11 Απρ. 2020

Γέροντας Νεκτάριος - "Άγιον Φώς: Θαύμα ή τελετή;"

Το Άγιον Φώς: Θαύμα ή τελετή;
Είναι αλήθεια ότι το Άγιο Φως αιώνες τώρα βγαίνει κάθε Μεγάλο Σάββατο στον Πανάγιο Τάφο του Ιησού Χριστού στα Ιεροσόλυμα;
Υπάρχουν αποδείξεις για τη γνησιότητα του θαύματος του Αγίου Φωτός;
Στη σημερινή εποχή τελείται το θαύμα του Αγίου Φωτός;
Πως ξεκίνησε αυτό το θαυμαστό σημείο να εμφανίζεται στον Πανάγιο Τάφο;
Η σημερινή μορφή του Παναγίου Τάφου ήταν πάντοτε η ίδια;
Είναι όντως ο Πανάγιος Τάφος, ο τάφος του Ιησού Χριστού;
Ιστορικές μαρτυρίες όχι μόνο Ορθοδόξων, αλλά και λατίνων, καρδιναλίων, μουσουλμάνων, ξένων ηγετών, ιστορικών και ερευνητών, οι οποίοι ήταν παρόντες. Συγκλονιστική μαρτυρία για την γνησιότητα του Αγίου Φωτός, είναι από εννέα ιστορικούς οι οποίοι όλοι τους ήταν παπικοί-λατίνοι, όπου αν είχαν συμφέρον θα μπορούσαν να πουν ότι δεν υπάρχει θαύμα.
Το 1100 μ.Χ. μέσα από τη μαρτυρία των λατίνων, όπου δεν άφησαν τον Έλληνα Ορθόδοξο Πατριάρχη με τους ορθοδόξους να προσευχηθούν ώστε να βγει το Άγιον Φως, έχουμε ένα συγκλονιστικό γεγονός για το πως εμφανίστηκε τότε το Άγιο Φως.
Την εποχή εκείνη ο Πατριάρχης δεν έμπαινε μέσα στον Πανάγιο Τάφο, αλλά καθόντουσαν όλοι εκτός του Παναγίου Τάφου προσευχόμενοι. Ο Πανάγιος Τάφος, τότε δεν ήταν κλειστός όπως είναι σήμερα. Υπήρχαν κιγκλιδώματα όπου φαινόταν μέσα ο Τάφος του Χριστού. Και προσευχόμενοι όλοι οι Ορθόδοξοι περίμεναν την έλευση του Αγίου Φωτός, όπου την έβλεπαν όλοι, διότι άναβε η καντήλα μόνη της επάνω στον Πανάγιο Τάφο και ήταν ορατό σε όλους.
Μαρτυρίες από μουσουλμάνους εμίρηδες οι οποίοι έμπαιναν κι αυτοί μέσα στον Πανάγιο Τάφο και έβλεπαν το Άγιο Φως που ερχόταν μόνο του και με ενθουσιασμό έπαιρναν το Άγιο Φως και το μεταλαμπάδευαν στα τζαμιά τους όπου άναβαν τις καντήλες των τζαμιών.
Ένα θαύμα που γίνεται 2000 χρόνια στο ίδιο σημείο. Στο σημείο που ετάφη το Σώμα του Ιησού Χριστού.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN