Η Πλατυτέρα των Ουρανών

30 Αυγ. 2020

Αποσπάσματα ομιλίας (Σύναξη Διαλόγου) του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου, η οποία πραγματοποιήθηκε την 22 Αυγούστου 2020 στον υπαίθριο χώρο του ιερού ναού Παναγίας Καταφυγιώτισσας, στὸ χωριὸ Πλατανιστάσα της μητροπολοτικής περιφέρειας Μόρφου. Στις πνευματικές αυτές συνάξεις ο Πανιερώτατος απαντά σε ερωτήσεις των πιστών.
- Είναι υπαρκτή η ασθένεια του κορωναϊού;
- Οι κορωναϊοί είναι ιοί οι οποίοι πάντοτε υπήρχαν, δεν τους ανακάλυψαν τώρα ... Οι γιατροί λένε ότι είναι ιός γρίππης με συμπτώματα πιο ήπια από άλλες μορφές γρίππης.
- Έρχεται δεύτερο κύμα από τον Οκτώβριο και μετά. Άνθρωποι του Θεού, αυτό βλέπουν ότι έρχεται.
- Η ασθένεια του κορωναϊού είναι μία μικρή ασθένεια την οποία κάποιοι “την τραβούν από τα μαλλιά” μόνο για να μας φοβίσουν ψυχολογικά. Έχουν στόχους και θέλουν να μας εκφοβίσουν, να μας τρομοκρατήσουν, να μας οδηγήσουν στο χάος. Κάποια μεγαλοϊδρύματα, κάποιες παγκόσμιες εταιρείες, κάποιοι μασώνοι, προετοιμάζουν σιγά-σιγά την εποχή που το 666 θα αντικαταστήσει τον Τίμιο Σταυρό!
- Ο Όσιος Ιάκωβος Τσαλίκης επροφήτευσεν: Θάρθει η εποχή που οι άνθρωποι θα ... “πέφτουν σαν τα κοτόπουλα” και θα πεθαίνουν! Απροειδοποίητα!
- Μετά τον 2ο κορωναϊό, τον σεισμό και την πείνα την μεγάλη που έρχονται, να δούμε την πίστη του καθενός ...
- Τώρα είναι η εποχή των αντίχριστων, δεν είναι η εποχή του Αντίχριστου, είναι άλλη εποχή εκείνη ... πιο ύστερα!

29 Αυγ. 2020

Η εκπομπή “Για ποιόν χτυπά η καμπάνα” εκτάκτως με τον Ηλία Καλλιώρα - 27.8.2020
- Τι λένε γέροντες ασκητές για τα επερχόμενα αλλά και για τον κορωναϊό.
- Ο πόλεμος είναι προσχεδιασμένος. Ο Ερντογάν είναι ένα πιόνι των Σιωνιστών. Δεν θέλει συνεκμετάλλευση, θέλει πόλεμο.
- Πρώτη φορά υπάρχει “συγχορδία” από τα Τουρκικά μέσα μαζικής ενημέρωσης. Προετοιμάζουν τον Τουρκικό λαό. Ετοιμάζουν τον πόλεμο, με δηλώσεις υπουργών, συμβούλων αλλά και πρώην συμβούλων του Ερντογάν.
- Πέντε ημέρες, πέντε πόλεις, είπε ο γέροντας Βασίλειος ο Καυσοκαλυβίτης. Αυτές τις ημέρες δεν θα βγείτε από τα σπίτια σας ούτε για νερό, είπε, αναφερόμενος σε εξέγερση ...
- Σήμερα μου το επιβεβαίωσαν δύο ασκητές ότι θα επαναστατήσουν οι Έλληνες, θα ξεσηκωθούν και θα έχουμε πολύ μεγάλα έκτροπα και ... μέσα στη Βουλή. Σήμερα μου περιέγραψαν και ... “κάποιες εικόνες” μέσα από την Βουλή, αλλά δεν θα τις πω, θα τις δείτε όταν έρθει η ώρα!
- Είναι βέβαιο ότι θα έρθει πείνα για περίοδο 6 - 7 μηνών.
- Ο σεισμός θα γίνει και θα είναι μεγάλος. Ο π. Παναγιώτης των Αγράφων “έβλεπε να κουνιέται” η περιοχή της Αταλάντης, η Κρήτη και η Κωνσταντινούπουλη. Περισσότερα ... δεν έχω ευλογία να σας πω ...
- Ο Πάπας της Ρώμης προσκυνά τον Εωσφόρο. Μέσα στο Βατικανό δεν υπάρχει ούτε μία εικόνα της Παναγίας. Δεν τα βλέπετε αγαπητοί μου Ιεράρχες; Με αυτόν συμπροσεύχεσθε;
- Μεγάλο μέρος της εκπομπής είναι αφιερωμένο σε απαντήσεις πολλών επίκαιρων ερωτημάτων των ακροατών.

27 Αυγ. 2020

Γιατί ανάβουμε το κερί στην Εκκλησία; Πόσα κεριά πρέπει να ανάβουμε; Τί χρώμα έχει το κερί και γιατί; Τί είναι το κεράκι που ανάβουμε μέσα στην Εκκλησία; Τί συμβολίζει το κερί που ανάβουμε στην εκκλησία; Τι χρώμα έχει το κερί και γιατί; Ανάβουμε κερί για την υγεία μας;
Το κερί που παίρνουμε μέσα στην εκκλησία και ανάβουμε έχει σκούρο χρώμα και συμβολίζει τον εαυτό μας. Είναι το πρόσωπό μας και έχει σκούρο χρώμα λόγω των αμαρτιών μας.
Όταν εισερχόμαστε μέσα στον ναό ζητάμε από τον Θεό να ενωθούμε μαζί Του, που είναι το Φως και να γίνουμε κι εμείς φως. Από το καντήλι που βρίσκεται στο μανουάλι και συμβολίζει τον Χριστό, παίρνουμε Φως και ανάβουμε το κερί ώστε να φωτιστούμε. Ο Χριστός που είναι το Φως ενώνεται μαζί μας με το φως που ανάβουμε στο κερί και φωτίζεται ο νους και η καρδιά μας, ώστε να φύγουμε από το σκοτάδι και την αμαρτία και να γίνουμε φωτεινοί.
Το κερί δεν είναι για την υγεία μας, ούτε για το καλό, ούτε για έθιμο. Για την υγεία μας δίνουμε ονόματα για μνημόνευση στη Θεία Λειτουργία. Η συμβολικότητα του κεριού είναι ότι μέσα στον χώρο της Εκκλησίας ενώνεται ο άνθρωπος με τον Χριστό. Αυτό που συμβολίζει το κερί όταν το ανάβουμε, που ενώνεται με το φως από το καντήλι, αυτό γίνεται πραγματικότητα την ώρα της Θείας Κοινωνίας. Ενωνόμαστε με τον Χριστό (Σώμα και Αίμα Χριστού) που είναι το Φως και ο άνθρωπος γίνεται φωτεινός.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN

16 Αυγ. 2020

- Άλλα τα σχέδια της «Νέας Τάξης» και άλλο το σχέδιο του Θεού ...!
- Ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος απαντά στο ερώτημα: Πώς αντιμετωπίζουμε τον εκφοβισμό και τον «υποχρεωτικό» εμβολιασμό κατά του κορωναϊού;