Η Πλατυτέρα των Ουρανών

21 Σεπ. 2021

Πολύς λόγος γίνεται στις μέρες μας περί των μελλόντων συμβαίνειν. Προφητείες γνωστών αλλά και ανωνύμων αγίων ανασύρονται από τα χειρόγραφα. Ακόμη και ημερομηνίες προσδιορίζονται. Ανώνυμοι γέροντες και γερόντισσες προφητεύουν τα μέλλοντα. Προφητείες αλλά και ψευδοπροφητείες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Μεγάλη η σύγχυση. Αναλώνουμε όλο μας τον χρόνο ψάχνοντας διαβάζοντας και αγωνιώντας για το μέλλον που ανήκει στον Κύριο. Ποιό όμως το αποτέλεσμα; Σύγχυση, διαιρέσεις, έλλειψη πίστης και μετάνοιας. Ο Ιωνάς προφήτευσε και η προφητεία του είχε αποτέλεσμα στον λαό. Την μετάνοια των Νινευϊτών. Πολλοί στα βιβλικά χρόνια μελετούσαν τις προφητείες περί της απελευθερώσεως του Ισραήλ από την Βαβυλωνιακή αιχμαλωσία. Ένας όμως, ο προφήτης Δανιήλ με την φώτιση του Κυρίου κατανόησε και ερμήνευσε τις προρρήσεις... Επομένως η αγιοπνευματική προφητεία μόνον από αγιασμένους ανθρώπους μπορεί να ερμηνευθεί όταν και όποτε θελήσει ο Θεός. Ωστόσο ο Θεός σε κάθε εποχή δίνει τα σημεία Του. Ποιός όμως έχει νουν Χριστού να διακρίνει τα σημεία των καιρών; Ο ίδιος ο Κύριος απευθυνόμενος στους Φαρισαίους και τους Σαδδουκαίους είπε: «Όταν βραδιάσει, λέτε, «Καλό καιρό θα έχουμε, διότι ο ουρανός είναι ξανθοκόκκινος». Και το πρωί λέτε, «Σήμερα θα έχουμε βροχή, διότι ο ουρανός είναι ξανθοκόκκινος και συννεφιασμένος». Υποκριταί, το μεν πρόσωπον του ουρανού γινώσκετε διακρίνειν, τα δε σημεία των καιρών ου δύνασθε γνώναι;». Κατά τον ιερό Χρυσόστομο, οι Ιουδαίοι « το μέγιστον σφάλμα εσφάλησαν», ακριβώς επειδή δεν εξέταζαν τα σημεία των καιρών. Αν εξέταζαν τα σημεία των καιρών, δεν θα είχαν απορρίψει τον Ιησού Χριστό και δεν θα επρόκειτο να προσκυνήσουν στο μέλλον τον Αντίχριστο.

13 Σεπ. 2021

Άλλο ένα βίντεο θησαυρός με τον Γέροντα Δοσίθεο. Αξίζει να παρακολουθήσετε κάθε λεπτό. Είναι πολύ επίκαιρο. Μέσα σε όλα τα πολύ ωραία και τα ωφέλιμα που λέει, εξιστορεί στο 35.50 και το συμβάν με την κοπέλα στην Αγγλία, την οποία γνωρίζει ο ίδιος, που της εμφανίστηκαν ο Ηλίας και ο Ενώχ.
«Θα σας πω ένα περιστατικό. Έχω μία γνωστή μου η οποία ήτανε στην Αγγλία και πήγε να εκκλησιαστεί σε έναν Ναό. Γνωστή μου, την ξέρω.
Μέσα στον Ναό ήταν όλοι μασκοφορεμένοι. Αυτή πήγε έτσι, χωρίς την μάσκα της. Μόλις την είδε ο ιερέας απ’ την Ωραία Πύλη:
- Έξω. Έξω. Έξω.
Και όλοι οι άλλοι εκεί με ένα στόμα:
- Έξω. Τί δουλειά έχεις εσύ εδώ χωρίς μάσκα;
Βγήκε η καημένη έξω. Αλλά σκέφτηκε, τουλάχιστον στο τέλος να μείνω για να κοινωνήσω. … Θα καθίσω έξω.
Πράγματι στο τέλος, που φωνάζει ο ιερέας “Μετά φόβου Θεού πίστεως και αγάπης προσέλθετε”, καλό θεώρησε να προσέλθει και αυτή.
Μόλις την είδε ο Ιερέας, με το Άγιο Δισκοπότηρο στο χέρι, της λέει:
- Έξω, Έξω. Πώς τολμάς εσύ να μπαίνεις μέσα;
Βγήκε η καημένη έξω. Έβαλε τα κλάματα.
Και παρουσιάζονται δύο νεαροί. Της λένε:
- Γιατί κλαις;
Τους εξιστόρησε το γεγονός:
- Με βγάλαν έξω επειδή δεν φορούσα μάσκα.
- Μην στεναχωριέσαι, δεν είναι δικοί μας. Δεν είναι δικοί μας, μην στεναχωριέσαι.
- Κι εσείς ποιοί είστε;
– Ο Ηλίας και ο Ενώχ.
Θα την πάρει την σκούπα ο Χριστός. Θα στείλει τον Ηλία. Δεν έχουμε πολύ καιρό ακόμα. Έτσι. Κάντε λίγη υπομονή. Θα τα καθαρίσει όλα ο Χριστός. Θα τα καθαρίσει. Κάντε υπομονή.

tasthyras.wordpress.com