεν έχει υπάρξει καμμία αντίδραση! Η εφημερίδα έχει ήδη στην κατοχή της έγγραφα από το ληξιαρχείο της Θράκης, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι στις 10 Μαΐου (δηλαδή σε περίοδο που ίσχυαν οι απαγορεύσεις) τελέστηκε αντίστοιχο μυστήριο στο ισλαμικό τέμενος Φωλεάς από τον ιμάμη Αμπντ Αλ Ναζίφ Ισμαήλ. Και σε αυτό το περιστατικό δεν αναφέρεται κανείς!
Είναι, λοιπόν, ύποπτη η ανοχή που δείχνει η ελληνική κυβέρνηση σε αυτές τις περιπτώσεις, την ώρα που απαγορεύει στις Ορθόδοξες εκκλησίες ακόμη και τον ήχο της καμπάνας! Παράλληλα, όμως, και η Εκκλησία της Ελλάδος οφείλει να λάβει επιτέλους υπόψη της την αγανάκτηση των πιστών και να πάρει επίσημη θέση, για όσα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα σε βάρος των χριστιανών.

newsbreak,19-05-2020

aktines.blogspot.com

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης