18 Απρ. 2020

Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος: Έρχεται πολύ χειρότερο ασθένημα της σαρκός ...

Έρχεται πολύ χειρότερο "ασθένημα της σαρκός" από τον σημερινό "Κορωδοϊό", προειδοποιεί πατρικά ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, ζητώντας πολύ προσευχή πλέον από όλη μαζί την οικογένεια κατ΄ οίκον και προλέγοντας πως θα χρειαστούμε τότε πάρα πολύ την βοήθεια του Αγίου Αυξιβίου, όπως τώρα την βοήθεια του Αγίου Νικηφόρου του Λεπρού!
_________________________________________________________________________________________________

Ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Μόρφου (Θεομόρφου όπως ήταν η κανονική πρώτη ονομασία της περιοχής) ακόμη και μέσα από τις κλειστές αλλά εν Λειτουργία Εκκλησιές, εξακολουθεί το Θείο ποιμαντικό του έργο, αποκαλύπτοντας κάθε τόσο επερχόμενα δεινά, για τα οποία εκλιπαρεί σε προσευχή ανάσχεσης από όλους, ώστε η δοκιμασία και το κακό να έρθει λιγότερο, με την Πρεσβεία της Θεοτόκου και των Αγίων.
Υπογραμμίζει όμως ότι η "εγχείρησις" του κόσμου τούτου θα γίνει, ώστε να σταματήσουν τα φρικτά εκείνα που προκαλούν τις συμφορές στη Γη και τον κόσμο και αυτά είναι κυρίως τέσσερα, έχει πει πολλές άλλες φορές: οι εκτρώσεις (42.000.000 το 2019), τα παρά φύσιν σαρκικά οι βλασφημίες και οι μαγείες!
Μετά την "εγχείρηση" θα έρθουν πάντως τα Ένδοξα, διαβεβαιώνει, τα οποία όλοι πλέον ποθούμε εδώ και πάνω από 500 χρόνια...
Ο Πανιερώτατος προειδοποιεί λοιπόν τώρα, πως έρχεται κάτι πολύ χειρότερο για τα σώματα των ανθρώπων, που ο κορωναϊός θα είναι ελάχιστος μπροστά του και γι΄ αυτό θα χρειαστούν τότε πάρα πολλές νηστείες και προσευχές και ιδίως προσευχή στον Άγιο Αυξίβιο, πρώτο Επίσκοπο Σόλων της Κύπρου, στον οποίο ο Θεός είχε δώσει το χάρισμα της δυνατής πίστης και το ιαματικό χάρισμα (εορτάζει στις 17 Φεβρουαρίου).

ΜΟΡΦΟΥ ΝΕΟΦΥΤΟΣ (29-3-2020 μ.Χ.): "Αυτό που μας λείπει είναι η δυνατή πίστις. Γι΄ αυτό και λέω ο Άγιος Αυξίβιος, όχι είναι, όσον περνά ο καιρός θα γίνει πολύ πολύ πολύ επίκαιρος Άγιος!
Όσον είναι τώρα ο Άγιος Νικηφόρος για τα λοιμώδη νοσήματα και αυτό το μικρόν, τον κορωνοϊόν -μερικοί σοφοί τον ονομάζουν "κορωδοϊόν", διότι τον εμεγαλύναμεν πάρα πολύ- και στο μεγαλύτερον ασθένημα της σαρκός που έρχεται, που εκεί θα χρειαστούν πολλοί Νικηφόροι, πολλοί Άνθιμοι, πολλοί Ευμένιοι, πολλοί Αυξίβιοι, πολλές υπομονές, πολλές νηστείες, πολλές προσευχές και πάνω από όλα -επαναλαμβάνω πάλιν- πολύ μα πάρα πολύ Πίστη! Και ποιος την έχει... Ποιος τολμά να πει "έχω πίστη". Εμείς λέμε αυτόν που είπε ο πατέρας του σημερινού μογγιλάλου στο σημερινό Ευαγγέλιο: "πιστεύω Κύριε, βοήθει μοι την απιστία""!
Ο Μητροπολίτης Μόρφου, προτείνει υπό τις παρούσες συνθήκες να ξαναγίνει "κατ΄ οίκον Εκκλησία" η οικογένεια, προσευχόμενη όλη μαζί, γονείς και παιδιά κάθε μέρα! Να συγχωρούμε ο ένας τον άλλο και να μετανοούμε! Να γίνουμε μια αδελφότητα, ώστε να έχουμε δυνατότητα να ζητούμε από τον Χριστό και να μας δίνει Εκείνος διπλάσια...

noiazomai.gr