13 Μαϊ. 2022

Γέροντας Γεώργιος: "Zούμε ήδη τα έσχατα"

Για τον Ευαγγελιστή Ιωάννη τον Θεολόγο της Αποκαλύψεως μίλησε ο Γέροντας Γεώργιος την Κυριακή των Αγίων Μυροφόρων γυναικών (έτι δε Ιωσήφ του εξ Αριμαθαίας και του νυκτερινού μαθητού Νικοδήμου), ο οποίος ήταν διαλεγμένος, λόγω της αγνότητάς του, να σταθεί δίπλα στον Εσταυρωμένο Χριστό κατά το Πάθος, να διαπιστώσει την Ανάσταση του Θεανθρώπου και να συγγράψει την Θεία Αποκάλυψη.
Σε αυτό το σημείο ο Γέροντας Γεώργιος αναφέρθηκε στο γεγονός-μαρτυρία της στρατιωτικού κ. Βασιλικής Πλεξίδα , η οποία σώθηκε θαυματουργικά από την Κυρία Θεοτόκο, για να κηρύσσει το μέγα αυτό θαύμα, όπως ομολόγησε η ίδια για να δυναμώσει η πίστη των ανθρώπων, για τα έσχατα γεγονότα.
Ήδη με όσα έχουν γίνει την τελευταία πενταετία, θα πει ο Γέροντας Γεώργιος, είμαστε στους έσχατους καιρούς και θα στηλιτεύσει το γεγονός της ασύδοτης κοπής δένδρων σε όλη την Περιφέρεια αλλά και πιο συγκεκριμένα σε διάφορες περιοχές των Τρικάλων, όπου με την "κάλυψη" του κράτους συντελείται μία ανυπολόγιστη καταστροφή σε δάση εκατονταετιών με το πρόσχημα της προστασίας της υγείας των δένδρων.
Μάλίστα ο ίδιος ο π. Γεώργιος περιόδευσε αυτές τις ημέρες καταγράφοντας αυτήν την λεηλασία του εθνικού μας πλούτου, των δασών που υλοτομούνται στον βωμό του κέρδους.

“Vassilis Kostoulas”