17 Ιουν. 2020

Πότε δεν μπορώ να Κοινωνήσω - Γέροντας Νεκτάριος

Η Θεία Κοινωνία, δηλαδή το Σώμα και το Αίμα του Ιησού Χριστού μας δίνει ζωή και όχι απλή, αλλά αιώνια ζωή. Όπως διαβάζουμε στην Αγία Γραφή, ο ίδιος ο Χριστός μας είπε: «ο τρώγων μου την σάρκα και πίνων μου το αίμα έχει ζωήν αιώνιον».
Η Θεία Κοινωνία είναι η στιγμή που ενωνόμαστε με τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και αποτελεί ξεχωριστή στιγμή για τον κάθε πιστό χριστιανό και πνευματική κορύφωση της πνευματικής ζωής μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία μας. Γι’ αυτόν τον λόγο η Εκκλησία μας, έχει κάποιες φάσεις προετοιμασίας του ανθρώπου πριν την Θεία Κοινωνία.
Σημαντικές προϋποθέσεις για να Κοινωνήσουμε, είναι το να εξετάσουμε τον εαυτό μας με πολλή προσοχή (όπως μας λέει και ο Απόστολος Παύλος στην Α΄ προς Κορινθίους Επιστολή, κεφ.11, στιχ.28), είναι η μετάνοια και η εξομολόγηση.
Όμως κάποιες φορές δημιουργούνται ερωτήματα σχετικά με την Θεία Κοινωνία.
Ποιά περίοδο μπορούμε να Κοινωνάμε; Κάθε πότε μπορώ να Κοινωνήσω; Μπορώ να Κοινωνήσω με τις αμαρτίες που έχω; Ποιός μπορεί να μου πει αν θα Κοινωνήσω; Ποιές αμαρτίες γίνονται εμπόδιο για την Θεία Κοινωνία; Μπορώ να Κοινωνήσω όταν δεν έχω εξομολογηθεί; Ποιά αμαρτήματα είναι εμπόδιο για την Θεία Κοινωνία και ποιά όχι;

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN