Η Πλατυτέρα των Ουρανών

20 Απρ. 2019

Εκπομπή με τον Αρχιμανδρίτη π. Αρσένιο Βλιαγκόφτη που θα μεταδοθεί από τα κανάλια "Atlas TV" και "Αχελώος TV" την Κυριακή 21 Απριλίου 2019.

thermigr <> YouTube

20 Απρ. 2019

Κάθε χρόνο την περίοδο του Πάσχα πολύς κόσμος αναζητά την λαμπάδα που θα κρατήσει το βράδυ της Ανάστασης ή αν είναι νονός ή νονά αναζητά ποια λαμπάδα θα αγοράσει για το βαπτιστήρι του. Το μεγαλύτερο ποσοστό των χριστιανών έχουν κρατήσει έστω και μια φορά λαμπάδα στο χέρι τους αυτή την περίοδο και επιπλέον σίγουρα έχουν ανάψει ένα κερί μπαίνοντας σε μια εκκλησία. Ποιος ο συμβολισμός της λαμπάδας; Ποια είναι η καλύτερη λαμπάδα; Τι αγώνα κάνω κρατώντας την λαμπάδα ή το κερί; Μπορώ άραγε να ανάψω την λαμπάδα μου με το Άγιο Φως;
Geron Nektarios <> YouTube

20 Απρ. 2019

Το Άγιον Φως του Παναγίου Τάφου: Με τον π. Άγγελο Αγγελακόπουλο
ΟΔΥΣΣΕΙΑ TV <> YouTube

9 Απρ. 2019

Ομιλία του Μητροπολίτου Μόρφου Νεοφύτου με θέμα τον επίκαιρο βίο ενός Αγίου των ημερών μας, του θαυμαστού Γέροντος Χατζηφλουρέντζου από την Μηλιά Αμμοχώστου.
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στο οίκημα του Λευκονοίκου στη Λάρνακα, στις 19 Ιουνίου 2018, με πρωτοβουλία του Σωματείου, της Εκκλησιαστικής Επιτροπής, του Κοινοτικού Συμβουλίου Νέων, του Κοινοτικού Συμβουλίου Μηλιάς Αμμοχώστου και της οικογένειας Χατζηφλουρέντζου. Οι προφητείες του παππού Χατζηφλουρέντζου είναι πολύ επίκαιρες και η αγία βιοτή του παράδειγμα για όλους!

Agios Theologos <> YouTube

5 Απρ. 2019

Ο γάμος είναι ένα από τα επτά μυστήρια της Εκκλησίας μας. Ο πρώτος γάμος είναι νόμος. Ο Απόστολος Παύλος τον χαρακτηρίζει τη νόμιμη ένωση του άντρα και της γυναίκας για όλη τους τη ζωή. Ο σκοπός του χριστιανικού γάμου πρώτα απ' όλα γίνεται για τη δόξα του Θεού και δεύτερον για την κατάκτηση της αγιότητος του ζευγαριού. Τέλος ένας πολύ σημαντικός σκοπός του γάμου, είναι η αγάπη μεταξύ των συζύγων. Οι περισσότερες ευχές στον πρώτο γάμο αφορούν το δέσιμο του ζευγαριού και την αγάπη μεταξύ τους. Ο δεύτερος γάμος εκλαμβάνεται κατά τους Πατέρες ως αδυναμία - ήττα και γι αυτό επιβάλλονται κάποια επιτίμια μετανοίας, ενώ στον δεύτερο γάμο έχουμε συγχωρητικές ευχές και όχι ευχές ευλογίας.

Geron Nektarios <> YouTube
Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN