2 Φεβ. 2019

Ο Αντίχριστος θα πηγαίνει κι΄αυτός στην Εκκλησία;

Ιστολόγιο |του π. ΔιονυσίουΤαμπάκη

Το ερώτημα εκ πρώτης όψεως είναι οξύμωρο αλλά είναι και συζητήσιμο. Άραγε, τουλάχιστον στην αρχή της εμφανίσεώς του, ο Αντίχριστος θα πηγαίνει κι΄αυτός σαν πιστός στην Εκκλησία;

- Βεβαίως! Αφού είδε και αποείδε ότι με άμεσους διωγμούς τόσους αιώνες κατάφερε μια τρύπα στο νερό, τώρα προσπαθεί με πονηριά και υπουλότητα να βάλει τους χριστιανούς στο σακί του μέσα από την αλλοίωση της πίστης μας.

Ο Αντίχριστος δεν θα κλείσει τις Εκκλησίες, ούτε και θα τις κάψει κατά πως έκανε παλιά, αλλά θα τις γεμίσει κιόλας από χριστιανούς που θα βαπτίζονται, θα εξομολογούνται, θα κοινωνούν, θα κάνουν ευλαβή έργα, μα στην ουσία δεν θα ξέρουν σε ποιόν Θεόν πιστεύουν. Θα πέσουν σε μεγάλη πλάνη που θα τους φέρει σε ανεπανόρθωτη ζημιά νομίζοντας ότι ο Αντίχριστος είναι ο Χριστός πού ήλθε τώρα για την Δευτέρα Του Παρουσία! Αλλά δεν θα είναι ο Χριστός, θα είναι ο πλαστογράφος του Χριστού, ίδιος σατανοκίνητος διάβολος, που έρχεται για να ξεγελάσει τον κόσμο ... Εάν εστιάσουμε στη ετυμολογία της λεξης -Αντίχριστος- τότε, το «αντι» δεν σημαίνει μόνο «αυτός που εναντιώνεται» αλλά και «αυτός που βρίσκεται στη θέση άλλου», δηλαδή ο άνομος που θα έρθει, θα παραπλανήσει τον κόσμο προσποιούμενος τον Χριστό και προσπαθώντας να τον μιμηθεί σε όλα .

Γι΄ αυτό βλέπουμε σήμερα κάποιοι να προσπαθούν να εκλογικεύσουν την Αγία μας πίστη, να αγωνίζονται να κάνουν την Ορθοδοξία «επιστημονική» και «ευρωπαϊκή» και όχι την λιβανισμένη, «βλάχικη» άς πούμε, αλλά και ζωντανή πίστη που είχαμε έως τώρα. Ακόμη και Του Χριστού θέλουνε να του δώσουμε πτυχίο να μην είναι «αγράμματος» και «ξυπόλητος» αλλά και τους Πατέρες της Εκκλησίας μας τους θέλουνε επιστήμονες και προφέσσορες και όχι φανατικούς λιπόσαρκους ασκητάδες σαν τους αγράμματους ντερβίσηδες...

Στα χρόνια λοιπόν του Αντίχριστου, ο οποίος θα είναι πραγματικό πρόσωπο και όχι απλά μία κατάσταση, όπως αναφέρει άλλωστε και η Αγία Γραφή (Θεσσαλονικείς Β΄-3,4) αλλά και πολλοί παλαιοί και σύγχρονοι Άγιοι Πατέρες, τότε οι Χριστιανοί θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες:

Σε εκείνους που θα πιστεύουν με την καρδιά τους και σε εκείνους που θα πιστεύουν με το μυαλό. Γι αυτό και όσοι Χριστιανοί ακολουθήσουν τον Αντίχριστο δεν θα νοιώθουν καμμία αμφιβολία και αβεβαιότητα, αλλά θα νομίζουν ότι κάνουν και το χρέος τους κιόλας κινούμενοι στα γνωστά ήσυχα νερά τους.

Αναφέρει για το θέμα αυτό ο Άγιος Γαβριήλ, ο νέος Άγιος από την Γεωργία:

«Για τους πιστούς χριστιανούς η μεγαλύτερη θλίψη θα είναι ότι αυτοί θα φεύγουν στο δάσος, αλλά οι κοντινοί τους άνθρωποι θα δέχονται το χάραγμα του Αντιχρίστου. Στους εσχάτους καιρούς οι οπαδοί του Αντιχρίστου θα πηγαίνουν στην Εκκλησία, θα βαπτίζονται, θα κηρύττουν για τις ευαγγελικές εντολές. Όμως μην τους πιστεύετε. Αυτοί δεν θα έχουν τα πραγματικά καλά έργα ώστε να μπορεί κάποιος να αναγνωρίσει τον αληθινό Χριστιανό»

Αλλά και τα Θεολογικά κηρύγματα, πλέον καταντήσανε συναισθηματικές αγαπολογίες με κοινωνικές και ψυχολογικές αναφορές και ζήτημα πλέον είναι να ακούσουμε σήμερα να μιλάνε για Παράδεισο, Κόλαση, Μοιχεία, Πορνεία, Αιρέσεις, Δευτέρα Παρουσία και Κρίση.

Ας αναβαπτιστούμε λοιπόν στην Αγία Ορθοδοξία μας που μυρίζει Αγιορείτικο μοσχολίβανο και όχι λεβαντίνικη Ευρωπαϊκή κολώνια. Στην πίστη μας, που μας έμαθαν οι αγράμματοι μεν πατεράδες και παππούδες μας, μα μοσχομυρισμένοι από την ευωδία Του Παναγίου Πνεύματος.

kivotoshelp.gr 

Αναρτήθηκε από: Ποσειδώνας Αποσπερίτης