22 Μαϊ. 2020

Γέροντας Νεκτάριος: Ποιόν ονομάζουμε Άγιο;

Ποιόν ονομάζουμε Άγιο; Ποιός μπορεί να γίνει Άγιος; Τί είναι η αγιότητα; Από πότε έχουμε Αγίους; Ποιός είναι ο πρώτος Άγιος; Πότε τιμούμε έναν Άγιο; Γιατί υπάρχουν Άγιοι; Στις ημέρες μας έχουμε Αγίους;
Η Εκκλησία του Χριστού μας, δεν είναι απλά μια οντότητα ή ένας θρησκευτικός οργανισμός. Είναι ζωντανή πίστη που σε κάθε εποχή βγάζει κάποιους ανθρώπους νικητές και τους στεφανώνει με τον στέφανο της Αγιότητος.
Ο Άγιος είναι άνθρωπος όπως και εμείς με τη μόνη διαφορά ότι μεταμόρφωσε την ψυχή του από το σκοτάδι στο Φως του Χριστού, από αληθινή αγάπη θυσιάστηκε για το πρόσωπο του Ιησού Χριστού και εφήρμοσε στη ζωή του τις Εντολές του Θεού.
Ο Άγιος είναι αυτός που αγωνίζεται καθημερινά με υπομονή, επιμονή, θέληση με σκοπό να φτάσει στην ένωση με τον Θεό, που είναι ο μόνος Άγιος και δίνει την αγιότητα σε όποιον επιθυμεί. Άγιος είναι αυτός που προσπαθεί να βαδίσει στον δρόμο που χάραξε ο Ιησούς Χριστός όταν ήταν πάνω στη Γη.
Ο Άγιος είναι ένας άνθρωπος αμαρτωλός, αλλά μετανοημένος αμαρτωλός. Αυτός που μετανοεί για τα λάθη του και τις πράξεις του. Μετά + νους = μεταβάλλω τη γνώμη μου, αλλάζω τρόπο σκέψης. Άγιος είναι αυτός που πολύ σοφά μετανοεί και μαζί με το πλυντήριο της ψυχής που είναι η Ιερά Εξομολόγηση, αλλά και ο τρόπος ζωής του, τον κάνει να μετέχει στην αγιότητα του Θεού.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN