5 Μαϊ. 2020

Απάτες στα παιδικά εμβόλια

Περιγραφή

Σχετικά με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), το οποίο τώρα, μαζί με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αποφασίζει την παγκόσμια στάση στο θέμα του κορωναϊού, ακολουθεί απόσπασμα από συνέντευξη που έδωσε ο ομιλητής του βίντεο, ο Ρόμπερτ Κένεντυ, διάσημος περιβαλλοντικός δικηγόρος και ακτιβιστής, γιος του δολοφονημένου προέδρου, σε συνέντευξη με τίτλο: «Υδράργυρος, Εμβόλια και ο χειρότερος εφιάλτης του CDC».
Η συνέντευξη ασχολείται με τη διαφθορά του CDC και τις απατηλές του έρευνες σε ένα από τα συστατικά των εμβολίων που δημιουργεί βλάβες: τον υδράργυρο (συντηρητικό θειομερσάλη).
Σημείωση: Η μείωση του υδραργύρου (ο οποίος όμως συνεχίζει να υπάρχει σε ενεργά "ίχνη" λόγω της διαδικασίας παραγωγής των εμβολίων, που χρησιμοποιεί υδράργυρο), συνοδεύτηκε από την αύξηση άλλων τοξικών συστατικών. Ένα από αυτά, το αλουμίνιο, φαίνεται πως είναι ακόμα πιο τοξικό κι απ' τον υδράργυρο, κι η συνεργία του με τα υπολείμματα υδραργύρου είναι κι αυτή επικίνδυνη.

Συνέντευξη (απόσπασμα) :
Υδράργυρος, Εμβόλια και ο χειρότερος εφιάλτης του CDC

Δημοσιογράφος: Το CDC άρχισε να προσθέτει στο πρόγραμμα εμβολιασμού στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και όλες αυτές οι ασθένειες, συμπεριλαμβανομένου του αυτισμού, άρχισαν να συσσωρεύονται μεταξύ των παιδιών στα μέσα της δεκαετίας του '90. Τότε ήταν που οι γονείς άρχισαν να βλέπουν τελείως υγιή παιδιά να υποχωρούν στον αυτισμό μετά τον εμβολιασμό τους.

Κένεντυ: Ναι. Μια αυξανόμενη "χορωδία" διαμαρτυριών από γονείς και παιδιάτρους συνέδεε το νέο πρόγραμμα εμβολιασμού με θειομερσάλη, με την εκρηκτική άνοδο του αυτισμού. Αποκρινόμενη σε αυτές, το CDC, το 1999, ανέθεσε σε έναν εγχώριο Βέλγο ερευνητή, τον Τομ Βερστρέτεν (Thomas Verstraeten), να μελετήσει τη Βάση Δεδομένων για την Ασφάλεια των Εμβολίων (Vaccine Safety Datalink), το μεγαλύτερο αμερικανικό αποθετήριο παιδικών εμβολίων και ιατρικών αρχείων, που συλλέγονται από υγειονομικές υπηρεσίες. Τα δεδομένα των αρχείων έδειξαν σαφώς ότι οι μαζικές δόσεις υδραργύρου στο πρόσφατα διευρυνόμενο πρόγραμμα εμβολιασμού (πολλαπλασιασμός αριθμού εμβολίων) προκαλούσαν επιδημίες νευρολογικών διαταραχών - ΔΕΠΥ, καθυστέρηση ομιλίας, διαταραχές ύπνου, τικ και αυτισμό - μεταξύ των παιδιών της Αμερικής. Η αρχική ανάλυση, από τον Βερστρέτεν, αυτών των δεδομένων διαπίστωσε ότι η έκθεση σε θειομερσάλη αύξανε τον κίνδυνο αυτισμού κατά 760%. Το CDC γνώριζε τώρα την αιτία της επιδημίας του αυτισμού.

Δημοσιογράφος: Πώς αντέδρασε το CDC στις αποκαλύψεις στη μελέτη του Βερστρέτεν;

Κένεντυ: Το Τμήμα Εμβολίων του CDC κάλεσε έκτακτη συνάντηση μεταξύ των ρυθμιστικών αρχών από τον Π.Ο.Υ., το FDA, τους μετόχους της βιομηχανίας εμβολίων και την Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής στο απομονωμένο συνεδριακό κέντρο Σίμπσονγουντ στο Νόρκρος της Τζόρτζια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έξω από το χώρο του CDC για να μπορούν οι συζητήσεις να παραμείνουν κρυφές, ενώπιον αιτημάτων περί ελευθερίας πληροφόρησης. Κατά τη διάρκεια μιας ξέφρενης διήμερης συζήτησης, η ομάδα αποφάσισε να απαγορέψει τη μελέτη του Βερστρέτεν. Τότε το CDC παραμέρισε τον Βερστρέτεν και συγκάλεσε μια ομάδα επιστημόνων από τη βιομηχανία εμβολίων και το CDC για να επεξεργαστεί τη μελέτη του εκ νέου, χρησιμοποιώντας απατηλά στατιστικά τεχνάσματα για να εξαφανιστούν τα σημάδια του αυτισμού. Μετά από τέσσερις ολοένα και πιο παραπλανητικές ανασκευές, η ομάδα κατάφερε να εξαλείψει τα σημάδια που συνέδεαν τη θειομερσάλη με τον αυτισμό και με άλλη μισή ντουζίνα νευροαναπτυξιακών διαταραχών. Το CDC δημοσίευσε αυτή την εκδοχή και είπε στο κοινό ότι η θειομερσάλη ήταν ασφαλής. Όταν οι γονείς ζήτησαν να δουν τα ακατέργαστα δεδομένα, το CDC ισχυρίστηκε ότι τα είχε "χάσει" όλα, έτσι ώστε καμία ανεξάρτητη ομάδα να μην μπορεί να ελέγξει τα αποτελέσματα.

Δημοσιογράφος: Τότε ήταν που το CDC κατασκεύασε τις διαβόητες επιδημιολογικές μελέτες του;

Κένεντυ: Ακριβώς. Κατά τη διάρκεια των επόμενων δύο ετών, το CDC συνεργάστηκε με τη φαρμακευτική βιομηχανία για να κατασκευάσει επτά επιδημιολογικές μελέτες που θα αθώωναν τη θειομερσάλη ως αιτία της επιδημίας του αυτισμού. Καμία από αυτές τις μελέτες δεν ισχυρίζεται ότι είναι μελέτη ασφάλειας. Καθεμιά από αυτές απλά κοίταξε για την παρουσία ενός μικρού αριθμού καθορισμένων ασθενειών σε συγκεκριμένους πληθυσμούς που εκτέθηκαν στη θειομερσάλη. Είναι όλες θανάσιμα εσφαλμένες λόγω ακατάλληλων μεθοδολογιών ή εσκεμμένης απάτης. Παρά ταύτα, τούτες είναι οι μελέτες που το CDC παραθέτει στον ιστότοπό του - και στις οποίες οι εκπρόσωποί του τακτικά παραπέμπουν - για να υπερασπιστεί τον υδράργυρο στα εμβόλια. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ίδιο το CDC έχει τόσο λίγη εμπιστοσύνη στις μελέτες αυτές, ώστε εκτροχίασε την προγραμματισμένη ανασκόπηση αυτών από το Ινστιτούτο Ιατρικής (IOM) το 2012 και "σκότωσε" μια ανασκόπηση του 2006 του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας για την ασφάλεια της θειομερσάλης. Υπό την πίεση του CDC, το Ινστιτούτο Ιατρικής έκανε την εκπληκτική δήλωση το 2004 ότι, με βάση αυτές τις επτά ελαττωματικές μελέτες, "η διερεύνηση είχε ολοκληρωθεί" και ότι δεν έπρεπε να αναληφθούν ή χρηματοδοτηθούν καινούργιες μελέτες σχετικά με την αιτιολογική σχέση μεταξύ θειομερσάλης και αυτισμού.
Αυτή η δήλωση αποτελεσματικά τερμάτισε τα κονδύλια προς οποιονδήποτε επιστήμονα θα ήθελε να διερευνήσει τη σύνδεση.

Δημοσιογράφος: Το CDC πλασάρει αυτές τις επτά επιδημιολογικές μελέτες ανά την υφήλιο ως απόδειξη της ασφάλειας της θειομερσάλης.

Κένεντυ: Ναι, και οι αξιωματούχοι του CDC και του Ινστιτούτου Ιατρικής άφησαν πίσω τους μια πολύ προβληματική σειρά email που το καθιστά σαφές ότι οι μελέτες αυτές κατασκευάστηκαν σκόπιμα για να αθωώσουν τη θειομερσάλη. Όταν έπεσαν στα χέρια μου, ήμουν ήδη συνηθισμένος να αναλύω ερευνητικές μελέτες και να εντοπίζω ψευδοεπιστήμη. Στο επάγγελμά μου την αποκαλούμε "ψευδοεπιστήμη των ωφελημάτων του καπνίσματος" και τους μισθωμένους υπαλλήλους της τους αποκαλούμε "βιο-πουτάνες" (πουτάνες των βιολογικών επιστημών). Ο κύριος διαχειριστής δεδομένων του CDC στις περιβόητες Δανέζικες Μελέτες του ήταν ένας διαβόητος απατεώνας και επαγγελματίας βιοπουτάνα (biostitute) ονόματι Πολ Θόρσεν (Poul Thorsen) , ο οποίος μάλιστα καταχράστηκε τα εκατομμύρια δολάρια που του έστειλε το CDC για να κάνει την έρευνα. Επί του παρόντος κατηγορείται για 22 αδικήματα οικονομικής απάτης και ξεπλύματος χρήματος από το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης και είναι το "αστέρι" στη λίστα των πιο περιζήτητων ατόμων της Υπηρεσίας Γενικού Επιθεωρητή. Ο Θόρσεν το έχει σκάσει από το FBI στην Ευρώπη. Παρ 'όλα αυτά, το CDC εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τις μελέτες του ως απόδειξη της ασφάλειας του υδραργύρου.

"youtubetranslations.gr"