Η Πλατυτέρα των Ουρανών

24 Ιαν. 2021

“Αλήθειες που συγκλονίζουν” - Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης (Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Εδέσσης). Συνέντευξη στον π. Peter Heers.

23 Ιαν. 2021

Χρειάζεται να προσέξουμε τη σύγχυση και τη διχόνοια. Στην εποχή που ζούμε μας καλλιεργούν πολύ τη διχόνοια για να μην είμαστε ενωμένοι. Όμως χρειάζεται απ’ όλους μας, αυτές τις δύσκολες στιγμές που ζούμε, να είμαστε ενωμένοι για να πολεμήσουμε τους αόρατους εχθρούς. Δυστυχώς υπάρχουν πολλά συστήματα που με διαφόρους τρόπους καταφέρνουν τη διχόνοια στον κόσμο. Κάποιοι πέφτουν στην παγίδα και ακολουθούν τις οποιεσδήποτε διαταγές, χωρίς να εξετάζουν αν υπάρχει κάποιο όφελος. Πάντα στην αρχή όμως, υπάρχει το ερώτημα που σου θέτει χωρίς να φανεί η άμεση πίεση. Θέλεις να το κάνεις αυτό ή εκείνο; Σου λένε δήθεν ότι είναι προαιρετικό. Αλλά οδηγούν έτσι τα γεγονότα που σε αναγκάζουν να κάνεις αυτό που θέλουν. Στη συνέχεια το σχέδιό τους είναι οι απαγορεύσεις σε όλους αυτούς που δεν έχουν δεχθεί να κάνουν αυτά που ζητά ο αόρατος εχθρός, ενώ εκείνοι που θα δεχθούν, θα έχουν όλες τις ανέσεις, εξυπηρετήσεις, μετακινήσεις κλπ. Και τότε αυτή η διάκριση και διχόνοια που θα έχουμε μεταξύ μας θα φέρει χειρότερα αποτελέσματα.

Πηγή: Geron Nektarios

23 Ιαν. 2021

Απόσπασμα από το κήρυγμα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέροντος Γαβριήλ, μετά την Θεία Λειτουργία επί τη εορτή της Συνάξεως της Παναγίας της Παραμυθίας και των Αγίων Μαξίμου του Ομολογητού, Μαξίμου του Γραικού και Νεοφύτου. (21.1.2021)

22 Ιαν. 2021

Κήρυγμα του Μητροπολίτου Μόρφου κ. Νεοφύτου στη Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στο ιερό παρεκκλήσιο Αγίου Νεκταρίου Επισκόπου Πενταπόλεως του θαυματουργού, του Πολυδύναμου Κέντρου η «Σολέα» στην Κοινότητα της Ευρύχου, της μητροπολιτικής περιφέρειας Μόρφου (21.1.2021).

22 Ιαν. 2021

Η εκπομπή “ΡαδιοΧρηστότητα” με τον π. Νικόλαο Μπαξεβάνη και προσκεκλημένο τον π. Ευάγγελο Παπανικολάου, ιερέα, ιεραπόστολο και ιατρό (19 Ιαναουαρίου 2021).