Kανάλια στην πλατφόρμα Brighteon

26 Φεβ. 2021

Θα είναι η τελευταία μας χρονιά; | Γέροντας Νεκτάριος

Θα είναι η τελευταία μας χρονιά; Τα γεγονότα από την μια στιγμή στην άλλη αλλάζουν. Οι ώρες περνούν, οι μέρες έρχονται και παρέρχονται, τα χρόνια φεύγουν ολοένα και πιο γρήγορα και ο χρόνος στην ζωή μας κυλά με γοργούς ρυθμούς. Βιώνουμε καταστάσεις και γεγονότα που πολλές φορές περνούν αστραπιαία. Κοιτάζοντας τον χρόνο αναρωτιόμαστε πότε έγινε το ένα γεγονός ή πότε έγινε το άλλο γεγονός και καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι ο χρόνος περνά πολύ γρήγορα. Τα χρόνια περνούν, οι άνθρωποι μεγαλώνουν, τα παιδιά και εκείνα με τη σειρά τους, γίνονται έφηβοι, ενήλικες λες και ήταν εχθές όταν ήταν παιδιά ..... (ΒΙΝΤΕΟ)

23 Φεβ. 2021

Σκέψεις στην εορτή του Αγίου Πολυκάρπου …

Κάποτε, όταν έκανα το μεταπτυχιακό μου στη Γλασκώβη, Φεβρουάριος του 1997 ήταν, αντιμετώπισα κάποιες οικονομικές δυσκολίες, σε βαθμό που ίσως θα αναγκαζόμουν να διακόψω το μεταπτυχιακό μου και να γυρίσω στην Ελλάδα. Και τότε Κυριακή έπεφτε του Αγίου Πολυκάρπου. Νήστεψα, κοινώνησα. Του ζήτησα να με βοηθήσει να συνεχίσω. Τελείωσε η λειτουργία και γύρισα σπίτι. Μετά από λίγο χτυπάει το τηλέφωνο. Ήταν ο πατέρας μου από την Ελλάδα. Με ρώτησε «είδες κανένα καλό όνειρο απόψε;». Του λέω «τί μου λες βρε πατέρα; τί όνειρο να δω; απλά σήμερα κοινώνησα, του Αγίου Πολυκάρπου είναι σήμερα…» Κι η απάντησή του: «έχω να σου ανακοινώσω ότι θα συνεχίσεις το μεταπτυχιακό δίχως κανένα πρόβλημα. Συνέβη …» (μου ανέφερε το τι έγινε). Τρελλάθηκα. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Έκλαιγα από τη χαρά μου… αν δεν ήταν αυτό θαύμα! Αλλά δεν ήταν και το μόνο… πριν λίγα χρόνια, φοιτητής στην θεολογική σχολή του πανεπιστημίου, είχαμε εξετάσεις στο μάθημα της «Αγιολογίας». Ο καθηγητής αυστηρότατος ...

23 Φεβ. 2021

Η Θεοτόκος / Τατιάνα Γκορίτσεβα

”Η ταπείνωση είναι μεγάλη δύναμη”, λέγει ο Ντοστογιέφσκυ .... Πάλι η Μητέρα του Θεού είναι εκείνη, της οποίας η τελεία υπακοή μας δείχνει τον δρόμο. Η εικόνα του σώματος, ως ναού του Αγίου Πνεύματος, φανερώνει πόσο μεγάλη σημασία προσδίδει ο Θεός σε κάθε τι σωματικό από την κτίση Του. Σαν επακόλουθο αυτού μας αποκαλύφθηκε η αρετή της αγνότητος, της ωρίμου αγνότητος. Παλαιότερα περιφρονούσαμε την ηθική, διότι δεν είχαμε αντιληφθεί την βάση της. Εν τω μεταξύ κατανοήσαμε ότι όλα τα αμαρτήματα, συμπεριλαμβανομένου και του αμαρτήματος της σαρκικής ατιμώσεως, ασελγείας, και εκλύσεως, δεν αποτελούν κάποια εφευρήματα. Η αμαρτία είναι φαινόμενο "οντολογικό"! Η κάθε αμαρτία χωρίζει τον άνθρωπο από τον Θεό και από τον εαυτό του και επιφέρει τον θάνατο. Ώ, πόσο καταλαβαίναμε πια, μετά την επιστροφή μας, τι σήμαινε η σωφροσύνη και η αγνεία! Πόσο μάθαμε να την εκτιμούμε εμείς που ζούσαμε παλαιότερα σύμφωνα με τον Εγελιανό νόμο, ο οποίος διεκήρυττε ότι η σωφροσύνη δεν είναι τίποτε άλλο, παρά η αφανέρωτη ασωτία.Τώρα πια αναζητούσαμε την μακαριότητα των "καθαρών τη καρδία ότι αυτοί τον Θεόν όψονται".

23 Φεβ. 2021

Όλα αλλάζουν... Τι λέει η Αποκάλυψη | Γέροντας Νεκτάριος

Πολύ ξεκάθαρα αρχίζει να φαίνεται στην εποχή μας για ποιον λόγο η μισθοδοσία, γίνεται πλέον μέσω τραπέζης, ενώ παλαιότερα το αφεντικό έδινε τον μισθό στους υπαλλήλους στο χέρι. Επίσης σε κάποιες περιπτώσεις οι συντάξεις δινόντουσαν μέσω του ταχυδρομείου που σιγά σιγά τελειώνει κι αυτό, όπου πλέον οι συντάξεις δίνονται μέσω τραπέζης. Το χειρότερο στην όλη υπόθεση είναι η άγνοια του λαού, που πάνω σε αυτή την άγνοια πατούν όλοι αυτοί που κρύβονται πίσω από αυτά που ζούμε και πίσω από αυτά που μας προωθούν ως φυσιολογικά. Όμως η Αγία Γραφή για όλα αυτά έχει απαντήσεις. Μάς κάνει γνωστό τι χρειάζεται να προσέχουμε, μάς κάνει γνωστό πως να προφυλαχτούμε. Δυστυχώς όμως, λίγοι διαβάζουν Αγία Γραφή και πέφτουν μέσα στην παγίδα ακούγοντας όλους αυτούς, χωρίς να βλέπουν ότι όλα αλλάζουν... (ΒΙΝΤΕΟ)

23 Φεβ. 2021

Σκορπίστε Προσευχή

Η αγάπη του Χριστού είναι αήττητη, ακαταμάχητη και παντοδύναμη· έχει σαν δεξιό της βραχίονα την Προσευχή η οποία είναι η μόνη που βιάζει και κάμπτει υπερθαυμαστώς την αβίαστη αλλά ταυτόχρονα και παμβιαζομένη φιλανθρωπία και αγάπη του Κυρίου. Τι ωραία και τι μυστικά πράγματα μάς καλεί ο Χριστός να ζήσουμε όλοι μαζί, κλήρος και λαός, άνδρες και γυναίκες, νέοι, γέροι και παιδιά! Η Προσευχή της Εκκλησίας και των παιδιών της, είναι ακατάλυτη θεία πνοή που τελεί μυστικά και αθόρυβα το θαύμα της ανάπλασης και της αναγέννησης των ανθρώπων και του κόσμου. Είναι ένθεη και ενθεωτική ενέργεια που τέρπει αγίους και αγγέλους την οποία, δυστυχώς, αγνοεί, απορρίπτει και αρνείται το αμαρτωλό σύστημα της ζωής αυτού του απροσευχόμενου κόσμου, την οποία μισεί άσπονδα και ο αιώνια μισευχέτης εχθρός μας, ο διάβολος. Πρέπει να βρεθούμε στην έσχατη ώρα της αδυναμίας και της ανάγκης, για να εκτιμήσουμε την αξία της Προσευχής;

22 Φεβ. 2021

Συγκλονιστικό θαύμα του Αγίου Χαραλάμπους !

Το συγκλονιστικό θαύμα συνέβη στην Καλαμάτα πριν 4 - 5 ημέρες. Μια γυναίκα ζήτησε από έναν αγιογράφο να της αγιογραφήσει τον Άγιο Χαράλαμπο σε νεαρή ηλικία. Εκείνος της είπε πως ο Άγιος μαρτύρησε σε μεγάλη ηλικία και γι΄αυτό τον αγιογραφούν γέροντα. Όταν παρέδωσε το έργο, εκείνη στενοχωρήθηκε γιατί τον περίμενε όπως του τον ζήτησε. Ο Άγιος όμως δεν της χάλασε το χατήρι και έκανε το θαύμα του! Όπως μπορείτε να δείτε, ενώ αγιογραφήθηκε ηλικιωμένος, εμφανίζεται και ... νέος !!! (ΒΙΝΤΕΟ)

21 Φεβ. 2021

Οδοιπορικό στην έρημο του Αγίου Όρους - (Καλύβη Αγίων Αποστόλων, Σκήτη Αγίας Άννης / 18ο μέρος

ΒΙΝΤΕΟ

21 Φεβ. 2021

Οδοιπορικό στην έρημο του Αγίου Όρους - (Καλύβη Καρτσωναίων, Αγία Άννα / 17ο μέρος

ΒΙΝΤΕΟ

21 Φεβ. 2021

Αρχιμ.Σάββας Αγιορείτης: Προειδοποίηση από επιστήμoνες για φοβερές παρενέργειες - Μείζον ηθικό θέμα

ΒΙΝΤΕΟ - "Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης"

21 Φεβ. 2021

Professor Dolores Cahill - Δήλωση ΣΟΚ: Αυτοί που έκαναν το εμβόλιο m-RNA θα πεθάνουν ...

«Ένα μεγάλο ποσοστό αυτών που έκαναν το εμβόλιο m-RNA θα πεθάνουν αυτόν τον Φεβρουάριο έως έναν χρόνο αργότερα ... οι μελέτες σε ζώα μάς απέδειξαν πως θα πεθάνουν σε ποσοστό έως 50%. Ειδικά έως και το 80% των ανθρώπων που είναι στην ηλικιακή ομάδα από 45 ετών έως και 80 ετών θα έχουν σοβαρές επιπλοκές υγείας ή θα πεθάνουν». «Αυτό που κάνει το εμβόλιο είναι να στήνει μία χρονική παγίδα στο ανοσοποιητικό σύστημα». «Πρώτο σύμπτωμα είναι ή αίσθηση αναφυλαξίας, ακολουθεί αλλεργικό σόκ και το τρομερότερο είναι πως στην τελική φάση δεν θα έχεις αποκτήσει οποιαδήποτε ανοσία, όμως θα έχεις διεγείρει το ανοσοποιητικό σου σύστημα να επιτεθεί στον εαυτό σου, που έχει ουσιαστικά μετατρέψει σε έναν μεταλλαγμένο οργανισμό, τον οποίο αναγνωρίζει -σε κάθε σου κύτταρο όπου εγκαταστάθηκε το mRNA - ως εχθρό, με αποτέλεσμα το ανοσοποιητικό σου να σκοτώσει τα ίδια σου τα εσωτερικά όργανα ... ήπαρ, πνεύμονες, νεφρούς κ.λπ. και οι ασθενείς θα υποστούν σήψη και θα πεθάνουν σε μία εβδομάδα». (ΒΙΝΤΕΟ)

21 Φεβ. 2021

Πολύ λίγοι έρχονται στον Ναό με τις λέξεις: "Εγώ λυπάμαι, Κύριε!

Οι περισσότεροι άνθρωποι πηγαίνουν στον Ναό με την λέξη “δώσε”. Δώσε υγεία Κύριε, δώσε οικονομική ευημερία, δώσε στην Οικογένεια, δώσε στα παιδιά! Πολύ λίγοι έρχονται στον Ναό με τις λέξεις: "Εγώ λυπάμαι, Κύριε!». Λυπάμαι που αμάρτησα. Λυπάμαι που δεν Σε αγαπούσα. Συγγνώμη που Σε ξέχασα!

21 Φεβ. 2021

Το μήνυμα του Τελώνου και Φαρισαίου

Ίσως κάποιοι από εμάς να πιστεύουν ότι έχουν τον Χριστό μέσα στο σπίτι τους και μέσα στην ψυχή τους, αλλά προκοπή, γαλήνη, ειρήνη και φως δεν βλέπουν και αναρωτιούνται, γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι οι άνθρωποι αυτοί δυστυχώς ομοιάζουν στον σημερινό Φαρισαίο, που κι εκείνος νόμιζε ότι πίστευε και αγαπούσε τον Θεό. Έτσι νόμιζε ο ίδιος! Αλλά όπως μάς λέγει πάλι στην σημερινή Ευαγγελική περικοπή ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο Ιησούς Χριστός δεν είχε την ίδια γνώμη που είχε ο Φαρισαίος για τον εαυτό του. Ποιά η σημασία και το μήνυμα που στέλνουν τα σημερινά λόγια του Ιησού για όλους εμάς; Ότι δεν έχει καμμία αξία η γνώμη μας για τον εαυτό μας και την οικογένειά μας, αφού ουσιαστική σημασία έχει το τι γνώμη έχει ο Ιησούς Χριστός για εμάς. Ο Φαρισαίος πίστευε ότι ήταν μαζί με τον Θεό. Αλλά τελικά μας βεβαιώνει ο Κύριός μας ότι δεν ήταν. Ίσως το ίδιο να πιστεύουν κάποιοι από μας, δηλαδή ότι είναι μαζί με τον Θεό και ότι ο Θεός κατοικεί στο σπίτι τους και στην ψυχή τους μέσα. Εκ του αποτελέσματος μόνο μπορούμε να κατανοήσουμε εάν ο Χριστός ζει μαζί μας. Υπάρχει χαρά, ειρήνη, ευλογία, προκοπή, φως μέσα στο σπίτι σου; ...

21 Φεβ. 2021

Αρχή Τριωδίου

Ξεκινά το Τριώδιο από αυτή την Κυριακή, όμως, λίγοι ξέρουν τι είναι. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, από το οποίο παίρνει και το όνοµά της, είναι ότι κατά την περίοδο αυτή οι Κανόνες που απαρτίζουν τις καθηµερινές ακολουθίες αποτελούνται από τρεις ωδές και όχι εννιά, όπως συµβαίνει µε όλους τους υπόλοιπους Κανόνες. Είναι πλήρης ακολουθιών, προσφέροντας στους πιστούς πολλές ευκαιρίες λειτουργικής εμπειρίας. Δεν είναι μόνο περίοδος κατάνυξης και προετοιμασίας για το Άγιο Πάσχα και την Ανάσταση του Κυρίου αλλά κυρίως περίοδος πνευματικού προβληματισμού για τις υποσχέσεις που έχουμε δώσει στο βάπτισμά μας, μια ευκαιρία ενος πνευματικού αναβαπτισμού... Δεν εκτείνεται πάντα στην ίδια περίοδο του έτους µια και εξαρτάται από το Πάσχα. Το Τριώδιο έχει λάβει την ονομασία αυτή από το ομώνυμο εκκλησιαστικό βιβλίο, το Τριώδιο, το οποίο περιλαμβάνει τους ύμνους που ψάλλονται στις εκκλησίες κατά την συγκεκριμένη περίοδο. Οι ύμνοι αυτοί έχουν τρεις ωδές σε αντίθεση με τους υπόλοιπους ύμνους τις εκκλησίας, οι οποίοι έχουν εννέα ωδές.

21 Φεβ. 2021

Τριώδιον, υπόθεση ορθής λατρείας

Η ταπεινοσχημία όμως η οποία συνηθίζεται και στις μέρες μας, ως εύκολος και γλυκύς πειρασμός, δεν διαφέρει από αυτήν την κομπαστική υπερηφάνεια που έκανε τον Φαρισαίο "άγιο" και δικαιούντα εαυτόν. Γι' αυτό και οι πραγματικά ταπεινοί είναι και δυσδιάκριτοι, αλλά και σε έναν κόσμο αυτοπροβολής και επιδεικτικής θρησκευτικότητας, καλά κρυμμένοι. Οι άγιοι, όταν από τον Θεό φανερή γινόταν η αρετή τους, έφευγαν από τόπο σε τόπο, για να μην τους καταλάβει το δαιμόνιο της κενοδοξίας και άλλοι επιδείκνυαν αχαρακτήριστες και σκανδαλώδεις συμπεριφορές για να κρύψουν την αγιότητά τους. Αυτή είναι η μεγαλειώδης ταπείνωση πού δεν χωρεί αμφισβήτηση παρά μόνο διακριτικώς θαυμασμό και σεβασμό και είναι αποκεκαλυμμένη μόνο σε αυτόν ο οποίος την ασκεί και την γνωρίζει. Είναι αυτές οι ευλογημένες ψυχές οι οποίες την φέρουν, που καταφέρνουν να ξεχνούν κάθε αρετή και να αποκλείουν ακόμα κάθε δυνατότητα σωτηρίας για τον εαυτό τους. Είναι αυτοί οι οποίοι "τρίφτηκαν" στην Ορθόδοξη βιοτή και άσκηση.

21 Φεβ. 2021

Το μυστικό της πνευματικής ζωής - Πρωτοπρεσβύτερος Γερασιμάγγελος Στανίτσας

Το ερώτημα είναι εύλογο: Γιατί, αλήθεια, απουσιάζει η ταπεινοφροσύνη από τον άνθρωπο; Η απάντηση είναι απλή: Λείπει η αυτογνωσία. Δηλαδή ο άνθρωπος δεν έχει επίγνωση της πραγματικότητας. Του ποιος είναι, από που έρχεται και που πηγαίνει. Όταν κανείς έχει άγνοια όλων αυτών είναι φυσικό να ανυψώνει τον εαυτό του ως είδωλο, να βλέπει με μεγεθυντικό φακό τις υποτιθέμενες αρετές του και με σμικρυντικό τις αδυναμίες και τα πάθη του. Ο άθεος Βολταίρος έλεγε, ότι οι άνθρωποι υπερηφανεύονται περισσότερο για τα προσόντα που φαντάζονται ότι έχουν, παρά για εκείνα που έχουν πραγματικά. Η αυτογνωσία, το “γνώθι σ’ αυτόν”, είναι η βάση της ταπεινοφροσύνης και θα έπρεπε αυτό το ωραίο σύνθημα να γίνει το έμβλημα της εποχής μας. Διότι όταν γνωρίσει ο άνθρωπος που είναι, θ’ αποκτήσει συνείδηση της αξίας του, αλλά και της σχετικότητάς του, των ικανοτήτων του, αλλά και των αδυναμιών του, των προσόντων του αλλά και των ατελειών του. Θα μάθει ότι είναι χους από τη γη, ένα μίγμα λάσπης και πνοής του Θεού και θα γνωρίσει, ότι χωρίς τον Θεό δεν είναι τίποτα, ενώ εν Χριστώ είναι το παν, έχει απεριόριστη άξια, είναι εικόνα και ομοίωση Θεού. Ότι ολόκληρη η ζωή μας είναι μια διαρκής πάλη για να μετουσιώσουμε το χώμα σε φως.

21 Φεβ. 2021

Ο ταπεινός Τελώνης - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

Η πρώτη Κυριακή του Τριωδίου είναι αφιερωμένη στη διδακτική παραβολή του Τελώνου και του Φαρισαίου, την οποία ο Κύριος διηγήθηκε, προκειμένου να διδάξει την αρετή της ταπεινώσεως και να στηλιτεύσει την έπαρση. (BINTEO)

21 Φεβ. 2021

Το πατρικό σπίτι του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού

Το πατρικό σπίτι του Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται στο Μέγα Δέδρο στο Θέρμο και αποτελεί πλέον έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο. Ο Μέγας Δένδρος ή το μέγα Δένδρο όπως συνήθως το αποκαλούν είναι ουσιαστικά ένα μικρό χωριό, ένας μαζεμένος οικισμός του Νομού Αιτωλοακαρνανίας. Το χωριό του Κοσμά του Αιτωλού που είναι χτισμένο περίπου στα 500 μέτρα, αποτελεί τμήμα της Δημοτικής Κοινότητας Θέρμου και ανήκει στον διευρυμένο Δήμο Θέρμου. Εκτός από το γεγονός ότι εκεί βρίσκεται αυτό το σπουδαίο πια κτήριο που κάποτε έζησε ο Άγιος Κοσμάς, ξεχωρίζει ακόμη στην περιοχή και για την φυσική του ομορφιά. Είναι ένα καταπράσινο περιβάλλον με τρεχούμενα νερά και ησυχία. Μια ηρεμία που μπορεί να διακόψει μόνο το κελάηδημα κάποιου πουλιού. Ο οικισμός βρίσκεται πολύ κοντά στη λίμνη Τριχωνίδα.

21 Φεβ. 2021

Τριωδίου ανάξιοι ...

Άγιοι διήνυσαν τον βίο τους με τον τρόπο της άσκησης. Κατενόησαν ότι ο άνθρωπος καλείται να ωριμάσει βλέποντας και νικώντας τα πάθη του. Ότι τα πάθη δεν είναι καρπός μόνο χαρακτήρα, αλλά και αποτέλεσμα απουσίας πνευματικής παιδείας, παράδοσης της ψυχής μας στο «δεν μπορώ» να νικήσω την επιθυμία να απολαμβάνω το θέλημά μου, ακόμη κι α αυτό αντίκεται στην αγάπη για τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Μου αρκεί η ηδονή της στιγμής, την οποία μπορώ να εξαγοράσω με τις επιτυχίες μου, τα υλικά αγαθά, την συνέργεια και των άλλων, καθώς ο κόσμος είναι πρόθυμος στο κακό. Όμως τα πάθη μας χωρίζουν από την αλήθεια, διότι δικαιώνοντας τον εαυτό μας μέσα από αυτά, ξεχνούμε ότι ο χρόνος τρέχει. Και όχι μόνο. Τα πάθη μας κάνουν να θεώνουμε τον εαυτό μας, ενώ ερχόμαστε και παρερχόμαστε από την ζωή και τίποτα δεν κρατά για πάντα. Άγιοι ένοιωσαν ότι πάντοτε «ἕν ἡμῖν λείπει» (=ένα μόνο μας λείπει). Κι αυτό είναι ο Χριστός. Ο Ένας, ο Οποίος μας δείχνει την οδό της Αλήθειας, της Ανάστασης, της Ζωής, δηλαδή τον Ίδιο μέσα από την σχέση Του με τον Πατέρα και το Άγιο Πνεύμα.

21 Φεβ. 2021

Κάποιοι «ευθύνονται» για την σπίλωση και τον εξευτελισμό της έννοιας της προφητείας

Πρώτον, διάφοροι «συγγραφείς» που πούλησαν χιλιάδες αντίτυπα βιβλίων, εκμεταλλευόμενοι το όνομα του Αγίου Παϊσίου και διαστρέφοντας συνειδητά το περιεχόμενο των λόγων του! Δεύτερον, πολλοί «επίδοξοι προφήτες» οι οποίοι φρόντισαν να τοποθετήσουν αυθαίρετους χρονικούς προσδιορισμούς στις αληθινές προφητείες του Αγίου Παϊσίου ή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού και άλλων, κατεξευτελίζοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο την έννοια της προφητείας στην Ελλάδα – διότι βέβαια δεν πιστεύω να ξεχνάτε πόσοι και πόσοι έλεγαν ότι θα πάρουμε την Πόλη το 2008, το 2012 ή το 2020 !!! Τρίτον, οι απαράδεκτοι εκείνοι ανθρωποι που κάθε τρεις και λίγο, από το 2009 και μετά, διασπείρουν φήμες ότι δήθεν κάπου εμφανίστηκε ο Άγιος Παΐσιος και το μόνο που είπε είναι «μαζέψτε τρόφιμα»! Ουδέποτε επιβεβαιώθηκαν αυτές οι φήμες, διότι, πολύ απλά, ήταν ψέμματα εγκάθετων ή πλανεμένων ανθρώπων !!! Σάμπως ο Άγιος Παΐσιος δεν ήταν ένας ασκητικότατος και απολύτως λιτοδίαιτος μοναχός αλλά… παντοπώλης! Μα είναι δυνατόν; Θα εμφανιζόταν ο Άγιος Παΐσιος και θα μας έλεγε «ορμήστε στα super market»;

20 Φεβ. 2021

π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος: Βιώματα κοντά στον γέροντα μου Εφραίμ Αριζονίτη

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις από τον π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο ο οποίος αναφέρεται στα όσα έζησε κοντά στον πνευματικό του πατέρα Εφραίμ Αριζονίτη - Φιλοθεΐτη, σε εκπομπή του Ρ/Σ της “Πειραϊκής Εκκλησίας” (Φεβρουάριος 2021) - ΒΙΝΤΕΟ

20 Φεβ. 2021

Η υγεία ως αγαθό - π. Στυλιανός Καρπαθίου (ψυχίατρος)

Όμιλία τοῦ Πρωτ. Στυλιανοῦ Καρπαθίου, Θεολόγου-Ψυχιάτρου, Διδάκτορος τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν, μέ θέμα «Ἡ ὑγεία ὡς ἀγαθό». Ὁ ἐπικαιρικός χαρακτήρας τοῦ θέματος εἶναι προφανής, θεωροῦμε δέ ἐπιτακτική τήν ἀνάγκη νά τεθεῖ τό ζήτημα τῆς ὑγείας στό πλαίσιο τῆς ὀρθόδοξης θεολογίας, καθώς λόγω τοῦ πανικοῦ πού συντηροῦν τά Μέσα Μαζικῆς Ἐνημέρωσης (ἀλλά καί κάποιων ἄστοχων -γιά νά τό ποῦμε ἐπιεικῶς- δηλώσεων ἐκκλησιαστικῶν ἀνδρῶν) εἶναι παραπάνω ἀπό ὁρατός ὁ κίνδυνος νά παγιωθεῖ ἡ ἄγνωστη γιά τό ὀρθόδοξο βίωμα ἀντίληψη ὅτι ἡ ὑγεία τοῦ σώματος, δηλ. ἡ ζωή ὡς βιολογικό -καί μόνο- γεγονός, εἶναι τό ὕψιστο ἀγαθό γιά τόν ἄνθρωπο. (ΒΙΝΤΕΟ)

20 Φεβ. 2021

Απαγορευμένο από το YouTube - Εργαστηριακή ανάλυση σε 7 πανεπιστήμια - Δεν βρέθηκε Covid

Derek Knauss: Έχω διδακτορικό (PhD) στην ιολογία και την ανοσολογία. Είμαι επιστήμονας κλινικoύ εργαστηρίου και έχω δοκιμάσει 1.500 «υποτιθέμενα» θετικά δείγματα Covid 19 τα οποία συλλέχθηκαν εδώ στη Νότια Καλιφόρνια. Όταν η εργαστηριακή μου ομάδα και εγώ κάναμε την δοκιμή μέσω των απαιτήσεων του Koch και της παρατήρησής μου με ένα SEM (ηλεκτρονικό μικροσκόπιο σάρωσης), δεν βρήκαμε Covid 19 σε κανένα από τα 1.500 δείγματα. Αυτό που βρήκαμε ήταν ότι όλα τα δείγματα (1.500) ήταν ως επί το πλείστον γρίπη Α και μερικά ήταν γρίπη Β, αλλά δεν ήταν ούτε μία περίπτωση Covid, και δεν χρησιμοποιήσαμε το B.S. PCR test. Στη συνέχεια, στείλαμε τα υπόλοιπα δείγματα στο Στάνφορντ, στο Κορνέλ, και σε μερικά από τα εργαστήρια του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια και βρήκαν τα ίδια αποτελέσματα όπως και εμείς, ΟΧΙ COVID. Βρήκαν τη γρίπη Α και Β. (BINTEO)

19 Φεβ. 2021

Υγειονομική Υπάλληλος, εγκεφαλικά νεκρή 5 ημέρες μετά την 2η δόση του Εμβολίου της Pfizer ...

Η 28χρονη Sara Stickles από το Beloit, Wisconsin, εργαζόμενη στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στο Σουηδικό Αμερικανικό Νοσοκομείο, υπέστη εγκεφαλικό ανεύρυσμα και τώρα είναι εγκεφαλικά νεκρή, μόλις 5 ημέρες μετά τη λήψη της δεύτερης δόσης του πειραματικού εμβολίου mRNA COVID από την Pfizer. Δυστυχώς, αυτή είναι άλλη μία περίπτωση που δημοσιοποιείται ότι ένας νέος άνθρωπος εργαζόμενος στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης στην αρχή της ζωής του και χωρίς προηγούμενες υπάρχουσες καταστάσεις υγείας πέθανε μετά την λήψη του πειραματικού εμβολίου mRNA COVID. Αφήνει πίσω της έναν νεαρό γιό, αδέλφια, φίλους και μέλη της οικογένειας που εξέφρασαν το σοκ τους για τον ξαφνικό θάνατό της ...

18 Φεβ. 2021

Αιώνια ερωτήματα;

Η αιωνιότητα μας χαρίζεται με τρόπο σκανδαλιστικό, μας χαρίζεται ενώ εμείς δεν μπορούμε τίποτα το ισάξιο να δώσουμε, τίποτα το οποίο να σταθεί έστω για λίγο με παρρησία μπροστά στον Παντοδύναμο σαν αντίδωρο του δώρου Του. Και όμως Εκείνος μας καλεί, μας προκαλεί να ξεδιψάσουμε, να μεθύσουμε με το άπειρο, με το απερίγραπτο, μ’ αυτό που οφθαλμός δεν έχει δει και νους δεν έχει συλλάβει, μας προκαλεί να εντρυφήσουμε και εμείς στην αιωνιότητα, μέσα στην Χάρη Του, μέσα στην Βασιλεία Του, μέσα στην οικογένειά Του.

18 Φεβ. 2021

Άγιος Παΐσιος: Όποιος κάνει το καλό αγάλλεται διότι αμείβεται με θεϊκή παρηγοριά

– Τί φταίει, Γέροντα, και δεν είμαι πάντοτε ειρηνική; – Δεν ελευθερώθηκες απο τον εαυτό σου, είσαι σκλάβα στον παλαιό σου άνθρωπο. Κοίταξε να πετάξης τον εαυτό σου, γιατί, αν δεν πετάξης τον εαυτό σου, θα σε πετάξη ο εαυτός σου. Όποιος έχει φιλαυτία, δεν μπορεί να έχει ανάπαυση, ειρήνη ψυχής, γιατί δεν είναι εσωτερικά ελεύθερος. Είναι σαν τη χελώνα και το περπάτημά του είναι σαν της χελώνας. Βγάζει ελεύθερα το κεφάλι της η χελώνα; Τον περισσότερο καιρό μένει κλεισμένη στο καβούκι της. – Νομίζω, Γέροντα, ότι θεωρητικά πιάνω τον εαυτό μου, στην πράξη όμως… – Η εφαρμογή είναι δύσκολη, εκεί ζορίζεται ο παλαιός άνθρωπος. Αν όμως δεν ζορίσουμε φιλότιμα τον παλαιό μας άνθρωπο, θα μας ανατινάξει την πνευματική μας οικοδομή.

18 Φεβ. 2021

"Είμαι ο μαστρο-Νικόλας και ήλθα να σας βοηθήσω"

Ο καιρός δεν ήταν κακός αλλά το δελτίο καιρού έδινε επιδείνωση. Ο καπετάνιος είπε ότι δεν θα μας προλάβαινε και αποφάσισε να ξεκινήσουμε. Έκανε όμως μεγάλο λάθος, γιατί το βράδυ στις 1.30’ πέσαμε μέσα σε μεγάλη θαλασσοταραχή (πάνω από 10 μποφώρ), τόση ώστε είχαμε μετατόπιση φορτίου που έφερε 38 μοίρες κλίση ( στις 45 μοίρες το πλοίο αναποδογυρίζει). Εκπέμψαμε SOS. Τα Ισπανικά ελικόπτερα έφτασαν σύντομα, έριχναν τους ιμάντες διάσωσης αλλά ήταν αδύνατο έστω και να σταθούμε στο κατάστρωμα. Λόγω της μεγάλης φουρτούνας ήταν αδύνατον να ρίξουμε και τις ναυαγοσωστικές λέμβους. Ξαφνικά εμφανίστηκε ένας σχετικά ηλικιωμένος άντρας με μικρή γενειάδα που φορούσε μπλε φόρμα εργασίας. Πίστεψα ότι είχε κατεβεί από τα ελικόπτερα. - Ήρθα να σε βοηθήσω στους χειρισμούς σου στο μηχανοστάσιο, μου είπε. - Ποιός είσαι; τον ρώτησα. - Μαστρο Νικόλας, μου απάντησε ...

18 Φεβ. 2021

Ο Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα για την ταπείνωση

Ο Όσιος Αμβρόσιος της Όπτινα δίδασκε ότι η αγάπη του Θεού παραχωρεί τις θλίψεις και τις συμφορές, επειδή η ευημερία και οι επιτυχίες γεννούν στην ψυχή την υπερηφάνεια.
– Παρατηρήστε το χρυσοπράσινο σκαθάρι, έλεγε. Όταν ο καιρός είναι ζεστός και ο ήλιος λάμπει, τρέχει παντού, ζουζουνίζοντας υπερήφανα. Όλα τα δάση και τα λιβάδια είναι δικά του. Όταν, όμως, κρυφτεί ο ήλιος και φυσήξει παγωμένος άνεμος, τρυπώνει στα φύλλα και ούτε καν ακούγεται. Έτσι συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Η λάμψη της ευτυχίας φέρνει την έπαρση, ενώ η παγωνιά των συμφορών οδηγεί στην ταπείνωση. Χωρίς την ταπείνωση - έλεγε - δεν σώζεται ο άνθρωπος. Αν πιστεύουμε ότι για την αξία μας και για τα έργα μας σωζόμαστε, έχουμε απατηθεί.

18 Φεβ. 2021

Ο αγώνας θα συνεχίσει με ποικιλία κακών γεγονότων γενικά στην ανθρωπότητα ...

18 Φεβ. 2021

Άγιος Παΐσιος: «Πάλι θα επιστρέψουν στην παράδοση...»

Έλεγε προφητικά για το Άγιον Όρος: “Θα δείτε, αυτές οι μεγάλες οικοδομές που κτίζουν μερικοί, αργότερα θα ερημώσουν. Και να πληρώνουν κάποιον δεν θα πηγαίνει να καθήση εκεί. Μόνο θα παίρνουν υλικά για να φτιάχνουν άλλα Καλυβάκια”. Διεπίστωνε: “Σήμερα υπάρχει πολύ υλικό, έρχονται πολλοί νέοι για μοναχοί, αλλά είναι λιγοστό το προζύμι. Δεν είμαστε όπως μας θέλει ο Θεός και οι νέοι που έρχονται δεν βλέπουν παράδειγμα. Λείπει το παράδειγμα”. Ο Γέροντας πονούσε για το Άγιον Όρος και αγωνίσθηκε να παραμείνη ήσυχο, πνευματικό, αρνησίκοσμο, όχι όμως αφιλόξενο, ανεπηρέαστο από κοσμικές καταστρεπτικές επιδράσεις για να συνεχίση να είναι άγιο και να αναδεικνύη Αγίους. Τόνιζε γεμάτος ελπίδα: “Πάλι θα επιστρέψουν στην παράδοση. Θα δείτε πολυτελή αυτοκίνητα να γίνωνται σαν κοτέτσια και νέους μοναχούς να ζουν σε σπηλιές”.

18 Φεβ. 2021

Ο Εύζωνας που για πενήντα χρόνια ασκήτευσε στο στρατόπεδο του Θεού!

Στο βιβλίο «Το Μπλε του Παρνασσού» αναφερόμαστε με λεπτομέρειες σε ένα από εκείνα τα υπέροχα και θαυμαστά περιστατικά που ζήσαμε, στην ολοζώντανη εμφάνιση του Γέροντα στον ναό του Αγίου Γεωργίου της Ελευσίνας, και αυτό έναν ολόκληρο χρόνο μετά την κοίμησή του: Υπάρχουν άνθρωποι που τον είδαν, τον περιέγραψαν, ενώ κάποια γυναίκα, έκπληκτη και περιδεής, έπιασε το απλωμένο του χέρι και του το φίλησε. - Ο ελκυστικός τίτλος του πού αναφέρεται; - Στα γαλάζια μάτια του π. Αμβροσίου. Του Πνευματικού αυτού που για πάνω από μισό αιώνα εγκαταβίωσε στο Μοναστήρι της Παναγίας της Γαυριώτισσας, στους πρόποδες του Παρνασσού, 5 χιλιόμετρα πιο πάνω από την Αμφίκλεια (Δαδί). Εκείνου που τηρούσε με αφοσίωση τις Εντολές του Χριστού, που ήταν ταπεινός και απλός παρ’ όλη την αυστηρότητά του μερικές φορές, που δοκιμάστηκε στη ζωή, εξαγνίστηκε, και χιλιάδες ήταν τα πνευματικά του παιδιά. Εκείνου που, κυριολεκτικά, έλαμπε μέσα στην Αγάπη και την Χάρη του Θεού, και αυτό γιατί Τον υπηρετούσε πιστά και Τον λάτρευε απεριόριστα. Εκείνου που ήταν για πολλά χρόνια φίλος του Αγίου Πορφυρίου και του Αγίου Επισκόπου Σισανίου και Σιατίστης Αντωνίου. Εκείνου που αγαπούσε κάθε δημιούργημα του Θεού και σεβόταν - εκτιμούσε όλους τους σημαντικούς Πνευματικούς της εποχής του, όπως τον π. Ιωάννη Καλαΐδη από το Καμαρωτό Σερρών.

18 Φεβ. 2021

Πνευματικά Μηνύματα

Όταν λες την ευχή, συμμαζεύεσαι. Η νοερά προσευχή θα μας βοηθήσει να γίνουμε του Χριστού, να συμφιλιωθούμε μαζί του, να τον αγαπήσουμε. Θα ζορίσεις όμως τον εαυτό σου, για να συγκεντρωθεί στο όνομα του Χριστού, στις λέξεις της ευχής.

18 Φεβ. 2021

Έχει ο Θεός!... Αν λέμε “Έχει ο Θεός“ λέμε αλήθεια και θα έχουμε ότι ζητούμε!

18 Φεβ. 2021

Όχι κορόιδο στο κλουβί | Γέροντας Νεκτάριος

Ποιός είναι ο λόγος που μας θέλουν απομονωμένους μέσα στο σπίτι μας; Γιατί θέλουν να μας αποξενώσουν; Τί φοβούνται και μας θέλουν απομονωμένους; Ποιά είναι η νέα ζωή που ετοιμάζεται μετά την παύση των μέτρων της κυκλοφορίας; Ποιοί είναι οι δέκα τραπεζίτες – βασιλείς που δίνουν εντολές και με ποιόν τρόπο; Πώς θα είναι το νέο οικονομικό σύστημα που γράφει η Αποκάλυψη του Ιωάννη που βρίσκεται στο βιβλίο της Καινής Διαθήκης; Για πόσο καιρό θα κρατήσουν αυτές οι εντολές; Πού θέλουν να μας οδηγήσουν; Πού αποσκοπεί η απαγόρευση κυκλοφορίας; (ΒΙΝΤΕΟ)

18 Φεβ. 2021

Ο Ντοστογιέφσκι και η Αριστερά

Τότε ο Ντοστογιέφσκι πρόβλεψε το πώς θα κινηθεί το αθεϊστικό κίνημα και στις ημέρες μας! Έγραψε ότι θα χτυπήσει τον χριστιανισμό, την οικογένεια, την ιδιοκτησία, την πατρίδα, ως τροχοπέδη στην πρόοδο. Θα κτυπήσει επίσης τις εθνότητες εν ονόματι της γενικής αδελφοσύνης των ανθρώπων. Ο μεγάλος Ρώσος συγγραφέας σημειώνει ότι αρνήθηκε οριστικά αυτό το ονειροπόλο παραλήρημα – όλο αυτό το σκοτάδι και τον τρόμο, που προορίζεται για την ανθρωπότητα με τη μορφή της αναζωογόνησής της... Πρόβλεψε ακόμη ο Ντοστογιέφσκι ότι μπορεί οι στόχοι «των καθοδηγητών της ευρωπαϊκής προοδευτικής σκέψης» να θεωρηθούν υψηλόφρονες και ανθρωπιστικοί. Ένα όμως είναι αναμφισβήτητο: Αν δοθεί σε όλους αυτούς τους μεγάλους σύγχρονους διανοητές η πλήρης δυνατότητα να καταστρέψουν την παλιά κοινωνία και να την οικοδομήσουν από την αρχή, ως αποτέλεσμα θα προκύψει τέτοιο σκότος και τόσο χάος, κάτι το τόσο χυδαίο, τυφλό και απάνθρωπο, ώστε όλο το οικοδόμημα θα πέσει κάτω από τις κατάρες της ανθρωπότητας, προτού καν προλάβει να ολοκληρωθεί.

17 Φεβ. 2021

Ο Άγιος Θεόδωρος ο Τήρων

Όταν έπεσε η νύχτα, μετέβη στον ειδωλολατρικό ναό και κατέκαυσε τον βωμό της θεάς Ρέας, μητέρας των θεών, προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στα Ευχάϊτα ή σύμφωνα με τον άγιο Γρηγόριο Νύσσης στην Αμάσεια (βλ. «Ἐγκώμιον εἰς τὸν ἅγιον Θεόδωρον»· PG 46, 741). Ένας από τους υπηρέτες του ναού αιφνιδίασε τον άγιο και τον οδήγησε στον διοικητή του τόπου, Πούπλιο. Ο Θεόδωρος δεν πρόβαλε την παραμικρή αντίσταση και απήντησε ήρεμα στις ερωτήσεις του διοικητού, δείχνοντας σ’ αυτόν ότι ήταν παράλογο να θεωρεί θεό ένα άψυχο κομμάτι ξύλο που μέσα σε μια στιγμή είχε γίνει στάχτη. Ο Πούπλιος τον απείλησε με τα χειρότερα βασανιστήρια. Ο άγιος απάντησε: «Οι απειλές σου δεν με τρομάζουν, γιατί η δύναμη του Χριστού θα είναι για μένα χαρά και ευθυμία στα βασανιστήρια!». Τρίζοντας από λύσσα τα δόντια, ο διοικητής διέταξε να τον ρίξουν σε σκοτεινό κελλί δίχως καμμία τροφή. Την νύκτα όμως εκείνη φανερώθηκε στον Θεόδωρο ο Χριστός, για να τον παρηγορήσει και να του υποσχεθεί ότι η θεία Του Χάρις θα ήταν για τον ανδρείο δούλο Του τροφή, αγαλλίαση και προστασία μαζί. Ενθαρρυνθείς έτσι, ο άγιος περνούσε τον καιρό του εγκλεισμού του ψάλλοντας ύμνους με την συνοδεία αγγέλων, ώστε οι δεσμοφύλακες πίστεψαν ότι μαζί του βρίσκονταν κι άλλοι χριστιανοί μέσα στο κελλί του που ήταν ωστόσο καλά κλειδωμένο.

17 Φεβ. 2021

Θα έρθει η εποχή που θα σας κάνουν κλόουν ...

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου στη Θεία Λειτουργία της εορτής του Αγίου Θεοδώρου του Στρατηλάτου, η οποία τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο Ιερό Ναό της Κοινότητος Σολέας της μητροπολιτικής περιφέρεια Μόρφου. (ΒΙΝΤΕΟ)

17 Φεβ. 2021

«Πού ήσουν Χριστέ μου και δεν φάνηκες από την αρχή;»

Μια νύχτα λοιπόν, πλήθος δαιμόνων με μεγάλη μανία και με μίσος ανθρωποκτόνο όρμησαν εναντίον του Αγίου και τον κτύπησαν βάναυσα με σκοπό να τον θανατώσουν, για να σβήσουν τα ίχνη του από την γη. Όμως οι δαίμονες μπορούν να βασανίσουν τον άνθρωπο και να τον πειράξουν, αλλά δεν μπορούν να τον θανατώσουν. Την ώρα του θανάτου την αποφασίζει ο ίδιος ο Θεός. Οι δαίμονες, αφού κτύπησαν μέχρι προθύρων θανάτου, τον άφησαν εκεί μέσα στο μνήμα λιπόθυμο από το πολύ ξύλο για να πεθάνει. Όμως η Πρόνοια του Θεού ενήργησε και διήγειρε πνεύμα στην ψυχή του βοηθού του Αγίου, ο οποίος έξω από το προγραμματισμένο, πρίν από την καθορισμένη μέρα πήγε στο μνήμα να του φέρει ψωμί και νερό. Μόλις άνοιξε την είσοδο του τάφου είδε τον Άγιο Αντώνιο πεσμένο στο έδαφος σαν νεκρό ...

17 Φεβ. 2021

Η μάχη των Αγγέλων με τους δαίμονες για την σωτηρία μιας ψυχής

Στα περίχωρα της Θεσσαλονίκης ήταν τον παλιό καιρό ένα ησυχαστήριο γυναικών. Κάποτε η προεστώσα έστειλε μια νέα μοναχή στην πόλη για υπηρεσία. Εκείνη από συνεργεία διαβολική έπεσε σε βαρύ σφάλμα. Ύστερα, απελπισμένη από την πτώση της, δεν γύρισε αμέσως στο ησυχαστήριο ...

17 Φεβ. 2021

Αν ο τσομπάνος δεν μπορεί να φυλάξει τα πρόβατά του, θα τα φάει ο λύκος!

«Γνώθι σαυτόν» ήταν ένα γνωστό Δελφικό παράγγελμα που χρησιμοποιούσε πολύ ο μπαρμπα-Σωκράτης. Επί το χριστιανικότερον: η αυτογνωσία καθιστά τον άνθρωπο σοφό, αφού οδηγεί στην ταπείνωση και έτσι δέχεται την Χάρη του Θεού… Έχουμε ασχοληθεί πολλές φορές με το θέμα των γερόντων και κυρίως των ανήμπορων Αρχιερέων, οι οποίοι εκόντες-άκοντες σέρνονται από κληρικούς ή λαϊκούς του στενού περιβάλλοντος, συγγενικού ή μη και προκαλούν την θλίψη όλων μας,την ταλαιπωρία του ποιμνίου τους και τον καγχασμό των εχθρών της Εκκλησίας. Αυτά περιμένουν για να αποδομήσουν την Εκκλησία.

16 Φεβ. 2021

Στη χώρα των κυκλώπων…

Τώρα πια προσαράξαμε στη νεοταξική κόλαση της παγκόσμιας δικτατορίας του κορωναϊού. Που δεν έχει καμμιά σημασία αν είναι φυσικό προϊόν ή δημιούργημα εργαστηριακής επεξεργασίας. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι σε κάθε περίπτωση αποτελεί επιτήδειο εργαλείο στα χέρια των παγκόσμιων δολοφόνων, προκειμένου να επιτύχουν τους καταχθόνιους σκοπούς τους σε βάρος της ανθρωπότητας. Και βέβαια και σε βάρος μας. Προκειμένου αυτοί τώρα να μας επιβάλλουν τα δικά τους «μέτρα και σταθμά» με όλες τις καταχθόνιες μαριονέτες και τα πανίσχυρα μέσα, που διαθέτουν. Και σ’ αυτό ακριβώς αποβλέπουν τα περίεργα, παράλογα και απροκάλυπτα εχθρικά προς την πίστη και την πατρίδα μας «μέτρα» του Κούλη. Δηλαδή, στην αποχαύνωση, κατατρομοκράτηση και καθυπόταξή μας στον οδοστρωτήρα της ισοπέδωσης και αποτελμάτωσης.

16 Φεβ. 2021

Γιατρός στην Κέρκυρα με παράλυση στα “κάτω άκρα” μετά την 2η δόση του εμβολίου!

Δεύτερη παράλυση ... θα μας πούνε πάλι για σύμπτωση;
Μετά την νοσηλεύτρια με παράλυση στα κάτω άκρα στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας, έχουμε και τον γιατρό του Κέντρου Υγείας Κερκύρας με ΠΑΡΑΛΥΣΗ μετά την δεύτερη δόση εμβολιασμού του. Με παράλυση στα κάτω άκρα, κόπωση και μυαλγίες νοσηλεύεται και αυτός μετά την Νοσηλεύτρια στο Γενικό Νοσοκομείο Κερκύρας. Πρόκειται για τον γνωστό γιατρό της Κέρκυρας Σπύρο Σκιαδόπουλο. Χθές έκανε την δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωναϊού.Το βράδυ δεν ένοιωθε καλά, με τον οργανισμό του να εξασθενεί και να νοιώθει παράλυση στα κάτω άκρα και πόνους στη μέση ...

15 Φεβ. 2021

Άγιος Άνθιμος ο εν Χίω | Σπάνια Ηχογράφηση

Σε μία σπάνια ηχογράφηση, ο Άγιος Άνθιμος της Χίου συζητά με τον μακαριστό Μητροπολίτη Χίου Παντελεήμονα Φωστίνη, εύχεται για όλον τον κόσμο και ψάλλει κατανυκτικά δύο τροπάρια (ΒΙΝΤΕΟ).

15 Φεβ. 2021

Με έργα αποδεικνύει κανείς την αγάπη του προς τον Θεό

Με έργα αποδεικνύει κανείς την αγάπη του προς τον Θεό. Όπως γίνεται ο Κύριος «τοις πάσι τα πάντα» στους πιστούς, έτσι και οι πιστοί πρέπει να θυσιάζουν για αυτόν «τα πάντα» και τότε λειτουργεί η πίστη «κατά πάντα». Όταν εμείς τηρούμε τις εντολές του Θεού, ούτε δίνουμε σ’ αυτόν τίποτε, ούτε αυτός παίρνει από μας. Ευεργετούμε μόνο τον εαυτό μας, ως αληθινά πιστοί, και ωφελούμαστε και στο παρόν, αλλά και θα ευεργετηθούμε στο μέλλον, στην αιωνιότητα. Με την ακρίβεια της φυλακής των εντολών φανερώνουμε την ταυτότητά μας. Η αδιαφορία και η αμέλεια της υποταγής μας στο θείο θέλημα, εμάς μόνο βλάφτει και όχι τον ανενδεή και παντέλειο Θεό. Γι’ αυτό ας μην ραθυμούμε, μετεωριζόμαστε και ξοδεύουμε άσκοπα τον πολύτιμο χρόνο, που μόνο τώρα έχουμε, γιατί δεν γνωρίζουμε το αύριο, το μέλλον. Καμμιά πρόφαση, που μας εμποδίζει να φυλάξουμε τις εντολές του Θεού, να μη γίνεται παραδεκτή. Αυτό μας διδάσκει ο Κύριος.

15 Φεβ. 2021

Αν καταλάβει κανείς τα μυστικά της πνευματικής ζωής, παύει να στεναχωριέται ...

Αν καταλάβει κανείς τα μυστικά της πνευματικής ζωής και τον μυστικό τρόπο με τον οποίο εργάζεται ο Θεός, παύει να στεναχωριέται για ό,τι του συμβαίνει, γιατί δέχεται με χαρά τα πικρά φάρμακα που του δίνει ο Θεός για την υγεία της ψυχής του. Όλα τα θεωρεί αποτελέσματα της προσευχής του, αφού ζητάει συνέχεια από τον Θεό να του λευκάνει την ψυχή. Όταν όμως οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν τις δοκιμασίες κοσμικά, βασανίζονται. Αφού ο Θεός όλους μας παρακολουθεί, πρέπει να παραδίνεται κανείς εν λευκώ σ’ Αυτόν. Αλλιώς είναι βάσανο· ζητάει να του έρθουν όλα, όπως εκείνος θέλει, αλλά δεν του έρχονται όλα όπως τα θέλει, και ανάπαυση δεν βρίσκει.

15 Φεβ. 2021

Aπό τις διδαχές του Οσίου Ανθίμου της Χίου

Πόσα σφάλλει κάθε ημέραν η ανθρωπότης εις τον Θεόν! Και όμως εκείνος ποτέ δεν μας οργίζεται, ποτέ δεν μας ρίχνει κακία ποτέ! Ποτέ! Τον βλασφημούμεν, τον παροργίζομεν, τον μουτζώνομεν, τον ξανασταυρώνομεν και εκείνος πάλι μας υπομένει, πάλι μας αγαπά. Διότι είναι ο Θεός ελέους, είναι Θεός αγάπης, Θεός της ευσπλαχνίας. Για όλα αυτά τα ακάθαρτα, τα οποία του προσφέρoμεν ημείς, εκείνος μας προσφέρει έλεος και παρηγοριά. Ποτέ δεν συχαίνεται ο Θεός κανέναν μας. Μόνο ο άνθρωπος είναι σκληρός, μόνον ο άνθρωπος δεν υπομένει ο ένας τον άλλον, παρά κρίνει και κατακρίνει και συκοφαντεί και κατηγορεί και ζητεί να βλάψει και να καταστρέψει και να αδικήση τον άλλον. Ο Θεός όμως δεν κάμνει έτσι - όλο φροντίζει πως να βοηθήσει τον ανθρώπoν, όλο ζητεί να του δίδη χείρα βοηθείας. Πότε έναν πνευματικόν φανερώνει να τον συμβουλέψη, πότε κανέναν άγγελoν να τον φωτίση, πότε κανένα λογισμό καλό του βάζει, πότε μια έμπνευση θεϊκή του φέρνει, άλλοτε κανέναν ανθρώπoν καλόν του παρουσιάζει και του δίνει μια παρηγοριά.

15 Φεβ. 2021

Ο Όσιος Άνθιμος της Χίου

Οι αρετές του αγίου ασκητή και τα θαύματα της εικόνας της Θεοτόκου προσείλκυαν όλο και περισσότερους επισκέπτες στο ερημητήριό του και μετά έναν χρόνο, αφού έλαβε το Μέγα Σχήμα (1910), αποφασίστηκε να χειροτονηθεί πρεσβύτερος, για να ικανοποιηθεί το αίτημα του λαού. Ο τότε επίσκοπος Χίου όμως αρνούνταν να χειροτονήσει έναν αγράμματο ιερέα κι έτσι ο ανάδοχός του τον κάλεσε στην επισκοπή Σμύρνης. Τη στιγμή της χειροτονίας του ένας σεισμός, συνοδευόμενος από αστραπές και βροντές, φανέρωσε την εύνοια του Θεού και λίγο αργότερα ο Άνθιμος ελευθέρωσε έναν δαιμονισμένο. Οι αρετές και τα θαύματά του γέννησαν όμως τον φθόνο ορισμένων ιερέων και ο Άνθιμος αναγκάσθηκε να εγκαταλείψει την περιοχή. Μετά από ένα προσκύνημα στο Άγιον Όρος, επέστρεψε στη Χίο, όπου ορίσθηκε στη θέση του εφημερίου στο λεπροκομείο. Μέσα σε λίγο χρόνο μεταμόρφωσε το ίδρυμα αυτό, όπου η ανθρώπινη δυστυχία γινόταν αφορμή για την διαφθορά των ψυχών, σε μία εικόνα του Παραδείσου, όπου οι άνθρωποι ζούσαν τον κοινοβιακό βίο όπως σ’ ένα Μοναστήρι. Επισκεπτόταν ο ίδιος προσωπικά τους ασθενείς, φρόντιζε με τα χέρια του εκείνους που ήσαν περισσότερο αποκρουστικοί και με την πραότητα και τις συμβουλές του τους οδηγούσε να στραφούν προς τον Θεό, έτσι που πολλοί από αυτούς έγιναν μάλιστα μοναχοί και μοναχές.

15 Φεβ. 2021

Όσιος Εφραίμ ο Σύρος: Η στάση μας στον ναό του Θεού

Μόλις μπούμε στον ναό του Θεού, κάθε μέριμνα να φύγει από τη σκέψη μας, ο εσωτερικός μας άνθρωπος να αφοσιώνεται στη θεωρία και την προσευχή, και κανένας ανάρμοστος λογισμός να μην ταράζει τον νου μας. Ας νοιώσουμε μπροστά σε ποιον στεκόμαστε στην προσευχή, και όλη μας η ψυχή και η καρδιά ας είναι στραμμένη προς Αυτόν, χωρίς να φαντάζεται τίποτε άλλο ....... Αλλά ούτε να αρχίσουμε την κουβέντα με τον διπλανό μας και, αντί να εξευμενίσουμε τον Δημιουργό του ουρανού και της γης, τον κάνουμε να θυμώσει μαζί μας. Όπως δηλαδή συμβαίνει με κάποιον δούλο που στέκεται και μιλά με τον βασιλιά και, επειδή τον φώναξε άλλος δούλος, παρατά τη θαυμάσια και τιμητική συνομιλία με τον βασιλιά και στρέφεται και συνομιλεί με εκείνον, προσβάλλοντας με τον τρόπο του τον βασιλιά και κάνοντάς τον να θυμώσει φοβερά μαζί του, έτσι είναι και με αυτόν που μιλά την ώρα της ψαλμωδίας ή της προσευχής.

15 Φεβ. 2021

Ο μονόδρομος της αντίστασης ...

Τό ποτῆρι τῆς μακράν πιό χυδαίας, προδοτικῆς καί συνάμα νοσηρῆς δικτατορίας πού ἔχει περάσει ἀπό αὐτόν τόν τόπο σέ ὁλόκληρη ἴσως τή μακραίωνη Ἱστορία του. Μίας δικτατορίας πού δέν τήν ἀποτελοῦν ἄγριοι βασανιστές, ἀλλά κάτι άκόμη πιό ἀρρωστημένο: διεστραμμένοι σαδιστές, πού ἠδονίζονται μέ τό νά μᾶς ἀποτελειώνουν καί ταυτόχρονα νά μᾶς ἐξευτελίζουν (μέ τρόπους πού μόνο σέ σοκαριστικές παζολίνειες κινηματογραφικές σκηνές μποροῦν νά παραπέμπουν πιά). Μαζεύουν ὅμως πλέον πολλή μαυρίλα ἐπάνω τους οἱ ὀλετῆρες. Μαζεύουν πολλές κατάρες, πολύ μῖσος, πολύ μεγάλη ὀργή. Τόση πού καί ὅλη ἡ ἰσχύς τῆς ἐξουσίας τους ἴσως νά μήν ἀρκεῖ στό τέλος γιά νά τούς σώσει, ὅσο κι ἄν ἀρνοῦνται ἀκόμη νά τό δοῦν μέσα στήν ἀπόνοια τῆς φασιστικῆς τους ἀλαζονείας. Δέν ξέρω βεβαίως ἄν ἡ πραγματικά ἀπίστευτη σπουδή καί ἐμμονή αὐτοῦ τοῦ ξεδιάντροπου θιάσου νά στήσει, σύν ὅλοις τοῖς ἄλλοις, καί μία ὁλόκληρη πόλη ἀγριεμένων ἀλλαχουακμπάρηδων στό πιό εὐαίσθητο ἐθνικά σημεῖο τῆς χώρας (δίπλα στά σύνορα μέ τόν συγκεκριμένο γείτονα) εἶναι ἡ σταγόνα πού θά ξεχειλίσει αὐτό τό ποτῆρι καί θά γίνει θρυαλλίδα εὐρύτερων ἀντιδράσεων. Φοβᾶμαι πώς ὄχι ἀκόμη ...

15 Φεβ. 2021

Μια διδακτική ιστορία

Κάποιο βράδυ ένας ιερέας, πήγε κάπως αργά στην εκκλησία, γιατί είχε ξεχάσει κάτι που έπρεπε οπωσδήποτε να το πάρει. Ξεκλείδωσε την πόρτα και μπήκε μέσα. Ήταν σκοτεινά. Από την Ωραία Πύλη, την οποία είχε ξεχάσει ανοιχτή (δεν είχε τραβήξει την κουρτίνα), βλέπει έναν αστραφτερό Άγγελο με ξίφος πύρινο στο χέρι, να στέκεται δίπλα στην Αγία Τράπεζα! Τρόμαξε τόσο πολύ, που τράπηκε σε φυγή! Φοβήθηκε! Φτάνοντας στον Νάρθηκα (ο Ναός ήταν μεγάλος), ακούστηκε μία φωνή: “Στάσου!” Στάθηκε, λοιπόν, κοκκάλωσε, μαρμάρωσε! Μη φοβάσαι, του είπε πολύ γλυκά η φωνή. Είμαι ο Άγγελος – φύλακας του Ναού. Όταν μία Τράπεζα σε έναν Ναό καθαγιάζεται και γίνεται Αγία, ο Κύριος, ο Παντοκράτωρ, ο Βασιλεύς των βασιλευόντων και Κύριος των κυριευόντων, τοποθετεί έναν ακοίμητο Άγγελο – φύλακα δίπλα στην Αγία Τράπεζα.

15 Φεβ. 2021

Προφητολογίες και θεόπνευστες προφητείες - Αθανάσιος Ρακοβαλής

*ΒΙΝΤΕΟ*
Α) Προφητολογίες και θεόπνευστες προφητείες - Αθανάσιος Ρακοβαλής
O Aθανάσιος Ρακοβαλής θυμάται προρρήσεις του Οσίου Παϊσίου και διαχωρίζει τις Θεόπνευστες προφητείες από τις επικίνδυνες προφητολογίες. Μετά την ομιλία απαντά σε ερωτήσεις των ακροατών.
Β) Πατέρες της Εκκλησίας προειδοποιούν για αυτά που έρχονται ...
Ο Διονύσης Μακρής στην εκπομπή του Νίκου Χειλαδάκη “Παρασκήνιο Γεγονότων” στο κανάλι “Βεργίνα tv”.

15 Φεβ. 2021

Κυριακή της Χαναναίας: Στις δοκιμασίες δοκιμάζεται η πίστη μας

Αὐτή τήν πίστη πού διακρίνει καί ἐγκωμιάζει ὁ Χριστός στό πρό­σωπο τῆς Χαναναίας γυναίκας, ζητᾶ καί ἀπό ἐμᾶς ὁ Ἰησοῦς. Γι᾽ αὐτό καί κάποιες φορές δέν ἀνταποκρίνεται ἄμεσα σέ ὅσα τοῦ ζητοῦμε. Μᾶς ἀφήνει νά περιμένουμε. Μᾶς ἀφήνει νά ἐπιμένουμε. Μᾶς ἀφήνει νά ἐπαναλαμβάνουμε τά αἰτήματά μας στήν προσευχή μας πολλές φορές καί συχνά γιά μεγάλο διάστημα, ὅπως γνωρίζουμε καί ἀπό τήν ζωή πολλῶν ἱερῶν μορφῶν τῆς πίστεώς μας καί ἁγίων τῆς Ἐκκλησίας μας. Δέν τό κάνει, ἀδελφοί μου, ὁ Χριστός γιατί δέν μᾶς ἀκούει. Δέν τό κάνει, γιατί θέλει νά μᾶς ταλαιπωρήσει. Δέν τό κάνει, γιατί ἀδιαφορεῖ. Τό κάνει, γιατί θέλει νά δοκιμάσει τήν πίστη μας καί τήν ἐμπιστοσύνη μας σέ Ἐκεῖνον. Τό κάνει, γιατί θέλει νά μᾶς δοκιμάσει ἐάν πράγματι πιστεύουμε ὅτι μπορεῖ νά μᾶς δώσει αὐτό πού τοῦ ζητοῦμε. Τό κάνει, γιατί ξέρει ὅτι ἡ ὑπομονή καί ἡ ἐπιμονή μας θά ἐνισχύσει τήν πίστη μας καί θά τήν κάνει πιό ἀληθινή καί πιό γνήσια.

13 Φεβ. 2021

Ο επίσκοπος Αθανάσιος και τα βατράχια

Ο αρχιερεύς, μετά τον εσπερινό, θέλησε να διανυκτερεύση εκεί χάριν της ησυχίας. Μόλις όμως σκοτείνιασε άρχισαν να κοάζουν τα βατράχια, όπως κάθε καλοκαιρινή νύχτα. Έκαναν τόσο θόρυβο, εφ’ όσον ήσαν χιλιάδες, που ο άγιος δεν έκλεισε μάτι! Την επομένη, μετά την Θεία Λειτουργία, οι ιερείς τον ρώτησαν, πως πέρασε την νύχτα στην εξοχή. Και εκείνος αποκρίθηκε:
- Τι να σας πω, τέκνα μου… Αυτά τα βατράχια έκαναν τόσο θόρυβο απόψε που δεν μπόρεσα να κοιμηθώ. Στα λόγια αυτά του δεσπότη, τα βατράχια αυτομάτως έπαψαν να κράζουν. Αλλά τότε κανείς δεν το πρόσεξε αυτό, γιατί την ημέρα δεν θορυβούν τόσο πολύ, όσο την νύχτα. Το περίεργο και εκπληκτικό ήταν ότι έκτοτε τα βατράχια δεν ξαναλάλησαν ούτε την ημέρα ούτε την νύχτα και μια νεκρική σιγή απλώθηκε στην μεγάλη εκείνη λίμνη! Οι περίοικοι θαύμαζαν το γεγονός ...

13 Φεβ. 2021

Οι ακατήχητοι χριστιανοί

Ακούμε συχνά εντός της Εκκλησίας την φράση: «είμαστε ακατήχητοι οι χριστιανοί σήμερα». Και φαίνεται αληθινό το γεγονός, εκ των πραγμάτων. Μήπως όμως θα ήταν καλύτερα να διατυπώσουμε αλλιώς το θέμα; «είμαστε ακατήχητοι πολλοί όσοι δηλώνουμε χριστιανοί σήμερα». Η κρίση της πανδημίας το αποκάλυψε σε όλες τις διαστάσεις της. Η κατήχηση δεν είναι θέμα μόνο διδασκαλίας. Είναι θέμα πίστης και όρεξης, επιθυμίας για τον Χριστό. Δεν είναι κάποιος να σου προσφέρει γνώσεις, παρότι κι αυτό είναι απαραίτητο. Είναι να ζήσουμε εντός μας την παρουσία του Χριστού και να κατανοήσουμε βιώνοντας την εμπειρία των πατέρων και των αγίων μας: τα δόγματα δεν είναι απλώς λεκτικές καταγραφές της αλήθειας και της εμπειρίας της Εκκλησίας, αλλά είναι αποτύπωση αυτών που ήδη οι πιστοί ζούσαν στις καρδιές τους και οι κάθε λογής αιρετικοί έρχονταν να διαστρέψουν, ακριβώς διότι έβλεπαν και συνεχίζουν να βλέπουν τη πίστη νοητικά, συλλογιστικά, ιδεολογικά, φιλοσοφικά. Αρνούνται τη αποκάλυψη της αλήθειας για τον Τριαδικό Θεό, την Εκκλησία, τον άνθρωπο (το γιατί πλάστηκε και ποιος είναι ο σκοπός της ζωής του), όπως αυτή καταγράφηκε και καταγράφεται τόσο στην Αγία Γραφή όσο και στην παράδοση της πίστης μας και βιώθηκε στην Εκκλησία.

13 Φεβ. 2021

Ζούμε στη νέα εποχή; | Γέροντας Νεκτάριος

Ζούμε στη νέα εποχή; Ποιά είναι η νέα εποχή; Τί σημαίνει νέα εποχή; Έχει έρθει η νέα εποχή ναι ή όχι; Η εποχή που ζούμε είναι η νέα εποχή; Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι ζούμε σήμερα στη νέα εποχή. Το θέμα είναι σε ποιά νέα εποχή ζούμε; (ΒΙΝΤΕΟ)

13 Φεβ. 2021

π. Σεραφείμ Ρόουζ: “Η ανωμαλία του κόσμου” και τα σημεία των καιρών!

Το 1982, µόνο τρεις εβδομάδες πριν από τον θάνατό του, μίλησε πάλι για τα σημεία του τέλους του κόσμου: Η ανωμαλία του κόσμου. Ποτέ δεν έχουν γίνει βεβαίως αποδεκτές τέτοιες παράξενες και αφύσικες εκδηλώσεις και συμπεριφορές όπως στις ημέρες µας. Εξετάστε µόνο τον κόσμο γύρω σας: τι υπάρχει στις εφημερίδες, ποιο είδος κινηματογράφου παίζεται, τι δείχνει η τηλεόραση, τι σκέφτονται οι άνθρωποι ότι είναι ενδιαφέρον και με τι διασκεδάζουν, με τι γελούν: είναι τελείως αλλόκοτο. Και υπάρχουν άνθρωποι που σκόπιμα προάγουν κάτι τέτοιο, φυσικά για οικονομικό τους όφελος, και επειδή αυτό είναι µόδα, επειδή υπάρχει ένας διεστραµµένος πόθος για αυτού του είδους τα πράγματα. Οι πόλεμοι και οι φήμες για πολέμους, ο καθένας τους όλο και πιο ψυχρός και ανελέητος από όσους έχουν προηγηθεί, και όλα αυτά να επισκιάζονται από την απειλή του αδιανόητου παγκόσμιου πυρηνικού πολέμου, ο οποίος θα µπορούσε να αρχίσει από µακριά με την αφή ενός κουμπιού.

13 Φεβ. 2021

Μην αφήνεις πράγματα να σε βαραίνουν

13 Φεβ. 2021

Εμβόλιο Θανάτου ... EudraVigilance: 932 θάνατοι μετά την χορήγηση του εμβολίου Pfizer

Το EudraVigilance, η ευρωπαϊκή βάση δεδομένων για τη διαχείριση και ανάλυση αναφορών για υποψίες ανεπιθύμητων ενεργειών σε εγκεκριμένα φάρμακα, επισημαίνει στις 6 Φεβρουαρίου 2021, 932 θανάτους μετά την χορήγηση του εμβολίου Pfizer.

13 Φεβ. 2021

Ο π. Βασίλειος Βολουδάκης στον Focus Fm 103,6

ΒΙΝΤΕΟ - π. Βασίλειος Βολουδάκης στον Focus Fm 103,6 : «Ο Σωτήρης Τσιόδρας μετά το εμβόλιο εμφάνισε παρενέργειες και νοσηλεύτηκε με ψευδώνυμο».

13 Φεβ. 2021

Ο π. Αντώνιος Στυλιανάκης στο “Βεργίνα tv”

(ΒΙΝΤΕΟ)
* Mετά την συνέντευξη του παιδοψυχιάτρου Αρχιμαμανδρίτη Αντωνίου Στυλιανάκη, στη συνέχεια του βίντεο υπάρχει περιεχόμενο σχετικά με τον "κρυφό εμβολιασμό" με τα Rapid Test και το "αμαρτωλό" παρελθόν της Pfizer.

13 Φεβ. 2021

Οι Άγιοι Ακύλας και Πρίσκιλλα οι Απόστολοι

Ὅταν ὁ Ἀπόστολος Παῦλος ἐπισκέφθηκε τὴν Κόρινθο γιὰ νὰ διδάξει τὴν ὀρθόδοξη πίστη, τὸ ζεῦγος τοῦ προσέφερε θερμὴ φιλοξενία καθὼς εἶχε ἐντυπωσιαστεῖ μὲ τὸ κήρυγμά του. Τόσο τοὺς ἄγγιξε ὁ φλογερὸς καὶ σωτήριος λόγος τοῦ Ἀποστόλου, ὥστε ἀφοῦ κατηχήθηκαν καὶ ἐβαπτίσθηκαν ἀπὸ αὐτόν, ἀποφάσισαν νὰ τὸν ἀκολουθήσουν στὶς περιοδεῖες του ὡς βοηθοί του. Ὁ Ἀπόστολος Παῦλος τοὺς ἀγάπησε τόσο πολὺ γιὰ τὴν ἀρετή τους καὶ γιὰ τὴν θερμουργὸ πίστη τους στὸν Χριστό, ὥστε τοὺς μνημονεύει καὶ στὶς ἐπιστολές του.

13 Φεβ. 2021

Του έκανε… έξωση! – Πορφυρίας Μοναχής

Στη μέση της διαδρομής οι κοπέλες κατέβηκαν. Τώρα θα συνέχιζα μόνο με τον κύριο. Η άρνησή μου γι’ αυτή την διαδρομή μεγάλωσε. Ήμουν σταματημένη στο φανάρι που ήταν κόκκινο - γύρισα, κοίταξα τον κύριο και είπα μέσα μου: Πόσο θα ‘θελα να κατέβαινες και εσύ! Ύστερα γύρισα τα μάτια μου στο ταμπλό του αυτοκινήτου και είπα στο Γεροντάκο μου, τον Πορφύριο: Γεροντάκο μου, σε παρακαλώ πολύ, κατέβασε τον κύριο κάτω! Και ξεκινάω, γιατί το φανάρι άναψε πράσινο. Περίπου στα διακόσια μέτρα, μου λέει ο κύριος: Σταματήστε να κατέβω. Ξαφνιάστηκα, όμως σταμάτησα, όπως μου είπε. Ο κύριος έβγαλε ένα πεντοχίλιαρο να με πληρώσει - επειδή δεν είχα χρήματα, για να του δώσω ρέστα, του είπα να πάμε λίγο πιο πέρα, που ήταν το περίπτερο ανοιχτό, να το χαλάσουμε. Ο κύριος όμως μου είπε κάτι που με ξάφνιασε ακόμα περισσότερο: - Κυρία μου, δεν θέλω ρέστα, μόνο μια απάντηση θέλω ...

13 Φεβ. 2021

Σκοπός της παγκόσμιας διακυβέρνησης ...

Σκοπός της παγκόσμιας διακυβέρνησης, τούτη την ώρα, δεν είναι άλλος από την διάλυση του ανθρώπου και την διάλυση της επαφής μεταξύ των ανθρώπων. Εάν κάποια πολιτικά συστήματα καθυποτάσσουν τα δικαιώματα των ανθρώπων, αυτό το δικτατορικό ηλεκτρονικό σύστημα θα βάλει σε ζυγό την ψυχή, θα καταδυναστεύει τη σκέψη του ανθρώπου. Κάποιοι θέλουν να γίνουμε μόνο νούμερα, όπως οι κρατούμενοι. Προσπαθούν να διαλύσουν τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και τη σχέση του ανθρώπου με τον Θεό. Είναι μια προσπάθεια να γίνει η κοινωνία “ρομπότ”». Σιγά – σιγά θα εξαφανιστεί απ’ αυτήν ο κανονικός άνθρωπος και θα μείνουν μόνο τα ρομπότ που ελέγχονται από τάχα ‘’ανώτερους’’ ανθρώπους, εκείνους που διευθύνουν τον κόσμο. Ο σημερινός πολίτης μας είναι τυφλωμένος, δεν καταλαβαίνει την κατάσταση στην οποία βρίσκεται και δέχεται σαν ζώο την προσωπική του διάλυση. Πρέπει εμείς να διαλύσουμε εκ των προτέρων αυτό το ηλεκτρονικό σύστημα, να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να μην δεχτούμε αυτήν τη νέα ηλεκτρονική τάξη πραγμάτων, αυτόν τον “πολιτισμό” της εικόνας και των οπτικών μέσων στο διαδίκτυο.

13 Φεβ. 2021

Πόσος πόνος;

Τί μπορεί να κάνει η προσευχή; Τί έκανε τόσα χρόνια για την «ειρήνη του σύμπαντος κόσμου»; Το αίμα συνεχίζει να ρέει ασταμάτητα «όπου γης». Κι όμως, «κανένα "Κύριε ελέησον" δεν πάει χαμένο», όπως μας βεβαιώνουν οι πατέρες μας. Η προσευχή της Εκκλησίας αθόρυβα και αόρατα, ενισχύει, καλύπτει, σώζει από βέβαιο θάνατο.

13 Φεβ. 2021

Οι δοκιμασίες είναι το σπρώξιμο του Θεού

Ο δρόμος για τον Παράδεισο περνάει πάντα μέσα από την κόλαση. Εκεί θα πάρουμε τις κρίσιμες αποφάσεις για την ζωή μας. Εκεί στην καταστροφή, στα συντρίμμια θα συναντήσουμε ξανά τον εαυτό μας, και λαβωμένο θα τον διασώσουμε από τον θάνατο.

13 Φεβ. 2021

Η απάθεια για την παράλυση της Νοσηλεύτριας και τα “ασφαλή” τους εμβόλια …

Μια γυναίκα υγιής που δεν είχε παρουσιάσει ποτέ ΤΙΠΟΤΑ... Η παράλυση που ήρθε απο το πουθενά! Μια “ορφανή” παράλυση! Η Κυβέρνηση επιβάλει φασιστικά τα εμβόλια και ασκεί πίεση με τα παπαγαλάκια της ότι οι Υγειονομικοί θα πρέπει να το κάνουν, αλλιώς μπορεί να χάσουν και τη δουλειά τους… Οι Φαρμακευτικές έχουν πάρει απαλλαγή απο τις παρενέργειες και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη την αποδέχθηκε... Έχουν μετατρέψει τους πολίτες σε ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ και έχουν πληρώσει τα Μέσα Εξαπάτησης για να τρομοκρατούν... Και πιστεύει κανείς ότι θα παραδεχθούν ότι φταίει το εμβόλιο;;; Ποιός θα αποζημιώσει την νοσηλεύτρια αν δεν περπατήσει κανονικά και δεν επανέλθει; Οι ειδικοί της Κυβερνητικής επιτροπής Υγείας έχουν πάρει ΤΣΟΥΒΑΛΙΑ χρήμα από τις Φαρμακευτικές για να πουλήσουν τα Σατανικά Εμβόλια… Πριν λίγες μέρες, τέλος Ιανουαρίου 2021, η Στέλλα ήταν ΟΡΘΙΑ στην κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας της Πνευμολογικής Κλινικής και της Μονάδας Ειδικών Λοιμώξεων του Γενικού Νοσοκομείου Κερκύρας μαζί με τις συναδέλφους της ... Δέκα μέρες μετά την κοπή της πίτας παρέλυσε ...

12 Φεβ. 2021

Ο Όσιος Γερο Παναής διαβάζει τον εξάψαλμο

ΒΙΝΤΕΟ

12 Φεβ. 2021

Άλλο να αμαρτάνεις από αδυναμία και άλλο από ιδεολογία!

... Επί πλέον, διατυπώνουν το κατάπτυστο επιχείρημα: «Κάμε ό,τι σου επιτάσσει η καρδιά σου. Αυτή να ακούς, και ουδένα έτερο». Αυτή η συλλογιστική καταλήγει εις μεγάλη ανηθικότητα. Μήπως «υπακούων εις την καρδιά σου», ήτοι εις τα σαρκικά πάθη, ελευθέρως δύνασαι να πορνεύης, να απατάς τη σύζυγό σου, να διαλύης τον γάμο σου κ.τ.λ.; Μα, άνθρωπέ μου, και η σύζυγός σου ενδεχομένως να νοιώθη ότι «η καρδία της συγκινείται από τον γείτονα!». Είναι μήπως ελεύθερη να αμαρτήση; Ασφαλώς όχι. Αυτά και άλλα πολλά πονηρά επιχειρήματα προβάλλει ο Διάβολος, για να σπρώξη τον άνθρωπο μέσα εις τα φοβερά τα δίχτυα του. Και δυστυχώς, πολλοί χριστιανοί, συνεργούσης και της σαρκός, συλλαμβάνονται από την πονηρά παγίδα. Υιοθετούν αυτές τις καταστρεπτικές απόψεις. Αυτές που τις εισήγαγε ο εχθρός διαστρέφοντας τη λογική τους με πολλή τέχνη και μαεστρία. Εις το τέλος, βεβαίως, το αποτέλεσμα επέρχεται τραγικό και καταστρεπτικό για την πορεία και την ευτυχία του ανθρώπου.

12 Φεβ. 2021

Πώς να μην διαλυθεί το σπίτι μου; | Γέροντας Νεκτάριος

Τα παλαιότερα χρόνια στα σχολεία, εκτός από την ύλη των μαθημάτων που και αυτή βοηθούσε και έδινε γνώσεις στους μαθητές, ήταν και οι καθηγητές που βοηθούσαν και έδιναν αξίες, ήθη, χαρακτήρα κ.ά. Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι ιερείς της Εκκλησίας μας, όπου και εκείνοι δίδασκαν και κατηχούσαν τα παιδιά για την πίστη στον Θεό και τις αξίες του ανθρώπου. Τα παιδιά της εποχής εκείνης, δηλαδή οι παλαιότερες γενιές της κοινωνίας μας, γνώριζαν πολύ καλά τι θα πει πίστη στον Θεό, τι θα πει Πατρίδα και τι θα πει Οικογένεια. Αυτά τα τρία ιδανικά ήταν πρώτα στη ζωή τους. Σήμερα τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά στην σύγχρονη εποχή, των ανθρώπων που οι γνώσεις τους στα θέματα της ηθικής, της οικογένειας, της θρησκείας, της πατρίδος, του χαρακτήρα του ανθρώπου είναι ελάχιστες. Και το πρόβλημα αυτό εκτός από τον ίδιο τον άνθρωπο μεταφέρεται και μέσα στην οικογένεια, μέσα στο σπίτι. (ΒΙΝΤΕΟ)

12 Φεβ. 2021

Ο πεινασμένος oδοιπόρος

Ἕνας φτωχὸς ἐργάτης, κουρασμένος ἀπὸ τὸν δρόμο, ἔφθασε τὸ μεσημέρι πεινασμένος στὴν πύλη τῆς μονῆς. Ζητήσε μόνο λίγο ψωμὶ ἀπὸ τὸν πορτάρη, γιατὶ βιαζόταν νὰ συνεχίσει τὴν πορεία του. Ὁ πορτάρης, ἄγνωστο γιατί, δὲν τοῦ ἔδωσε, ὁπότε ὁ φτωχὸς ἀναστέναξε βαθιὰ κι ἔφυγε νηστικός. Ἀνεβαίνοντας πρός τίς Καρυές, σταμάτησε γιὰ λίγο στὴ σκιὰ ἑνός δέντρου. Λυπημένος καὶ κουρασμένος καθώς ἦταν, ξάπλωσε καταγῆς. Ξαφνικὰ ἀκούει βήματα νὰ πλησιάζουν. Ἀνασηκώνεται καὶ βλέπει κοντά του μιὰ γυναίκα μ᾿ ἕνα βρέφος στὴν ἀγκαλιά. Μέ ὕφος συμπαθητικὸ καὶ φωνὴ γλυκειὰ τὸν ἐρωτᾶ: – Τί ἔχεις; Μήπως εἶσαι ἄρρωστος; – Ὄχι, ἀπάντησε ἐκεῖνος, ἀλλὰ πεινῶ. Παρακάλεσα τὸν θυρωρὸ τῆς μονῆς Ἰβήρων νὰ μοῦ δώσει ψωμί, ἀλλὰ δὲν μοῦ ἔδωσε ...

12 Φεβ. 2021

Mετά τη βουλευτική και τη φαρμακοβιομηχανική ασυλία ακολουθεί η ιατρική ασυλία;

*(Της Αργυρούς Τέγουτζικ, Ειρηνοδίκου - Πταισματοδίκου)*
Μέχρι πού θα φθάσει η ιατρικοποίηση της ζωής μας; Μήπως μέχρι του σημείου να αντιποιείται η επίσημη ιατρική κοινότητα, μέσω του Π.Ι.Σ., καθηκόντων εισαγγελέα ποινικής δίωξης, προκειμένου να αποκρύβει και συγκαλύπτει τις ποινικά κολάσιμες παρεκβάσεις των επίορκων αντιβαινόντων στον ιερό όρκο του Ιπποκράτη; Πώς θα μπορούσε να θεμελιωθεί ηθικά και νομικά η ανάθεση δικαιικής κρίσης των επίορκων ιατρών στους ίδιους και μόνον; Υπ’ αυτήν τη λογική, η κάθε συντεχνιακή επαγγελματική ομάδα θα μπορούσε να ζητά η ίδια να διαμορφώνει δικαιική κρίση για τους ομότεχνούς της; Με ποιά λογική και περισσό θράσος ζητούν οι επαΐοντες της ιατρικής κοινότητας την παράκαμψη και ακύρωση ουσιαστικά της άσκησης της νόμιμης εισαγγελικής έρευνας και δίωξης εναντίον τους; Σε ποιά δημοκρατικά συγκροτημένη ευνομούμενη Πολιτεία γίνεται η θέσπιση νόμων “κατά παραγγελία”, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα επιστημονικών ή συντεχνιακών κλάδων και μάλιστα προκειμένου να πετύχουν, όχι δικαιώματα, αλλά την ατιμωρησία τους και την πλήρη κρατική εγγυητική ευθύνη των συνεπειών των πράξεών τους;

12 Φεβ. 2021

Γέροντας Ιουστίνος Πίρβου ο Ομολογητής: Οι διωγμοί και οι πόλεμοι στα έσχατα χρόνια ...

Σε καιρούς διωγμών οι χριστιανοί πρέπει να συνάζονται γύρω από τους ιερείς... Η Θεία Λειτουργία και τα Τίμια Δώρα θα δίνουν στους χριστιανούς την δύναμη για να υπομείνουν στην πείνα και θα τους διαφυλάσσουν από κάθε κακό, κάτω από την σκέπη και την προστασία της Υπεραγίας Θεοτόκου. Επίσης, είναι ανάγκη να λένε την Ευχή στον Ιησού και να προσεύχονται στην Παναγία, λέγοντας: Υπεραγία Θεοτόκε, σώσον ημάς! ή Τη Υπερμάχω Στρατηγώ ...

12 Φεβ. 2021

Γέροντας Εφραίμ ο Αριζονίτης (Φιλοθεΐτης) | Γέροντας Δωρόθεος

Ομιλία του Αρχιμανδρίτη Δωροθέου, καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αύρας Καλαμπάκας (ΒΙΝΤΕΟ).

11 Φεβ. 2021

Μια φωτογραφία που "μιλά" ... από μόνη της !

11 Φεβ. 2021

Παρέλυσε νοσηλεύτρια στην Κέρκυρα μετά την 2η δόση του εμβολίου για τον κορωναϊό

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννακός, ανέφερε στο Open: Ήταν απολύτως καλά στην υγεία της, είναι σίγουρο ότι πρόκειται για παρενέργεια του εμβολίου, έχουν εμβολιαστεί 400.000 άνθρωποι και δεν είχαν πρόβλημα, αλλά λέμε ότι αυτή η συνάδελφος δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα. Έχω πλήρη συναίσθηση των λεγομένων μου. Το λένε και οι γιατροί εκεί, ότι είναι παρενέργεια του εμβολίου. Η συνάδελφος είναι σε αναπηρικό καροτσάκι και δεν μπορεί να σηκωθεί και έχει τρομοκρατηθεί. Έχει κάνει και τις δύο δόσεις εμβολίου, και αμέσως μετά τη δεύτερη δόση σήκωσε πυρετό, είχε αφόρητους πόνους, ένοιωσε παραλυσία και πήγε στο νοσοκομείο.

11 Φεβ. 2021

Θαυμαστό γεγονός στο Άγιον Όρος | Σείεται ο Μέγας Αρχιερέας

Το βίντεο αποτελεί προσωπική μου μαρτυρία για το θαυμαστό γεγονός, το οποίο έχω καταγράψει σε δεκάδες βίντεο. Το γεγονός αυτό είναι γνωστό στις αρχές του Αγίου Όρους από την άνοιξη του 2020 - (Vassilis Kostoulas).

11 Φεβ. 2021

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεϊτης: Ο Χριστός μας, μας καλεί και μας περιμένει

Εις τας θλίψεις επαναπαύεται ο Θεός. Εις τας ανέσεις ο διάβολος, ο αίτιος όλων των κακών. Όσον και εάν πολεμούμεθα, μίαν ημέραν θα λήξου και ο κόπος του καθενός θα ανταμειφθεί. «Εν τω κόσμω θλίψιν έξετε», μας λέγει ο Κύριος. Μα ποιός ηθέλησε να βαδίση τον ανηφορικόν Γολγοθά και δεν εκοπίασε, δεν ίδρωσε και δεν εγονάτησε πολλάκις από τοβάρος του σταυρού, που του έδωσε ο Θεός; Ουδείς. Όλοι όσοι ηγίασαν και κατόπιν με την σειράν των όλοι οι σωζόμενοι, όλοι διήλθον το καμίνι των θλίψεων, άλλος ασθένειαν, άλλος αγώνα κατά των παθών κ.λπ., δηλαδή όλον τον κατάλογον των κατά Θεόν λυπηρών, ώστε όλοι να έχουν το δικαίωμα της αιωνίου αναπαύσεως.

11 Φεβ. 2021

Γέροντος Δωροθέου: Γράμματα στους πιστούς - Λογισμοί

Ὅλοι οἱ λογισμοί σου δέν εἶναι δικοί σου. Ὁ Θεός ἐπιτρέπει στόν διάβολο νά προσβάλει τόν νοῦ σου. Ὅμως χρειάζεται ἡ δική σου συγκατάθεση. Ὅταν δεχθεῖς τόν ἁμαρτωλό λογισμό τότε ὁ διάβολος ἀπό τόν νοῦ πατάει στήν καρδιά σου. Ἄν ἀρνηθεῖς φεύγει. Ὁ διάβολος δέν μπορεῖ νά σέ πειράξει περισσότερο. Μόνο μπορεῖ νά σοῦ προτείνει τήν ἁμαρτία. Ὅπως ἔκανε στήν Εὔα. Ἡ συγκατάθεση στόν λογισμό καί ἡ διάπραξη τῆς ἁμαρτίας εἶναι δική σου ἀπόφαση.

11 Φεβ. 2021

Γέροντος Δωροθέου: Γράμματα στους πιστούς - "Έν ἐκκλησίαις εὐλογήσω Σε, Κύριε"

Ὁ Θεός ὡς Πατέρας ἀγαπᾶ νά δίνει στά τέκνα του. Ἐμεῖς, ὅμως, συνήθως χρησιμοποιοῦμε τόν Θεό. Θέλω τό ἕνα, θέλω τό ἄλλο.
Αὐτός θέλει τόσο πολύ νά δίνει ὅτι εἶναι γιά τήν σωτηρία μας. Ἔχεις ποτέ ρωτήσει τόν Θεό ἄν θέλει κάτι ἀπό σένα; Ὁ Θεός, βεβαίως εἶναι τέλειος, εἶναι ἀνενδεής. Μά μήπως προσπαθεῖ νά σοῦ πεῖ κάτι καί ἐσύ σάν κακομαθημένο παιδί διαρκῶς ζητᾶς, «θέλω τό ἕνα, θέλω τό ἄλλο». Τόν κλείνεις ἔξω κι ὅταν ἀνοίγεις τήν πόρτα μετά ἀπό ὦρες εἶναι ἐκεῖ καί σέ περιμένει. Δέν φεύγει κι ὅταν τόν ἀρνεῖσαι. Ἀφοῦ σ’ ἀγαπάει.

11 Φεβ. 2021

Η Αγία Αυγούστα Θεοδώρα και το χειμωνικό της Κέρκυρας

Η λιτάνευση του σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας της Αυγούστας τελείται την Κυριακή της Ορθοδοξίας από τον Μητροπολιτικό Ναό Κερκύρας. Η λιτανεία καθιερώθηκε το 1985 από τον Μητροπολίτη Τιμόθεο, ως ανάμνηση της αναστήλωσης των Εικόνων από την Αγία Θεοδώρα. Στον μητροπολιτικό Ναό, ο οποίος έχει και το όνομα του Αγίου Βλασίου και της Αγίας Θεοδώρας, την ημέρα της εορτής μοιράζεται στο εκκλησίασμα "το χειμωνικό", ένα μικρό κομμάτι καρπουζιού σε ανάμνηση θαύματος του Αγίου Βλασίου. Το χειμωνικό (η ελληνική λέξη για το καρπούζι, που είναι τουρκικής προέλευσης) δεν μοιράζεται για την Αγία Θεοδώρα αλλά για τον Άγιο Βλάσιο Αρχιεπίσκοπο Σεβαστείας, που μαρτύρησε στα χρόνια του διωγμού του Λικινίου.

11 Φεβ. 2021

Ο Άγιος ιερομάρτυς Χαράλαμπος

Στη Ρώμη οδηγήθηκε από τον αυτοκράτορα σε νέα φρικτά βασανιστήρια, αλλά ο Άγιος παρέμεινε σταθερός στην πίστη του, πραγματοποιώντας και νέα θαύματα, όπως ήταν η θεραπεία δαιμονισμένου ανδρός και η ανάσταση νεκρού ύστερα από θερμή προσευχή στον Θεό. Πολλοί πίστεψαν τότε στον Χριστό και ο έπαρχος Κρίσπος αποκάλεσε τον Άγιο Χαράλαμπο μάντη και μάγο και ζήτησε από τον αυτοκράτορα να τον θανατώσει. Ζήτησαν και πάλι τότε από τον Άγιο να θυσιάσει στα είδωλα και όταν αρνήθηκε ο αυτοκράτορας διέταξε να τον βασανίσουν και πάλι σκληρά έως θανάτου, ο Άγιος όμως με την χάρι του Θεού εξήλθε αλώβητος και από αυτά τα μαρτύρια. Κατά την διάρκεια της παραμονής του μάλιστα στις φυλακές, η Γαλήνη, η κόρη του Σεβήρου ασπάστηκε τον Χριστιανισμό.

11 Φεβ. 2021

Ποτέ δεν ακούστηκε ότι Ιερεύς μολύνθηκε από κάποιο μικρόβιο λόγω της Θείας Κοινωνίας

Εἴδατε πόσο εἶναι ὅλα μεθοδευμένα καὶ συστηματικά; Δύο χιλιάδες χρόνια οἱ πιστοὶ παίρνουν ἀπὸ τὸ ἴδιο Ἅγιο Ποτήριο ὁ ἕνας μετὰ τὸν ἄλλο τὸ Αἷμα τοῦ Κυρίου. Καὶ γιὰ πολλοὺς αἰῶνες -ἀπὸ τότε ποὺ ἡ Ἐκκλησία εἰσήγαγε τὴ χρῆσι τῆς λαβίδος-, διὰ τῆς λαβίδος παίρνουνε οἱ πιστοὶ τὸ Σῶμα καὶ τὸ Αἷμα τοῦ Κυρίου. Οὐδέποτε τέθηκε πρόβλημα μεταδόσεως μικροβίων διὰ τῆς Θείας Κοινωνίας, οὐδέποτε. Ἀκόμη καὶ πρὶν ἀπὸ 30-40 χρόνια, σὲ ἐποχὴ κατὰ τὴν ὁποία ἡ φυματίωση θέριζε κόσμο, ποτὲ δὲν βρέθηκε ἕνας γιατρός, τουλάχιστον στοὺς Ἱερεῖς τῶν σανατορίων, νὰ κάνη μία σύσταση καὶ νὰ πῆ: «Βρὲ πατέρες μου, ἐσεῖς κοινωνῆτε ἀνθρώπους μὲ καλπάζουσα φυματίσωσι. Μὴ καταλύετε μετὰ τὸ Ἅγιο Ποτήριο, εἶναι ἐπικίνδυνο». Οὔτε στοὺς Ἱερεῖς τῶν σανατορίων βρέθηκε ποτὲ γιατρὸς νὰ κάνη μία τέτοια σύστασι. Τώρα τοὺς σφύριξε ὁ διάβολος στὸ αὐτὶ νὰ θέσουν θέμα γιὰ τὴ Θεία Κοινωνία. Γιατί; Εἶναι ἐντεταγμένα ὅλα αὐτὰ στὸ σχέδιο νὰ πληγῆ ἡ Ἐκκλησία.

11 Φεβ. 2021

Ο Άγιος ιερομάρτυς Βλάσιος ο Θαυματουργός

Ο άγιος Βλάσιος θεωρείται διπλός προστάτης των ανθρώπων: και για τις παθήσεις του λαιμού και για την αποφυγή των επιθέσεων των αγρίων ζώων, ειδικά των λύκων και των τσακαλιών. Από το συναξάρι του υπάρχει εύκολα η εξήγηση: υπήρξε ιατρός, και μάλιστα έφυγε μαρτυρικά με αποτομή της κεφαλής του∙ ο ίδιος στο όρος που ζούσε εξημέρωνε τα άγρια ζώα. Η υμνολογία της Εκκλησίας μας σημειώνει ως προς το πρώτο, από τους στίχους του συναξαριού του: «Αποκόπηκε με ξίφος ο λαιμός του Βλασίου, κι έτσι θεραπεύει τις ασθένειες αυτών που πονούν στα λαιμά τους». Και ως προς το δεύτερο, από στιχηρό του εσπερινού: «Ως εκείνον που φροντίζει τους πάντες σε υμνούμε, Βλάσιε, και τους ανθρώπους και τα ζώα που έπασχαν». Τα καταγεγραμμένα θαύματα του αγίου από την «ειδικότητά» του αυτή είναι πάμπολλα.

11 Φεβ. 2021

Η Δύναμη της Μετάνοιας – Μην απελπίζεσαι αν είσαι αμαρτωλός

Αν έχεις αμαρτίες, να μην απελπιστείς, αυτά δεν παύω να σας τα λέω συνεχώς, και αν κάθε μέρα αμαρτάνεις, να μετανοείς καθημερινά. Γιατί η μετάνοια είναι το φάρμακο κατά των αμαρτημάτων, είναι η προς τον Θεόν παρρησία, είναι όπλο κατά του διαβόλου, είναι η μάχαιρα που του κόβει το κεφάλι, είναι η ελπίδα της σωτηρίας, είναι η αναίρεση της απογνώσεως. Η μετάνοια μάς ανοίγει τον ουρανό και μάς εισάγει στον Παράδεισο. Γι’ αυτό (σου λέω), είσαι αμαρτωλός; μην απελπίζεσαι. Ίσως βέβαια αναλογιστείς. - Μα τόσα έχω ακούσει στην Εκκλησία και δεν τα ετήρησα. Πώς να εισέλθω και πάλι και πώς και πάλι να ακούσω; - Μα γι’ αυτό ακριβώς πρέπει να εισέλθεις επειδή, όσα άκουσες δεν τα ετήρησες. Να τα ξανακούσεις, λοιπόν, και να τα τηρήσεις ...

11 Φεβ. 2021

Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση | Γέροντας Νεκτάριος

Τί είναι η ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Γιατί τα πάντα γίνονται ηλεκτρονικά; Ποιός ή ποιοί βρίσκονται πίσω από την ηλεκτρονική διακυβέρνηση; Γιατί μαθαίνουν τους ανθρώπους όλων των ηλικιών (μικρούς και μεγάλους) να χρησιμοποιούν και να βάζουν ολοένα στη ζωή τους την ηλεκτρονική διακυβέρνηση και γενικά το ηλεκτρονικό σύστημα της «έξυπνης» ζωής; Η τεχνολογία των ηλεκτρονικών υπολογιστών και οι νέες έξυπνες τεχνολογίες δεν είναι προϊόν καινούριο, υπάρχουν πολλά χρόνια παγκοσμίως. Το καινούριο στην ηλεκτρονική διακυβέρνηση και στον νέο τρόπο «έξυπνης» ζωής, είναι προϊόν της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Ο σύγχρονος αμαθής, ανιστόρητος, αδαής, χωρίς γνώσεις άνθρωπος, την ηλεκτρονική διακυβέρνηση την βλέπει ως ένα εργαλείο που τον βοηθά στον νεοεισερχόμενο και νεοεποχήτικο τρόπο ζωής, της ηλεκτρονικής ζωής ... (ΒΙΝΤΕΟ)

9 Φεβ. 2021

Dieppe: Μετά τον μαζικό εμβολιασμό μολύνθηκαν από covid19 πάνω από 144 υγειονομικοί και 123 ασθενείς

Σε νοσοκομείο της γαλλικής πόλης Dieppe, δύο (2) εβδομάδες μετά τον μαζικό εμβολιασμό του υγειονομικού προσωπικού μολύνθηκαν από covid19 πάνω από 144 υγειονομικοί και 123 ασθενείς!!! Στις 5 Ιανουαρίου 2021, το νοσοκομείο της Dieppe, πόλη της Γαλλίας στην περιοχή της Νορμανδίας, άρχιζε μια εκστρατεία εμβολιασμού στο υγειονομικό του προσωπικό. Λίγες μέρες αργότερα, στις 22 Ιανουαρίου 2021, η γαλλική εφημερίδα Dépêche τιτλοφορούσε άρθρο της: “Covid-19 : un cluster ανεξέλεγκτο στο Dieppe, πάνω από 260 άτομα μολύνθηκαν” στο ίδιο νοσοκομείο εκ των οποίων πάνω από 140 υγειονομικοί μολύνθηκαν από τον covid19.

9 Φεβ. 2021

Άγιος Παΐσιος: Τι μου είπε για το χάραγμα | Γέροντας Νεκτάριος

Όταν ζούσε στο Άγιον Όρος ο Γέροντας Παΐσιος και νυν άγιος της Εκκλησίας μας, είχα την ευλογία να τον επισκεφθώ δύο φορές. Συζητήσαμε για το θέμα των ταυτοτήτων, για την εποχή του αντιχρίστου και το τι πρόκειται να προηγηθεί. Με ρώτησε αν εγώ είχα γράψει το 1984 το βιβλίο «Πότε θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας;». Του απάντησα, ναι εγώ το έχω γράψει αυτό το βιβλίο. Μου έδωσε την ευχή του και τα συγχαρητήρια, γι’ αυτά που έγραφα σε αυτό το βιβλίο που έγινε best seller. Μετά από δύο χρόνια περίπου, ο τότε Γέροντας Παΐσιος έγραψε την γνωστή επιστολή για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες. Μου μίλησε για το χάραγμα του αντιχρίστου που αναφέρεται στην Καινή Διαθήκη στην Αποκάλυψη του Ιωάννη, όπου θα δείτε στο BINTEO.

9 Φεβ. 2021

Γιατρός με εξειδίκευση στα βιολογικά όπλα ονομάζει τα εμβόλια COVID-19 «οπλισμένα φάρμακα»

Μελέτες σε ζώα έχουν δείξει μια «εξαρτώμενη από αντισώματα ενίσχυση», που βλέπει τον ιό να εισέρχεται στο σώμα απαρατήρητος, επειδή το ανοσοποιητικό σύστημα ενός ατόμου το θεωρεί ως μέρος του σώματος, λέει η Dr Merritt, πράγμα το οποίο μπορεί να προκαλέσει γρήγορο θάνατο. Στην πραγματικότητα, η γιατρός λέει ότι ο μεγαλύτερος χρόνος που παρακολούθησαν ποτέ άτομα μετά τη λήψη του εμβολίου είναι δύο μήνες, κάτι που σχεδόν δεν είναι ούτε αρκετός χρόνος για να προσδιοριστεί εάν θα υπάρξει πρόβλημα ενίσχυσης αντισωμάτων. Αυτό, λέει, είναι ακριβώς ο τρόπος που ένας ξένος αντίπαλος θα διεξήγαγε μυστικό βιολογικό πόλεμο στους εχθρούς του χωρίς η διαδικασία της προέλευσης να εντοπιστεί. Αποκαλεί τα εμβόλια «ένα τέλειο διττό όπλο», λέγοντας: «Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρω σε τι ακριβώς προγραμματίζεται αυτό το mRNA και ούτε εσείς, ούτε οι περισσότεροι γιατροί. Οι γιατροί δεν μπορούν να καταλάβουν αυτά τα δεδομένα. Αυτό είναι για τα άτομα στην κορυφή αυτού του πρότζεκτ …

9 Φεβ. 2021

Ανοικτή επιστολή προς τον μάντη κακών καθηγητή Δημοσθένη Σαρηγιάννη

Πρέπει να έχετε μυστική αλληλογραφία με τον (υ)ιό του Διαβόλου, τον οποίο Διάβολο ο Ιησούς αποκάλεσε "Πατέρα του Ψεύδους", για να γνωρίζετε επακριβώς την πορεία του τρίτου κύματος - που ακόμα δεν μας είπαν οι επικεφαλής της τρομοκρατικής εκστρατείας "αρμόδιοι" αν άρχισε και πότε άρχισε. Φαίνεται ότι ζηλέψατε τη σκοτεινή δόξα των κορωνοτρομοκρατών και βγήκατε στο τρομοκάναλο του ΣΚΑΪ για να αποδείξετε κι εσείς ότι έχετε καταπνίξει μέσα σας, εκτός από τη λογική, και όλα τα ανθρώπινα συναισθήματα. Ντροπή σας! Δεν γνωρίζετε άραγε ότι ο φόβος, ο τρόμος και ο πανικός σκοτώνουν πολύ περισσότερους από τον κοροϊδοϊό σας; Αν δεν το γνωρίζετε, είστε ένας ψυχικά απολιθωμένος τεχνοκράτης, πολύ επικίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Αν το γνωρίζετε, είστε απλά ένας στυγερός δολοφόνος λευκού κολάρου. Ποιός ωφελείται, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, αν μάθει από τώρα ότι το "τρίτο κύμα" θα κορυφωθεί τον Μάϊο, γύρω στο Πάσχα; Δεν σας αρκούν οι αυτοκτονίες που έχουν ήδη συμβεί; Θέλετε κι άλλες; Μήπως ο αλγόριθμός σας προβλέπει περισσότερες και θέλετε να τον βοηθήσετε να επαληθευτεί με το να κατατρομοκρατείτε και να σκοτώνετε την όποια αμιδρή αισιοδοξία και ελπίδα έχει απομείνει στον εξουθενωμένο ψυχικά και σωματικά λαό;

9 Φεβ. 2021

Εμπιστοσύνη και ελπίδα στον Θεό, Προσευχή και θάρρος

Ὅλα πάντως προέρχονται ἀπὸ τὸν Θεό. Γι’ αὐτὸ ἂς στρεφόμαστε σ’ Ἐκεῖνον μὲ τὴν προσευχή. Καὶ ὅμως, γράφεις ὅτι δὲν προσεύχεσαι. Τί εἶναι τοῦτο πάλι; Μήπως ἔγινες ἄθεη; Τί πάει νὰ πεῖ δὲν προσεύχεσαι; Μπορεῖ νὰ μὴ λὲς τὶς τυπικὲς προσευχές, ἀλλά ν’ ἀπευθύνεσαι στὸν Θεὸ μὲ δικά σου λόγια καὶ νὰ Τοῦ ζητᾶς βοήθεια. “Κοίτα, Κύριε, τί συμβαίνει μ’ ἐμένα. Ἐτοῦτο κι ἐκεῖνο… Δὲν μπορῶ νὰ τὰ βγάλω πέρα μόνη μου. Βοήθησέ με, πολυεύσπλαχνε!”. Νὰ Τοῦ μιλᾶς γιὰ κάθε σου ἀνάγκη, ἀκόμα καὶ τὴν πιὸ μικρή, καὶ νὰ Τὸν παρακαλᾶς γιὰ διαρκή ἐνίσχυση. Αὐτὴ ἡ προσευχὴ εἶναι ἡ πιὸ γνήσια. Γιατί ἀκοῦς ἐκεῖνον πού σὲ ἀποτρέπει ἀπὸ τὴν προσευχή; Δὲν καταλαβαίνεις ὅτι κι αὐτὸ εἶναι δουλειὰ τοῦ ἐχθροῦ; Ναί, ἀναμφίβολα εἶναι. Ψιθυρίζει στὸ αὐτί σου: “Μὴν προσεύχεσαι!”. Καὶ μερικὲς φορές, ἀφοῦ κυριαρχήσει σ’ ὁλόκληρο τὸ σῶμα σου, σὲ ρίχνει στὸ κρεβάτι καὶ σὲ ἀποκοιμίζει. Δικά του τεχνάσματα εἶναι ὅλα τοῦτα. Μὰ ἐνῶ ὁ πονηρὸς κάνει τὴ δουλειά του, πασχίζοντας νὰ σὲ ἀποσπάσει ἀπὸ τὸ καλό σου ἔργο, πρέπει κι ἐσύ νὰ κάνεις τὴ δική σου δουλειά, ἐπιμένοντας σ’ αὐτὸ τὸ ἔργο ὥς τὸ τέλος. Ὁπλίσου, ὅπως τόσες φορὲς σοῦ ἔχω πεῖ, μὲ θάρρος καὶ μὴν ἀκοῦς τὸν ἐχθρό. Καμμιὰ προσοχὴ μὴ δίνεις στοὺς ψιθυρισμούς του. Καὶ ἐπιπλέον, θύμωσε! Θυμώνοντας ἐναντίον του, εἶναι σὰν νὰ τὸν χτυπᾶς κατάστηθα. Ἀμέσως γίνεται καπνός.

9 Φεβ. 2021

Τι είπε ο Χριστός στον γέροντα Νικολάι για τις ηλεκτρονικές ταυτότητες και τα μέλλοντα

ΒΙΝΤΕΟ

9 Φεβ. 2021

Όποιος θάβει τα δικά του χαρίσματα, ζηλεύει τα χαρίσματα των άλλων

- Γέροντα, ζηλεύω μερικές αδελφές, γιατί έχουν ορισμένα χαρίσματα που εγώ δεν τα έχω. - Σ' εσένα ο Θεός έδωσε τόσα χαρίσματα κι εσύ ζηλεύεις τα χαρίσματα των άλλων; Μου θυμίζεις την κόρη ενός ζαχαροπλάστη που είχαμε στην Κόνιτσα. Ο πατέρας της της έδινε κάθε μέρα ένα μικρό κομμάτι ραβανί, για να μην την πειράξει το μεγάλο, και αυτή έβλεπε τα παιδιά στο σχολείο που έτρωγαν μεγάλο κομμάτι μπομπότα και τα ζήλευε. «Τι μεγάλο κομμάτι τρώνε αυτά! έλεγε. Εμένα ο πατέρας μου μικρό μου δίνει». Ζήλευε την μπομπότα που έτρωγαν τα άλλα παιδιά, ενώ αυτή είχε ολόκληρο ζαχαροπλαστείο και έτρωγε ραβανί! Θέλω να πω, κι εσύ δεν εκτιμάς τα μεγάλα χαρίσματα που σου έδωσε ο Θεός, αλλά βλέπεις τα χαρίσματα των άλλων και ζηλεύεις. Ας μην είμαστε αχάριστοι προς τον Καλό Πατέρα μας Θεό, ο Οποίος έχει προικίσει όλα τα πλάσματά Του με χαρίσματα διάφορα, γιατί Αυτός γνωρίζει τι χρειάζεται ο καθένας μας, ώστε να μη βλαφθούμε.

9 Φεβ. 2021

«Περιμένουμε τον δεσπότη…» «Εγώ είμαι ο δεσπότης»!

Λίγο πριν πέσουμε με τα “μούτρα” στο λιτό αλλά νοστιμότατο φαγητό ξαναεμφανίστηκε οδηγώντας έναν μικροσκοπικό και αδύνατο παπά στο απέναντι τραπέζι. Ράσα παμπάλαια και τριμμένα. Στα χέρια του κρατούσε ένα μικρό μαύρο παμπάλαιο βαλιτσάκι σαν αυτά που βλέπουμε σε παλιές ταινίες. Είχαμε τελειώσει το φαγητό και σιγομουρμουρίζαμε. Πριν καν τελειώσει το δείπνο του ο παπάς, ξαναεμφανίζεται για τρίτη φορά ο αρχοντάρης. - Πάτερ φάγατε; - Ναι τελείωσα, απάντησε ο παπάς. - Να σας οδηγήσουμε στο κελλί. Πρέπει να καθαρίσουμε την τράπεζα. Περιμένουμε τον δεσπότη. - Εγώ είμαι ο δεσπότης. Έμεινε έκπληκτος ο αρχοντάρης. - Περιμένετε λίγο σας παρακαλώ. Σε τρία λεπτά εμφανίζεται μια ομάδα από ψαλτάδες μοναχούς. «Τον δεσπότην και αρχιερέαν ημών…». Ρωτήσαμε. Ήταν ο ...

9 Φεβ. 2021

Ένας..."διαφορετικός" Άγιος Νεκτάριος !

9 Φεβ. 2021

Άγιος Ιωάννης της Κρονστάνδης: Να είσαι πράος, ταπεινός, απλός

- Μη συγχέεις τον άνθρωπο, που είναι εικόνα του Θεού, με το κακό που υπάρχει μέσα του. Το κακό είναι μια συμπτωματική ασθένειά του, μια δυστυχία του, μια διαβολική χίμαιρα. Η ουσία του είναι η εικόνα του Θεού, που παραμένει στο βάθος του ακόμα και όταν είναι αμαρτωλός. - Να είσαι όσο περισσότερο μπορείς πράος, ταπεινός, απλός στις σχέσεις σου με όλους. Να θεωρείς τον εαυτό σου κατώτερο απ’ όλους χωρίς καμμιάν υποκρισία. Από τον εγωισμό προέρχεται η υπεροπτική, ψυχρή και ανειλικρινής σχέση μ’ εκείνους τους οποίους θεωρούμε κατώτερους ή από τους οποίους δεν περιμένουμε οφέλη… - Όταν σε κατηγορούν κι εσύ πονάς κατάκαρδα, αυτό σημαίνει ότι έχεις εγωισμό. Επιβάλλεται να τον διώξεις με τον εξωτερικό εξευτελισμό σου. Μην ταράζεσαι και μην τρέφεις αντιπάθεια, όταν σε κατηγορούν. Αγάπησε τους κατηγόρους σου, όπως αγαπάς τους γιατρούς σου, και προσευχήσου γι’ αυτούς…

9 Φεβ. 2021

Εγώ έχω πέντε γλώσσες και μ΄αυτές γυρίζω όλο τον Κόσμο!

– Ε, εσύ δεν είσαι καλή Χριστιανή! Κι ούτε μπορείς να κάνεις και Ιεραποστολή!... Γιατί ξέρετε, οι Καθολικοί και οι Προτεστάντες μαθαίνουν πάντα τις εντόπιες Διαλέκτους για …
Τότε εγώ είπα: «Κύριε! Δόσμου μια απάντηση γι’ αυτόν»! Έτσι, με όλη μου την καρδιά το ζήτησα! Και τότε του λέω:
– Α! Ξέχασα να σου πω. Εγώ έχω πέντε γλώσσες!
– Ναι; Και ποιες είναι αυτές οι πέντε;

9 Φεβ. 2021

Γερόντισσα Γαβριηλία: Όταν πιστέψεις βαθειά με όλη σου την ψυχή, θα αισθανθείς την Παρουσία Του Θεού

Μη μεριμνάτε, λέει ο Κύριος… Εγώ θα μεριμνήσω για όλα… κι εγώ το βάζω σε πράξη. Δεν πρέπει να παίρνουμε αποφάσεις για τους άλλους. Να το αφήνουμε στους Αγγέλους, κι αυτοί βρίσκουν πάντα την καλύτερη λύση. Την ώρα της κρίσεως και του προβλήματος, μην ανοίξεις το στόμα σου. Μην πεις τίποτε γιατί θα το μετανιώσεις χίλιες φορές. Πες το στους Αγγέλους να το πάνε στα Πόδια του Κυρίου και ζήτησέ Του Άγγελον Ειρήνης για να ειρηνεύσεις. Μια φορά, όταν είχα καταλάβει πια ότι η προσευχή είναι το παν, είδα στον δρόμο δύο παιδάκια, στον θυμό τους πάνω, να σκοτώνονται στο ξύλο. Δεν πήγα να τα χωρίσω, όπως θα πήγαινα παλιά, αλλά έβαλα αμέσως σε πράξη αυτό που πίστευα. Γύρισα από την άλλη μεριά το κεφάλι και είπα: Κύριε, βάλε Εσύ την Ειρήνη Σου ανάμεσα στα δύο τους. Κι ώσπου να γυρίσω να τα δω, αυτά γελούσαν και παίζαν πάλι… Ήταν μια απάντηση του Θεού.

8 Φεβ. 2021

Γέροντας Δωρόθεος: “Θα προσπαθήσουν να επιτεθούν στην Εκκλησία”

Αποσπάσματα από την ομιλία του Γέροντα Δωροθέου η οποία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7.2.2021 - (6o Ψηφιακό Αρχονταρίκι με τον Γέροντα Δωρόθεο). Μετά την ομιλία ο Γέροντας απαντά σε ερωτήματα των ακροατών. (ΒΙΝΤΕΟ)

8 Φεβ. 2021

Άγιος Θεόδωρος ο Στρατηλάτης

Κάποια ημέρα, ενώπιον του λαού, ο Λικίνιος προέτρεψε τον Θεόδωρο να θυσιάσει στα είδωλα. Ο Θεόδωρος αρνήθηκε και ζήτησε να του δοθούν τα χρυσά και αργυρά αγαλματίδια των θεών, για να προσφέρει αυτά θυσία στον οίκο του ιδιωτικά και μετά να προσφέρει δημόσια τις θυσίες. Πράγματι, ο Θεόδωρος έλαβε τα αγαλματίδια τα οποία κομμάτιασε και μοίρασε τα χρυσά και αργυρά αυτών στους πτωχούς. Ο εκατόνταρχος Μαξέντιος είδε την κεφαλή της θεάς Αφροδίτης στα χέρια ενός πτωχού και κατέδωσε το γεγονός στον Λικίνιο, ο οποίος θεώρησε τον Θεόδωρο ως εμπαίκτη και καταφρονητή των ειδώλων. Για τον λόγο αυτό τον συνέλαβαν και αμέσως άρχισαν να τον υποβάλλουν σε πολυειδείς τιμωρίες

8 Φεβ. 2021

Άγιος Παρθένιος, ο Άγιος προστάτης των καρκινοπαθών

Ο πατήρ Πορφύριος και ο πατήρ Σωφρόνιος κάθε φορά που τους επισκεπτόμουν μου έλεγαν «θα γίνης καλά». Πέρασαν 10 χρόνια από την τελευταία εγχείρηση και με την βοήθεια του Θεού η ασθένεια εσταμάτησε. Εγώ όμως δεν σταμάτησα να επικαλούμαι την βοήθεια τού Θεού, της Παναγίας και των Αγίων και του Αγίου Παρθενίου που είναι Άγιος του καρκίνου. Προ 4 ετών πηγαίνοντας στο Λονδίνο δια εξετάσεις ο ιατρός εδάκρυσε, όταν με είδε και είπε: «Δεν ήλπιζα να σε ξαναδώ». Πράγματι, όλα αυτά που διαβάσαμε είναι περισσότερο από συγκλονιστικά. Ο κύριος Στέφανος μετά από τόσες περιπέτειες ζει θαυματουργικά, απαλλαγμένος τελείως από τον καρκίνο ήδη από το 1988, παρ' όλο που οι γιατροί του Λονδίνου όπου έγιναν όλα τα χειρουργεία δήλωναν στη σύζυγό του, κυρία Γαρυφαλλιά· «δεν πρόκειται να ζήσει, σύντομα θα επέλθει ο θάνατος, γιατί δεν είναι δυνατόν μόνο τέσσερα κύτταρα να ξέφυγαν. Να δούμε πόσα άλλα θα ξέφυγαν και που πήγαν και φώλιασαν». Και όμως ζει και μάλιστα χωρίς αναπνευστικά προβλήματα. Γεμάτος δε ευγνωμοσύνη προς τον Άγιο έκτισε και το εκκλησάκι του στο Λύρειο Ίδρυμα, στο Μάτι Αττικής, αφού ζήτησε άδεια από τον τότε Μητροπολίτη Αττικής, αείμνηστο Δωρόθεο, ο οποίος, όταν πληροφορήθηκε το θαύμα του Αγίου Παρθενίου, συγκινήθηκε πολύ και έδωσε την συγκατάθεσή του.

8 Φεβ. 2021

Η δασκάλα μου η μαμμή μου

Όλες τις Σαρακοστές άλαδο η γιαγιά και ολόκληρο το σπίτι. Μ᾽ έμαθε ν᾽ ανάβω το καντήλι, να θυμιάζω, να ανάπτω κερί μπροστά στα εικονίσματα και να προσεύχωμαι στον όρθρο και στο δείλι. Μου υπέδειξε τις μετάνοιες σαν προσευχή που την δέχεται ο Θεός. Με δίδαξε ότι αν τρεις Κυριακές δεν ακούσουμε τον εξάψαλμο, σταματάμε να είμαστε χριστιανοί. «Σήκω, παιδί μου, ο παπάς πέρασε, ανέβηκε στην Παναγία· μη ξεχνάς ότι και την προηγούμενη Κυριακή τον χάσαμε τον εξάψαλμο». Μ᾽ έμαθε να τον ακούω όρθιος και σεβίζων, υποκλινόμενος. Την ώρα που διαβαζότανε το Ευαγγέλιο έβαζε κερί στο μανουάλι, γιατί πίστευε ότι το Ευαγγέλιο είναι η διαθήκη που άφησε ο Χριστός στον κόσμο, και στην σύνταξη και ανάγνωση των διαθηκών, που γινότανε πάντοτε το εσπέρας, όλοι βαστούσαν κερί, για να βλέπη ο συντάκτης. Μ᾽ έμαθε πως το «Δόξα Πατρί» είναι η μεγαλύτερη δοξολογία και ιστάμενος όρθιος να σταυροσημειούμαι. Μ᾽ έμαθε την Μεγάλη Σαρακοστή, εισερχόμενος στον ναό, να κάνω τρεις μετάνοιες, για τον προηγιασμένο Άρτο που βρίσκεται στην Αγία Τράπεζα.

8 Φεβ. 2021

Η ομορφιά της μετανοίας αυτής της γυναίκας έμεινε ανεξίτηλη στη μνήμη μου ...

Όταν τελείωσα, άνοιξε τα μάτια της, είχε λίγο συνέλθει, και με έκπληξη είδα δύο γαλάζια παιδικά μάτια κατακάθαρα και λαμπερά να με κοιτάζουν ήρεμα και ταπεινά. Αμέσως δε, χωρίς δυσκολία, άρχισε να μου λέει με μεγάλη συντριβή: - Αδελφή, είμαι πολύ αμαρτωλή! Είχα κέντρο διασκεδάσεως και … καταλαβαίνετε. Όμως μετάνοιωσα ειλικρινά. Δεν ξέρω όμως αν ο Θεός με συγχώρησε. Τότε την ρώτησα: - Εξομολογηθήκατε; Κοινωνήσατε; Μου απάντησε καταφατικά. Τότε με μια θεία παρόρμηση που είχα εκείνη τη στιγμή, της είπα με όση πίστη διέθετε η νεανική μου ψυχή, αλλά και με όσα είχα διαβάσει στο Ιερό Ευαγγέλιο: - Και βέβαια σας συγχώρησε ο Χριστός! Η άφεση σάς δόθηκε μέσα στο Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως. Μην αμφιβάλετε για το έλεος του Θεού. Έπρεπε να υπήρχε ο τρόπος να απαθανατιστούν οι λάμψεις της χαράς που φάνηκαν μέσα στα γαλάζια μάτια της. Χαρά, χαρά, πλημμύρα χαράς! Συγκινήθηκα και της είπα, ενώ ακουγόταν από το εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους η Παράκληση της Παναγίας: - Κάνετε υπομονή, να γίνετε καλά και να πάτε να ψάλλετε κι εσείς στην Εκκλησία. Μου απάντησε ήρεμα και ξεκάθαρα: - Δεν πρόκειται να ζήσω. Το γνωρίζω. Έχω καρκίνο σε όλη την κοιλιά. Θα πάω να ψάλω επάνω, στην Εκκλησία τ’ Ουρανού!

8 Φεβ. 2021

Αλήθεια και Αγάπη

Θά πρέπει νά ἀγωνιζόμαστε ὡς χριστιανοί στήν ἐν ἀληθείᾳ ἀγάπη. Οὔτε ὑποχώρηση στήν πίστη, ἀλλά οὔτε ὑποχώρηση καί στήν ἀγάπη. Ἀκόμη καί πρός τούς αἱρετικούς πού διαστρεβλώνουν τήν πίστη καί διαστρέφουν τήν ἀγάπη ἡ στάση μας πρέπει νά εἶναι ἡ ἐκκλησιαστική-πατερική: ἀποστροφή ἀπό τήν πλάνη τους, ἀγάπη ὅμως πρός τά πρόσωπά τους μέ προσευχή νά ἀνανήψουν καί νά μετανοήσουν. Μ’ ἕνα λόγο θά πρέπει μέ ἐπίγνωση νά ζοῦμε τή ζωή τῆς Ἐκκλησίας μας. Γιατί αὐτή ὡς τό σῶμα τοῦ Χριστοῦ διακρατεῖ πάντοτε καί προσφέρει τόν Ἰησοῦ Χριστό: τήν Ἀλήθεια καί τήν Ἀγάπη.

8 Φεβ. 2021

Πώς να προσερχόμαστε στην Θεία Κοινωνία;

Γιά νά προσερχόμαστε ἄξια στήν Θεία Κοινωνία, πρέπει πρῶτα - πρῶτα νά καθαριζόμαστε ἀπό τ’ ἁμαρτήματά μας μέ τήν Ἐξομολόγηση. Ὕστερα, ὅταν πλησιάζουμε στό ἅγιο Ποτήριο, νά ἔχουμε πίστη, φόβο Θεοῦ καί συντετριμμένη καρδιά· νά μή νοιώθουμε ὑπεροχή ἀπέναντι στούς ἄλλους πού δέν κοινωνοῦν, ἀλλά νά εἴμαστε πλημμυρισμένοι ἀπό αἰσθήματα αὐτοκατακρίσεως. Πάνω ἀπ’ ὅλα ὅμως, πρέπει νά ὑπάρχουν ἀκατάπαυστα μέσα μας ἡ ἐπιθυμία καί ὁ ζῆλος τῆς εὐαρεστήσεως τοῦ Θεοῦ, ὄχι τοῦ ἑαυτοῦ μας. Γιατί εἶναι δυνατόν, ἀκόμα κι ὅταν κάνουμε τό καλό, νά ἱκανοποιοῦμε τόν ἑαυτό μας. Λυπᾶστε, γιατί ἡ καλή πνευματική κατάσταση, πού ἀποκτήσατε μέ τήν Ἐξομολόγηση καί τήν Θεία Κοινωνία, πολύ γρήγορα χάθηκε. Ἡ ἀπώλεια αὐτή εἶναι πολύ θλιβερή, καθώς μάλιστα θά μπορούσατε νά τὴν εἴχατε ἀποφύγει. Πῶς; Μήν προσφέροντας τόν ἑαυτό σας θυσία στίς ἐξωτερικές ἐντυπώσεις, παραστάσεις καί εἰκόνες, πού δέχονται καί μεταβιβάζουν στήν ψυχή οἱ αἰσθήσεις. Αὐτές εἶναι πού ἀποσποῦν τόν νοῦ καί τήν καρδιά καί τόν κάνουν νά περιπλανιέται ἐδῶ κι ἐκεῖ, χάνοντας τή νήψη καί τήν κατάνυξη, χάνοντας τήν κοινωνία του μέ τόν Θεό.

8 Φεβ. 2021

Εγωισμός: Ίσως η πιο φονική αρρώστια …

8 Φεβ. 2021

Ογκολόγος αποκαλύπτει μια σοκαριστική ερευνητική μελέτη για τα εμβόλια κατά του κορωναϊού

8 Φεβ. 2021

Ευχή εις περιπεσόντα εν μελαγχολία

8 Φεβ. 2021

Το ησυχαστήριο του Αγίου Μηνά στη Βίγλα του Αγίου Όρους

8 Φεβ. 2021

Οδοιπορικό στην έρημο του Αγίου Όρους - (Καλύβη Αγ. Αποστόλων Πέτρου & Παύλου - Αγ.Άννα) / 16ο μέρος

7 Φεβ. 2021

Πικρές Αλήθειες ...

7 Φεβ. 2021

Όλη η αλήθεια πίσω από την υγειονομική κρίση

6 Φεβ. 2021

Δεκάδες γιατροί απ΄όλο τον κόσμο μιλούν για τα επικίνδυνα mRNA εμβόλια και τα αναξιόπιστα τέστ PCR

6 Φεβ. 2021

Doctors Around the World - WARNING: DO NOT GET THE COVID VACCINE

6 Φεβ. 2021

Τι μας επιφυλάσσει το μέλλον κατά τον Δρα Rashid A. Buttar

6 Φεβ. 2021

Συμβούλιο της Ευρώπης: Απαγορεύεται οποιαδήποτε διάκριση κατά πολιτών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν

4 Φεβ. 2021

«Ουχ ευρέθη τόπος»

4 Φεβ. 2021

Εκείνο το συναπάντημα ...

4 Φεβ. 2021

Η υπομονή πάντοτε κερδίζει. Τίποτε καλό δεν γίνεται γρήγορα. Γι’ αυτό, πάντοτε υπομονή …

4 Φεβ. 2021

Το αύριο ανήκει στον Θεό ...

4 Φεβ. 2021

Όλα θα πάνε χαμένα, αν δεν αγωνισθούμε ν’ αποκτήσουμε άκακη, απλή και ταπεινή ψυχή

4 Φεβ. 2021

Το πήλινο σώμα μου

4 Φεβ. 2021

«Και τί ζητάω; Μια ευκαιρία στον Παράδεισο να πάω»!

4 Φεβ. 2021

Νεομάρτυρες

4 Φεβ. 2021

Ο Θεός δεν είναι υπόθεση μερικών στιγμών του εικοσιτετραώρου …

4 Φεβ. 2021

Η Γιαγιά

4 Φεβ. 2021

Όσιος Ισίδωρος ο Πηλουσιώτης

4 Φεβ. 2021

Αιωνία η ευγνωμοσύνη μας και η μνήμη του αθάνατου Γέρου του Μοριά

4 Φεβ. 2021

«Απλά μείνε...»

3 Φεβ. 2021

Η Συγχώρεση - Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

3 Φεβ. 2021

Αρχιμανδρίτης Δωρόθεος: Ο Μηχανισμός της Αγάπης

2 Φεβ. 2021

Η Υπαπαντή του Κυρίου

2 Φεβ. 2021

Από τον Θησαυρό του “Ευεργετινού”

2 Φεβ. 2021

Ένας Αγιορείτης ρωτάει τον Μεσογαίας και τον Πειραιώς για το εμβόλιο

2 Φεβ. 2021

Hellas FM: O καπετάν Μιχάλης αποκαλύπτει και σοκάρει για τα Ίμια και το μοιραίο ελικόπτερο!

1 Φεβ. 2021

Θαύματα & Προφητείες του γέροντος Εφραίμ της Αριζόνα

1 Φεβ. 2021

π. Στυλιανός Καρπαθίου: Θέλουμε την αλήθεια ή την δική μας “αλήθεια”;