Η Πλατυτέρα των Ουρανών

5 Απρ. 2020
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ "κλίκ" στον τίτλο >>> Λέσχη Μπίλντερμπεργκ, Ουκρανικό και ο Πάπας

"Ορθόδοξος Σύλλογος Βόλου Άγιος Μάξιμος Ομολογητής": Ομιλία του Διονύση Μακρή στον Βόλο.

4 Απρ. 2020
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ "κλίκ" στον τίτλο >>> Τα σωτήρια όπλα του Χριστιανού


Ὁ πλεονάζων πληθυσμός θά μπορεῖ ἀκόμα νά ἐξοντωθεῖ ἀπό τίς ἐπιδημίες (σκόπιμη διασπορά ἰῶν στόν ἀέρα, τό νερό ἤ τίς τροφές) καί ἀπό τούς πολέμους κατά τῆς τρομοκρατίας.
Σέ ὅλες τίς δυτικές χῶρες, ἡ "ἀσφάλεια" θά ἀποτελέσει σίγουρα πρόσχημα γιά τήν αὔξηση τῆς καταστολῆς καί μίας πρωτοφανοῦς ὕφεσης τῆς δημοκρατίας. Τό τέλος τῆς δημοκρατίας, ἡ ἔνταση τῆς καταστολῆς καί ἡ ἐγκαθίδρυση ἑνός ἀστυνομικοῦ κράτους θά εἶναι τά ἀπαραίτητα "ἀξεσουάρ" τῆς νεοφιλελεύθερης οἰκονομίας, προκειμένου νά προλάβουν ὀγκούμενες καί βίαιες ἤ παράνομες ἀντιδράσεις τῆς
μάζας τῶν ἐκμεταλλευόμενων, τῶν φτωχῶν καί τῶν περιθωριοποιημένων (κλοπές, λεηλασίες, ἐξεγέρσεις...) καί γιά νά ἐνισχύσουν ἐπίσης τήν ὑποταγή καί τήν παραίτηση τῶν πολιτῶν ἀπό τά δικαιώματά τους, ἔτσι ὥστε νά ἀποτρέψουν μία ἐπανάσταση κατά τῆς ὑπονόμευσης καί τῆς "κοινωνικῆς ἰσοπέδωσης", στήν ὁποία ἔχουν ἀποδυθεῖ οἱ κυβερνήσεις καί οἱ πολυεθνικές.
Ἡ ὑποταγή στήν οἰκονομία τῆς Νέας Τάξης διευκολύνθηκε ἀπό τήν ἀποβλάκωση τοῦ
κόσμου πού προηγήθηκε χάρη στά Μέσα Ἐνημέρωσης, τήν ἐξασθένηση τῆς κριτικῆς του ἱκανότητας χάρη στήν προπαγάνδα καί τήν χειραγώγηση, ἀπό ἕναν τρόπο ζωῆς πού δέν ἀφήνει οὔτε χρόνο, οὔτε ἐνέργεια γιά σκέψη, τό στρές, τήν χημική καί ἠλεκτρομαγνητική μόλυνση, τά νοθευμένα τρόφιμα, τά ὑπνωτικά καί ἠρεμιστικά χάπια, τίς παρενέργειες τῶν φαρμάκων...

(ΤΥΦΩΝΑΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΣΗ, ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΓΑΘΟΣ ΛΟΓΟΣ" 2010, σελ. 221-222)

4 Απρ. 2020

Επίκαιρη και ενδιαφέρουσα ομιλία του π. Peter Heers! Η ομιλία μεταδόθηκε ζωντανά από το «Ο.Χ.Α. Απολύτρωσις» την 29η Μαρτίου 2020.

Πηγή: "Ο.Χ.Α. Απολύτρωσις"

2 Απρ. 2020

Είναι θέλημα Θεού όλα όσα συμβαίνουν; Πολλές φορές οι άνθρωποι χωρίς να γνωρίζουν το ποιος είναι ο Θεός και το πως ενεργεί, προσπαθούν με τις λίγες γνώσεις που έχουν ή κάποιοι με τις μηδαμινές γνώσεις που έχουν, να εξηγήσουν τα περί του Θεού και δυστυχώς πολλοί πέφτουν σε πλάνες και αιρέσεις.
Πολλοί άνθρωποι λένε, ότι ο Θεός, είναι Θεός αγάπης. Μπορεί ο Θεός της αγάπης να επιτρέπει το κακό; Να έρχεται μια συμφορά; Να μας βρίσκει ένας θάνατος; Να μας βρίσκει ένα ατύχημα; Που είναι η αγάπη του Θεού; Μπορεί από τον Θεό της αγάπης να πηγάζει το κακό; Ερωτούν πολλοί άνθρωποι.
Η θεληματική Του παραχώρηση επιτρέπει σεισμούς, ασθένειες, πανδημίες, μόνο και μόνο από αγάπη. Όπως ενεργεί από αγάπη ο γονιός όταν μαλώνει το παιδί που είναι μικρό και δεν ακούει. Ο γονιός επειδή αγαπά το παιδί του και θέλει να το προστατέψει να μην πάθει κακό, κάποιες φορές το μαλώνει από αγάπη για να το σώσει.
Όταν όμως ο άνθρωπος και πολύ περισσότερο ο χριστιανός διαβάσει και μελετήσει για τον Θεό, μέσω της Αγίας Γραφής και των Αγίων της Εκκλησίας μας, θα διαπιστώσει την θεληματική παραχώρηση του Θεού. Ο Θεός επιθυμεί ως Πατέρας μας να είμαστε κοντά Του. Αν εμείς δεν το θέλουμε αυτό και φαίνεται από τη ζωή που κάνουμε, τότε ο Θεός απομακρύνεται.
Όταν απομακρύνεται ο Θεός τότε έρχεται το «σκοτάδι», όπως ακριβώς γίνεται και με τον πλανήτη ήλιο, όπου η απουσία του φέρνει το σκοτάδι. Παραχωρεί λοιπόν ο Θεός, μέσα από το «σκοτάδι» που έρχεται από την απουσία Του, να μας βρουν όλα όσα μας βρίσκουν στη ζωή μας. Αυτό το επιτρέπει μόνο από αγάπη, μας αγαπά και με τον τρόπο του προσπαθεί να μας βάλει να Τον αναζητήσουμε και να πάμε κοντά Του για να σωθούμε.

Πηγή: Geron Nektarios
https://www.youtube.com/watch?v=XjJXxeV-oXw

1 Απρ. 2020

"Το μεγάλο ταξίδι της αθάνατης ψυχής" από την ραδιοφωνική εκπομπή "Εν τω φωτί σου οψόμεθα φώς" με τον Νώντα Σκοπετέα.- Η πορεία της ψυχής μετά θάνατον ...