Η Πλατυτέρα των Ουρανών

12 Αυγ. 2020

Από δόκτωρ Φυσικής στην Καλιφόρνια, μοναχός στο Ηράκλειο

Όσο για την στροφή προς την μοναστική ζωή… «από μικρός είχα τον Ορθόδοξο μοναχισμό σε ιδιαίτερη θέση στην καρδιά μου αλλά η γνωριμία μου με τον πνευματικό μου πατέρα, επίσκοπο Χριστουπόλεως κ. Μακάριο και με την Μονή Επανωσήφη το 2007, ήταν αυτά τα οποία έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην αποκρυστάλλωση της μοναχικής κλίσης μέσα μου», εξομολογείται, ενώ παραδέχεται ότι «ο συνδυασμός του θετικού επιστήμονα και του μοναχού είναι κάπως ασυνήθιστος και σπάνιος αλλά υπάρχουν πολλοί δρόμοι, οι οποίοι μας οδηγούν σε κάποιον προορισμό εξίσου καλά. Έτσι, αφετηρία για την μοναχική ζωή μπορεί να είναι ο δρόμος του επιστήμονα – υπάρχουν αρκετά ανάλογα παραδείγματα μοναχών σε πολλά μοναστήρια στο Άγιον Ορος και αλλού». Όμως, «πρέπει να έχει κάποιος μεγάλη αγάπη και φλογερό έρωτα για τον Χριστό για να αποφασίσει να αφήσει τα πάντα στην άκρη και να αφιερώσει την ψυχή του και όλη του την ύπαρξη σε Αυτόν. Οι δυσκολίες – προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές, ψυχολογικές, πνευματικές υπάρχουν αλλά ξεπερνιούνται με την δύναμη που μας στέλνει Εκείνος. Δεν απορρίπτω την επιστήμη αλλά όσο περνά ο καιρός, συνειδητοποιώ ότι η πνευματική ζωή δεν μπορεί να συγκριθεί με τίποτε».

12 Αυγ. 2020

Σοφά λόγια Αγίων Γερόντων

Δεν είναι ακόμα δούλος πιστός, εκείνος που βασίζεται στην επιφανειακή γνώση των θείων, αλλά εκείνος που δείχνει την πίστη του με την εκπλήρωση των εντολών του Χριστού. Εκείνος που τιμά τον Κύριο, εκτελεί εκείνα που Αυτός διατάζει. Όταν σφάλλει ή παρακούσει, υπομένει τις συνέπειες, αφού οφείλονται σ’ αυτόν. (Άγιος Μάρκος ο Ασκητής) -- Η δειλία είναι πάθος της ασθενικής ψυχής, που διακατέχεται από φόβο. Είναι μικροψυχία, ατολμία, έλλειψη πολεμικού θάρρους, αστάθεια ψυχής που την αναταράζουν τα επερχόμενα δεινά. Κάνει δούλο τον ελεύθερο και αυτόν που έχει δεσμεύσει τον κάνει προδότη της πατρίδας του. Είναι λιποψυχία στην πιθανότητα κινδύνου, έλλειψη ηθικού σθένους, αδυναμία φρονήματος και ενδοτικότητα στα αισχρά έργα. (Άγιος Νεκτάριος Επίσκοπος Πενταπόλεως ο θαυματουργός)

12 Αυγ. 2020

Η Παναγία Μητέρα μας

Πέσατε, λοιπόν, χάμω καί ἀσπασθῆτε τήν γλυκειά μας Μανούλα -πόδας, χείρα καὶ στόμα- καὶ λάβετε εὐωδίαν ἄρρητον ἀπό Ἁγίαν Παρθένον! Μή διστάζετε, ὅτι Αὐτὴ μόνη τόν τρόπον μοί ἐδίδαξε καὶ τήν παρρησίαν καὶ άγάπην μοὶ ἔδειξε καὶ μοῦ ἔδωσε!... Φράσον εἰς ἡμᾶς, γλυκειά μας Μανούλα, τό μυστήριον τῆς ἀπορρήτου οἰκονομίας Σου καί τῆς μετά Σοῦ καὶ ἡμῶν συγγενείας. Ἐσύ, Μανούλα γλυκυτάτη, ὅπου βαστάζεις διά παντός τό γλυκύτατον Βρέφος στήν ἀγκαλιά Σου - Ἐκεῖνο ὅπου βαστάζει τά πάντα διά τοῦ νεύματος, τό Μικρουλάκι δι’ ἡμᾶς ἐν χρόνῳ καὶ Ἄχρονον καὶ Παλαιόν Ἡμερῶν - εἶπε εἰς ἡμᾶς μέ τό μυρίπνοον στοματάκι Σου αὐτά, ὅπου οὐ δύνανται Ἄγγελοι παρακύψαι, τά ὁποῖα ἡμεῖς ἠξιώθημεν!...

12 Αυγ. 2020

Παναγία η Προυσιώτισσα

Ἡ ἐνάτη μεραρχία ἀναλαμβάνει ἐκκαθαριστικὲς ἐπιχειρήσεις στὴν Εὐρυτανία. Μερικὰ τμήματα περνοῦν ἀπὸ τὸν Προυσό. Ὁρισμένοι ἀξιωματικοὶ καὶ στρατιῶτες πλησιάζουν στὴ σκοτεινὴ ἐκκλησούλα τῆς σπηλιᾶς καὶ μπαίνουν γιὰ νὰ προσκυνήσουν. Ἐκεῖ μέσα ἀντικρίζουν ἕνα παράδοξο θέαμα: Μπροστὰ στὸ τέμπλο, στ’ ἀριστερά της ὡραίας πύλης, ένα ἀναμμένο καντήλι καὶ μία καλόγρια γονατιστή. Οἱ στρατιῶτες ἀποροῦν. Πῶς ζεῖ αὐτὴ ἡ μοναχὴ ἐδώ, τήν στιγμὴ πού ἡ Εὐρυτανία εἶναι τελείως ἔρημη ἀπὸ κατοίκους; Πῶς συντηρεῖται, τί τρώει, πού βρίσκει λάδι γιὰ τὸ καντήλι; Τὴν ἐρωτοῦν λοιπόν, κι ἐκείνη σεμνὰ καὶ πονεμένα τοὺς ἁπαντά: «Παιδιά μου, ζῶ ἐδῶ μοναχή μου δυόμισι τώρα χρόνια. Γιὰ τὴν δική μου ζωὴ δὲν χρειάζονται φαγητὸ καὶ ψωμί. Μοῦ ἀρκεῖ ὅτι ἔχω τὸ καντήλι μου ἀναμμένο». Οἱ στρατιῶτες, κουρασμένοι ἀπὸ τὶς ἐπιχειρήσεις καὶ βιαστικοὶ νὰ φύγουν, δὲν ἔδωσαν προσοχὴ στὰ λόγια της. Τὴν ἑπομένη ὅμως, ὅταν τὰ ἔφεραν πάλι στὴ μνήμη τους, κατάλαβαν πὼς ἐπρόκειτο γιὰ κάτι θαυμαστό. Κι ὅταν ἀργότερα περνοῦσαν ἀπὸ τὴν Ναύπακτο, ζήτησαν μὲ ἐπιμονὴ ἄδεια ἀπὸ τὸν διοικητὴ τους γιὰ νὰ ἐπισκεφθοῦν τὸν μητροπολίτη ...

12 Αυγ. 2020

Το "Πάσχα" του Καλοκαιριού στο Τρίκορφο Φωκίδος

Η μνήμη της Παναγίας μας, το λεγόμενο «Πάσχα» του καλοκαιριού, θα εορταστεί με ιδιαίτερη τιμή προς το σεπτό πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, στο Παναγιοσκέπαστο μοναστήρι του Τρικόρφου Φωκίδος στις 14 και 15 Αυγούστου. Στο Παναγιοσκέπαστο μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, φυλάσσονται 8 θαυματουργικές εικόνες της Παναγίας μας με ιδιαίτερη την εφέστιο εικόνα της Παναγίας της Τρικορφιώτισσας. Στις 14 Αυγούστου 2020 στις 7.00 το απόγευμα, στον πανηγυρικό Εσπερινό, όπου ψέλνουμε τα εγκώμια στον επιτάφιο της Παναγίας μας, σύμφωνα με το τυπικό του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων και στη συνέχεια ακολουθεί η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας. Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, 15 Αυγούστου 2020, η Θεία Λειτουργία θα ξεκινήσει στις 7.00 το πρωί. Με χαρά θα σας περιμένουμε να εορτάσουμε μαζί την εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο μοναστήρι μας στο Τρίκορφο Φωκίδος. Καλή Παναγιά! (Gerontas Nektarios Moulatsiotis)

11 Αυγ. 2020

Ο Θεός όρισε τα σύνορα των Εθνών. Η παγκοσμιοποίηση είναι δαιμονική έμπνευση

(ΒΙΝΤΕΟ) - Η παγκοσμιοποίηση είναι δαιμονική έμπνευση και ανοίγει τον δρόμο στον Αντίχριστο.
Ομιλία του μακαριστού πατρός Αθανασίου Μυτιληναίου (1927 – 2006). Ὁ Κύριος διαφοροποιεῖ ἀνθρώπους καί λαούς. Ὅλοι ὅμως οἱ ἄνθρωποι εἶναι ἐξ ἑνός αἵματος. Εἰς τό θέλημα τοῦ Θεοῦ εἶναι ἡ δημιουργία Ἐθνῶν ἐπί τῶν συνόρων τῶν ὁποίων θέτει Ἀγγέλους φύλακας. (Σοφία Σειράχ 33, 11)

11 Αυγ. 2020

Πόσα στόματα μένουν σιωπηλά, όταν είναι ανάγκη να υπερασπισθούν την δόξα του Θεού και των Αγίων Του…

Πολλοί λένε ότι πιστεύουν στον Θεό, αλλά όταν έρχεται ο πειρασμός, η πίστη τους εξανεμίζεται! Η πίστη αυτή λοιπόν ήταν μόνο λόγια. Η ώρα του πειρασμού είναι ακριβώς η ώρα να δείξει κανείς την υπακοή του στις βουλές του Κυρίου και να του πει "Γεννηθήτω τό Θέλημά Σου" ...

11 Αυγ. 2020

Έμψυχος κιβωτός η Παναγία

Οι Απόστολοι τότε συνάχθηκαν με θεία δύναμη, «θεαρχίω νεύματι», από τα πέρατα της οικουμένης, για να προπέμψουν στον τάφο το «πανάχραντον και ζωαρχικόν σκήνος» της, δηλαδή «το ζωοδόχον σώμα» της. Με πρώτο τον Απόστολο Πέτρο σήκωσαν όλοι στους ώμους τους την αληθινή Κιβωτό του Θεού, όπως τότε οι ιερείς στον Ιορδάνη ύψωσαν την Κιβωτό της Διαθήκης, τον τύπο της έμψυχης Κιβωτού του Θεού (της Παναγίας). Και όπως δια μέσου του Ιορδάνη οι ιερείς εισήγαγαν την Κιβωτό στη γη της Επαγγελίας, έτσι και τώρα οι Απόστολοι, χρησιμοποιώντας τον τάφο σαν άλλον Ιορδάνη, παραπέμπουν στην αληθινή γη της Επαγγελίας, δηλαδή στην Άνω Ιερουσαλήμ, «την πάντων των πιστών Μητέρα».

11 Αυγ. 2020

Άθεοι και ασεβείς

Η εικόνα των προσκυνητών της Παναγίας είναι πάρα πολύ συνηθισμένη στα θεομητορικά προσκυνήματα σε όλο τον κόσμο και ιδίως στην Ευρώπη! Το γεγονός ότι δελτία ειδήσεων από τα συστημικά ΜΜΕ χλευάζουν το προσκύνημα καταδεικνύει το χαμηλό επίπεδο των καναλαρχών. Κανένα άλλο ΜΜΕ στην Ευρώπη δεν χλευάζει τους προσκυνητές της Θεομήτορος όπως γίνεται στην Ελλάδα. Ενημερώνω τους «σοκαρισμένους» άθεους ότι οι περισσότεροι από τους προσκυνητές στην Τήνο είχαν την ασέβεια που είχατε και εσείς. Κάποτε είχαν την ατυχία να βυθιστούν τόσο πολύ στην απόγνωση εξαιτίας κάποιου τραγικού συμβάντος στη ζωή τους, που βρήκαν διέξοδο μέσω της ταπείνωσης και της υλοποίησης του τάματός τους. Οπότε λίγη προσοχή στην κοροϊδία που εκφράζετε τόσο αλαζονικά. Του χρόνου μπορεί να είστε εσείς στη φωτογραφία που κοροϊδεύετε σήμερα.

11 Αυγ. 2020

Θεόδωρος Βασιλακόπουλος - Καθηγητής Πνευμονολογίας: Επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες!

(ΒΙΝΤΕΟ) - Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών: Δεκατρείς φορές πιο επικίνδυνες οι υφασμάτινες μάσκες.

10 Αυγ. 2020

Έλα γρήγορα, χανόμαστε ...

10 Αυγ. 2020

Κανένα λάθος !!!

10 Αυγ. 2020

Μέρες της Παναγιάς και πρέπει να παλέψουμε για την λιγότερη προσβολή στην Κυρά μας!

10 Αυγ. 2020

«Γίναμε ρεζίλι» - Κήρυγμα του π. Γεωργίου Σχοινά (Κυριακή 9 Αυγούστου 2020)

10 Αυγ. 2020

Βαδίζοντας "μπουσουλώντας" στα χνάρια του Κυρίου...

10 Αυγ. 2020

Η πραγματική αγάπη του αββά Ζωσιμά

10 Αυγ. 2020

Για την παρούσα κρίση: Κανόνας για την ασέβειά μας - Οι προϋποθέσεις της επιστροφής

10 Αυγ. 2020

Παναγιά βοήθα: Η τρίτη μεγάλη κρίση στη μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού

10 Αυγ. 2020

Δεν κινδυνεύει η υγεία του λαού ... κινδυνεύει η ψυχή του λαού! - π. Βασίλειος Βολουδάκης

9 Αυγ. 2020

Τα Μεγαλυνάρια της Θεοτόκου (1 έως 7)

9 Αυγ. 2020

Ο τρόπος ζωής μας είναι που κάνει τον χρόνο έλευσης του Αντιχρίστου να πλησιάζει ή να απομακρύνεται

9 Αυγ. 2020

Γιατί λέμε ψέματα; - Γέροντας Νεκτάριος

9 Αυγ. 2020

Ο Κύριος να σε φυλάει από την επήρρεια και τις παγίδες του σατανά!

9 Αυγ. 2020

"Λοιπόν παιδιά, στην πράξη φαίνεται..." ~ Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης

9 Αυγ. 2020

RED ALERT ...

8 Αυγ. 2020

Θερμή παράκληση από την οικογένεια της Γερόντισσας Γαλακτίας Κανακάκη

8 Αυγ. 2020

Όσιος Καλλίνικος Εδέσσης: Ο χαμογελαστός Άγιος των ημερών μας

8 Αυγ. 2020

Θα γίνει θερμό επεισόδιο επί Ερντογάν το οποίο θα σηματοδοτήσει σειρά εξελίξεων ...

8 Αυγ. 2020

Το πάθημα του διακόνου

8 Αυγ. 2020

Το συναίσθημα, οι εντυπώσεις και η υποκρισία

8 Αυγ. 2020

Παιδί μου, εάν προσέχεις ό,τι σου γράφω …

8 Αυγ. 2020

Έρχεται και το τσουνάμι ...

8 Αυγ. 2020

Τί θα κάνουμε μπροστά στην καταστροφή που έρχεται;

8 Αυγ. 2020

Κωνσταντίνος Μικρός, ο ευλαβής νεωκόρος

8 Αυγ. 2020

+ Αυγ. Καντιώτης: 6.7.1972 -- 4 προειδοποιήσεις πριν από 48 χρόνια - Πραγματοποιήθηκαν μέχρι κεραίας

8 Αυγ. 2020

Καλές συνήθειες που αγιάζουν τον χώρο που ζούμε - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

8 Αυγ. 2020

Μόνο ο Θεός είναι ο γιατρός της ψυχής

7 Αυγ. 2020

Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης – Ο πολλαπλασιασμός του Προσφόρου και της μανέστρας

7 Αυγ. 2020

Max Igan: Είναι απλά ο προάγγελος του τι έρχεται!

7 Αυγ. 2020

Ό,τι κι αν πεις σε Αγιορείτες Πατέρες θα σου πουν «αν θέλει η Παναγία…»

7 Αυγ. 2020

✟Αγνή Παρθένε Δέσποινα - Ψάλλουν Ρώσοι μοναχοί της Ιεράς Μονής Βαλαάμ✟

7 Αυγ. 2020

Το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως - Από τον πατέρα Αρσένιο

7 Αυγ. 2020

Το Φως της Παναγίας μεταβάλλει τον εσωτερικό μας κόσμο

7 Αυγ. 2020

Τα εμπόδια για την επίσκεψη της Θείας Χάριτος στον άνθρωπο…

7 Αυγ. 2020

Ζούμε σε αποκαλυπτικές, οριακές εποχές - Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

6 Αυγ. 2020

Επίκαιρες σκέψεις – Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος

6 Αυγ. 2020

6 Αυγούστου: Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος - Γέροντας Νεκτάριος

5 Αυγ. 2020

Πότε πρέπει να είμαστε όρθιοι κατά την Θεία Λειτουργία;

5 Αυγ. 2020

«Σώσε με...», η κραυγή του Δεκαπενταυγούστου…

5 Αυγ. 2020

Συν Αυτώ όντες εν τω Όρει τω Αγίω

5 Αυγ. 2020

Στoν τρούλο της Αγια-Σοφιάς

5 Αυγ. 2020

Η επίκληση του Ονόματος του Θεού

4 Αυγ. 2020

Ἐπί σοὶ χαίρει, Κεχαριτωμένη, πᾶσα ἡ κτίσις

4 Αυγ. 2020

Στη μητέρα των θλιμμένων

4 Αυγ. 2020

Μέσα στην Εκκλησία είμαστε πρόσωπα, δεν είμαστε μάζες

3 Αυγ. 2020

Αρρωστοκρατία!…

3 Αυγ. 2020

Αγία Θεοδώρα Θεσσαλονίκης η Μυροβλύτισσα

3 Αυγ. 2020

Η Κοίμηση της Θεοτόκου. Ένας ζωοποιός θάνατος!

3 Αυγ. 2020

Γέροντα, γιατί η Παναγία άλλοτε µου δίνει αµέσως αυτό που της ζητώ και άλλοτε όχι;

2 Αυγ. 2020

Υπακοή στον Επίσκοπο όταν υπακούει στο Ευαγγέλιο

2 Αυγ. 2020

Γιατί καταφεύγουμε στην Παναγία;

2 Αυγ. 2020

Ο παπα-Τύχων σώζει το πνευματικοπαίδι από τον κυνηγό!

2 Αυγ. 2020

Ο καθηγητής Νίκος Σύψας, Λοιμωξιολόγος, "επαναλαμβάνει" : Οι μάσκες δεν προστατεύουν τους υγιείς!

2 Αυγ. 2020

Αύγουστος: Oι Παρακλήσεις στην Παναγία μας

2 Αυγ. 2020

Η ώρα της προσευχής: Από τα μεσάνυχτα μέχρι τις 3 το πρωί ο ουρανός είναι ανοιχτός

2 Αυγ. 2020

Παραπονιέσαι ότι δεν σου συμπεριφέρονται καλά αυτοί με τους οποίους συναναστρέφεσαι ...

2 Αυγ. 2020

Εμείς οι χριστιανοί είμαστε μέλη μιας επαναστατικής ομάδας που μάχεται τον άρχοντα του αιώνος τούτου

2 Αυγ. 2020

Το πραξικόπημα του κορωναϊού

2 Αυγ. 2020

Νίκος Σύψας, Λοιμωξιολόγος: Οι μάσκες προστατεύουν μόνο τους πάσχοντες. Όχι τους υγιείς ...

2 Αυγ. 2020

Η μάσκα της υποταγής δεν θα περάσει

2 Αυγ. 2020

Είναι Λέων τελικά; Ο Σεβασμιώτατος Πειραιώς υπέρ της χρήσης μάσκας στους Ιερούς Ναούς!

2 Αυγ. 2020

Στον Iερό Ναό φοράμε μάσκες;

2 Αυγ. 2020

“Από το επεισόδιο απέχουμε μια ανάσα ...”

2 Αυγ. 2020

Η απαξίωση του ανθρώπινου προσώπου και η μάσκα - Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης

2 Αυγ. 2020

Η «χωρίς διάκριση» πίστη

2 Αυγ. 2020

Ίνα μή κενωθή ο Σταυρός του Χριστού

1 Αυγ. 2020

«Όχι στις διαιρέσεις, όχι στις διχόνοιες, όχι στα σχίσματα»

1 Αυγ. 2020

Τώρα θα δώσουμε εξετάσεις όλοι! Τώρα, όλα από την αρχή! Σαν να ξεκινά καινούργια ζωή!

1 Αυγ. 2020

Δεκαπενταύγουστος: Η Σαρακοστή της Παναγίας

1 Αυγ. 2020

"Ταις πρεσβείαις της Θεοτόκου, Σώτερ σώσον ημάς" και την Πατρίδα μας

31 Ιουλ. 2020

Η Θ. Λειτουργία & τα Τίμια Δώρα θα δίνουν στους χριστιανούς την δύναμη για να υπομείνουν την πείνα

31 Ιουλ. 2020

Κάθε ημέρα να είμαστε με το εισιτήριο στο χέρι. Δεν γνωρίζουμε τι θα μας συμβεί ...

31 Ιουλ. 2020

Ο Ελληνισμός σε ευχαριστεί και θα σε ευχαριστεί αιωνίως ...

31 Ιουλ. 2020

Η σημασία του Αγίου βαπτίσματος - Μητροπολίτης Λεμεσού Αθανάσιος

31 Ιουλ. 2020

H αξία της Νηστείας του Δεκαπενταύγουστου

31 Ιουλ. 2020

Ασκητές μέσα στον κόσμο: Ιωάννης Παχουλίδης, ο ερημίτης

31 Ιουλ. 2020

Αυτός που οδηγεί ανθρώπους, έστω και έναν, στο δρόμο του Θεού, καλύπτει πλήθος αμαρτιών…

31 Ιουλ. 2020

Τα τεχνάσματα του πονηρού και η αντιμετώπισή τους – Οσίου Θεοφάνους του Εγκλείστου

31 Ιουλ. 2020

Σταματήστε πια το κλάμα!

31 Ιουλ. 2020

Θαύμα της Παναγίας Βαρνάκοβας

31 Ιουλ. 2020

Γιατί θυμώνω; - Γέροντας Νεκτάριος

30 Ιουλ. 2020

Ο ιερέας με τα 10 παιδιά!

30 Ιουλ. 2020

Μήνυμα Γάλλου Αστυνομικού: "Γιατί δεν θα βάλω μάσκα"...

30 Ιουλ. 2020

Γερόντισσα Λαμπρινή Βέτσιου

30 Ιουλ. 2020

Η μέθοδος θεραπείας του ανθρώπου - Όσιος Σωφρόνιος (Σαχάρωφ)

30 Ιουλ. 2020

Αποκαθιστούμε την αλήθεια, ως αυτόπτες και αυτήκοοι μάρτυρες ...

30 Ιουλ. 2020

Μέσα στην Εκκλησία είναι βλασφημία να φορούν μάσκες, διότι αμφισβητείται η αγιότητα του χώρου

30 Ιουλ. 2020

Δεν είναι δυνατόν να εισέρχεσαι στον Οίκο του Θεού με ένα μπεϊμπυλίνο στο στόμα ...

30 Ιουλ. 2020

Μητέρα Ευφρόσυνη: "Για έναν Χριστιανό, ο θάνατος είναι η πόρτα"

30 Ιουλ. 2020

Δίνουμε συμβουλές στους άλλους αλλά δεν συσταυρωνόμαστε μαζί τους

30 Ιουλ. 2020

Τί είναι η Οίηση;

30 Ιουλ. 2020

Καλεσμένοι να ζήσουμε Θεό με την αγάπη

30 Ιουλ. 2020

Δυσάρεστες καταστάσεις

29 Ιουλ. 2020

Μάρκελλος Καρακαλληνός: Έχει η ψυχή πρόσωπο;

29 Ιουλ. 2020

Δώστε τους εσείς να φάνε!…

29 Ιουλ. 2020

V for Vendetta: Μια ολοκληρωτική δικτατορία εξ' αιτίας ενός ιού

29 Ιουλ. 2020

Δακρύζει η Αγία Παρασκευή

28 Ιουλ. 2020

Η Αγία Ειρήνη η Χρυσοβαλάντου και τα μήλα!

28 Ιουλ. 2020

Επιμονή στον αγώνα, υπομονή στους πειρασμούς

28 Ιουλ. 2020

Από τις διδαχές του π. Ευμενίου Σαριδάκη

28 Ιουλ. 2020

Δικηγόρος και Δικαστής

28 Ιουλ. 2020

Πώς γίνεται να έχεις τόση δουλειά αφού ζεις στη μοναξιά...;

28 Ιουλ. 2020

Θα επανέρθει η Αγια-Σοφιά στους Ορθοδόξους ... λίαν συντόμως ...

27 Ιουλ. 2020

Το χασμουρητό στην προσευχή …

27 Ιουλ. 2020

Ευγνωμοσύνη για τα δώρα του Θεού

27 Ιουλ. 2020

Άσε τον Θεό να σε συγχωρέσει ...

27 Ιουλ. 2020

Η βάπτιση ενός νηπίου είναι πράξη ελευθερίας και όχι καταναγκασμού

27 Ιουλ. 2020

Πατρίδα και επάγγελμα του Αγίου Παντελεήμονος

27 Ιουλ. 2020

"Οι κουρτίνες του Ερντογάν"

27 Ιουλ. 2020

Σας ευχαριστούμε, κ. Ερντογάν, που μας αφυπνίσατε!

27 Ιουλ. 2020

Ο Άγιος Παντελεήμων ο ιαματικός

26 Ιουλ. 2020

27 Ιουλίου: Άγιος Παντελεήμων ο ιαματικός - Γέροντας Νεκτάριος

26 Ιουλ. 2020

Tα σοβαρά θα γίνουν όταν πέσει ο Ερντογάν ... - Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

26 Ιουλ. 2020

Παράκληση στην Αγία Παρασκευή

26 Ιουλ. 2020

Το «οθωμανικό ξίφος» βρίσκεται ήδη εντός των πυλών!

26 Ιουλ. 2020

Όσιος Ιερώνυμος Σιμωνοπετρίτης ... Χαρισματικές καταστάσεις

26 Ιουλ. 2020

Οι εμφανίσεις της Αγίας Παρασκευής στον Όσιο Ιάκωβο Τσαλίκη

26 Ιουλ. 2020

Οικογένεια και διακοπές

25 Ιουλ. 2020

Θαύμα Αγίας Παρασκευής και Αγίου Δημητρίου

25 Ιουλ. 2020

Η Αγία Παρασκευή

25 Ιουλ. 2020

Πώς θα κληρονομήσω τον Παράδεισο;

25 Ιουλ. 2020

Ο Άγιος, πρόσωπο του μέλλοντος ή και του παρόντος;

25 Ιουλ. 2020

π. Peter Heers - Δημήτριος Τσελεγγίδης: Περί της Kαινοτομίας του Tρόπου Mετάδοσης της Θ. Κοινωνίας

25 Ιουλ. 2020

Η Αγία Σοφία και οι “λανθασμένες μεταφράσεις”

25 Ιουλ. 2020

Η «Σταύρωση» της Αγια-Σοφιάς

25 Ιουλ. 2020

Δρ. Russell Blaylock : Οι μάσκες ενέχουν σοβαρούς κινδύνους για τους υγιείς ...

25 Ιουλ. 2020

TV "Fox News" : Παρουσιάζει μελέτες που δείχνουν ότι οι μάσκες είναι άχρηστες και ... επικίνδυνες !

25 Ιουλ. 2020

Επιτρέπεται να κοινωνούμε μόνο ανά 40 ημέρες: Κήρυγμα Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη (22.7.2020)

25 Ιουλ. 2020

Η ωφέλεια της συχνής Μεταλήψεως - Περί συνεχούς Μεταλήψεως: Κήρυγμα Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη

25 Ιουλ. 2020

Η Παιδαγωγία της Αγίας Σοφίας

25 Ιουλ. 2020

Όταν κάποιος δέχεται την αδικία, είναι σαν να παίρνει μια πνευματική περιουσία και χαίρεται!

25 Ιουλ. 2020

Το άφθαρτο λείψανο της Αγίας Χριστίνας - (24 Ιουλίου)

25 Ιουλ. 2020

Έρχεται πείνα γιατί αφήσαμε την Γεωργία και γίναμε άσωτοι και υπερήφανοι

25 Ιουλ. 2020

Η κοίμησις της Αγίας Άννης

24 Ιουλ. 2020

ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ - "Το άρμα των Χερουβείμ" - (2020)

24 Ιουλ. 2020

Άγιος Αρσένιος ο Καππαδόκης: Για απειλή πολέμου διαβάζουμε τον 131ο ψαλμό

24 Ιουλ. 2020

Συγχωρείτε τους πάντες ...

24 Ιουλ. 2020

Ο Άγιος Πατήρ ημών Ιωάννης Καλαΐδης - Θαυμαστή εμφάνιση μετά την κοίμησή του!

24 Ιουλ. 2020

Η αρρώστια είναι τιμωρία ή ευεργεσία;

24 Ιουλ. 2020

Τιμή και ευθύνη

24 Ιουλ. 2020

Πολεμικό Ναυτικό: Ποιες κλάσεις καλούνται για κατάταξη με ΕΠΕΙΓΟΝ σήμα

24 Ιουλ. 2020

Όταν η Τουρκία νομίσει πως απέκτησε δύναμη στην περιοχή, θα «ξυθεί» στην γκλίτσα του τσοπάνη ...

24 Ιουλ. 2020

Γιατί δεν κάνουν τίποτα ή δεν μας βοηθούν οι Ρώσοι ...

24 Ιουλ. 2020

Βρε άνθρωπε, δεν εξομολογήθηκες, δεν μετανόησες …

24 Ιουλ. 2020

Η περίοδος της «πανδημίας» του κορωναϊού φανέρωσε την πνευματική ανεπάρκειά μας

24 Ιουλ. 2020

Νεομάρτυς Θεόφιλος, το ευώδες άνθος της Ζακύνθου

24 Ιουλ. 2020

Αγία Χριστίνα, η προστάτις αυτών που πεινούν

24 Ιουλ. 2020

Γιατί πονάμε; - Γέροντας Νεκτάριος

23 Ιουλ. 2020

Η πορεία - συμπαράσταση των Σέρβων στην Ελλάδα με συνθήματα κατά του Ερντογάν και της Τουρκίας

23 Ιουλ. 2020

Η πνευματική ζωή του χριστιανού στα χρόνια του Αντιχρίστου - Γέροντας Σάββας Λαυριώτης

22 Ιουλ. 2020

Ταπεινοφροσύνη

22 Ιουλ. 2020

Γιατί κάποιες φορές γίνονται αυτά που προλέγουν οι δαίμονες;

22 Ιουλ. 2020

Έτσι πολύ γρήγορα θα αγιαστείτε, χωρίς να το καταλάβετε ...

22 Ιουλ. 2020

Η Αγία Μαρκέλλα η Χιοπολίτιδα

22 Ιουλ. 2020

π. Αντώνιος Χρήστου: Ομιλία για την Αγία Μαρία τη Μαγδαληνή και την Αγία Μαρκέλλα την Χιοπολίτιδα

22 Ιουλ. 2020

Το Μοναστήρι

22 Ιουλ. 2020

Αγία Παρασκευή: Ο Τάφος της στην Ιερά Μονή της Αγίας, στην Πούντα Ν. Πρεβέζης

22 Ιουλ. 2020

Η αδυσώπητη αλήθεια για τους Δεσποτάδες!

22 Ιουλ. 2020

Αν δεν έχουμε σκοπό να γίνουμε δορυφόρος της Τουρκίας πρέπει ... να δείξουμε αποφασιστικότητα

22 Ιουλ. 2020

Διαμάχη με τον Θεό ...

22 Ιουλ. 2020

Κυκλώπειες τερατοπλασίες - (Του παπα-Ηλία Υφαντή)

22 Ιουλ. 2020

22 Ιουλίου: Ο βίος της Αγίας Μαρίας της Μαγδαληνής - Γέροντας Νεκτάριος

21 Ιουλ. 2020

Μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς: ''Δυστυχώς, όπως και στην πρώτη άλωση, η Δύση δεν μίλησε''

21 Ιουλ. 2020

Να γίνει ο Θεός η ζωή μας

21 Ιουλ. 2020

Η γνώση χωρίς αγάπη είναι μάτι χωρίς κόρη

21 Ιουλ. 2020

Η ταπείνωση δεν σιχαίνεται αυτό που είμαστε

21 Ιουλ. 2020

Ο αγώνας κατά της κενοδοξίας

21 Ιουλ. 2020

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Πρόσφατο θαύμα του Τιμίου Σταυρού στην εγκεφαλικά νεκρή Βαρβάρα!

21 Ιουλ. 2020

Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού: Το συγκλονιστικό θαύμα στην παράλυτη Φανή!

21 Ιουλ. 2020

π. Δημήτριος: “Θα γίνουν μεγάλα θαύματα στον Λυκαβηττό” ...

21 Ιουλ. 2020

Προφητείες Αγίου Παϊσίου για διάλυση Ε.Ε. και Παγκόσμια δικτατορία!

21 Ιουλ. 2020

Δάκρυσε, για δεύτερη φορά, η εικόνα της Αγίας Μαρίνας σε εκκλησάκι στην Πύλα της Λάρνακας

20 Ιουλ. 2020

Ιδού οι "φίλοι" μας οι Τούρκοι!

20 Ιουλ. 2020

Μία ημέρα στέρηση από την αμαρτία ...

20 Ιουλ. 2020

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης: Εγωϊσμός, ίσως η πιο φονική αρρώστια

20 Ιουλ. 2020

Πικρές αλήθειες για ... την μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί - π. Ευάγγελος Παπανικολάου

20 Ιουλ. 2020

Ο Προφήτης Ηλίας: Όταν εορτάζουμε Ανάληψη και όχι Κοίμηση

20 Ιουλ. 2020

Σύγχρονο θαύμα του Προφήτη Ηλία

20 Ιουλ. 2020

Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης

20 Ιουλ. 2020

Μπράβο στα Παιδιά μας!

20 Ιουλ. 2020

«Σχολείο: Θεματοφύλακας ή καταστροφέας της Ελληνικής οικογένειας;» - Δημήτρης Νατσιός

20 Ιουλ. 2020

Δεν ξεχνώ!

19 Ιουλ. 2020

Ήξεις αφίξεις ουκ εν κορωνοϊώ θνήξεις - Εξώδικη πρόσκληση ...

19 Ιουλ. 2020

Βασιλεύ Βασιλέων Βοήθει ...

19 Ιουλ. 2020

Όταν σε αφήνουν να πεθαίνεις απ' την πείνα αλλά θέλουν να σε σώσουν από τον κορωναϊό !!!

19 Ιουλ. 2020

Γέροντας Αναστάσιος Ι.Μ. Κουδουμά: Έρχονται δεινά … Φοβερά δεινά … Πυρηνικός όλεθρος …

19 Ιουλ. 2020

Γιατί χωρίζουν τα ζευγάρια;

19 Ιουλ. 2020

Η σωτηρία μας είναι επιλογή ...

19 Ιουλ. 2020

Ταύτα έστι τα καλά και ωφέλιμα τοις ανθρώποις

19 Ιουλ. 2020

Η «αμέλεια» του Θεού!

19 Ιουλ. 2020

Σταμάτης Σπανουδάκης: Πιστέψτε και μη φοβάστε!

19 Ιουλ. 2020

Χειροκρότημα: Τί χειροκροτούμε; Ποιούς χειροκροτούμε;

19 Ιουλ. 2020

«Στόχος της Τουρκίας είναι η εξαφάνιση της Ορθοδοξίας»

19 Ιουλ. 2020

Και πάλι «εσύ» θα φταίς αν οδηγηθούμε σε δεύτερο lockdown!

19 Ιουλ. 2020

H πιο γλυκειά κατήχηση

19 Ιουλ. 2020

Αγίου Ισαάκ του Σύρου: Η «έκσταση» είναι γέννημα της καθαρής προσευχής

19 Ιουλ. 2020

Όσιος Σεραφείμ της Βύριτσα: Μην παραπονιέσαι για το βάρος του σταυρού…

19 Ιουλ. 2020

Το τέλος του Ερντογάν και της Τουρκίας

19 Ιουλ. 2020

Το αναμμένο κερί είναι μια μικρή θυσία σε Εκείνον που είναι το Φώς του Κόσμου