18 Φεβ. 2022

Προρρήσεις του στάρετς Ιωνά της Οδησσού (+ 2012)

Συζήτηση του Μητροπολίτη Βεροίας, Ναούσης & Καμπανίας κ. Παντελεήμονα με έναν στάρετς (=γέροντας, πνευματικός διδάσκαλος) της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Ουκρανίας, στην Οδησσό, τον στάρετς Ιωνά. Ο στάρετς Ιωνάς εκοιμήθη την 18η Δεκεμβρίου 2012.

Το έτος 2007 ο στάρετς Ιωνάς είπε:
-- Οι Καθολικοί θα έρθουν στη χώρα μας… Δεν θα παραμείνουν πολύ αλλά θα κάνουν μεγάλο κακό και θα χύσουν τόσο πολύ αίμα … αλλά θα φύγουν ντροπιασμένοι με τα κεφάλια κάτω.
Αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία προέβλεψε ότι "αυτός θα είναι ένας πνευματικός πόλεμος και ο πρωταρχικός σκοπός του είναι να καταστρέψει την Ουκρανία απομακρύνοντάς την από την Αγία Ρωσία και να καταστρέψει αυτήν την ίδια την Ορθοδοξία".
-- Ο άνεμος θα φυσήξει τα δολλάρια κατά μήκος του δρόμου σαν φθινοπωρινά φύλλα και κανείς δεν θα τα κυνηγάει, αυτά θα είναι σαν κομμάτια φθηνού χαρτιού.
-- Αν ο Κύριος οφείλει να δώσει στους Ρώσους έναν Ορθόδοξο τσάρο, τότε πρέπει να μετανοήσουμε και να προσευχηθούμε πολύ σκληρά και τότε μόνο δια του τσάρου του προερχόμενου από τον Θεό η Ρωσία θα μπορούσε να βρει την σωτηρία.
-- Ταραχές σε μια χώρα μικρότερη από την Ρωσία θα έρθουν έναν χρόνο μετά τον θάνατό μου. Τα προβλήματα θα συνεχιστούν για δύο χρόνια, μετά τα οποία θα εμφανιστεί ένας Ρώσος Τσάρος.
-- Το πρώτο Πάσχα θα είναι γεμάτο αίμα, το δεύτερο της πείνας και το τρίτο θα είναι της νίκης.
Ο Γέροντας Ιωνάς της Οδησσού κοιμήθηκε το έτος 2012. Τον επόμενο χρόνο μετά την κοίμησή του και συγκεκριμένα την 30ή Νοεμβρίου 2013 ξεκινούν ταραχές και συγκρούσεις στην πλατεία Μαϊντάν στο Κίεβο που κατέληξαν στην ανατροπή του τότε προέδρου της Ουκρανίας. Στα επόμενα δύο χρόνια 2014-2015 το Ουκρανικό δράμα μεταφέρεται στην αποτρόπαια σφαγή της Οδησσού και στο ανατολικό μέτωπο με πολλά αθώα θύματα και ορφανά πολέμου.
Απομένει στις ημέρες μας να δούμε την επαλήθευση των υπολοίπων.

Gerasimos Bekes / YouTube