3 Ιαν. 2021

Μας αρκεί η σφραγίδα του Χριστού!

Αποσπάσματα πρόσφατων ομιλιών του γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη.
- Θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα; Η ζωή μας θα είναι όπως πρώτα;
- Ποιός κυβερνά τον κόσμο; Δέκα «βασιλείς». Αυτοί οι δέκα «βασιλείς», όμως, δεν έλαβαν καμμία βασιλεία, ούτε κυβερνήτες είναι επάνω στη Γη. Όμως αυτοί οι δέκα «βασιλείς» έχουν την δύναμη μέσω του χρήματος να βασιλεύουν και να τροφοδοτούν τα κράτη. Αυτοί οι δέκα «βασιλείς» όταν δανείζουν χρήματα, βάζουν όρους βλάσφημους στα κράτη και στερούν την ελευθερία του ανθρώπου. Αυτή την δύναμη και εξουσία που έχουν, θα την δώσουν στο θηρίο, στον Αντίχριστο, στον αναμενόμενο «μεσσία».
- Υπάρχουν δύο αντίχριστοι; Ποιός είναι ο ένας Αντίχριστος και ποιός είναι ο άλλος;
Ο Άγιος Πορφύριος είπε ότι ο ένας Αντίχριστος είναι αυτός που αναφέρεται στην Αγία Γραφή, στην Αποκάλυψη, ο οποίος θα επιβληθεί επάνω στους ανθρώπους. Ο δε δεύτερος είναι ο Αντίχριστος που υπάρχει μέσα μας. Ο ένας είναι ο δαίμονας που θα εισέλθει σε έναν άνθρωπο και μετά θα γίνει η Δευτέρα Παρουσία. Ο δεύτερος όμως Αντίχριστος είναι ο δαίμονας που υπάρχει στην ψυχή μας, ο οποίος μας οδηγεί στα πάθη που έχουμε εμείς οι άνθρωποι, στο πάθος του τσιγάρου, του ποτού, των χαρτοπαιγνίων, της βλασφημίας, της πορνείας, της κλεψιάς κ.ά.
- Τί είναι οι δύο πασχαλιές και κάθε πότε γίνεται αυτό το γεγονός; Οι δύο πασχαλιές είναι ένα γεγονός κυριολεκτικό ή μεταφορικό; Ποιοί Άγιοι μίλησαν για τις δύο πασχαλιές; Το γεγονός της Δευτέρας Παρουσίας είναι άγνωστο, όμως μέσα από τα γεγονότα που γίνονται παγκοσμίως και διαβάζοντας την Αγία Γραφή μπορούμε να μάθουμε που περίπου βρισκόμαστε ...

Πηγή: “Geron Nektarios”