26 Μαϊ. 2020

Γέροντας Νεκτάριος: Πώς έγινε η Ανάσταση;

Πώς έγινε η Ανάσταση; Τί λέει η Εκκλησία μας για την Ανάσταση του Χριστού; Πώς έγινε η Ανάσταση του Ιησού Χριστού; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε αίρεση και πλάνη και λένε ότι ο Χριστός αναστήθηκε μόνο ως πνεύμα. Αρνούνται την σωματική ανάσταση του Ιησού και λένε ότι δεν αναστήθηκε το Σώμα του και ότι κάπου χάθηκε.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας με την βοήθεια της Αγίας Γραφής και των Αγίων της, απαντά σε όλους αυτούς τους πλανεμένους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα βοηθά κι εμάς ώστε να αντιμετωπίζουμε τις πλάνες και τις αιρέσεις.
Οι άνθρωποι αυτοί που πιστεύουν και πρεσβεύουν όλα αυτά, δεν διστάζουν να μας παραπέμπουν στην Αγία Γραφή. Βέβαια όλοι αυτοί, τις πλάνες και τις αιρέσεις τους, τις βασίζουν στην Αγία Γραφή, αλλά όμως, χωρίς να γνωρίζουν να ερμηνεύουν σωστά το τι λέει η Γραφή.
Η Αγία Γραφή είναι εύκολο να παρερμηνευτεί όταν κάποιος δεν γνωρίζει να την ερμηνεύει και μάλιστα όπως την ερμηνεύει η Εκκλησία μας και οι Άγιοι Πατέρες, έτσι είναι εύκολο κάποιος να πέφτει στην παγίδα του διαβόλου και να κηρύττει πλάνες.
Γι’ αυτό χρειάζεται από εμάς όχι να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, αλλά να την μελετούμε και να διαβάζουμε τους Αγίους Πατέρες το πως την ερμηνεύουν για να μην κάνουμε λάθη.
Κάθε χρόνο η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση του Πάσχα που γίνεται μετά από σαράντα ημέρες. Μια ημέρα πριν την εορτή της Αναλήψεως. Φέτος η απόδοση του Πάσχα είναι 27 Μαΐου 2020. Χριστός ανέστη - Αληθώς ανέστη!

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN