Η Πλατυτέρα των Ουρανών

5 Μαϊ. 2021

Πολύ ωφέλιμη ομιλία του γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτη - Αριζονίτη όπου μας υποδεικνύει ποιος είναι ο σωστός τρόπος εξομολόγησης, τα αμαρτήματα που πρέπει με ειλικρινή μετάνοια να εξομολογούμαστε. Μας αναφέρει επίσης, ο γέροντας Εφραίμ, και ένα πολύ θαυμαστό γεγονός για την διάσωση μιας ψυχής με την Ιερά Εξομολόγηση!

“Ορθόδοξο μονοπάτι”

2 Μαϊ. 2021

Εκπομπή με τον Αρχιμανδρίτη Αρσένιο Βλιαγκόφτη, η οποία μεταδίδεται από τα κανάλια "Altas TV" και "Αχελώος TV" (Κυριακή 2 Μαΐου 2021).

30 Απρ. 2021

Η εκπομπή "Για ποιόν χτυπά η Καμπάνα" με τον Διονύση Μακρή.

"Στύλος Ορθοδοξίας"

29 Απρ. 2021

Σειρά πατρικών νουθεσιών εις μνήμην του αγαπημένου μας Πατρός Δωροθέου.

Ο γέροντας Δωρόθεος μας μιλάει με τον απλό, αλλά χαρισματικό λόγο του για την θέση της προσευχής στην πνευματική ζωή ενός Χριστιανού.
"H ψυχή μας είναι κρύα συνήθως. Όταν προσεύχεσαι είναι σαν να παίρνεις ένα καλώδιο από μία σόμπα που είναι κρύα και το βάζεις στην πρίζα. Όταν το βάζεις στην πρίζα τότε η σόμπα αυτή ζεσταίνεται και ακτινοβολεί θερμότητα και φως.
Έτσι είναι και η ψυχή μας. Όταν δεν είναι ενωμένη με τον Θεό, δεν απευθύνεται στον Θεό, είναι κρύα, παγωμένη. Όταν, όμως, κάνεις προσευχή είναι σαν να βάζεις την ηλεκτρική σόμπα στην πρίζα και τότε ακτινοβολεί, θερμαίνει, φωτίζει, ζει. Η ψυχή μας ζει όταν ενώνεται με τον Θεό".

Οι διδασκαλίες του γέροντα να θερμάνουν και να αναζωογονήσουν τις ψυχές μας, δίδοντάς πλούσια πνευματική τροφή και πίστη στους δύσκολους καιρούς που διαβαίνουμε.
Η θύμηση της φωτισμένης ψυχούλας του να μας συντροφεύει πάντοτε στα μικρά βήματά που κάνουμε για να φτάσουμε στην μεγάλη αγκάλη του Ιησού Χριστού.
Σημείωση: Το παραπάνω βίντεο αποτελεί απόσπασμα από το ”2ο Ψηφιακό Αρχονταρίκι” με τον γέροντα Δωρόθεο με τίτλο: "Ο στρατός του Χριστού".

agiosgeorgiosavras.blogspot.com