14 Ιουν. 2020

Ο πόρνος που έγινε Άγιος - Γέροντας Νεκτάριος

Ο πόρνος που έγινε Άγιος. Ο Άγιος Αυγουστίνος Επίσκοπος Ιππώνος που εορτάζει μαζί με την μητέρα του Αγία Μόνικα στις 15 Ιουνίου, είχε μια ιδιαίτερη, ξεχωριστή και πολύ διδακτική ζωή για εμάς τους χριστιανούς.
Ο Άγιος Αυγουστίνος, προστάτης των παιδιών και των νέων, είναι από τους ελάχιστους Αγίους που έγραψαν την ζωή τους μόνοι τους. Έτσι και ο Άγιος Αυγουστίνος, όπου το όνομά του πριν βαπτιστεί Χριστιανός Ορθόδοξος ήταν Αυρήλιος, έγραψε την ζωή του και όλα αυτά που έζησε στα νεανικά και εφηβικά του χρόνια, χωρίς να αποκρύψει το παραμικρό.
Γεννήθηκε στις 13 Νοεμβρίου του 354 μ.Χ. στην Ταγάστη της Νουμιδίας, την σημερινή Αλγερία, στη Βόρεια Αφρική. Ο πατέρας του ονομαζόταν Πατρίκιος, ήταν ειδωλολάτρης, όμως βαπτίστηκε χριστιανός λίγο πριν πεθάνει και η μητέρα του ονομαζόταν Μόνικα (Αγία Μόνικα) και ήταν χριστιανή. Ο Άγιος Αυγουστίνος υπήρξε ένας από τους μεγαλύτερους φιλοσόφους όλων των εποχών.
Ο Άγιος Αυγουστίνος ακολούθησε την ζωή του πατέρα του, που ως νέος του άρεσε περισσότερο. Το σχέδιο και η αγάπη του Θεού για το πλάσμα του όμως δεν τον άφησαν. Η πολυποίκιλη και πολυτάραχη ζωή του, ενεργοποίησε το συναίσθημα της αγωνίας της μητέρας του, για την σωτηρία της ψυχής του, η οποία καθημερινά γονατιστή προσευχόταν στον φιλεύσπλαχνο Θεό, ώστε να φωτιστεί ο υιός της και να αλλάξει τρόπο ζωής.
Η υπομονή και η επιμονή στην καθημερινή προσευχή μετά δακρύων της Αγίας Μόνικας ήταν ο παράγοντας που ο Θεός ενήργησε προς το πλάσμα του. Δεν είναι τυχαίο που ο Άγιος Αυγουστίνος ονομάστηκε ο «Υιός των δακρύων», από τα καθημερινά δάκρυα της μητέρας του για 17 ολόκληρα χρόνια.
Ο Άγιος Αυγουστίνος μαζί με τη μητέρα του την Αγία Μόνικα, στην σημερινή εποχή έχουν να μας διδάξουν πολλά, τόσο τους νέους και τα παιδιά από την πλευρά του Αγίου Αυγουστίνου, όσο και τους γονείς από την πλευρά της Αγίας Μόνικας.
Αν σήμερα κάποιος, ο οποίος είναι πόρνος, το θελήσει πραγματικά, τότε μπορεί να γίνει Άγιος. Αρκεί να αλλάξει τρόπο σκέψης, μετάνοια = μετά και νοώ, αλλά να αλλάξει και τρόπο ζωής. Αν σήμερα κάποιος, ο οποίος επιθυμεί να βρει την αλήθεια, την χαρά και την ευτυχία της ζωής, δεν χρειάζεται να ψάχνει σε λάθος δρόμους όπως ο Άγιος Αυγουστίνος, αρκεί να το ζητήσει και τότε η Αλήθεια, η χαρά και η ευτυχία που είναι ο ίδιος ο Χριστός θα του αποκαλυφθεί, όπως αποκαλύφθηκε στον Άγιο Αυγουστίνο.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN