Kανάλια στην πλατφόρμα Brighteon

10 Μαι. 2021

Αυτά είναι και για εμάς, που πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό ...

Κάποτε επισκέφτηκε κάποιος τον Άγιο Νεκτάριο και του είπε: - Σεβασμιώτατε, χρωστώ 25 δραχμές (πολλά λεφτά για την εποχή εκείνη). Αύριο το γραμμάτιο λήγει και πάω χαμένος... Δεκάρα δεν έχω και σε παρακαλώ να με βοηθήσεις. Ο Άγιος Νεκτάριος καλεί τον ταμία του και του λέει: - Κωστή, δώσε 25 δραχμές στον άνθρωπο. Και φωνάζει από μέσα ο Κωστής στον Άγιο και του λέει: - Δεν έχουμε Σεβασμιώτατε. - Για κοίταξε Κωστή, γιατί είναι ανάγκη... - Σεβασμιώτατε το ταμείο έχει όλο και όλο 25 δραχμές και είμαστε στην αρχή του μήνα. Πώς θα βγάλουμε τον μήνα; - Δώσε Κωστή και έχει ο Θεός... Ο Κωστής μουρμουρίζοντας έδωσε τις 25 δραχμές και ο ξένος έφυγε. Δεν είχε όμως περάσει αρκετή ώρα και έρχεται μια ειδοποίηση .....

10 Μαι. 2021

Προς έναν απλό άνθρωπο για την ομολογία της πίστης

... Πρόσφατα μου ἔλεγε ἕνας Μαυροβούνιος: «Ἤμουν στὸν στρατὸ καὶ δὲν ντρεπόμουν γιὰ τὴν πίστη μου. Ὅμως γὶ αὐτὸ ὑπέμεινα πολλὲς πικρίες. Ἔβαλε ὁ δεκανέας τὴ δεκάδα μας στὴ σειρὰ καὶ μοῦ φώναξε: “Ἰβᾶν, ποιὸς εἶναι ὁ Θεός σου;”. Κι ἐγὼ τοῦ ἀπάντησα ἀμέσως: “Ὁ Θεός μου εἶναι ὁ Ὕψιστος στὰ οὐράνια”. Αὐτὸς λοιπὸν μὲ χαστούκισε στὸ μάγουλο καὶ μοῦ εἶπε: “Ἐγὼ εἶμαι ὁ Θεός σου!”. “Όχι, δὲν εἴσαι”, τοῦ ἀπάντησα ἐγώ, “ἐσὺ εἶσαι ὁ δεκανέας μου, ἐνῷ ὁ Θεός μου εἶναι στὰ οὐράνια”. Πάλι χαστοῦκι στὸ ἄλλο μάγουλο. Ἐμένα δὲν μὲ πονᾶ τὸ χαστοῦκι ἀλλὰ ἡ καρδιά μου ἀγαλλιάζει ἀπὸ κάποια εὐχαρίστηση, ποὺ κάτι λίγα ὑποφέρω κι ἐγὼ γιὰ τὸν Δημιουργό μου».
Μακάριος εἶσαι Ἰβᾶν, λέω ἐγώ, ποὺ σὲ χλεύασαν καὶ σὲ χτύπησαν γιὰ χάρη τοῦ Θεοῦ ...

10 Μαι. 2021

Ο Πασχαλινός ουράνιος χορτασμός | π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

Αξιοθαύμαστη εμπειρία που διηγήθηκε, στον π. Στέφανο Αναγνωστόπουλο, η μακαριστή αγία γερόντισσα Μακρίνα της Παναγίας Οδηγητρίας Πορταριάς Βόλου κατά την Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία στην δύσκολη περίοδο της κατοχής. (ΒΙΝΤΕΟ)

10 Μαι. 2021

Ο Άγιος Απόστολος Σίμων ο Ζηλωτής

10 Μαι. 2021

Άγιον Όρος - Πάσχα στην Ι.Μ.Μονή Βατοπαιδίου

ΒΙΝΤΕΟ

10 Μαι. 2021

Η μακαρία κοίμησις του «αθέου» Ξενοφώντα

Ήλθα εδώ πριν από 35 περίπου μέρες, σ’ αυτό το δωμάτιο των δύο κλινών. Δίπλα μου ήταν ήδη κάποιος άλλος άρρωστος, μεγάλος στην ηλικία, 80 περίπου ετών. Αυτός ο άρρωστος, πάτερ μου, παρά τους φοβερούς πόνους που είχε στα κόκκαλα - εκεί τον είχε προσβάλει ο καρκίνος - συνεχώς αναφωνούσε «Δόξα Σοι, ο Θεός! Δόξα Σοι, ο Θεός!…». Στη συνέχεια έλεγε και πολλές άλλες προσευχές, που εγώ ο ανεκκλησίαστος και άθεος τις άκουγα για πρώτη φορά. Κι όμως, πολλές φορές μετά από τις προσευχές του ηρεμούσε - κι εγώ δεν ξέρω με ποιόν τρόπο - και τον έπαιρνε γλυκύτατος ύπνος. Ύστερα από δυο - τρεις ώρες ξυπνούσε από τους αφόρητους πόνους, για να ξαναρχίσει και πάλιν «το Χριστέ μου, Σ’ ευχαριστώ! Δόξα στο όνομα Σου!… Δόξα Σοι, ο Θεός!… Δόξα Σοι, ο Θεός!…». Εγώ μούγκριζα από τους πόνους, κι αυτός ο συνασθενής μου, με τους αφόρητους πόνους, δοξολογούσε τον Θεό. Εγώ βλαστημούσα τον Χριστό και την Παναγία, κι αυτός μακάριζε τον Θεό, Τον ευχαριστούσε για τον καρκίνο που του έδωσε και τους πόνους που είχε. Τότε εγώ αγανακτούσα όχι μόνο από τους πόνους τους φρικτούς που είχα, άλλα και γιατί έβλεπα αυτόν, τον συνασθενή μου, να δοξολογεί συνεχώς τον Θεό. Αυτός έπαιρνε σχεδόν κάθε μέρα «την Θεία Μεταλαβιά» κι εγώ ο άθλιος ξερνούσα από αηδία. – Σκάσε, επί τέλους! σκάσε επί τέλους να λες συνεχώς «Δόξα Σοι, ο Θεός»! ...

10 Μαι. 2021

Ο ιερεύς που είχε τοποθετήσει ανάποδα τις μερίδες

... Συγγνώμη που, σαν αγράμματος που είμαι, έκανα τέτοιο λάθος· θα προσέχω από τώρα και στο εξής. – Ποιός; ποιός είπες ότι σε υπηρετεί εδώ; ρώτησε ο επίσκοπος. Δεν σε υπηρετεί μοναχός; – Όχι, είπε ο ιερεύς, Άγγελος Κυρίου. Βουβάθηκε ο επίσκοπος, τί να πει; Έμεινε κατάπληκτος και βέβαια κατάλαβε ότι μπροστά του είχε έναν αγιασμένο κληρικό. Το μεσημέρι, μετά την τράπεζα, ο επίσκοπος αποχαιρέτησε τον Ηγούμενο και τους υπολοίπους μοναχούς και ανεχώρησε. Την άλλη ημέρα, νύχτα ακόμη, όταν πήγε όπως πάντα ο γέροντας Ιερεύς στο Άγιο Βήμα, για να κάνει την Προσκομιδή, κατέβηκε κι ο Άγγελος Κυρίου. Ενώ προσκομούσε, παρατήρησε ο Άγγελος πως ο ιερεύς έβαλε σωστά τις μερίδες. – Ωραία, του είπε, πάτερ! Τώρα τα έβαλες σωστά! – Ναι, εσύ ήξερες το λάθος μου, που έκανα τόσα χρόνια! Και γιατί δεν μου το έλεγες, γιατί δεν με διόρθωσες; ρώτησε. – Το έβλεπα, αλλά εγώ δεν έχω τέτοιο δικαίωμα. Δεν είμαι άξιος να διορθώνω ιερέα. Εγώ, συνέχισε ο Άγγελος, έχω εντολή από τον Θεό να διακονώ και να υπηρετώ τον ιερέα. Μόνο ο επίσκοπος έχει τέτοιο δικαίωμα! ....... Κι εμείς παίρνουμε τους ιερείς στο στόμα μας από το πρωί μέχρι το βράδυ, τους κατακρίνουμε, τους κατηγορούμε, τους κουτσομπολεύουμε και για χίλια δυο άλλα πράγματα ασχολούμεθα μ᾿ αυτούς. Προσοχή, λοιπόν, πως θα ομιλούμε από τώρα και στο εξής για τον οποιονδήποτε κληρικό.

10 Μαι. 2021

Φεύγει ο κορωνοϊός

Η εκπομπή του Διονύση Μακρή “Για ποιόν χτυπά η καμπάνα” - 7.5.2021 (BINTEO)

10 Μαι. 2021

Ασκητές μέσα στον κόσμο | Η μακαρία Γερόντισσα Ειρήνη η προσκυνήτρια

Ι.Ν. Αγίων Ισιδώρων Λυκαβηττού - Κυριακή του Θωμά 9.5.2021 : Οι πατέρες Δημήτριος & Δημήτριος, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ομιλούν για την μακαρία Γερόντισσα Ειρήνη και την θαυματουργική δύναμη του Τιμίου Σταυρού! (BINTEO)

10 Μαι. 2021

«Μάνα» - Ένα τραγούδι αφιερωμένο σε όλες τις μητέρες του κόσμου!

Στίχοι: Στέφανος Δαμιανίδης
Μουσική, Tραγούδι: Γιάννης Δαμιανίδης
(BINTEO)

9 Μαι. 2021

Δείτε το και σκεφθείτε σοβαρά ...

(Γρηγόρης Πετράκος - 7.5.2021) - ΒΙΝΤΕΟ

9 Μαι. 2021

Η διορατική μορφή του γέροντος Βασιλείου Καυσοκαλυβίτου!

... «Θά σφραγίσουν ἐκκλησίες καί θά τίς κάνουν ἀποθῆκες μέ τρόφιμα, δῆθεν γιά νά βοηθοῦν κόσμο. Θά ἀπαγορεύουν στούς ἱερεῖς νά φοροῦν καί νά κυκλοφοροῦν μέ ράσα. Θά τούς ξυρίσουν καί ὅσοι δέν ὑπακούουν, θά διώκονται. Ἡ Θεία Κοινωνία θά γίνει σέ στερεά μορφή καί σφραγισμένη, δῆθεν γιά νά μήν κολλᾶνε ἀρρώστειες οἱ πιστοί». «Πολλοί ἐκ τῶν πιστευόντων στόν ἀληθινό Θεό θά διωχθοῦν, θά ραπιστοῦν, θά τραυματιστοῦν βαρέως, θά θανατωθοῦν, ὅμως θά δικαιωθοῦν». «Θά βλέπουμε στήν Ἀθήνα καί τήν Θεσσαλονίκη κυρίως νά γίνονται παπικές λειτουργίες. Θά ὑποχρεώνουν τούς ἱερεῖς μας νά συμμετέχουν καί ὅποιος δέν θά πηγαίνει, θά τοῦ κόβουν τόν μισθό» ...
... Ἐποιήσατε τὸν οἶκον τοῦ Πατρός μου οἶκον καταλαλιᾶς καὶ ἑτέρων φαύλων συζητήσεων. Εἴδατε καὶ στοχαστεῖτε˙ μᾶλλον ἐν τάχει ἔρχομαι. Ἵνα τί ἐθελοτυφλεῖτε ἐντός τοῦ οἴκου τοῦ Πατρός μου; Ποδοπατεῖτε τὸν σταυρόν, φαυλολογεῖτε διὰ ὀλίγα ἀργύρια. Εἴδετε καὶ στοχαστεῖτε˙μέλλει ἀναβλύσῃ καὶ ἐκ τῆς γῆς φλόγα μεγίστη, ἵνα κατακαύσῃ ἀπίστους καὶ προβατόσχημους λύκους, ποὺ κατατρώγουν τὰ πρόβατά μου.

9 Μαι. 2021

And the Oscar goes to…

Σημείωση Συντάκτου: Θυμήθηκα τώρα τον αποθανόντα Θεόδωρο Κατσανέβα, ο οποίος την Τετάρτη 14 Απριλίου «φωτίστηκε» και έκανε το «αυτονόητο», το πειραματικό mRNA «εμβόλιο» της Pfizer! Πέντε ημέρες αργότερα, Δευτέρα 19 Απριλίου, διαγνώσθηκε με κορωνοϊό και σήμερα, Σάββατο 8 Μαΐου, άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο. Είθε κι εμείς να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του !!! Είθε κι εμείς να «φωτισθούμε» από την Παναγία, όπως μας λέει ο πλασιέ των πολυεθνικών Μητροπολίτης Δημητριάδος, και να κάνουμε αυτό «το δώρο στους συνανθρώπους μας», να κάνουμε τα εμβόλια με τις κυτταρικές σειρές των εκτρωμένων εμβρύων !!!

9 Μαι. 2021

Το τελευταίο Πάσχα του Αγίου Γέροντα Παϊσίου, το 1994

Ανάλογες, ανεξίτηλες παραστάσεις από τον παππούλη, έχουμε, εννοείται και από το Άγιον Όρος, που ζούσε εκεί σαν καιομένη λαμπάδα. Από εκεί π.χ. έχω μία κασέτα, από την ακολουθία της Αναστάσεως, στο κελλί του π. Ισαάκ (του Λιβανέζου), όπου πάντα έκανε Πάσχα ο Γέροντας. Τότε, ήμουν δόκιμος, αλλά και άλλες φορές, ως φοιτητής, είχε τύχει να κάνω εκεί Πάσχα. Όλοι ήμασταν συγκινημένοι από την παρουσία του Γέροντα, ο οποίος ερχόταν από το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου και διηγιόταν ευχάριστα, ωφέλιμα περιστατικά. Ο Γέροντας, όταν έψελνε, έψελνε από τα φυλλοκάρδια της καρδιάς του. Όταν μάλιστα κάποιοι του έλεγαν «Γέροντα ψάλε κάτι κι εσύ», έλεγε «ά, εγώ δεν θέλω να ψάλω κάτι, γιατί θέλω να ψέλνω συνέχεια», δηλ. συνεχώς. Πράγματι, σιγόψελνε σ' όλη την ακολουθία εκεί στη Λιτή - ας την πούμε έτσι - του παρεκκλησίου του κελλιού του π. Ισαάκ. Μάλιστα, εκεί ήταν κι ένας Λιβανέζος, - γιατί είμαστε είκοσι πέντε περίπου άτομα εκ των οποίων δύο ήταν Λιβανέζοι - και του είπε ο π. Παΐσιος «να διαβάσετε τις Πράξεις και στα Αραβικά». Και του απαντά ό Λιβανέζος «μα, Γέροντα, δεν είναι σωστό, γιατί όλοι εσείς είστε Έλληνες, δεν θα καταλαβαίνετε τίποτε από τα Αραβικά». Και λέει ο π. Παΐσιος: «Καλύτερα, για να μην έχουμε και ευθύνη εν ήμερα Κρίσεως».... Έλεγε κι άλλα τέτοια χαριτωμένα. Κάποια στιγμή, του είπε ένας Λιβανέζος: «Γέροντα, να σε βγάλω “μία” φωτογραφία;» Κι ό Γέροντας του λέει: «Πονηρούλη, “μία” στα Αραβικά, σημαίνει 100»! Ήταν άνοιξη, άκουγε τα πουλιά έξω να κελαϊδάνε και με ρωτάει: «Τί λένε, τώρα, τα πουλάκια;». «Πού να ξέρω Γέροντα;» του λέω. «Ευλογημένε, λένε το "Χριστός Ανέστη!"».

9 Μαι. 2021

Η εποχή πριν τα προφητευόμενα γεγονότα και τα σημεία των καιρών

~ Τα λόγια του Σέρβου Δημήτρη Τάμπαριτς, γύρω στο 1850, για την εποχή μας πριν τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο, όπως τα κατέγραψε ο πνευματικός του:
«Εκείνοι οι οποίοι θα γράφουν και θα διαβάζουν πολλά και διαφορετικά βιβλία με αριθμούς θα νομίζουν ότι ξέρουν τα περισσότερα! Αυτοί οι διαβασμένοι άνθρωποι θα αφήσουν τις ζωές τους να καθοδηγηθούν από τους υπολογισμούς, και θα πράττουν και θα ζουν ακριβώς όπως θα τους λένε οι αριθμοί…! Ανάμεσα σε αυτούς τους ανθρώπους θα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι. Οι κακοί θα δώσουν κακούς απογόνους. Θα δηλητηριάσουν τον αέρα και το νερό, και θα εξαπλώσουν λοιμό στις θάλασσες, στα ποτάμια και στη γη, και οι άνθρωποι θα αρχίσουν ξαφνικά να πεθαίνουν από ποικίλες ασθένειες. Αντίθετα οι καλοί και οι σοφοί εξ αυτών θα καταλάβουν ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν αξίζει ούτε μία δεκάρα και ότι οδηγεί τον κόσμο στην καταστροφή, και αντί να συνεχίσουν να αναζητούν σοφία στους αριθμούς, θα αρχίσουν να την αναζητούν στην προσευχή».

8 Μαι. 2021

Κυριακή του Θωμά

Το Ευαγγέλιο σήμερα μας ζητά να είμαστε επιφυλακτικοί ενώπιον κάθε εκδοχής του χριστιανικού μηνύματος που θα καταργούσε τον Σταυρό και τη Σταύρωση. Ο κίνδυνος να νοθευτεί το μήνυμα αυτό προέρχεται από δύο διαφορετικές πλευρές. Υπάρχουν αυτοί που «στρογγυλεύουν» και «εξευγενίζουν» τον Χριστό μέχρι του σημείου να Τον κάνουν έναν μειλίχιο, αξιαγάπητο ηθικοδιδάσκαλο. Το μυστήριο του Σταυρού τούς φαίνεται πολύ σκληρό, απαράδεκτο για το «σύγχρονο πνεύμα». Υπάρχουν επίσης οι γνωστικοί και οι ψευδομυστικιστές που, γεμάτοι από ιδέες περί ενσαρκώσεως, μεταμορφώσεως και θεώσεως, όταν έρθουν στο περί σωτηρίας, δεν αφήνουν πουθενά στην αντίληψή τους κανέναν χώρο για τον Σταυρό. Και οι μεν και οι δε - ουμανιστές, θεοσοφιστές ή ανθρωποσοφιστές, κ.ά. - έχουν ως κοινό χαρακτηριστικό την αποστροφή για ό,τι ο Σταυρός σημαίνει πρακτικά, δηλαδή για τη μετάνοια, την άσκηση, τη θυσία. Εμείς ας απορρίπτουμε και τις δύο εκδοχές του Χριστού που μας παρουσιάζουν. Ας απαιτούμε, σαν τον Θωμά, να βλέπουμε και να ψηλαφούμε τις πληγές του Κυρίου μας. Ξέρουμε ότι ένας Χριστός που δεν φέρει τους «τύπους τῶν ἥλων» δεν είναι αυθεντικός. Κι ας φυλάμε τη λατρεία μας για τον Εσταυρωμένο και μόνο γι’ Αυτόν ...

8 Μαι. 2021

Ο Θωμάς, Το Υπερώο, Η Πίστη, Εμείς

Σύνεση καρδιάς χρειαζόμαστε. Συνάντηση με τον πλησίον μας στην Εκκλησία, για να ομολογήσουμε μαζί το «Χριστός Ανέστη», όντας ένα με τους άλλους, όποιοι κι αν είναι αυτοί. Η Ορθόδοξη πίστη και παράδοση είναι ένα πολιτιστικό και πνευματικό παράδειγμα εντελώς διαφορετικό από την νοοτροπία της εποχής μας. Θέλει Εκκλησία για την Ανάσταση. Θέλει Εκκλησία για την νίκη εναντίον του θανάτου. Μας παρηγορεί καρδιακά το ότι την ώρα του θανάτου, ενώ είμαστε φαινομενικά μόνοι, κατ’ ουσίαν πορευόμαστε μαζί με τον Χριστό, τους Αγγέλους, τους Αγίους και συναντούμε όλα τα μέλη της Εκκλησίας που έφυγαν από αυτήν την ζωή, δηλαδή κάθε οικείο μας εν τη πίστη. Και συνεχίζουμε να παραμένουμε ενωμένοι καρδιακά και ψυχικά και με όλους όσοι μένουν πίσω, στο μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας. Στον παρόντα Σώματι και Αίματι Χριστό. Στην αγάπη που ουδέποτε εκπίπτει. Στην χαρά της πίστης ότι δοξάζουμε τον αναστάντα εκ νεκρών Κύριο όλοι ...

8 Μαι. 2021

Άγιος Χριστοφόρος ο Μεγαλομάρτυς († 9 Μαΐου)

Ο Άγιος Χριστοφόρος (ή Χριστόφορος) λεγόταν κυνοπρόσωπος και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως γράφει ο Άγιος Νικόδημος ο Αγιορείτης, να απεικονισθεί από μερικούς αμαθείς ζωγράφους με μορφή σκύλου, ενώ η λέξη κυνοπρόσωπος σήμαινε ότι το πρόσωπο του Αγίου Χριστοφόρου ήταν άγριο, άσχημο και άμορφο. Ο Άγιος Νικόδημος συνεχίζει, προσπαθώντας να διαλύσει αυτόν τον μύθο, αναφέροντας ξεκάθαρα ότι ο Άγιος Χριστοφόρος είχε ανθρώπινο πρόσωπο, όπως όλοι οι άνθρωποι, αλλά η όψη του ήταν φοβερή, αγριωπή και άσχημη. Το γεγονός ότι στη χώρα καταγωγής του Αγίου υπήρχαν φυλές ανθρωποφάγων, μάλλον βοήθησε την ανάπτυξη των δεισιδαιμονιών απ’ τους αφελείς. Σύμφωνα με την παράδοση, υπήρχε κάποτε -τον 3ο αιώνα μ.Χ. ένας ειδωλολάτρης που τον έλεγαν Ρεμπρόβο και ήταν αληθινός γίγαντας στο σώμα και στη δύναμη ...

8 Μαι. 2021

Ο άθεος πολίστας της Ρωσίας, που έγινε μοναχός και μαρτύρησε στην Όπτινα

... Πίστευε ακλόνητα στη Θεία Πρόνοια. Φορούσε ένα παλιό ράσο, γεμάτο μπαλώματα, που το έπλενε ο ίδιος. Στα πόδια του φορούσε λαστιχένιες μπότες σαν στρατιώτης. Νήστευε τόσο αυστηρά ώστε χαιρόταν με σκέτο ψωμί και νερό. Κοιμόταν σε ένα παλιό ράντζο με προσκεφάλι κάτι τούβλα από την παλιά ταφική κρύπτη όπου είχαν βρεθεί τα λείψανα του στάρετς Αμβροσίου. Όταν εμπιστεύεσαι τον Θεό δεν σημαίνει ότι τον βάζεις εγγυητή σε μια άνετη μακροχρόνια ζωή. Το αναπάντεχο, ο θάνατος και η βία μπορεί να περιμένουν στη γωνία ..... Ο πατήρ Βασίλειος, αν και νεαρός θα ζήσει μαζί με δύο συνασκητές, αυτό που απεύχονται όλοι, τα μη ειρηνικά τέλη. Το Πάσχα του 1993 ο πατήρ Βασίλειος μαζί με τους πατέρες Τρόφιμο και Θεράποντα είχαν ανέβει στο καμπαναριό και σήμαιναν τις καμπάνες χαρούμενα. Εκείνη την ώρα κατέφτασε ο δολοφόνος. Τους σκότωσε και τους τρεις πάνω στο καμπαναριό. Το Μαρτυρικό αίμα τους έσταζε από το καμπαναριό στο πάτωμα. Όλα βυθίστηκαν στη σιωπή. Όμως ο Θεός έδειξε την ευαρέσκειά του για τους τρεις δολοφονημένους μοναχούς, αμέσως μετά την ταφή τους. Πιστοί που πήγαν στους τάφους είδαν τους σταυρούς τους να μυροβλύζουν, γεγονός που επαναλαμβάνεται κάθε τόσο. Παράλληλα θαυμαστές ιάσεις και άλλα γεγονότα δείχνουν την υπέρβαση του θανάτου τους. Οι τρεις αυτοί μάρτυρες τα έχασαν όλα και τα βρήκαν όλα. Πέθαναν και υπάρχουν. Έγιναν σπόρος που μπήκε στη γη και με το αγωνιώδες μαρτύριό τους μαρτύρησαν το ατελείωτο Πάσχα.

8 Μαι. 2021

«Θα με ρίξουν…» (Του παπα Ηλία Υφαντή)

Δεν θυμάστε τι έγινε με την ανάδειξη στην προεδρία της ΝεόΔουλης του μαμωνά και σατανά του Κορωνο-Κούλη; Που δήθεν το μηχάνημα, που έβγαζε τον εκλεκτό του λαού είχε χαλάσει. Δεδομένου ότι έβγαζε τον κ. Μεϊμαράκη, που -όπως φαίνεται- δεν καλοστεκόταν στο στομάχι των σατανικών αφεντικών. Για να επιστρατεύσουν την διαβόητη SINGULAR LOGIC που μας πρόσφερε τον Κορωνο-Κούλη. Ή μήπως δεν θυμάστε την άλλη παρόμοια δύσοσμη ιστορία του Σκοπιαν-Αλέξη; Που καταπρόδωσε αλλεπάλληλες φορές Ελλάδα και Έλληνες! Που κλωτσοπάτησε το ηρωικό δημοψήφισμα του λαού, που -παρόλη την κατατρομοκράτηση που υφίστατο- ψήφισε παλληκαρίσια ΟΧΙ στο καθεστώς της δολοφονικής εξάρτησης απ’ το συνδικάτο του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου εγκλήματος. Για να εκλεγεί και πάλι ο Σκοπιαν-Αλέξης πανηγυρικά, πέρα από κάθε νοσηρή φαντασία στις αμέσως επόμενες εκλογές μαζί με τον συμπροδότη του Καμένο. Για ν’ αποφύγουν στη συνέχεια, όπως ο διάβολος το λιβάνι, το σχετικό, με την ιστορική γι’ αυτούς προδοσία της Μακεδονίας, δημοψήφισμα. Το ίδιο αυτό σατανικό καθεστώς που τα τελευταία χρόνια «εκλέγει» τα καθάρματα, που ανελλιπώς φορτώνει ως πρωθυπουργούς, στο σβέρκο μας. Αυτά που συστηματικά και προγραμματισμένα μας κουβαλούν εδώ τους λαθρομετανάστες, μέχρις ότου καταφέρουν να μεταλλάξουν ολοκληρωτικά (φυλετικά, πληθυσμιακά, πολιτισμικά) την Ελλάδα, ώστε Ελλάδα να μην είναι. Που έχουν μπασταρδέψει την ιστορία μας, την παιδεία μας, τα θρησκευτικά, τη γλώσσα κ.λπ. ώστε να συντομεύσουν την σατανική μας αυτή μετάλλαξη. Και τώρα με τις κορωνο-ιστορίες, τα τέστ, τους εμβολιασμούς κ.λπ. προχωρούν, όπως φαίνεται, και στην εκ βάθρων μετάλλαξη της οντολογικής μας υπόστασης με την μετάλλαξη του DNA μας. Προκειμένου να εκτελούμε τα παραγγέλματά τους, χωρίς αντιλογία, όπως τα γουρουνάκια της ομηρικής Κίρκης ...

8 Μαι. 2021

Ο διωγμός των Χριστιανών - Μητροπολίτης Φλωρίνης Αυγουστίνος Καντιώτης †

ΒΙΝΤΕΟ

8 Μαι. 2021

Άγιος Λουκάς ο Ιατρός: Για πολύ καιρό και με μεγάλη επιμονή έπλεα κόντρα στο ρεύμα ...

«...Για πολύ καιρό και με μεγάλη επιμονή έπλεα κόντρα στο ρεύμα και σε σας τα παιδιά μου κληροδοτώ να πλέετε κόντρα στο ρεύμα, όσο δύσκολο κι αν είναι αυτό. Να αποστρέφετε το βλέμμα και την καρδιά σας από εκείνη τη μεγάλη πλειοψηφία της ανθρωπότητας που επιδιώκει όχι τους υψηλούς στόχους, αλλά εκείνους που είναι πιο εύκολο να επιτευχθούν. Να μην προσχωρήσετε σ’ αυτή τη μεγάλη πλειοψηφία που ζει όχι με τον δικό της νου, αλλά με τον νου των ηγετών και χτίζει τη ζωή της, όχι με τις ιερές εντολές του Χριστού, αλλά με τις υποδείξεις εκείνων που έχουν την εξουσία να καθοδηγούν τους ανθρώπους μόνον εκεί, όπου κατά τη γνώμη τους πρέπει να πηγαίνουν, όχι χάρη της βασιλείας των ουρανών, αλλά για χάρη της επίτευξης των αγαθών της επίγειας βασιλείας…».

8 Μαι. 2021

Κανείς δεν μπορεί να παραβιάσει το αυτεξούσιό σας

8 Μαι. 2021

Ο «άπιστος» Θωμάς διδάσκει την πίστη (Σε αδιάφορους, Σε αμφιβάλλοντες, Σε απίστους)

Ὑπάρχει, ἀδελφοί μου, κάποιος ἀπὸ σᾶς, ἄντρας ἢ γυναίκα, ποὺ ἀμφιβάλλει γιὰ τὸ Χριστό; Ἂν ὑπάρχῃ, ἂς κάνῃ ὅ,τι ἔκανε ὁ Θωμᾶς. Δὲν τὸν διώχνει ὁ Κύριος. Μπορεῖ καὶ αὐτὸς νὰ τὸν ψηλαφήσῃ. Πῶς; Ὑπάρχει ἕνας καθρέφτης, ποὺ μέσα σ᾽ αὐτὸν βλέπεις πιστὰ τὸ Χριστό. Ποιός εἶνε ὁ καθρέφτης αὐτός; Τὸ Εὐαγγέλιο. Σᾶς δίνω κανόνα· ἀπὸ σήμερα στὸ σπίτι ἀνοῖξτε τὸ κατὰ Ματθαῖον Εὐαγγέλιο καὶ διαβάστε το μέχρι τῆς Ἀναλήψεως. Ἐκεῖ θὰ πεισθῆτε καὶ θὰ πῆτε κ᾽ ἐσεῖς «Ὁ Κύριός μου καὶ ὁ Θεός μου». Καὶ κάτι ἄλλο. Ὁ Θωμᾶς ἤθελε νὰ ψηλαφήσῃ, νὰ πιάσῃ τὸ Χριστό· ἐμεῖς μποροῦμε κάτι ἀνώτερο. Μπορεῖς ὄχι ἁπλῶς νὰ τὸν ἀγγίξῃς, ἀλλὰ νὰ ἑνωθῇς μαζί του! ....... Τὸ βλέπεις τὸ δισκοπότηρο; Ἂν πιστεύῃς, κάθε σταλαγματιὰ ἀπὸ αὐτὸ εἶνε μαργαριτάρι καὶ διαμάντι, εἶνε ὁ ἴδιος ὁ Χριστός. Κοινώνησε καὶ ἔτσι θά ᾽χῃς τὸ Χριστὸ μέσα σου. «Κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» εἰσῆλθε ὁ Χριστὸς τότε, «κεκλεισμένων τῶν θυρῶν» καὶ τώρα μπαίνει μέσα μας· καὶ τὸν αἰσθανόμαστε! ....... Στὰ χρόνια τοῦ ἀθεϊσμοῦ στὴ Μόσχα, κάποιος πολὺ μορφωμένος τὴν ἡμέρα τῆς Ἀναστάσεως μάζεψε σὲ κινηματοθέατρο τοὺς ἀνθρώπους καὶ ἐπὶ δύο ὧρες μιλοῦσε ἐναντίον τοῦ Χριστοῦ. Στὸ τέλος ἕνας χωρικὸς εἶπε· – Ἐπιτρέπεται νὰ πῶ κάτι; – Ὄχι παραπάνω ἀπὸ δυὸ λεπτά. – Οὔτε ἕνα δὲν θὰ κάνω. Τὸν ἄφησε. Κι ὅταν ἀνέβηκε στὸ βῆμα ὁ χωριάτης, κάνει τὸ σταυρό του καὶ λέει «Χριστὸς ἀνέστη»· καὶ τὸ πλῆθος ἐβόησε «Ἀληθῶς ἀνέστη»! Τὸ «Χριστὸς ἀνέστη», ἀδελφοί μου, δὲν σβήνει. Ὅσο ὑπάρχουν ἄστρα καὶ κόσμος, θὰ φωνάζουμε «Χριστὸς ἀνέστη», ὁ Κύριος ἀνέστη!

8 Μαι. 2021

Δεν αρκούν μόνο τα καλά έργα

... Βλέπετε, μόνο τα καλά έργα δεν αρκούν για να σωθούμε! Ξέρουμε ότι και οι άπιστοι κάνουν καλά και δίκαια έργα. Και τότε δημιουργείται η ερώτηση “πώς να κρίνουμε τα καλά έργα που κάνουν οι άπιστοι, ποιά είναι η άξια τους;”. Βέβαια, όλα τα καλά έργα που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι έχουν την αξία τους, η οποία είναι μεγάλη. Το δεχόμαστε αλλά πρέπει να ξέρουμε ότι υπάρχει διαφορά μεταξύ των καλών έργων που κάνουν οι άπιστοι και αυτών που κάνουν οι άνθρωποι, οι οποίοι με όλη την καρδιά τους πιστεύουν στον Θεό. Ποιά είναι η διαφορά; Η διαφορά είναι η εξής: υπάρχει πλήθος ανθρώπων, πολύ δυνατών ανθρώπων, που θυσίασαν όλα, ακόμα και την ίδια τη ζωή τους, για χάρη του λαού τους. Υπήρχαν πολλοί τέτοιοι άνθρωποι ακόμα και στη δική μας εποχή. Υπήρχαν, λοιπόν, πολλοί άνθρωποι που έδωσαν την ζωή τους για το καλό του λαού τους και του δικού τους έθνους. Υπάρχουν επίσης άνθρωποι που θυσιάζουν την ζωή τους για χάρη της δικής τους τάξης. Ποιό είναι το κοινό χαρακτηριστικό όλων αυτών των καλών έργων; Αυτή η αγάπη τους προς τον λαό τους όσο καλή και να είναι, είναι η αγάπη μόνο προς τον δικό τους λαό. Και ταυτόχρονα μ’ αυτήν υπάρχει και μίσος προς τους ανθρώπους άλλων φυλών και τάξεων. Η αληθινή όμως και γνήσια αγάπη, η ευάρεστη στον Θεό δεν μπορεί να έχει μίσος, αυτή αγκαλιάζει τα πάντα, είναι καθολική. Χρειάζεται άσκηση, χρειάζεται κόπος, χρειάζεται να αναγκάζουμε τον εαυτό μας να κάνουμε το καλό. Πρέπει να αποστραφούμε το κακό, την οποιαδήποτε αδικία και να στραφούμε στην αλήθεια ...

8 Μαι. 2021

Η αγάπη του Θεού είναι παράδεισος

Αββά Ισαάκ του Σύρου

8 Μαι. 2021

Από τον βίο του Αγίου Αρσενίου του Μεγάλου

8 Μαι. 2021

Ο Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος ο Απόστολος και Ευαγγελιστής

7 Μαι. 2021

Ο Μόρφου Νεόφυτος μετά το Πάσχα του 2021 - Με αφορμή το ιερό Ψαλτήριον και τα εμβόλια

Ἡ λεγόμενη Νέα Τάξη Πραγμάτων τῆς Νέας Ἐποχῆς εἶναι τόσο ἐπιθετικὴ καὶ βιαστικὴ νὰ ἐπιβάλει τὴ δικτατορία καὶ τὸν ὁλοκληρωτισμό της, ὥστε ὅλοι μας, κλῆρος καὶ λαός, πιαστήκαμε στὸν ὕπνο, οἱ περισσότεροι χωρὶς ὅπλα .......... Τὸ ποιά θὰ εἶναι ἡ στάση τῶν Ὀρθοδόξων πιστῶν χριστιανῶν ἀπέναντι στὰ ἐμβόλια τὰ ὁποῖα εἶναι γονιδιακά, σύμφωνα μὲ πάρα πολλοὺς ἐπιστήμονες ποὺ τὰ ἔχουν μελετήσει, ἡ μόνη ἀπάντηση ποὺ μπορεῖ νὰ δοθεῖ μὲ ἀσφάλεια εἶναι νὰ ὑποβάλει ὁ πιστὸς στὸν ἑαυτόν του τὰ κάτωθι ἐρωτήματα:
-- Ἔχουν σχέση τὰ γονιδιακὰ ἐμβόλια τοῦ COVID-19 μὲ τοὺς σχεδιασμοὺς τῆς Νέας Τάξης Πραγμάτων τῆς Νέας Ἐποχῆς;
-- Ἔχουν μελετήσει οἱ σύγχρονοι χριστιανοί, κλῆρος καὶ λαὸς τί ἐστὶ Νέα Τάξη Πραγμάτων καὶ ποιοί εἶναι οἱ στόχοι της;
-- Πιστεύουμε οἱ χριστιανοὶ ὅτι οἱ ἄνθρωποι τῆς Νέας Τάξης δρομολογοῦν μία νέα ἐποχὴ ὑψηλῆς τεχνολογίας χωρὶς ἠθική, χωρὶς ἀρετή, χωρὶς τὸν θεάνθρωπο Ἰησοῦ Χριστό;
-- Ἐὰν οἱ ἄθεοι δικαιολογοῦνται νὰ προσχωρήσουν καὶ νὰ ὑποταχθοῦν στὰ θελήματα τῆς Νέας Ἐποχῆς, γιατί νὰ τὸ κάνει ὁ κλῆρος καὶ ὁ λαὸς τῶν Ὀρθοδόξων;
-- Γνωρίζετε ὅτι ὁ στόχος τῶν νεοταξιτῶν εἶναι ἡ μείωση τοῦ ἀνθρώπινου πληθυσμοῦ σὲ 700 ἑκατομμύρια;
-- Γνωρίζετε ὅτι ὁ ἐμβολιασμὸς εἶναι ἕνας τρόπος μείωσης τοῦ πληθυσμοῦ μὲ τὴν πρόκληση θανάτων, ἀνιάτων ἀσθενειῶν καὶ τὴ στείρωση τῆς νέας γενεᾶς;
-- Εἶναι δυνατὸν σὲ ὅλα αὐτὰ τὰ ἀπάνθρωπα καὶ ἀντιχριστιανικὰ ποὺ σχεδιάζει ἡ Νέα Τάξη, πατριάρχες, ἀρχιερεῖς καὶ ἱερεῖς νὰ μεταφέρουν στὰ πνευματικά τους τέκνα ὅ,τι τὸ πρόβλημά μας εἶναι μόνο γιατρικὸ καὶ ὄχι πνευματικό;

7 Μαι. 2021

Εννέα (9) παιδιά πέθαναν στις ΗΠΑ αφότου εμβολιάστηκαν, 7 χαροπαλεύουν και 3 έμειναν ανάπηρα (VAERS)

Περίπου 4.000 παιδιά εμβολιάστηκαν κατά COVID στις ΗΠΑ.Τα 9 πέθαναν μέσα σε 28 μέρες (0,2 %), 7 είναι στο χείλος του θανάτου, 3 είναι πλέον ανάπηρα με διαρκή και μόνιμη αναπηρία ...

7 Μαι. 2021

Το Γαλλικό Κέντρο Αξιολόγησης Φαρμάκων απαιτεί αναστολή και των 4 ευρέως χρησιμοποιούμενων Εμβολίων

Το Γαλλικό Κέντρο Αξιολόγησης Φαρμάκων (Center Territorial d’Information Pharmaceutique d’Avis CTIAP) στην έκθεση πραγματογνωμοσύνης του, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι και τα τέσσερα (4) Εμβόλια Covid πρέπει να σταματήσουν αμέσως.
Κανένα από τα τέσσερα εμβόλια που χρησιμοποιήθηκαν στη Γαλλία δεν είναι ασφαλές ή αποτελεσματικό.
Όλα έλαβαν άδεια έκτακτης ανάγκης με ανεπαρκή κλινικά στοιχεία. Επομένως, το CTIAP απαιτεί την άμεση αναστολή τους.

7 Μαι. 2021

Να κάνω το Εμβόλιο; | π. Αντώνιος Στυλιανάκης (ιατρός)

ΒΙΝΤΕΟ

7 Μαι. 2021

Συμφώνησαν νέες δομές προσφύγων σε Σάμο, Κώ, Λέρο, Χίο και Λέσβο κρυφά από τον Ελληνικό λαό

Η Ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε την δημιουργία 5 επιπλέον δομών “προσφύγων” με επιχορήγηση της Ε.Ε. Το κόστος των συγκεκριμένων δομών θα αγγίξει το αστρονομικό ποσό των 269.230.663 ευρώ! Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής τον αριθμό των ατόμων που θα φιλοξενήσουν, ούτε την προέλευση των μεταναστών. Το σίγουρο είναι ότι χιλιάδες Έλληνες σεισμόπληκτοι ακόμη και μέχρι σήμερα παραμένουν και ζουν μακριά από τις οικίες τους, περιμένοντας να υλοποιηθούν έστω και μερικές από τις υποσχέσεις που τους δόθηκαν. Το αύριο παραμένει αβέβαιο για τους κατοίκους της Ελασσόνας ενώ καθόλου αβέβαιο για τις συνεχόμενες ροές μεταναστών που περνούν καθημερινά τον Έβρο. Παραθέτουμε τα επίσημα έγγραφα που υπογράφηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και ανάβουν το πράσινο φως για να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής δομών φιλοξενίας μέχρι το τέλος Μαρτίου του 2022.

7 Μαι. 2021

Άκου, κοίτα, σκέψου πριν κάνεις το Εμβόλιο… | Τελευταία προειδοποίηση πριν το λάβετε!

ΒΙΝΤΕΟ

7 Μαι. 2021

Πρέπει να προβούμε σε αποφασιστική ρήξη με τον Οικουμενισμό

Πρέπει νὰ προβοῦμε σὲ ἀποφασιστικὴ ρήξη μὲ τὸν Οἰκουμενισμό, καὶ δὲν πρέπει νὰ ἔχουμε καμμία κοινωνία μὲ τοὺς συνοδοιπόρους του. Ὁ δρόμος μας δὲν εἶναι ὁ δικός τους. Πρέπει νὰ τὸ ποῦμε αὐτὸ μὲ ἀποφασιστικότητα καὶ νὰ τὸ δείξουμε μὲ τὶς πράξεις μας. Μία ἐποχὴ πραγματικῆς ὁμολογίας ἔρχεται γιά μας, μία ἐποχὴ ποὺ ἴσως παραμείνουμε μόνοι καὶ διωκόμενοι. Στὸν βαθμὸ ποὺ ὅλες οἱ Ὀρθόδοξες Τοπικὲς Ἐκκλησίες ἔχουν πλέον εἰσέλθει στὶς τάξεις τοῦ «Παγκοσμίου Συμβουλίου Ἐκκλησιῶν» καὶ ἔχουν ὡς ἐκ τούτου προδώσει τὴν Ὀρθοδοξία, ἔχει ἔρθει ἡ ὥρα τῆς πλήρους ἀπομονώσεώς μας. Δὲν μποροῦμε καὶ δὲν πρέπει νὰ ἔχουμε καμμία κοινωνία μὲ ἀποστάτες τῆς ἀληθινῆς Ὀρθοδοξίας, καὶ πρέπει νὰ εἴμαστε ἕτοιμοι, ἐὰν ἀπαιτηθεῖ, νὰ ἀναχωρήσουμε στὶς “κατακόμβες”. Ἡ θέση μας ὡς μαχητὲς καὶ ὁμολογητὲς τῆς καθαρῆς καὶ ἀμόλυντης ἀλήθειας τοῦ Χριστοῦ, μᾶς θέτει κάτω ἀπὸ μεγάλη ὑποχρέωση, περισσότερο ἀπὸ κάθε ἄλλη φορᾶ στὸ παρελθόν. (Άγιος Ιωάννης Μαξίμοβιτς)

7 Μαι. 2021

Ένα πράγμα φοβάται ο διάβολος μέσα στην Εκκλησία από τον πιστό: Να μην Κοινωνήσει

† Δημήτριος Παναγόπουλος, Ιεροκήρυκας

7 Μαι. 2021

Και τί την πέρασες την προσευχή, για φάρμακο που χορηγείται με συνταγή;

Όσιος Πορφύριος

7 Μαι. 2021

Όλα με την προσευχή τακτοποιούνται ...

Όσιος Πορφύριος

7 Μαι. 2021

Πάσχα στη Σμύρνη

H μεγαλύτερη εκδήλωση της Aναστάσεως γινόταν από τον περίβολο της Aγίας Φωτεινής, ο οποίος ήταν ευρυχωρότατος. Kαι από το περίφημο Kαμπαναριό της Aγίας Φωτεινής, το οποίο για να το ρίξουν οι Tούρκοι μετά τη φωτιά είδαν κι έπαθαν, διότι ήταν καλοχτισμένο, εκτοξεύοντο ωραιότατα βεγγαλικά, τα οποία έφτιαχνε ο μπαμπάς του Kαραμπάτη – έδειχνε την Aνάσταση του Xριστού, διάφορα άλλα και τελείωνε ξετυλίγοντας μια μεγάλη Ελληνική σημαία, οπότε χαλούσε ο κόσμος από τους πυροβολισμούς. Φυσικά, ήταν κλειστές οι πόρτες, για να μπορέσουν οι Σμυρνιοί να κρύψουν τα όπλα, με τα οποία χαιρετούσαν την Aνάσταση του Kυρίου». Kάθε τέτοιες ημέρες, με το που αρχίζουν οι καμπάνες να σημαίνουν λυπητερά, η μικρασιατική ρίζα έρχεται και γίνεται κόμπος στον λαιμό. Eίναι η συνειδητοποίηση ότι εμείς, της δεύτερης και τρίτης γενιάς πρόσφυγες, δεν θα μπορέσουμε να δούμε, να νοιώσουμε την εβδομάδα των Παθών και τη χαρά της Λαμπρής με τα μάτια των γονιών μας, όπως την έζησαν, παιδιά ή έφηβοι, στην ωραία αξέχαστη Σμύρνη της χαράς, της προκοπής, της Ορθοδοξίας. Στις Εκκλησίες, και είχε πολλές που έδιναν το όνομά τους στις συνοικίες των Σμυρνιών, η γλώσσα του Eυαγγελίου, οι ψαλμωδίες, οι ύμνοι, τα αναμμένα κεριά ήταν η γέφυρα με την Eλλάδα πατρίδα. Tο εκκλησίασμα γεμάτο από παιδιά, γιατί κάθε οικογένεια που τιμούσε τις αξίες τις πατροπαράδοτες έφερνε τα παιδιά από μωρά στην Εκκλησία. Kάθε Kυριακή και μεγάλη γιορτή έπρεπε όλοι να εκκλησιαστούν.

7 Μαι. 2021

Ο Ιερός Ναός της Ζωοδόχου Πηγής στο Αϊβαλί και ο κτήτωρ π. Ιωάννης Δημητρακέλλης – Οικονόμος

Η Κάτω Παναγιά, έχει τέμπλο από πολύτιμο ξύλο, από πάνω ως κάτω σκαλισμένο, λεπτοδουλειά. Έχει Αγία Τράπεζα και αρτεμίσιο με πολλή τέχνη επεξεργασμένα, ζωηρές ζωγραφιές πάνω στους τοίχους που παριστάνουν όλη την ιστορία από την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη και σπάνιες βυζαντινές εικόνες φορητές. Οι άμβωνες είναι δύο: Ο ένας άμβωνας θρόνος Αρχιερατικός και Επισκοπικός ο άλλος, με βάθρα στολισμένα από έβενο, ελεφαντόδοντο και όστρακα της Ερυθράς Θάλασσας. Το παγκάρι είναι σκαλιστό. Αναλόγια και πολυέλαιοι αργυροί και άλλοι γυάλινοι, χάλκινα μανουάλια, εξαπτέρυγα αργυρά και επίχρυσα και θυμιατήρι αργυρό. Όλα είναι φτιαγμένα από ντόπιους παλιούς Αϊβαλιώτες και νέους εποίκους, αλλά και τεχνίτες και καλλιτέχνες ειδικούς, που τους γνώριζε ο παπα-Ιωάννης και τους προσκάλεσε από την Πόλη, τη Λέσβο και το Αγιονόρος. Ήρθε η μέρα των εγκαινίων. Τα πλοία στολισμένα είχαν αράξει στο Ταλιάνι. Μεγάλα σκαριά και μικρά. Και τα περάσματα στο λιμάνι δίπλα στην αποβάθρα ήταν δεμένα. Κανένα πλεούμενο, ούτε βαρκούλα δεν έφευγε. Ήταν μέρα μεγάλης γιορτής και σκόλης. Ο κόσμος είχε μαζευτεί στη Κάτω Παναγιά, μέσα κι έξω απ’ τον ναό, με τα σκολιανά τους ρούχα στολισμένοι όλοι. Ο ήλιος ήταν πολύ χαμηλά, όταν ακούστηκε το «Ευλογητός» και ξεκίνησε η Δοξολογία ...

7 Μαι. 2021

«Τα της Εκκλησίας Αποίμαντα»

Τὰ τῆς Ἐκκλησίας μας προβλήματα οὐσιαστικὰ παραμένουν ἄλυτα, παρὰ τὶς πανηγυρικὲς ἐκλογὲς νέων Μητροπολιτῶν καὶ νέων βοηθῶν Ἐπισκόπων. Ὅλοι οἱ Ἀρχιερεῖς, παλιοὶ καὶ νέοι, (ἐκτός ἐλαχίστων ἐξαιρέσεων) εἶναι «παραδοσιακοί», δηλαδὴ ἀπολαμβάνουν τὴν ἀρχιερωσύνη σὰν νὰ εἶναι κοσμικὸς τρόπος ζωῆς καὶ δράσης. Εὐφραίνονται συλλειτουργοῦντες καὶ ἀδιαφοροῦν γιὰ τὸ τί συμβαίνει γύρω τους. «Ποιμαίνουν», ἀλλὰ τὸ ποίμνιό τους βρίσκεται πολὺ μακριά, σὲ ἀπρόσιτες γι’ αὐτοὺς πλαγιές, ἀφοῦ τὸ δεσποτικὸ πόδι δὲν ἀντέχει στὶς ὁδοιπορίες καὶ ἡ ποιμαντορικὴ ράβδος εἶναι, γιὰ νὰ ἀπειλεῖ τοὺς ἀνθρώπους καὶ ὄχι νὰ τοὺς στηρίζει! Ὅμως δὲν ἀπελπιζόμαστε, γιατί τὸ ποιμαντικὸ ἔργο τῆς Ἐκκλησίας τὸ ἔχουν ἀναλάβει πρὸ πολλοῦ οἱ ταπεινοὶ ἱερεῖς καὶ οἱ ἐνάρετοι γέροντες, τοὺς ὁποίους, ἀλλοίμονο, δὲν ἀνέχονται κοντὰ τους οἱ περισσότεροι Μητροπολίτες τῆς Ἐκκλησίας μας!

7 Μαι. 2021

Αυτούς που μας υποδούλωσαν στους ξένους δανειστές είναι δυνατόν να τους εμπιστευθούμε;

Γέροντας Ευθύμιος, Καψάλα Αγίου Όρους

7 Μαι. 2021

Με την προσευχή ωφελούμε τον άλλον μυστικά

Όσιος Πορφύριος

7 Μαι. 2021

Η Ζωοδόχος Πηγή

6 Μαι. 2021

Γέροντας Δωρόθεος: Το κάστρο του Χριστού που λέγεται Ελλάδα

...Η Ελλάδα είναι μία πνευματική υπερδύναμη. Εμείς δεν έχουμε πυρηνικά όπλα, πυρηνικά όπλα είναι οι προσευχές μας. Εμείς ακόμα και σήμερα βγάζουμε Αγίους... Αυτή είναι η Ελλάδα.
Η μόνη χώρα που χτίζονται ακόμα Εκκλησίες του Χριστού, η μόνη χώρα που βγάζει ακόμα Αγίους, υπάρχουν και Άγιοι λαϊκοί που δεν φορούν ράσα, σαν και εσάς, ανάμεσά μας.
Και περιμένει, όλος ο κόσμος, εμείς να συνέλθουμε από τον λήθαργο που πέσαμε και να αντιδράσουμε, εμείς, η αγία Ελλάδα, η πνευματική υπερδύναμη που είναι η χώρα που ζούμε... (ΒΙΝΤΕΟ)

6 Μαι. 2021

+ π. Σίμων Αρβανίτης: Θα έρθει ημέρα που δεν θα έχετε μέρος να θάβετε τους νεκρούς!

ΒΙΝΤΕΟ

6 Μαι. 2021

Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς: Άγιος Πορφύριος, Ο σοφότερος άνθρωπος του κόσμου ...

Ο Ιερομόναχος Γεώργιος Αλευράς ομιλεί για τον πνευματικό του πατέρα Άγιο Πορφύριο, ψηλαφώντας τον άγιο γέροντα και περιγράφοντας ανάγλυφα και με παραδείγματα τον τρόπο και την σοφία με την οποία λειτουργούσε επί της γης σε όλα τα θέματα, στα πνευματικά του τέκνα, στο στενό του περιβάλλον, αλλά με προεκτάσεις για όλο τον σύγχρονο κόσμο. (ΒΙΝΤΕΟ)

6 Μαι. 2021

Θα λογοδοτήσει κανείς ποτέ σ’αυτή την χώρα; Ή έχουν όλοι το ακαταδίωκτο;;;

6 Μαι. 2021

Παραποίηση του Ιερού Ευαγγελίου στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών

Δείτε στο 1:47:39 σημείο του βίντεο, πώς ο Διάκος, παρουσία του Αρχιεπισκόπου και λοιπών παρατρεχάμενων, διαστρεβλώνει το Ευαγγέλιο του Ιωάννη (κεφ. Α΄ 7).

6 Μαι. 2021

Ο Δράμας θα παραδώσει στον Πιλάτο 4 ιερείς επειδή τέλεσαν την Ανάσταση σύμφωνα με την Παράδοση

6 Μαι. 2021

Προτιμώ την μαμά μου...

Αν οι πνευματικοί μας ηγέτες παίρνουν γραμμή από υπερήλικες κυρίες, εγώ θα ακολουθήσω το παράδειγμά τους αλλά θα προτιμήσω την δική μου γερόντισσα. Πρόκειται για την μητέρα μου που είναι 91, τα έχει 400 (και βάλε) και όταν ακούει για εμβόλιο φωνάζει "Απαπα παιδάκι μου, όχι, όχι".

6 Μαι. 2021

Η Οσία Σοφία της Κλεισούρας

Η Οσία και θεοφόρος Μητέρα μας Σοφία, η ρακένδυτη, αλλά πνευματοφόρα Ασκήτρια της Κλεισούρας, γεννήθηκε στην Άρδασσα του Πόντου το 1883. Αφού ακολούθησε τον δρόμο των προσφύγων μετά την επιδρομή των Αγαρηνών κατά της γενέτειράς της και τη στέρηση του συζύγου και του τέκνου της, ήλθε στην Αναρράχη της Εορδαίας. Πόθησε την ασκητική ζωή, γι’ αυτό και έφτιαξε το πρώτο ασκηταριό της στη Μονή του Αγίου Μάρκου Φλωρίνης, όπου παρέμεινε για δύο χρόνια. Με την προτροπή όμως της Κυρίας Θεοτόκου εγκαταστάθηκε στο δικό Της Μοναστήρι που βρισκόταν στην Κλεισούρα της Καστοριάς, όπου και αγωνίστηκε θεοφιλώς για σαρανταεπτά ολόκληρα έτη. Χωρίς να έχει κρεβάτι να αναπαύει το χοϊκό σαρκίο της, υπέμεινε το ψύχος του χειμώνα, καθισμένη κοντά στην εστία της αυλής της Μονής, απέναντι από τη Μεσημβρινή θύρα του Καθολικού, ατενίζοντας την ιλαρή μορφή της Θεοτόκου από το υπέρθυρό της. Λιτοδίαιτη και ρακένδυτη και μερικές φορές προσποιούμενη τη σαλή, πέρασε τον δρόμο της ζωής της, ενώ ασχολούμενη αδιάλειπτα με την καρδιακή προσευχή έφτασε σε επίπεδα θέωσης. Έλκυσε πλούσια τη χάρη του Παναγίου Πνεύματος και αξιώθηκε του διορατικού αλλά και ιαματικού χαρίσματος. Ευχάριστη και καταδεκτική πάντοτε υποδεχόταν τους επισκέπτες της Μονής διδάσκοντάς τους τη μετάνοια και τη χρηστοήθεια. Προείδε το τέλος της και κοιμήθηκε εν Κυρίω οσιακά την 6η Μαϊου 1974. Τα ιερά λείψανα της Οσίας Σοφίας που ανακομίσθηκαν και ευωδίασαν βρίσκονται αποθησαυρισμένα στην Ιερά Μονή της Κλεισούρας, προσφέροντας στους πιστούς ιάματα. Κατετάγη στο αγιολόγιο της Εκκλησίας στις 4 Οκτωβρίου 2011.

6 Μαι. 2021

Τί δεν καταλαβαίνουμε Άγιοι Ιεράρχες;

(Ένα εξαιρετικό άρθρο του πανεπιστημιακού καθηγητού κ. Γεωργίου Παύλου)
... Θεωρούμε πως η πλάνη είναι τεράστια και το κακό μέγιστο. Πολύ μεγαλύτερο απ᾽ αυτό της αλλαγής του ημερολογίου στις αρχές του εικοστού αιώνα. Το τυπικό μέρος της πλάνης της μετάθεσης της εορτής της Αναστάσεως στο Μέγα Σάββατο, έχει αποδειχθεί περίτρανα από πολλά κείμενα που γράφηκαν, εις μάτην βέβαια, ως μια προσπάθεια να πεισθεί η Ιεραρχία της Εκκλησίας να μην διαπράξει ένα τόσο μεγάλο έγκλημα κατά της Εκκλησίας και κατά του Χριστού. Αναφέρουμε μεταξύ άλλων το κείμενο της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων, τα σχόλια στα κείμενα του αείμνηστου Ιωάννου Φουντούλη, Καθηγητού Λειτουργικής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την σπουδαία μελέτη του ιερέως πατρός Αναστασίου Γκοτσόπουλου και άλλα σημαντικά και επιστημονικώς άρτια κείμενα. Σε όλα αυτά τα κείμενα αποδεικνύεται σαφώς ότι από την εποχή των Αγίων Αποστόλων, όταν και ετέθη το ζήτημα του εορτασμού του Πάσχα, αλλά και αργότερα, με την Α´ Οικουμενική Σύνοδο το 325 μ.Χ., υπήρξε σαφής η θέση της Εκκλησίας πως η Εορτή της Αναστάσεως και του Ιερού Χριστιανικού Πάσχα υποχρεωτικά θα τελείται μόνον αφού περάσουμε το μεσονύκτιο του Μεγάλου Σαββάτου. Περί αυτού δεν τίθεται ουδεμία αμφισβήτηση και αμφιβολία. Επομένως, σαφώς εφέτος με την απόφαση της ΔΙΣ είχαμε μια σοβαρή εκκλησιολογική εκτροπή.

6 Μαι. 2021

Η Ανάσταση που άργησε (Γέροντας Ευμένιος Σαριδάκης)

... Άνοιξε το Ευαγγέλιο, δόξασε την Αγία Τριάδα, διάβασε το κείμενο, το εωθινό, όχι το σύνηθες, αλλά το άλλο, το μεγαλύτερο. Δόξα σοι, είπε το «Χριστός Ανέστη», χτύπησαν οι καμπάνες. Δεν είχαν πολλά βαρελότα. Ψέλναμε όλοι, όλος ο λαός. Νέα χαρά τώρα. «Χριστός Ανέστη», φώναζε. Περιδιάβαινε στο πεζούλι, μετά χάθηκε στον κόσμο. Είχε πάει η ώρα 1:30. Μπήκαμε στην Εκκλησία. «Ψάλτε, ψάλτε», έλεγε. Λιβάνιζε σε κάθε ωδή. Ψέλναμε τις Καταβασίες. Εάν μας ξέφευγε κανένα τροπάριο και το λέγαμε μόνο μια φορά, αυτός μας έλεγε: «Πες το πάλι». Μνημόνευε στην πρόθεση χιλιάδες ονόματα. Είχε πάει 2:30 το πρωί. Ο κόσμος είχε εγκλωβιστεί. Μόνον οι Έλληνες ξέρουν τι σημαίνει, να πας κάπου να αναστήσεις και μετά να πας να φας. Ακόμα και οι Χριστιανοί θέλουν να είναι 2 η ώρα στο τραπέζι κι εμείς μόλις που είχαμε αρχίσει. Είπα το «Όσοι εις Χριστόν», τον Απόστολο, διαβάστηκε και το Ευαγγέλιο και ήρθε η ώρα των κατηχουμένων. Τρείς την νύχτα άρχισε να μνημονεύει τους ζωντανούς, χιλιάδες ονόματα. Πολλοί έφυγαν από την Εκκλησία. Πήγε η ώρα 4:00 κι ακόμα να βγουν τα Άγια. Τέλος πάντων, ευδόκησε να πάψει τα μνημόνια. Βγήκαν τα Άγια κι άρχισε πάλι να μνημονεύει. Μπήκα στο Ιερό και μου λέει: «Χαίρονται, Βαγγέλη μου, χαίρονται οι πεθαμένοι». Κι εγώ του απαντώ: «Δεν ξέρω αν χαίρονται οι πεθαμένοι. Οι ζωντανοί όμως;». Μου λέει: «Χαίρονται κι αυτοί, Βαγγέλη μου, ψάλλε, ψάλλε» ...

6 Μαι. 2021

Για να ξυπνήσεις, πρέπει να το θέλει Αυτός ...

6 Μαι. 2021

Θαύμα του Αγίου Γεωργίου στον πατέρα Ιωάννη Καλαΐδη

O π. Ιωάννης, πίσω από το αυτί είχε μια μεγάλη μαύρη ελιά και του είπαν ότι ήταν καρκίνος. Με παρακάλεσε να φέρω από το εκκλησάκι της Καλλικράτειας λίγο λάδι από την καντήλα του Αγίου Γεωργίου. Πράγματι, το έφερα και το έδωσα. Την άλλη μέρα το πρωί μας παίρνουν τηλέφωνο να ξαναπάμε. Πράγματι η ελιά είχε εξαφανιστεί. Και ζήτησε να μεταβούμε στην εκκλησία για να ευχαριστήσει τον Άγιο που λάτρευε. Ήταν μια κρύα, βροχερή μέρα. Φτάνοντας στο εκκλησάκι ήμασταν περίπου 10 άτομα. Αρχίσαμε την παράκληση του Αγίου Γεωργίου. Τελειώνοντας μας παρακάλεσε να τον αφήσουμε μόνο του. Οι υπόλοιποι πήγαμε στο δωματιάκι να πιούμε τσάι. Βλέποντας όμως ότι αργεί πήρα μια ομπρέλα και πήγα να τον πάρω. Φτάνοντας στην πόρτα της Εκκλησίας τον ακούω να μιλά με κάποιον. Μπαίνοντας τον ρωτώ: «Με ποιόν μιλάς γέροντα;». Κι εκείνος χαμογελώντας μου λέει: «Μα με τον Άγιο γιέ μου!». Βλέποντάς με να τα χω λίγο χαμένα, μου λέει: «Άκουσε παιδί μου, όταν έναν Άγιο τον αγαπάς, προσεύχεσαι σ’ αυτόν, τον υπηρετείς, αργά ή γρήγορα θα σου φανερωθεί. Και θα μιλάς μαζί του, όπως εγώ μιλώ με σένα. Εγώ, στον Άγιο Γεώργιο χειροτονήθηκα. Του Αγίου Γεωργίου παντρεύτηκα. Τον Άγιο Γεώργιο υπηρέτησα. Έρχεται πάντα όταν τον επικαλούμαι. Άλλωστε, στην Εκκλησία του Αγίου Γεωργίου είμαστε και κτήτορα πατρός Γεωργίου». Είπα: «Μα εγώ δεν είμαι ιερεύς!». «Θα γίνεις, παιδί μου», μου λέει, «θα γίνεις». Χωρίς άλλη κουβέντα πήγαμε στο δωματιάκι.

6 Μαι. 2021

Ο Α’ Κανόνας της εν Αντιοχεία Συνόδου

6 Μαι. 2021

Η νίκη του Χριστού

Η νίκη του Χριστού επί του θανάτου, που εορτάσαμε προχθές, είναι το σημαντικότερο γεγονός στην ιστορία της ανθρωπότητας. Είναι το πιο παρήγορο μήνυμα, η πιο ζωντανή διαβεβαίωση για τον άνθρωπο, του οποίου η ψυχή είναι φτιαγμένη για την αιωνιότητα. Και όχι μόνο αυτό. Είναι μια διαρκής υπόμνηση για το αβάσιμο της λογικής των υλιστών και των ηδονιστών. Μέσα στα συμπυκνωμένα δρώμενα της Μεγάλης Εβδομάδος ο Θεάνθρωπος Ιησούς ανατρέπει τις ανθρώπινες λογικές, όσες κυριαρχούσαν επί των ημερών Του και εξακολουθούν να ισχύουν έως και σήμερα. Με τα λόγια και τις πράξεις Του μας διδάσκει ότι η εξουσία δεν είναι ισχύος και συμφερόντων, αλλά διακονίας, ότι η ελευθερία δεν στηρίζεται στα όπλα και στη βία, αλλά στην απαλλαγή από το υλιστικό φρόνημα, ότι η ισότητα προκύπτει από τη μετάνοια και την αγάπη, όχι από τη λογική των κάθε εποχής ισχυρών. Ανατρέπει επίσης την κοινωνική ηθική. Στη δικαιοσύνη Του η ταπεινοφροσύνη και η μετάνοια νικάνε τις γνώσεις, την τυπολατρία, τις υλικές απολαβές.

6 Μαι. 2021

Ιερατικών παρωδιών συνέχεια και έχει ο Θεός!

Παρακινούμενος από προ πολλών ημερών αναγγελθείσαν γραπτήν πληροφορίαν, παρά του Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Θεσσαλονίκης, ότι κατά την εόρτιον ημέραν θα ετίθετο προς προσκύνησιν τεμάχιον λειψάνου του Μεγάλου Ιεράρχου, ένυχα λίαν, διά τον φόβον της πληθύος των προσκυνητών και του μεγέθους του ναού, έσπευσα εις τον φερώνυμον ιερόν ναόν, προς εκπλήρωσιν στοιχειωδών λατρευτικών καθηκόντων μου. Αδυνατώ και τώρα να εκφέρω την έκπληξιν, την οποίαν μου ενεποίησε το ερμητικόν κλείσιμον, ου μόνον του Ιερού Ναού, αλλά και πάσης διόδου επιτρεπούσης την έστω και κατ’ ελάχιστον προσέγγισίν του. Όλως παραδόξως, υπήρχε απόλυτος ησυχία, εξικνουμένη εις νεκρικήν σιγήν. Μετ’ ου πολύ και διαπορούμενος το τίνι λόγω τα συμβαίνοντα, είχον την ατυχή συγκυρίαν να αναγνώσω μίαν ολιγόλογον απυθμένου θράσους ανακοίνωσιν, εκπορευόμενην εκ της Ιεράς Μητροπόλεως και του φερωνύμου Ιερού Ναού, η οποία επληροφόρει τους πιστούς ότι «Λόγω κρουσμάτων (;) ο ναός θα παραμείνει κλειστός», δηλονότι ότι δεν θα ετελείτο Θεία Λειτουργία. Το παράδοξον της ανακοινώσεως, ως προαναφέρω, ήτο ότι εξεπορεύετο συναινούσης της Ιεράς Μητροπόλεως ή αποκλειστικώς και κατ’ ουσίαν υπ’ αυτής, του ναού προδήλως συνεπικουρούντος. Αυθορμήτως ψελλίσας το «Θου Κύριε φυλακήν τω στόματί μου» και κατευνάσας τον θίασον των ευσεβών προσκυνητών απεχώρησα, εκφράζων εσωτερικώς τον έκδηλον αποτροπιασμόν και την ολοσχερή ημετέραν απογοήτευσιν ...

6 Μαι. 2021

Ο δίκαιος Ιώβ ο πολύαθλος

Οι πειρασμοί δεν προέρχονται από τον Θεό, αλλά από τα πάθη, τα λάθη και τις αμαρτίες των ανθρώπων και από τον διάβολο. Ο Θεός είναι απείραστος και δεν πειράζει κανέναν. Επιτρέπει όμως τους πειρασμούς για να δοκιμασθεί η ελευθερία του ανθρώπου, για να αφυπνισθεί από τον λήθαργο της αμαρτίας και να υποκινηθεί στον αγώνα για την κάθαρση από τα πάθη, ούτως ώστε να μπορέσει να αποκτήσει κοινωνία με τον Θεό. Στους Αγίους επιτρέπει ο Θεός τους πειρασμούς για να λάμψει η αρετή τους και για να καταστούν πρότυπα των πειραζομένων και παράδειγμα προς μίμηση. Η υπομονή είναι δώρο του Θεού και δίδεται σε εκείνους οι οποίοι αγωνίζονται να την αποκτήσουν δείχνοντας υπομονή στους πειρασμούς και τις δυσκολίες της ζωής. Άλλωστε χωρίς την δύναμη και την Χάρη του Θεού κανείς δεν μπορεί να αντέξει τους πειρασμούς μέχρι το τέλος. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει με όλα τα χαρίσματα τα οποία χορηγεί ο Θεός. Όσοι αγαπούν την προσευχή και προσπαθούν να προσεύχονται συνεχώς και αδιαλείπτως, αυτοί λαμβάνουν από τον Θεό το χάρισμα της αδιάλειπτης καρδιακής προσευχής. Σε εκείνους οι οποίοι έχουν ευαίσθητη καρδιά και προσπαθούν να δείχνουν αγάπη σε όλους, ιδιαίτερα δε στους πονεμένους, τους φτωχούς, τους ασθενείς κ.λπ., τους χορηγείται το χάρισμα της τέλειας αγάπης κ.ο.κ.

5 Μαι. 2021

Η Αληθινή Μετάνοια | π. Στέφανος Αναγνωστόπουλος

ΒΙΝΤΕΟ

5 Μαι. 2021

Ἕως πότε δυσί κυρίοις δουλεύοντες;

... Ὁ λόγος προφανῶς γιά τήν ἀλλαγή τῆς ὥρας τῆς Ἀναστάσεως, πού δέν εἶναι φυσικά μία ἀπλή ἀλλαγή ὥρας (καί πρωτίστως ἀλλαγή ἡμέρας), ἀλλά μία ἀκόμη ἐνέργεια βλασφημίας καθώς καί κατάφωρης δογματικῆς ἐκτροπῆς, μία ἀπό τίς πολλές πού βιώνουμε ἐδῶ καί καιρό, καί γιά τήν ὁποία ὑπεύθυνοι εἶναι ἔνα ἀμφιφανῶς ἀντίχριστο πολιτικό καθεστώς και μία ἐπίσης ἀμφιφανῶς προδοτική ἐκκλησιαστική ἡγεσία. Μέ τήν κύρια εὐθύνη ὅμως νά βαραίνει κατά την ἄποψή μου κυρίως (καί πάλι) τή δεύτερη. Γιατί γιά τό ποιον καί τίς προθέσεις τοῦ Καίσαρα οὔτε αὐταπᾶτες μπορεῖ νά ὑπῆρχαν, οὔτε ἀμφιβολίες. Ἡ Ἱεραρχία μας ὅμως θά μποροῦσε, ἄν ἤθελε, νά ἀντιτάξει οὐσιώδη λόγο ἀντιρρήσεως καί πνεῦμα ἀντιστάσεως ἀπέναντι στό καθεστώς – καί ἥδη ἀπό τήν περσινή ἄνοιξη τό ἔχουμε πολλές φορές ξαναγράψει ὅτι σέ μιά τέτοια περίπτωση τίποτε ἀπό ὅλα αὐτά πού ζοῦμε ἐδῶ και ἕναν χρόνο, δέν θά εἶχε γίνει. Τίποτε ἀπό ὅλο αὐτό τό αἶσχος μέ τούς κλειδωμένους καί ἀπολυμασμένους ναούς, τίποτε ἀπό αὐτό τό συνεχές κουτρουβάλιασμα στόν κατήφορο τῶν συνεχῶν ὑποχωρήσεων σέ θέματα ὁλοένα καί πιό οὐσιώδη, τίποτε ἀπό τή συνεχῆ ἀπώθηση τῶν δῆθεν κόκκινων γραμμῶν ὅλο καί πιό πέρα. Σέ βαθμό πού νά μήν ὑπάρχει κανένα ὅριο πιά. Σέ βαθμό πού καί τίς ὁποιεσδήποτε ἀπομείνασες διαβεβαιώσεις περί δῆθεν μή διαπραγματεύσιμων ζητημάτων (ὅπως π.χ. ἡ Θεία Κοινωνία), τά ὁποῖα βρίσκονται πέρα ἀπό τό «κατ’ οἰκονομίαν», ἐλάχιστοι ἀφελεῖς νά μποροῦν νά τίς παίρνουν πλέον ἀκόμη στά σοβαρά ...

5 Μαι. 2021

+ π. Αθανάσιος Μυτιληναίος: Η τελευταία πράξη της Ιστορίας

... Παράλληλη σφραγίδα είναι του Αντιχρίστου. Διότι η πρώτη σφραγίς του Χριστού είναι η σφραγίς πίστεως, η δευτέρα σφραγίδα είναι η σφραγίδα του Αντιχρίστου και αυτή είναι σφραγίδα πίστεως, ότι θα μας δώσει να φάμε, θα μας κάνει έναν καλύτερον κόσμον, και θα τον ομολογήσουν ότι είναι αυτός ο Μεσσίας. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Όπως παίρνει την ενέργεια του Θεού ο βαπτιζόμενος, έτσι παίρνει την ενέργεια του Σατανά ο δεχόμενος το 666 και συνεπώς, δεν θα μπορεί να μετανοήσει. Ένα είδος εμποδίου. Δεν θα μπορεί να μετανοήσει, πρώτον ή, να είναι θα λέγαμε αποσφράγιση του αρχικού σφραγίσματος του Θεού και νέα σφράγιση δαιμονική που πλέον ο Θεός να μην δέχεται τίποτα, διότι είναι σημείον τέλους. Το τελευταίο σημείο της πίστεως. Τί έγινε με τη γυναίκα του Λωτ που μας είπε ο Κύριος μνημονεύετε της γυναικός Λωτ; Τί έγινε; Γύρισε να δει και έγινε στήλη άλατος. Δεν πίστεψε και έγινε στήλη αλατιού. Οι άλλοι πίστεψαν. Τί; Να μην γυρίσουν πίσω να κοιτάξουν.
Μα εκείνο το πραγματάκι; Εκείνο το πραγματάκι, θα είναι η τελευταία πράξη της ιστορίας. Το μνημείον της πίστεως. Η σφραγίδα του Θεού. Ο Τίμιος Σταυρός και η πίστις στον Τριαδικόν Θεόν και η σφραγίδα του Σατανά, στον Αντίχριστον πίστις, που θα είναι τα τελευταία μνημεία πίστεως και απιστίας. Τα τελευταία μνημεία της ιστορίας.

5 Μαι. 2021

Αχ! Σε έχασα παιδί μου!

5 Μαι. 2021

+ π. Σάββας Αχιλλέως: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα απομονώνονται ...

Απόσπασμα από την ομιλία “Τα εμβόλια του Αντιχρίστου”, του μακαριστού πατρός Σάββα Αχιλλέως. (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Μαι. 2021

Ο Ραφαήλ και τα 6 θαύματα του Αγίου Εφραίμ (Β’ μέρος)

Ο Ραφαήλ θα συγκλονίσει ακόμη περισσότερο με τα λεγόμενά του καθώς μας μιλά για την 6η παρέμβαση του Αγίου Εφραίμ την οποία σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, βίωσε όχι μόνον ο ίδιος αλλά ακόμη 5 μέλη της οικογενείας του. Παράλληλα μας αποκαλύπτει και τον λόγο που του συμβαίνουν όλα αυτά όπως του τον εξήγησε, όπως υποστηρίζει, ο ίδιος ο Άγιος Εφραίμ.
Εξάλλου στο Β' Μέρος οι “24 ΩΡΕΣ” μεταβαίνουν στη Μονή του Αγίου Εφραίμ στη Νέα Μάκρη αναζητώντας μαρτυρίες και από άλλους πιστούς.
Ο Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου αναζητεί παράλληλα απαντήσεις και από την κλινική όπου νοσηλεύτηκε ο Ραφαήλ στη Γερμανία, για το έγγραφο που φέρει την υπογραφή DR Efraim ... (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Μαι. 2021

Ο Ραφαήλ και τα 6 θαύματα του Αγίου Εφραίμ (Α’ μέρος)

Ο Ραφαήλ συναντά τον Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου και όσα αναφέρει στις “24 ΩΡΕΣ” θα συγκινήσουν, θα προκαλέσουν, θα διχάσουν και θα συζητηθούν. Χωρίς δισταγμό υποστηρίζει πως θεραπεύτηκε όχι μία αλλά 6 φορές από τον Άγιο Εφραίμ. Οι παρεμβάσεις του Αγίου, οι εμφανίσεις του ενώπιον και άλλων ανθρώπων εντός και εκτός Κύπρου και τα ανεξήγητα φαινόμενα που μόνο στη σκέψη, προκαλούν όλων των ειδών συναισθήματα. Ο Ραφαήλ απαντά σε όλα τα εύλογα ερωτήματα και δίδει μέσω της εκπομπής και στοιχεία που τεκμηριώνουν όπως αναφέρει τα λεγόμενά του.
Μεταξύ αυτών και μια επιστολή κλινικής στη Γερμανία που φέρει την υπογραφή του Αγίου Εφραίμ και η οποία βρίσκεται στο αρχείο του νοσηλευτηρίου... (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Μαι. 2021

Άγιος Εφραίμ ο Νέος, ο μεγαλομάρτυς & θαυματουργός | Δυνατή Προσευχή

ΒΙΝΤΕΟ

5 Μαι. 2021

Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης (Αριζονίτης): Ποιος είναι ο σωστός τρόπος Εξομολόγησης

Πολύ ωφέλιμη ομιλία του γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτη - Αριζονίτη όπου μας υποδεικνύει ποιος είναι ο σωστός τρόπος εξομολόγησης, τα αμαρτήματα που πρέπει με ειλικρινή μετάνοια να εξομολογούμαστε. Μας αναφέρει επίσης, ο γέροντας Εφραίμ, και ένα πολύ θαυμαστό γεγονός για την διάσωση μιας ψυχής με την Ιερά Εξομολόγηση! (ΒΙΝΤΕΟ)

5 Μαι. 2021

Ας είμαστε έτοιμοι, παντού και πάντοτε, να κηρύττουμε την αλήθεια έστω κι αν κινδυνεύουμε να σταυρωθούμε

5 Μαι. 2021

Θυμάμαι, το Μεγάλο Σάββατο, το 1970, κάτι θαυμαστό που συνέβη εδώ στο διπλανό χωριό...

... Όταν έφτασαν στο σπίτι, αφού πρώτα άναψαν το καντήλι με το Αναστάσιμο Φως, έστρωσαν τραπέζι για να φάνε την παραδοσιακή μαγειρίτσα και να τσουγκρίσουν το κόκκινο αυγό. Αφού φάγανε και οι άλλοι αποσύρθηκαν για ύπνο, ο Γεωργακός πήρε την γκλίτσα του και βγήκε από το σπίτι για να πάει στα μαντριά να δει τι ζημιά του έκαναν οι λύκοι και πόσα από τα πρόβατα του απόμειναν. Ανέβαινε τον ανηφορικό δρόμο που οδηγούσε στις στάνες του, με γρήγορο βηματισμό, έχοντας διαρκώς τον νου του στα ζωντανά του. Όταν έφτασε πολύ κοντά τον ανησύχησε η μεγάλη ησυχία που επικρατούσε εκεί. «Άϊντε, είπε, πάνε τα προβατάκια μου, δεν θα γλύτωσε κανένα», και μ’ αυτές τις σκέψεις, μπήκε στο μαντρί. Εκεί, έζησε όλο το θαύμα της Ανάστασης. Τα πρόβατά του είχαν στριμωχθεί όλα μαζί στην αριστερή πλευρά του μαντριού, ακίνητα, σαν μαρμαρωμένα. Στην άλλη πλευρά, είδε να γυαλίζουν, μέσα στο σκοτάδι, τέσσερα μάτια. Πάνω στα ξερά χορτάρια που στρώνουν οι βλάχοι για να 'ναι τα ζωντανά τους στεγνά και ζεστά, κάθονταν, σαν τα ήμερα σκυλιά, δύο λύκοι και τον κοίταζαν! ...

5 Μαι. 2021

Απόσταγμα πατερικής σοφίας ...

4 Μαι. 2021

Άγιος Εφραίμ ο Νέος, ο μεγαλομάρτυς και θαυματουργός

Το 1424 μ.Χ. οι Τούρκοι κατέβηκαν στην Αττική και άρχισαν να λεηλατούν,να δολοφονούν και να βιάζουν τον ντόπιο πληθυσμό κατά την συνήθειά τους. Όπως ήταν φυσικό δεν σεβάστηκαν, ούτε την Ιερά Μονή Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Το μοναστήρι όμως ήταν πάμφτωχο και το μόνο που κατάφεραν να πάρουν οι Τούρκοι από εκεί ήταν οι ζωές όλων των μοναχών, τους οποίους σφαγίασαν στην αυλή του μοναστηριού εκτός του Αγίου που απουσίαζε. Την επομένη προς μεγάλη του έκπληξη απάντησε την Μονή μετανοίας του μισοκατεστραμμένη και γεμάτη από τα πτώματα των συμμοναστών του. Αφού φρόντισε για την ταφή των αδελφών του, αποσύρθηκε μόνιμα πλέον στην σπηλιά που ασκήτευε, κατεβαίνοντας στο Μοναστήρι μόνο κατά τις μεγάλες εορτές για να λειτουργεί. Κατά την εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού στις 14 Σεπτεμβρίου του 1425 μ.Χ. οι Τούρκοι συνέλαβαν τον Άγιο στο Μοναστήρι και άρχισαν έκτοτε να τον υποβάλουν σε φρικτά βασανιστήρια προσδοκώντας να τους αποκαλύψει τυχών μυστικούς θησαυρούς της Ιερά Μονής. Καθημερινά τον ξυλοκοπούσαν και τον υπέβαλαν σε οδυνηρούς σωματικούς πόνους, τους οποίους ο Άγιος υπέμενε καρτερικά μέσω της αδιάλειπτης προσευχής του. Η κατάσταση αυτή διήρκησε 8 ολόκληρους μήνες έως ότου οι Τούρκοι τον κρέμασαν καρφώνοντάς τον ανάποδα σε μια μουριά στο προαύλιο της Μονής και έπειτα με ένα πυρωμένο ξύλο τον κατατρύπησαν στην κοιλιά και σε όλο του το Σώμα. Ήταν 5 Μαΐου του 1426 μ.Χ., όταν ο Άγιος παρέδωσε την ψυχή του στον Κύριο, σε ηλικία 42 ετών.

4 Μαι. 2021

Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη - Η μαρτυρική ζωή της!

ΒΙΝΤΕΟ

4 Μαι. 2021

Η Αγία Μεγαλομάρτυς Ειρήνη

Ένας ιερεύς, ονόματι Τιμόθεος, βάπτισε κρυφά τη νεαρή ηγεμονίδα και την μετονόμασε Ειρήνη. Το γεγονός δεν άργησε να πληροφορηθεί ο πατέρας της Λικίνιος, όταν μάλιστα η Αγία Ειρήνη συνέτριψε τα είδωλα της πατρικής της οικίας ομολογώντας με αυτόν τον τρόπο την πίστη της στον Χριστό. Για τον λόγο αυτό διέταξε να την δέσουν στα πόδια ενός άγριου αλόγου, να την σκοτώσει με κλοτσιές. Αλλά από θαύμα το άλογο στράφηκε εναντίον του και σκότωσε αυτόν. Τότε επικράτησε μεγάλη σύγχυση μεταξύ των εκεί παρευρισκομένων ανθρώπων. Αλλά η Ειρήνη τους καθησύχασε με τα λόγια του Χριστού: «Πάντα δυνατά τώ πιστεύοντι» (Μαρκ. θ΄ 23). Δηλαδή όλα είναι δυνατά σ’ εκείνον που πιστεύει. Και πράγματι, με θαυμαστή πίστη προσευχήθηκε και ο πατέρας της σηκώθηκε ζωντανός. Τότε, οικογενειακώς όλοι βαπτίστηκαν χριστιανοί. Στη συνέχεια έπαθε πολλά από τους Πέρσες και τους βασιλείς αυτών Σεδεκία και Σαπώριο Α’. Έπειτα η Αγία Ειρήνη πήγε στην Καλλίπολη του Ελλησπόντου, όπου βασίλευε ο Νουμεριανός. Εκεί παρουσιάσθηκε σε αυτόν και ομολόγησε με παρρησία την πίστη της στον Χριστό. Οι ειδωλολάτρες την έκλεισαν διαδοχικά σε τρία πυρακτωμένα χάλκινα βόδια. Το τρίτο όμως βόδι, τη στιγμή που βρισκόταν εντός του η Μεγαλομάρτυς, όλως παραδόξως κινήθηκε, ενώ ήταν άψυχο ανθρώπινο κατασκεύασμα. Στη συνέχεια αυτό σχίσθηκε και βγήκε από μέσα του η Αγία Ειρήνη εντελώς αβλαβής από την κόλαση της πυράς.

4 Μαι. 2021

Χριστός Ανέστη με τον γέροντα Δωρόθεο

Ο μακαριστός γέροντας Δωρόθεος ψάλλει αναστάσιμους ύμνους στο "Φρέαρ του Ιακώβ" μαζί με τους πιστούς, σε προσκύνημα της μονής στα Ιεροσόλυμα - (ΒΙΝΤΕΟ)

4 Μαι. 2021

«Ανέστη Χριστός, και νεκρός ουδείς εν τω μνήματι»

Ένα θαυμαστό γεγονός ευρίσκουμε στο Γεροντικό του Αγίου Όρους: «Οι Πατέρες της Νέας Σκήτης μού διηγήθηκαν το ακόλουθο θαύμα, που έγινε στην Ιερά Μονή του Αγίου Παύλου. Επί ηγουμενίας του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ, κατά το έτος 1935 με 36 όταν, το Άγιον Πάσχα όλοι οι Πατέρες και αδελφοί της Μονής, 60 τον αριθμόν, κατά την Παράδοση βγήκαν έξω στο προαύλιο να κάνουν την Ανάσταση του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, μετά το «Χριστός Ανέστη», ο Καθηγούμενος Σεραφείμ, σε ένα από τα πιο αγαθά, απλά, αλλά και πιστά γεροντάκια, τον αδελφό της Μονής και πρόθυμο εργάτη της υπακοής Γέρο – Θωμά είπε: «Γέρο Θωμά, πήγαινε σε παρακαλώ κάτω στο οστεοφυλάκιο να ειπείς στα κόκκαλα εκεί των Πατέρων το «Χριστός Ανέστη». Ο Γέρο – Θωμάς πρόθυμος, χωρίς να σκεφτεί καθόλου που θα πάει, είπε «Νάναι ευλογημένο Γέροντα» αμέσως ξεκίνησε και πήγε στα οστά και είπε μεγαλοφώνως: «Ο ηγούμενος μ’ έστειλε να σας ειπώ το «Χριστός Ανέστη» Πατέρες και Αδελφοί». Αμέσως όλα τα οστά έτριξαν, χόρεψαν και αναπήδησαν, μία νεκροκεφαλή μάλιστα σηκώθηκε ως ένα μέτρο ψηλά και απήντησε στον χαιρετισμό του Γέροντα και είπε: «Αληθώς ανέστη ο Κύριος» και αμέσως έγινε και πάλι νεκρική σιγή στα οστά. Ο Γέρο – Θωμάς γύρισε και σε ερώτηση του ηγουμένου, του είπε όσα είδε και άκουσε. Έφριξαν όλοι οι Πατέρες που το άκουσαν και όλοι μ’ ένα στόμα δόξασαν τον Θεό, που η Πίστη μας είναι ζωντανή, αληθινή και παναγία!

4 Μαι. 2021

Άγιος Παΐσιος: Το να είσαι Ορθόδοξος είναι εύκολο – Το να ζεις Ορθόδοξα θέλει κόπο

Παλιά και οι άρχοντες του τόπου είχαν αρχές, πίστευαν. Ξέρετε τί είχε πει μια αρχόντισσα σε κάποιον βουλευτή σε μια πόλη; Είχε πάει με τον σύζυγό της την περίοδο της νηστείας του Δεκαπενταύγουστου σε ένα γεύμα και είχαν εκεί ψάρια, κρέατα… Αυτή δεν έτρωγε, γιατί νήστευε. Το πρόσεξε ο βουλευτής και της είπε: «Ασθενείς και οδοιπόροι νηστεία δεν κρατούν». «Ναι, οδοιπόροι με ρόδες!» του απάντησε εκείνη και δεν άγγιξε τίποτα από τα αρτύσιμα. Στο γεύμα εν τω μεταξύ ήταν και ένας κληρικός που τους προσφώνησε: «Μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι μαζί σας κ.λπ.», έλεγε-έλεγε ένα σωρό εγκώμια. Οπότε τον διέκοψε ο άντρας της αρχόντισσας και του είπε: «Μη πεποίθατε επ’ άρχοντας, επί υιούς ανθρώπων, οις ουκ έστι σωτηρία!». Γιατί εκείνος πήγε να τους κολακεύση. Άλλοτε πάλι είχε πει αυτή η αρχόντισσα σε έναν καθηγητή Θεολογίας: «Μην κοιτάτε λεπτομέρειες και κόβετε στις εξετάσεις τους παπάδες. Κοιτάξτε να τους περνάτε, γιατί οι επαρχίες δεν έχουν παπά!». Θέλω να πω ότι παλιά οι τοπικοί άρχοντες ενδιαφέρονταν για την Εκκλησία, ήταν παράδειγμα για τον λαό ...

4 Μαι. 2021

Σε ποιά κατηγορία ανήκεις;

4 Μαι. 2021

Είναι τόσο σοβαρή βέβαια η κατάκριση, παρ’ ότι εμείς την έχουμε για «ψωμοτύρι»

Το ότι κατακρίνουμε τί σημαίνει; Ότι θεωρούμε τον εαυτό μας μη σφάλλοντα σε οποιοδήποτε αμάρτημα. Γι’ αυτό λέει ο Κύριος: «Μη κρίνετε, ίνα μη κριθήτε… Εν ω κρίματι κρίνετε, κριθήσεσθε» (Ματθ. 7:1). Είναι τόσο σοβαρή βέβαια η κατάκριση, παρ’ ότι εμείς την έχουμε για «ψωμοτύρι» και σαν εμπερίστατη αμαρτία. Εμπερίστατη αμαρτία είναι αυτή, που γίνεται σε κάθε περίσταση και κάθε ώρα. Καίτοι τέτοιοι είμαστε κι εμείς όλοι, λαβωμένοι, καίτοι όλοι είμαστε φορτωμένοι από πληγές και αμαρτήματα, λέμε για τον άλλον. Όταν πάμε στο νοσοκομείο, θα δούμε ότι όλοι είναι άρρωστοι. Βλέπετε, όμως, ότι κανένας δεν κατακρίνει τον άλλο άρρωστο· το έχετε παρατηρήσει; Κανείς δεν λέει στον άλλο: «Γιατί εσύ είσαι στο κρεβάτι», αφού είναι κι αυτός άρρωστος στο κρεβάτι. Ενώ εμείς εδώ όλοι είμαστε άρρωστοι ψυχικά κι όμως ο ένας χτυπάει τον άλλον. Ο ένας είναι άρρωστος στο μάτι και κοιτάζει τον άλλον που είναι άρρωστος στο πνευμόνι. Κι όμως δεν το καταλαβαίνουμε οι ταλαίπωροι. Μας σκοτίζει η αμαρτία, μας σκοτίζει ο δαίμονας, για να μας κρατάει όλους στην κατάκριση ...

4 Μαι. 2021

Ο διάβολος θα σε αφήσει να ...

4 Μαι. 2021

Πώς ο σατανάς αντιλαμβάνεται την νοερά προσευχή του ανθρώπου και απομακρύνεται απ’ αυτόν;

4 Μαι. 2021

«Τώρα είναι η ώρα των Χριστιανών»

Μην αφήνετε την λογική σας να παραδίνεται σε όσα σας λένε. Πού είναι μωρέ η λεβεντιά εκείνων που δεν επέτρεπαν σε κανέναν να τους μειώσει; Πού είναι εκείνα τα λεβεντόπαιδα που έδωσαν το αίμα τους για όλους εμάς; Αυτή η γη ποτίστηκε με αίμα. Είναι μεγάλο κρίμα να την κυβερνάνε ξένοι και ανάξιοι… Να προσέχετε… «Κάποιος πρέπει να σας πει πως δεν ζείτε σε όνειρο, ούτε σε εφιάλτη. Ζείτε μία πολύ άσχημη πραγματικότητα, που θα χειροτερέψει…».

4 Μαι. 2021

Οι Άγιοι νεοφανείς και νεομάρτυρες Ραφαήλ, Νικόλαος και Ειρήνη

Όπως αποκάλυψε ο Άγιος: «Οι Τούρκοι μου έκαναν πολλά μαρτύρια. Πρώτα με χτύπησαν με τα ρόπαλά τους και με έριξαν κάτω παράλυτο. Έπειτα με κεντούσαν με τα κοντάρια τους, με τραβούσαν από τα γένια και με έσερναν καταγής. Ύστερα με έδεσαν σε μια καρυδιά και με χτυπούσαν απάνθρωπα επί ένα εικοσιτετράωρο. Όταν με βασάνιζαν, είπα «θα αντέξω τα πάντα για το θέλημα του Κυρίου, μέχρι την τελευταία μου πνοή». Κρεμασμένος έβλεπα που κλωτσούσαν και κτυπούσαν τους άλλους καλογήρους, αλλά έλεγα: «Εδώ, στον αγώνα μέχρι την τελευταία μου πνοή». Γι’ αυτό είχα και έχω αυτές τις δυνάμεις. Με κατέβαζαν έως κάτω και πάλι με ανέβαζαν επάνω και με ξανακατέβαζαν, σέρνοντάς με στις πέτρες που είχαν βαφεί κόκκινες από το αίμα μου. Έπειτα με κρέμασαν ανάποδα εικοσιτέσσερις ώρες σε αυτήν την καρυδιά. Στο τέλος με πριόνισαν μέσα στο στόμα και με αποκεφάλισαν. Ήμουν τότε πενηντατριών ετών είπε σε κάποιον, όταν εμφανίσθηκε στο όνειρό του, τον Απρίλιο του 1961. Ο σκελετός που βρήκε ο εργάτης πράγματι δεν είχε σιαγόνα, και μόνο μετά από εμφάνιση του Αγίου βρέθηκε αυτή σε μικρή απόσταση. Λίγο πριν ο επιστάτης Ακίνδυνος και ο Σταύρος είχαν προλάβει να ανέβουν στη σπηλιά του γέροντα ασκητή Ιωσήφ (μετά από προτροπή του Αγίου Ραφαήλ). Τις επόμενες ημέρες ο επιστάτης Ακίνδυνος και ο μοναχός Σταύρος βρήκαν τους νεκρούς, και αμέσως έτρεξαν στον ιερέα του χωριού ονόματι Σάββα και με κλάματα διηγήθηκαν τα όσα συνέβησαν ...

3 Μαι. 2021

Το όγδοο θαύμα του κόσμου …

3 Μαι. 2021

π. Ιουστίνος Πίρβου: Θα έλθει η ώρα που οι ποιμένες σας θα σας πουλήσουν

... Η πνευματική μας ζωή δέχεται επίθεση. Αυτό δεν έχει να κάνει με την παραχώρηση κάποιου εδάφους μας, κάποιου τμήματος της Ρουμανίας. Στο παρελθόν εκχωρήσαμε την Βεσσαραβία, την Μπουκοβίνα, τμήματα της Ντομπρουτζάς. Αυτήν την φορά δεν πρόκειται για την παραχώρηση κάποιου εδάφους μας ή για την απολαβή κάποιου υλικού ή οικονομικού οφέλους. Αυτήν την φορά έχει να κάνει με την υποταγή ενός ολόκληρου έθνους 20 εκατομμυρίων Ορθοδόξων κατευθείαν στην Κόλαση, στον πνευματικό θάνατο. Γι’ αυτό πρέπει να δώσετε μεγάλη προσοχή. Εάν δεν σας λένε τίποτα στην Εκκλησία για αυτά τα πράγματα τότε θα πρέπει να ξέρετε ότι έχουν πληρωθεί να παραμείνουν σιωπηλοί. Κι εσείς ως απλοί άνθρωποι, με την Χάρη του Αγίου Πνεύματος, ορθώς αισθάνεστε ότι από το μικρό ποίμνιο έρχεται πολύ περισσότερη αλήθεια παρά από τον ποιμένα. Θα έλθει η ώρα που οι ποιμένες σας θα σας πουλήσουν. Θα παρακολουθούν να σας ξεσκίζουν τα άγρια ζώα και δεν θα έλθουν να σας βοηθήσουν ...

3 Μαι. 2021

Ο Άγιος Γεώργιος είναι πάντοτε ζωντανός και παρών ανάμεσα μας ...

... Όταν έφθασε στον υπόγειο ναό, άκουσε (απ’ έξω) ψαλμωδία, αλλά δίστασε να μπεί μέσα επειδή οι φωνές τού φάνηκαν άγνωστες. Αναρωτήθηκε ποιός άραγε να είχε ανοίξει τον ναό, και αφού πήρε θάρρος μπήκε μέσα στην Εκκλησία. Βρέθηκε λοιπόν σε ουράνια Θεία Λειτουργία αγγέλων. Παρατήρησε τότε μια Κυρία που στεκόταν κοντά στην Ωραία Πύλη, περιτριγυρισμένη από φωτοστέφανο. Στάθηκε ακίνητος ακούοντας με έκπληξη, θαυμασμό και απορία την ουράνια υμνωδία, διερωτώμενος πως άραγε ηξιώθη να βρεθεί σε ακολουθία αγγέλων, και ποιά ήταν αυτή η θαυμαστή γυναίκα. Ξαφνικά άκουσε να έρχεται από πάνω, από την πόρτα του σπηλαίου, θόρυβος βημάτων αλόγου, καλπασμός αλόγου και ένας νεαρός καβαλάρης έφθασε έξω από το σπήλαιο. Μόλις μπήκε, μέσα τρέχοντας, πλησίασε την Κυρία η οποία τον ρώτησε με δυνατή φωνή: «Πού ήσουνα Άγιε Γεώργιε και άργησες να έρθεις, εσύ που δέχεσαι τα περισσότερα δώρα από τους πιστούς;». Και αυτός απάντησε: «Μητέρα του Θεού, Κυρία Θεοτόκε, μια βάρκα βυθιζότανε στο πέλαγος και ήμουν υποχρεωμένος να τρέξω να βοηθήσω τους ανθρώπους που επικαλέστηκαν την βοήθειά μου» ...

3 Μαι. 2021

Γιατί ονομάζουμε την εβδομάδα μετά από το Άγιον Πάσχα «διακαινήσιμο»;

... Η εβδομάδα που ακολουθούσε το Πάσχα ονομάζεται «διακαινήσιμος» γι’ αυτό το γεγονός της ανακαινίσεως. Επειδή οι βαπτισμένοι ολόκληρη την εβδομάδα φορούσαν λευκά φορέματα ονομάζεται και «λευκή εβδομάδα». Οι εφτά ημέρες της διακαινησίμου εβδομάδας θεωρούνται ως «μία» ημέρα, όπως η Κυριακή του Πάσχα. Οι πιστοί σύμφωνα με τον 66ο Κανόνα της Έκτης Οικουμενικής Συνόδου πρέπει να την γιορτάζουν με πνευματική ευφροσύνη, δηλαδή ψάλλοντας ψαλμούς και ύμνους, όχι με χορούς και διασκεδάσεις, συμμετέχοντας όλη την εβδομάδα στη λατρεία της Εκκλησίας, κοινωνώντας καθημερινά, αν και την προηγουμένη ημέρα έφαγαν αρτύσιμα φαγητά, συνανιστάμενοι με τον αναστημένο Κύριο. Κατά την διακαινήσιμη εβδομάδα τρώμε κρέας και την Τετάρτη και την Παρασκευή. Ο πένθιμος χαρακτήρας της νηστείας δεν έχει θέση στο γεγονός της Αναστάσεως του Χριστού. «Κατά δε την εβδομάδα της Διακαινησίμου ακινδύνως κρεωφαγήσομεν (να τρώμε κρέας) κατά την αυτής Τετράδα και Παρασκευήν· ως μία γαρ λογίζεται Κυριώνυμος το επταήμερον τούτο διάστημα».
Κατά την διακαινήσιμη εβδομάδα ψάλλεται καθημερινά η ακολουθία του Πάσχα χωρίς το «Δεύτε λάβετε φως», που είναι μεταγενέστερη συνήθεια και που δεν αναφέρεται στα έντυπα Πεντηκοστάρια. Η ακολουθία αυτή έγινε κατά μίμηση της ακολουθίας του «Αγίου Φωτός» του ναού του Παναγίου Τάφου των Ιεροσολύμων ...

3 Μαι. 2021

Χριστός Ανέστη ψυχή μου!

3 Μαι. 2021

Για τον Άγιο Μεγαλομάρτυρα του Χριστού Γεώργιο ...

Αισθανθήκαμε και πάλι σήμερα ότι ο Μεγαλομάρτυρας του Χριστού προΐστατο της ιεράς μας αγρυπνίας και πανηγύρεως. Τον ευφημεί η Εκκλησία μεταξύ των άλλων και «ως των αιχμαλώτων ελευθερωτήν». Και, νομίζω, ότι είναι εύκαιρο σήμερα να τον παρακαλέσουμε να μας θεραπεύσει και να μας βοηθήσει να ελευθερωθούμε από δύο αιχμαλωσίες, οι οποίες δυσκολεύουν την πνευματική μας πορεία. Και η μεν πρώτη αιχμαλωσία είναι η αιχμαλωσία των παθών, η αιχμαλωσία του εγωισμού μας, η οποία δεν μας αφήνει να δοθούμε ολοκληρωτικά στον Θεό, όπως δόθηκε ο Άγιος Γεώργιος, και για την οποία αιχμαλωσία χρειάζεται ένας αγώνας ολόκληρης ζωής με ηρωικό πνεύμα. Διότι δεν είναι εύκολο να δεχτεί κανείς τον εαυτό του εμπαθή, ούτε είναι εύκολο να κάνει έναν συνεχή αγώνα για να ξεπεράσει τα πάθη του και να θεραπευτεί από αυτά. Και η δεύτερη αιχμαλωσία, για την οποία νομίζω ότι αισθανόμαστε την ανάγκη να προσευχηθούμε εμείς οι Ορθόδοξοι Έλληνες, είναι η αιχμαλωσία του αθεϊσμού, ο οποίος σήμερα με θρασύτητα προσπαθεί να αιχμαλωτίσει με ανελεύθερους τρόπους τον Ορθόδοξο λαό μας και να τον αποχριστιανοποιήσει, ώστε να πάψει να είναι λαός του Χριστού, της Παναγίας, του Αγίου Γεωργίου και όλων των Αγίων της Πίστεώς μας, και να γίνει ένας λαός άθεος και άθρησκος. Και μαθαίνουμε με πολλή πικρία ότι αυτές οι προσπάθειες του αθεϊσμού να αποχριστιανοποιήσουν τον λαό μας συνεχίζονται εντατικές, με αποκορύφωμα μία εκπομπή θρασύτατη στην Τηλεόραση την προηγουμένη Κυριακή κατά του Ορθοδόξου Μοναχισμού. Βλέπετε που χτυπούν οι αθεϊστές; Χτυπούν εκεί που είναι οι πηγές της πνευματικής ανανεώσεως του λαού μας. Εκεί που είναι τα κέντρα της πίστεως και της ευσεβείας ...

3 Μαι. 2021

Αριδαία: Άγιο Μύρο αναβλύζει από τον Σταυρό του Χριστού

3 Μαι. 2021

Άγιος Γεώργιος - Ιερά Μονή Κουδουνά, Πρίγκηπος

3 Μαι. 2021

“Χριστός Ανέστη” το μεγαλύτερο γεγονός της ιστορίας

Θυμάμαι όταν ήμουν νεαρός κληρικός στο Mεσολόγγι κοντά σ’ έναν σεβάσμιο ιεράρχη, τον Iερόθεο, στον ναό της μητροπόλεως στην πρωτεύουσα του νομού Aκαρνανίας, ενός από τους πιό μεγάλους νομούς της πατρίδος μας, μαζεύονταν τη νύχτα της Aναστάσεως τριακόσοι περίπου επίσημοι· στρατιωτικοί με τα σπαθιά τους (μέραρχοι, συνταγματάρχαι κ.λπ.), εφέται, εισαγγελείς, πρόεδροι, νομάρχαι… Ήταν δε ηρωϊκός ο δεσπότης εκείνος, το ‘λεγε η καρδούλα του. Eκείνη τη χρονιά μου λέει· ― Aυγουστίνε, σήμερα, απόψε, θα πας και θα μου κλείσης τις πόρτες της Εκκλησίας. Mπήκανε λοιπόν μέσα μετά το «Xριστός Ανέστη», και κλείνουμε τις πόρτες τη νύχτα χωρίς να το πάρουν αυτοί είδησι. Mετά, τι ήταν εκείνο! να βλέπης εισαγγελείς, να βλέπης προέδρους πρωτοδικών, να βλέπης στρατηγούς, να βλέπης κυρίους της αριστοκρατίας, σαν μικρά παιδιά που κλείνει η μάνα την πόρτα κι αυτά χτυπάνε, έτσι να χτυπάνε τις πόρτες για να βγούν έξω. Έως ότου οργίστηκε ο δεσπότης και είπε ν’ ανοίξουμε πάλι τις πόρτες. Άλλο πάλι θέαμα τότε! Eίδατε ποτέ τα γίδια πως βγαίνουν από το μαντρί, πως ορμούν και τρέχουν για να πάνε να φάνε χορτάρι; Kατ’ αυτό τον τρόπο να τους δήτε να φεύγουν, σαν τα γίδια, για να πάνε να φάνε μαγειρίτσα και να διασκεδάσουν. Kαι μετά από αυτό μέσα στην Εκκλησία δεν έμειναν ούτε δέκα άνθρωποι. Aυτά συνέβαιναν τότε στη μητρόπολι του Mεσολογγίου. Aλλά τα ίδια συμβαίνουν παντού και μέχρι σήμερα.

3 Μαι. 2021

Ποιός με βεβαιώνει εμένα ότι ο Χριστός Αναστήθηκε;

... Μου το βεβαιώνει και ο Άγιος Προκόπιος, αρχηγός του Ρωμαϊκού στρατού που ξεκίνησε να αφανίσει τους χριστιανούς στις χώρες της ανατολής, και στον οποίον εμφανίστηκε ξαφνικά ζωντανός ο Χριστός και τον γύρισε με το μέρος Του. Και αντί να σφάξει ο Προκόπιος τους χριστιανούς, αυτοβούλως παραδόθηκε για να τον σφάξουν στο όνομα του Χριστού. Μου το βεβαιώνουν ακόμα χιλιάδες μαρτύρων του Χριστού στις φυλακές, στους τόπους εκτελέσεων μέσω αιώνων και αιώνων, από τους μάρτυρες των Ιεροσολύμων μέχρι τους μάρτυρες των Βαλκανίων, έως τις μέρες μας, ως τους νεότερους Μοσχοβίτες μάρτυρες. Μου το βεβαιώνουν και όλες οι δίκαιες και αγαθές ψυχές, τις οποίες συχνά συναντώ στη ζωή, και οι οποίες χαίρονται όταν ακούν ότι ο Χριστός αναστήθηκε εκ νεκρών. Αυτό ανταποκρίνεται στη συνείδησή τους, δονεί την ψυχή τους, και ευφραίνει την καρδιά τους. Μαρτυρία παίρνω και από τους αμαρτωλούς και τους αντιπάλους του Χριστού. Μονο και μόνο με το ότι αυτοί, ως αμαρτωλοί και μοχθηροί, απορρίπτουν την Ανάσταση του Χριστού εγώ βεβαιώνομαι για το αντίθετο ...

3 Μαι. 2021

Αναστάσιμες Αποδείξεις

... Τό τρίτο τεκμήριο εἶναι ἡ ἐξάπλωση τοῦ Εὐαγγελίου τοῦ ἀναστάντος Χριστοῦ ὄχι διά τῆς βίας καί τῶν πολέμων, ἀλλά διά τῆς ἀγάπης καί τῆς συγχώρησης. Ὁ κόσμος εὐαγγελίσθηκε βλέποντας τούς χριστιανούς νά ἀγαποῦν τούς ἐχθρούς τους. Νά ἐπιλέγουν ἀντί τῆς ἐκδίκησης τήν προσευχή γιά ὅσους τούς ἀδικοῦσαν, γιά ὅσους τούς ταλαιπωροῦσαν, τούς βασάνιζαν, τούς θανάτωναν. Νά προσφέρονται στή διακονία τοῦ πλησίον τους, θυσιάζοντας καί τόν ἴδιο τόν ἑαυτό τους. Νά ὑπομένουν, νά ἀνέχονται, νά δίδουν κι ἄς μήν ἔπαιρναν τίποτε ὡς ἀνταπόδοση. Αὐτό τό ἦθος τῆς ἀγάπης καί τῆς συγχώρησης ἄλλαξε τόν κόσμο, τήν πορεία τῆς ἀνθρώπινης ἱστορίας, τόν τρόπο μέ τόν ὁποῖο οἱ ἄνθρωποι ἔβλεπαν τόν συνάνθρωπό τους. Αὐτό τό ἦθος πηγάζει ἀπό τήν προσευχή τοῦ Χριστοῦ ἐπάνω στόν σταυρό στόν Πατέρα του νά συγχωρέσει τούς σταυρωτές του, πηγάζει ἀπό τόν πανάγιο τάφο στόν ὁποῖο ὁ Τριαδικός Θεός συγχώρεσε τήν ἀνθρώπινη ἁμαρτία καί ἀποστασία, πηγάζει ἀπό τήν ἐλπίδα ὅτι ὁ ἀναστάς Κύριος θά συγχωρέσει ἐμᾶς πού συγχωροῦμε ὅλους ὅσοι μᾶς ὀφείλουν!

3 Μαι. 2021

Η Ανάσταση είναι μια αποκάλυψη του ελέους, της δυνάμεως, της αγάπης του Θεού …

+ Aντωνίου Bloom, Μητροπολίτη Σουρόζ

2 Μαι. 2021

Η Aγία Ματρώνα της Μόσχας (2 Μαΐου)

Η μακαρία προέλεγε: «Μετά τον θάνατό μου, λίγοι άνθρωποι θα έρχονται στον τάφο μου, μόνο οι πιο στενοί και όταν πεθάνουν, ο τάφος μου θα εγκαταλειφθεί, σπάνια θα έρχεται κανείς... Αλλά μετά από πολλά χρόνια οι άνθρωποι θα μάθουν για μένα και θα έρχονται όχλοι για βοήθεια στις θλίψεις τους με αιτήματα να προσευχηθώ γι’ αυτούς μπροστά στον Κύριο Θεό, και εγώ θα βοηθάω όλους και θα ακούω όλους». Ακόμη πριν από τον θάνατό της είπε: «Όλοι να έρχεστε σε μένα και να μου μιλάτε σαν σε ζωντανή για τις θλίψεις σας, και εγώ θα σας βλέπω, θα ακούω και θα σας βοηθάω». Πάνω από τριάντα χρόνια μετά τον θάνατο της γερόντισσας ο τάφος της στο νεκροταφείο της μονής του Αγίου Δανιήλ έγινε ένα από τα προσκυνήματα της Ορθόδοξης Μόσχας, όπου οι άνθρωποι έρχονταν από όλη τη Ρωσία και από το εξωτερικό με τα προβλήματα και τις ασθένειές τους. Ακριβώς έναν χρόνο μετά την ανακομιδή των τιμίων λειψάνων της μακαρίας γερόντισσας Ματρώνας, στο μοναστήρι της Αγίας Σκέπης, στις 2 Μαΐου του 1999, κατά την διάρκεια της λειτουργίας του Πατριάρχη Αλεξίου Β' έγινε η επίσημη αγιοκατάταξή της.Τον Οκτώβριο του 2004, σύμφωνα με τον ορισμό της αρχιερατικής Συνόδου της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ρωσίας, η Αγία δικαία Ματρώνα της Μόσχας κατατάχθηκε στο Αγιολόγιο όλης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

2 Μαι. 2021

"Τον Σταυρό μου δεν τον παρατάω κάτω"

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

2 Μαι. 2021

Η πορεία μου προς την Ορθοδοξία

... Ἄρχισα νά προβληματίζομαι ποιά θρησκεία θά ἔπρεπε νά ἀκολουθῶ καί προσευχήθηκα στόν Θεό νά μέ βοηθήσει νά ἀνακαλύψω τήν ἀληθινή πίστη. Μετά ἀπό λίγες ἑβδομάδες εἶδα ἕνα ὄνειρο. Εἶδα ἕναν βασιλιά μέσα σέ λαμπερό φῶς νά κάθεται σέ θρόνο, νά περιβάλλεται ἀπό ἀγγέλους καί χιλιάδες ἄνθρωποι νά τόν προσκυνοῦν. Ἐγώ ἔμπλεος ἀπό χαρά μές στήν καρδιά μου τό μόνο πού ἔκανα ἦταν νά χαμογελῶ. Στενοχωρήθηκα ὅταν ξύπνησα ἀλλά δέν θυμόμουν τό πρόσωπο τοῦ βασιλιᾶ ποῦ εἶχα δεῖ. Ἀγνόησα τό ὄνειρο καί συνέχισα νά ζῶ ὡς μουσουλμάνος. Μετά ἀπό μερικές μέρες εἶδα ἄλλο ἕνα ὄνειρο. Εἶδα ὅτι περπατοῦσα σ’ ἕναν δρόμο πολύ κοντά στό νεκροταφεῖο. Ξαφνικά ἕνας δαίμονας μοῦ ἐπιτέθηκε, ἀλλά ἐμφανίστηκε ἕνας μικρός ἄγγελος πού μέ ἔσωσε. Μοῦ ἔδωσε ἕνα νόμισμα κι ἐξαφανίστηκε. Ξύπνησα νοιώθοντας γιά δεύτερη φορά χαρά μές στήν καρδιά μου. Ἀποφάσισα νά μιλήσω στήν κ. Ἑλένη γι’ αὐτό τό δεύτερο ὄνειρό μου. Μόλις τό ἄκουσε, χαμογέλασε καί μοῦ εἶπε ὅτι ἴσως ὁ Θεός θέλει ἀπό μένα νά τόν άκολουθήσω. Τήν 20/12/2015 βαπτίσθηκα καί ὁ πατήρ Θεμιστοκλῆς μοῦ ἔδωσε τό ὄνομα Ἀλέξανδρος. Ἐντάχθηκα στήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ καί ἔκτοτε ἡ ζωή μου ἄλλαξε ριζικά. Ἔνοιωσα τή θαλπωρή καί τή φροντίδα τῆς Ὀρθόδοξης Ἱεραποστολῆς, ἡ ὁποία μοῦ παρεῖχε ὅ,τι εἶχα ἀνάγκη. Ζώντας στή γλυκιά μου πατρίδα μέσα στήν ὑπέροχη Ὀρθόδοξη Οἰκογένεια νοιώθω πραγματικά εὐλογημένος. Ἡ νέα Οἰκογένειά μου μέ στήριξε καί μέ βοηθᾶ νά ἐκπληρώσω τήν ἐπιθυμία τῆς καρδιᾶς μου, πού δέν εἶναι ἄλλη ἀπό τό νά ἐπιστρέψω τήν ἀπέραντη ἀγάπη πού ἔχω λάβει ἀπ’ αὐτήν σέ κάθε πονεμένο σάν κι ἐμένα ἄνθρωπο γύρω μου. Δοξάζω τόν Θεό πού μέ ἀξίωσε νά ἐνταχθῶ στήν Ἐκκλησία Του. Τώρα πιά ἔχω τόν Ἰησοῦ Χριστό ὡς Κύριο, Θεό μου καί Σωτήρα μου, ὁ ὁποῖος γεμίζει κάθε πτυχή τῆς ζωῆς μου. Νοιώθω ἀπέραντη εὐγνωμοσύνη πρός τήν Ὀρθόδοξη Ἱεραποστολή, χάρη στήν ὁποία Τόν γνώρισα.

2 Μαι. 2021

Παναγία η Πλατανιώτισσα

Είναι «κρυμμένο» στην κουφάλα ενός δέντρου, αλλά η φήμη του έχει ξεπεράσει τα Ελληνικά σύνορα. Κι αυτό, διότι δεν είναι απλώς ένα ξεχωριστό και όμορφο εκκλησάκι. Είναι ένα από «τα ωραιότερα και πρωτότυπα θρησκευτικά μνημεία της Ελλάδας». Ένα λαμπρό προσκύνημα, γνωστό στους Ορθοδόξους, που φτάνουν στη αιγιαλιακή γη για να ζητήσουν την βοήθεια της Παναγίας. Αιώνες τώρα, το εκκλησάκι της Παναγίας της Πλατανιώτισσας στο ομώνυμο χωριό του Αιγίου «φιλοξενείται» στην κουφάλα που σχηματίζουν τρεις αιωνόβιοι πλάτανοι, ύψους 17 μέτρων, που πλέον έχουν γίνει ένας, και τροφοδοτεί τους Χριστιανούς με πίστη και ελπίδα ... Έχει ως βασική εικόνα - κειμήλιο το «Θαύμα της Παναγίας»: Το αρνητικό αποτύπωμα της εικόνας της Παναγίας της Μονής του Μεγάλου Σπηλαίου, που μοναχοί, αιώνες πριν, κατά την περίοδο της εικονομαχίας, εναπόθεσαν για μια νύχτα στη ράχη του πλατάνου, στο κοίλωμα του οποίου φιλοξενήθηκαν. Ο «ναΐσκος, σέμνωμα της περιοχής και πανελλήνιο λαμπρό προσκύνημα», κατά την Μητρόπολη Καλαβρύτων, γιορτάζει στις 8 Σεπτεμβρίου, στην γέννηση της Θεοτόκου. Χωράει μέχρι και 20 προσκυνητές, καθώς έχει ελλειπτική διατομή 8 μ. και μικρή διάμετρο 3,5 μ. .......

2 Μαι. 2021

Πώς γίνεται η Ανάσταση του Χριστού μέσα μας; (Αγίου Συμεών του Νέου Θεολόγου)

... Ανάσταση, λοιπόν, του Χριστού είναι η δική μας ανάσταση, που είμαστε πεσμένοι στην αμαρτία. Γιατί εκείνος, που δεν έπεσε ποτέ σε αμαρτία, όπως έχει γραφεί, ούτε έχασε το ελάχιστο από τη δική του δόξα, πως είναι δυνατόν να αναστηθεί ποτέ ή να δοξασθεί, αυτός που είναι πάντοτε δοξασμένος, περισσότερο από όλα τα όντα και ταυτόχρονα βρίσκεται πάνω από κάθε αρχή και εξουσία; Ανάσταση και δόξα Χριστού είναι η δική μας δόξα, όπως είπαμε, που επιτυγχάνεται με την Ανάσταση του Χριστού μέσα μας και (έτσι) μας αποκαλύπτεται και την βλέπουμε. Διότι, μία φορά αφού οικειώθηκε την φύση μας, όσα αυτός τελεί μέσα μας, αυτά, αυτός πρώτος τα υφίσταται. Ανάσταση της ψυχής, είναι η ένωση με την ζωή· γιατί όπως ακριβώς το νεκρό σώμα, αν δεν δεχθεί μέσα του τη ζωντανή ψυχή και δεν ενωθεί μ’ αυτή χωρίς μείξη δεν λέγεται ότι ζει, ούτε μπορεί να ζει, έτσι και η ψυχή δεν μπορεί να ζει μόνη της, αν δεν ενωθεί με τον Θεό, την πραγματικά αιώνια ζωή, με ένωση άρρητη και ασύγχυτη. Γιατί πριν από την ένωση που επιτυγχάνεται με την γνώση των μυστηρίων του Θεού, την όραση των πνευματικών αληθειών και την αίσθηση της Θείας Χάριτος είναι, νεκρή, αν και είναι νοερή και κατά την φύση της αθάνατη. Γιατί ούτε η γνώση είναι δυνατή χωρίς την όραση, ούτε η όραση χωρίς την αίσθηση. Κι αυτό που λέω, είναι το εξής: Πρέπει να προηγηθεί η όραση και μέσα σ’ αυτήν υπάρχει η γνώση και η αίσθηση (αυτό το λέω για τα πνευματικά πράγματα, γιατί στα σωματικά και χωρίς την όραση υπάρχει αίσθηση) ...

2 Μαι. 2021

Το κλειδί της γνώσεως των πάντων, ότι μας είπε ο Χριστός, είναι η Ανάσταση του Χριστού ...

+ Γέροντας Αθανάσιος Μυτιληναίος

2 Μαι. 2021

Σηκώσατε τα μάτια σας και ίδετε την άνω Ιερουσαλήμ ...

+ Όσιος Γέροντας Εφραίμ της Αριζόνα (Φιλοθεΐτης)

2 Μαι. 2021

Οι οπαδοί του Οικουμενισμού προσβλέπουν εις τον κοινόν εορτασμόν Ορθοδόξων και Παπικών απροϋπόθετα

... ἄς μή ξεχνᾶμε ὅτι καί τότε πού ἀκούσθηκε ἀπό τά χείλη τοῦ Ἀναστάντος Κυρίου μας τό «Χαίρετε» δέν ἦσαν καλύτερα τά πράγματα. Ὁ σκληροπυρηνικός Ἰουδαϊσμός, ἡ εἰδωλολατρία, τό δωδεκάθεο, οἱ ἀνατολικές θρησκεῖες, οἱ ἀγωνίες, οἱ ἀβεβαιότητες, οἱ ἀναταραχές, οἱ ἀμφισβητήσεις, τά σκάνδαλα, καί ὅ,τι ἄλλο σκοτεινό καί ἐπικίνδυνο διά τό μέλλον τῆς ἀνθρωπότητος, ἀναφαίνονταν στόν ὀρίζοντα. Τό «Χαίρετε», ὅμως, τοῦ Θείου Διδασκάλου διέλυσε τά σκότη τῆς ἀγνοίας, τῆς ἀγνωσίας τοῦ ἀληθινοῦ Θεοῦ καί τῆς εἰδωλομανίας. Ἔταμε τήν ἱστορία ἀποφασιστικά καί ὁριστικά εἰς τήν πρό Χριστοῦ καί τήν μετά Χριστόν ἐποχήν, τήν νέαν ἐν Χριστῷ ἐποχήν τῆς Θείας Χάριτος (καί ὄχι εἰς τήν πρό κορωνοϊοῦ καί τήν μετά κορωνοϊόν ἐποχήν, τήν ὁποίαν «εὐαγγελίζονται» οἱ τῆς νέας ἐποχῆς καί τῆς νέας τάξεως πραγμάτων ἄνθρωποι). Ὅσοι ὁραματίζονται τό «ὅραμα» τῆς Πανθρησκείας καί τῆς Παγκοσμιοποίησης, τῆς μιᾶς παγκόσμιας Κυβέρνησης. Ὅσοι ἐμπλέκονται καί εἶναι ὀπαδοί καί φορεῖς τοῦ πνεύματος καί τῶν σκοτεινῶν σχεδίων καί στόχων τοῦ Οἰκουμενισμοῦ. Ὅσοι δέν εἶναι πιστά καί ἀφοσιωμένα τέκνα τῆς Μιᾶς καί Μόνης Ἁγίας Καθολικῆς καί Ἀποστολικῆς Ἐκκλησίας, ἀλλά θεωροῦν καί ἀποδέχονται τήν κάθε ἑτερόδοξη ὁμολογία ὡς μία ἀπό τίς πολλές «ἐκκλησίες», οἱ ὁποῖες σάν ἄλλο μωσαϊκό πρέπει νά «συγκολληθοῦν» γιά νά ἀποτελέσουν, κατά τήν πεπλανημένη ἀντίληψι καί θεωρία τους, τήν Ἐκκλησία τοῦ Χριστοῦ. Γιατί γι ́ αὐτούς ἡ Ὀρθόδοξος Καθολική Ἐκκλησία μας εἶναι ἐλλειματική καί δέν συγκροτεῖ τήν Μία Ἁγία Καθολική καί Ἀποστολική Ἐκκλησία τοῦ Ἱεροῦ Συμβόλου Νικαίας – Κωνσταντινουπόλεως. Οἰκτρά καί ζοφερά πλάνη. Γι’ αὐτό καί ἀπροϋπόθετα, χωρίς τήν λύσιν ὅλων ἐν γένει τῶν δογματικῶν, ἐκκλησιολογικῶν καί κανονικῶν διαφορῶν, προσβλέπουν εἰς τό κοινόν ἑορτασμόν Ὀρθοδόξων καί Παπικῶν τό ἔτος 2025, πού θά ἑορτασθῇ ἡ ἱστορική ἐπέτειος τῶν 700 ἐτῶν ἀπό τῆς συγκλήσεως τῆς Α’ ἐν Νικαίᾳ Οἰκουμενικῆς Συνόδου, ἀποβλέποντες, ἀπροϋποθέτως ἐπαναλαμβάνομεν, εἰς τό κοινόν ποτήριον καί τήν ἕνωσιν .....

2 Μαι. 2021

Να λες το "Χριστός Ανέστη" και να το ψάλλεις συνέχεια ...

+ Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Τραβασάρος (1902-2003), Πνευματικός της Λαύρας του Αγίου Σάββα, Αγία Γή - Άγιοι Τόποι

2 Μαι. 2021

Πάσχα 2021

ΒΙΝΤΕΟ

2 Μαι. 2021

π. Αρσένιος Βλιαγκόφτης - Πάσχα 2021: Η χαρά της Αναστάσεως και η πίκρα από τα συμβαίνοντα

Εκπομπή με τον Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Βλιαγκόφτη, η οποία μεταδίδεται από τα κανάλια "Altas TV" και "Αχελώος TV" (Κυριακή 2 Μαΐου 2021).

2 Μαι. 2021

Χριστός Ανέστη !

BINTEO

2 Μαι. 2021

Αληθώς Ανέστη! | Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου

Μεγίστη απόδειξη της Αναστάσεως είναι ότι ο Εσφαγμένος Χριστός έδειξε μετά τον θάνατο τόση δύναμη, ώστε έπεισε τους ζωντανούς να περιφρονήσουν και πατρίδα και σπίτι και φίλους και συγγενείς και την ίδια τη ζωή τους για χάρη του και να προτιμήσουν μαστιγώσεις και κινδύνους και θάνατο. Αυτά δεν είναι κατορθώματα νεκρού κλεισμένου στον τάφο, αλλά αναστημένου και ζωντανού. Πρόσεξε παρακαλώ· Οι Απόστολοι, όταν μεν ζούσε ο Διδάσκαλος από τον φόβο τους τον πρόδωσαν κι εξαφανίσθηκαν όλοι. Ο Πέτρος μάλιστα τον αρνήθηκε με όρκο τρεις φορές. Όταν όμως πέθανε ο Χριστός, αυτός που τον αρνήθηκε τρεις φορές και πανικοβλήθηκε μπροστά σε μιαν υπηρετριούλα, τόσο απότομα άλλαξε, ώστε ν’ αψηφήσει ολόκληρο λαό και μέσ’ στη μέση του Ιουδαϊκού όχλου να διακηρύξει ότι ο σταυρωθείς και ταφείς αναστήθηκε εκ νεκρών την τρίτη ημέρα και ότι ανέβηκε στα ουράνια. Και τα κήρυξε όλα αυτά χωρίς να υπολογίσει τη φοβερή μανία των εχθρών και τις συνέπειες. Πού βρήκε αυτό το θάρρος; Πού αλλού παρά στην Ανάσταση. Τον είδε και συνομίλησε μαζί του και άκουσε για τα μέλλοντα αγαθά, κι έτσι έλαβε δύναμη να πεθάνει γι’ Αυτόν και να σταυρωθεί με την κεφαλή προς τα κάτω. Το εξόχως σπουδαίο είναι ότι όχι μόνον ο Πέτρος και ο Παύλος και οι λοιποί Απόστολοι, αλλά και ο Ιγνάτιος, που ούτε καν τον είδε ούτε απόλαυσε τη συντροφιά του, έδειξε τόση προθυμία για χάρη του, ώστε γι’ Αυτόν πρόσφερε θυσία τη ζωή του. Και μόνο ο Ιγνάτιος και οι Απόστολοι; Και γυναίκες καταφρονούν τον θάνατο, που, πριν αναστηθεί ο Χριστός, ήταν φοβερός και φρικώδης ακόμη και σε άνδρες και μάλιστα Αγίους. Ποιός τους έπεισε όλους αυτούς να περιφρονήσουν την παρούσα ζωή; Φυσικά δεν είναι κατόρθωμα ανθρώπινης δυνάμεως να πεισθούν τόσες μυριάδες, όχι μόνο ανδρών, αλλά και γυναικών και παρθένων και μικρών παιδιών, να πεισθούν να θυσιάσουν την παρούσα ζωή, να τα βάλουν με θηρία, να περιγελάσουν τη φωτιά, να καταπατήσουν κάθε είδος τιμωρίας και να σπεύσουν προς την μέλλουσα ζωή!

2 Μαι. 2021

Divna Ljubojević | Slavoslovije - Hristos Anesti - Χριστός Ανέστη!

ΒΙΝΤΕΟ

1 Μαι. 2021

Οργή λαού φωνή Θεού…

... Άραγε η διοικούσα Εκκλησία δεν βλέπει τον κίνδυνο να ολισθήσουμε κι εμείς στο σχίσμα των τεσσαρεσκαιδεκατιτών, τους οποίους η Εκκλησία απέκοψε από το σώμα της, όταν συνέχιζαν να εορτάζουν μαζί με τους εβραίους το χριστιανικό Πάσχα; Ακόμη κάτι σημαντικό το οποίο πρέπει να αναφερθεί είναι πως, αν τελεστεί η Αναστάσιμη Λειτουργία πριν τις δώδεκα, καταλύεται η νηστεία του Μεγάλου Σαββάτου, του μοναδικού Σαββάτου όπου στην Ορθόδοξη εκκλησιαστική πράξη δεν καταλύεται το λάδι. Άραγε η ιεραρχία μας, που υπογράφει συνειδητώς τις αντιεκκλησιαστικές επιταγές της πολιτείας, δεν φοβάται μαζί και με όλους εμάς που θα ακολουθήσουμε τις εντολές της, ότι θα κριθούμε θεομάχοι, μιας και θα αναστήσουμε τον Χριστό μας πριν την ώρα του και όχι τῇ τρίτῃ ἡμέρᾳ, όπως ο ίδιος υποσχέθηκε στους μαθητές του κατά τάς γραφάς, διαγενομένου τοῦ Σαββάτου; Άλλωστε η «νεοεποχίτικη» οικονομία της Εκκλησίας, που επικαλούνται οι άγιοι συνοδικοί, δεν εφαρμόζεται σε δογματικά, λειτουργικά και άκρως εκκλησιολογικά ζητήματα, κατά τη στιγμή μάλιστα που σε άλλες Ορθόδοξες Εκκλησίες και κυρίως σε χώρες πρώην σοσιαλιστικών καθεστώτων, όπως η Ρουμανία, έχουσα περισσότερα κρούσματα του ιού, η λειτουργία θα γίνει κανονικά σύμφωνα με την εκκλησιαστική παράδοση. Ιδιαίτερα κατόπιν της σθεναρής στάσης του Πατριάρχου της, ο οποίος τόνισε πως: «σεβόμενοι τους κανονισμούς του κράτους για την αντιμετώπιση της πανδημίας, εμείς ως Εκκλησία θα τηρήσουμε τα μέτρα προστασίας, αλλά δεν διαπραγματευόμαστε θέματα εκκλησιαστικής τάξης και παράδοσης και η Ανάσταση θα τελεστεί όπως επιτάσσουν οι κανόνες της Εκκλησίας μας». Από καρδίας επαινούμε τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ρουμανίας και την περί αυτού ιερά σύνοδο, οι οποίοι όπως και τότε κάτω από το πέλμα της κομμουνιστικής καταπίεσης έτσι και τώρα δεν δίστασαν να σηκώνουν ηρωικό και μαρτυρικό ανάστημα ...

1 Μαι. 2021

+ π. Σάββας Αχιλλέως: Από το Φάσκα των Εβραίων στο Πάσχα των Ορθοδόξων Χριστιανών

ΒΙΝΤΕΟ

1 Μαι. 2021

Γέροντας Γεώργιος, Προβάτα Αγ.Όρους: Το θαύμα της Εικόνας στην Ωραία Πύλη & η σημασία της Ανάστασης

Ιερό Κελλί Αγίας Τριάδος Προβάτας, Άγιον Όρος - (ΒΙΝΤΕΟ)

1 Μαι. 2021

Αναμένουν την Εκκλησία μαρτύρια-διωγμοί που τα μαρτύρια του Νέρωνος ωχριούν! ...

... Προσέξτε τώρα εδώ, έλεγε το εξής: Αναμένουν την Εκκλησία μαρτύρια/διωγμοί που τα μαρτύρια του Νέρωνος ωχριούν! Δεν εννοεί τα μαρτύρια-διωγμούς του αντιχρίστου αλλά εννοούσε κάτι που αφορούσε τις μέρες μας... ας πούμε στην γενεά μας. Εκείνο που είπε ο Κύριος σας βεβαιώνω κατά το "ου μη παρέλθει η γενέα αύτη έως αν ταύτα πάντα γένηνται". Τί ήθελε να πει εδώ; ότι έχουμε τους διωγμούς αυτούς οι οποίοι θα είναι στον καιρό μας, στην εποχή μας... όχι στα έσχατα! Και εδώ να κάνω μια διευκρίνηση αυτό το "ωχριούν οι διωγμοί του Νέρωνος και τα βασανιστήρια" μην σας πάει στο μυαλό σας... γιατί αν διαβάσει κανείς τα αρχαία μαρτυρολόγια θα τρομάξει!!! ..... Και είχε πει και κάτι άλλο: Γιατί οι κληρικοί, επίσκοποι, πρεσβύτεροι δεν ειδοποιούν την Εκκλησία να ετοιμάζεται; ..... Βλέπετε λοιπόν ό,τι πρέπει να ειδοποιείται η Εκκλησία! Και έλεγε ο αποθανών: "Γιατί δεν ειδοποιείται η Εκκλησία; "Ποιός ξέρει ο άνθρωπος τι έβλεπε ... τι αισθανόταν... τι το πνεύμα του Θεού τον φώτιζε και έτρεμε μπροστά σ' αυτή την ξενοιασιά ... σ' αυτό το πνεύμα το ανύποπτο!!! Γιατί πρέπει να πούμε ότι οι χριστιανοί μας ζούνε ανύποπτα και δεν υπάρχει φοβεροτέρα προυπόθεση καταστροφής απο την ανυποψία! Να είναι ο εχθρός απ' έξω να ακονίζει τα μαχαίρια και εμείς να κοιμόμαστε, να γελάμε και να διασκεδάζουμε.

1 Μαι. 2021

Έχει μπέσα ο άνθρωπος; | Τότε στο μακρινό ... παρελθόν 2019 έλεγε αυτά τα Ορθόδοξα | Τώρα;

Τότε λοιπόν στο μακρινό ... παρελθόν 2019 έλεγε αυτά τα Ορθόδοξα. (Γιατί γίνεται η Ανάσταση στις 12:00 | Ρωτήστε τον Γέροντα) ... Για να καταλάβουμε την σταθερότητα των θέσεων και την αξιοπιστία του ταυτόχρονα, δείτε πως με μια κολοτούμπα ο "Γέροντας" κάνει το άσπρο - μαύρο και λέει και την ρετσέτα του: "Σχισματικοί και πλανεμένοι όσοι εναντιώνονται στην αλλαγή εορτασμού του Πάσχα".

1 Μαι. 2021

Άγιος Γρηγόριος Νύσσης, Λόγος εις την φωτοφόρον και αγίαν Ανάστασιν

1 Μαι. 2021

Ανάσταση Νεκρών

1 Μαι. 2021

Φταίμε όλοι ...

30 Απρ. 2021

Εγκώμια Επιταφίου Θρήνου - Η Ζωή εν Τάφω, Αι γενεαί πάσαι

30 Απρ. 2021

Ένα συγκλονιστικό θαύμα!

30 Απρ. 2021

Έρχεται η ατόφια Ορθοδοξία

30 Απρ. 2021

††† Ο Φρικτός Γολγοθάς, Το σημείο όπου εσταυρώθη ο Κύριος

30 Απρ. 2021

Μην κλαις για τον Χριστό ... Κλάψε για σένα και για μένα

30 Απρ. 2021

Πρέπει να εξετάζουμε τον εαυτό μας ... Και αν πιστεύουμε, να δείξουμε την πίστη μας με τα έργα μας

30 Απρ. 2021

Ο Θεός μάς εμπιστεύεται, παρά την εσωτερική μας ασχήμια

30 Απρ. 2021

Η εκπλήρωση της μεγάλης προφητείας

29 Απρ. 2021

Το συγκλονιστικό χειρόγραφο του Ποντίου Πιλάτου που οδήγησε τον Χριστό στη Σταύρωση

29 Απρ. 2021

Καμμία Ιερά σύνοδος δεν ετόλμησε να μεταθέση την ώραν της Αγίας Αναστάσεως

29 Απρ. 2021

Η Παναγιά κι η μάνα του Ιούδα

29 Απρ. 2021

Το μεγαλείο ψυχής του ιερέα που έχασε τον επτάχρονο γιο του από το φονικό «έθιμο» των βεγγαλικών

29 Απρ. 2021

«Παιδί μου, παρακάλεσε τον Θεό να σου δείξει κι εσένα τον “νυμφώνα” της ψυχής σου!…»

29 Απρ. 2021

Ο Ληστής

29 Απρ. 2021

Όταν μιλάει η σιωπή...

29 Απρ. 2021

Γέροντας Δωρόθεος - Η δύναμη της προσευχής

28 Απρ. 2021

Ο εορτασμός της Ανάστασης πριν από το μεσονύκτιο βλάσφημος και αθεολόγητος

28 Απρ. 2021

Η αντιαγιογραφική και αντικανονική μετάθεση του εορτασμού της Αναστάσεως του Χριστού

27 Απρ. 2021

Μητροπολίτης Πάφου: Θα κάνουμε κανονικά τις ακολουθίες, δεν μας δεσμεύει η απόφαση της κυβέρνησης

27 Απρ. 2021

Η λύση της τραγωδίας

27 Απρ. 2021

«Γρηγορείτε και προσεύχεστε… τα πάντα θ’ αποκαλυφθούν στους πιστούς, όταν έρθει η ώρα»

27 Απρ. 2021

Τη Αγία και Μεγάλη Τρίτη ...

27 Απρ. 2021

Παρθενία και ελεημοσύνη

27 Απρ. 2021

Ο αείμνηστος καθηγητής Ι. Φουντούλης καταρρίπτει την απόφαση της ΔΙΣ περί της Αναστάσεως

27 Απρ. 2021

Οδοιπορικό στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα | π. Ανανίας Κουστένης

27 Απρ. 2021

Δίωξη πιστών, ακαταδίωκτο επιτροπών ...

27 Απρ. 2021

Εκοιμήθη ο π. Δωρόθεος Τζεβελέκας | “Ωσαννά ... Άρον Άρον Σταύρωσον”

26 Απρ. 2021

Ο Όσιος Γεώργιος Καρσλίδης και ο Άγιος Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος

26 Απρ. 2021

Επιχείρηση Νέμεσις: Η "εκδίκηση" των Αρμενίων για την Γενοκτονία

25 Απρ. 2021

Ο κόσμος θα μοιραστεί… ποιόν να ακολουθήσει… | Γέροντας Εφραίμ Φιλοθεΐτης

25 Απρ. 2021

Αυτά είναι τα κρυφά αμαρτήματα

25 Απρ. 2021

Ένας που ζει την Ανάσταση, μπορεί να κάνει και ... επανάσταση! | Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος

25 Απρ. 2021

Είναι παιχνίδι με τη φωτιά, μην πλησιάζεις ποτέ!

25 Απρ. 2021

Κυριακή των Βαΐων (Ἰωάν. 12,1-18). Υποδοχή του Χριστού τότε και τώρα!

24 Απρ. 2021

Πίστη και Βίωμα | Πορεία προς το Πάθος | Άγιοι Ισίδωροι Λυκαβηττού

24 Απρ. 2021

Κυριακή των Βαΐων

24 Απρ. 2021

Το μήνυμα της Κυριακής των Βαΐων - Με τον μητροπολίτη Κυθήρων & Αντικυθήρων Σεραφείμ (25.4.2021)

24 Απρ. 2021

Κανονικά αποφάσισαν να κάνουν την Ανάσταση στα Κύθηρα

24 Απρ. 2021

Πατήρ Σάββας Αχιλλέως: Όποιος κάνει Πάσχα με τους Εβραίους να καθαιρείται!

24 Απρ. 2021

Αρχιεπίσκοπος και ΔΙΣ «ού γαρ οίδασι τι ποιούσι»

24 Απρ. 2021

Όπου αμαρτία εκεί ο χειμώνας

24 Απρ. 2021

Νηπτική ερμηνεία του θαύματος της Ανάστασης του Λαζάρου

24 Απρ. 2021

Γιατί έγινε η Ανάσταση του Λαζάρου;

24 Απρ. 2021

Τα τέσσερα τέρατα που πρέπει να καταστρέψουμε

24 Απρ. 2021

Η κατάρα πιάνει όταν υπάρχει αδικία (Άγιος Παΐσιος Αγιορείτης)

24 Απρ. 2021

Επιστολή Μητροπολιτών Αιτωλίας Κοσμά και Κυθήρων Σεραφείμ προς τη Ιερά Σύνοδο για τον εορτασμό της Μ.Εβδομάδος και του Πάσχα

24 Απρ. 2021

Η αποφυγή της απογνώσεως (Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου)

24 Απρ. 2021

ΙΣΚΕ: ''Η Ανάσταση του Χριστού δεν πραγματοποιήθηκε την ημέρα του Σαββάτου''

24 Απρ. 2021

H Ιερά Σύνοδος καταργεί τον Όρθρο της Αναστάσεως!

24 Απρ. 2021

Καιρός Ομολογίας ... | Αρχιμανδρίτης Παΐσιος Παπαδόπουλος

24 Απρ. 2021

Πληθαίνουν τα “σημεία των καιρών” : Σερβία - Μυροβλύζει και ρέει λάδι εικόνα της Παναγίας ...