Η Πλατυτέρα των Ουρανών

29 Μαϊ. 2020
ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ "κλίκ" στον τίτλο >>> Ακούστε αυτά που έρχονται ...

28.5.2020 - Εκτάκτως με τον κ. Ηλία Καλλιώρα, η εκπομπή του Διονύση Μακρή “Για ποιον χτυπά η καμπάνα”, από το κανάλι του “ΣΤΥΛΟΥ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ”27 Μαϊ. 2020

Η Ανάληψη του Χριστού και η ανάληψη των ανθρώπων σηματοδοτεί ένα σημαντικό γεγονός για την Βασιλεία του Θεού στον ουρανό. Πριν την ανάληψη όμως, έχουμε άλλο ένα σημαντικό γεγονός που είναι η ανάσταση των ψυχών και των σωμάτων, λίγο πριν την Δευτέρα Παρουσία του Κυρίου μας. Όπως ο ίδιος ο Ιησούς Χριστός πρώτα Αναστήθηκε εκ νεκρών και εν συνεχεία αναλήφθηκε στους Ουρανούς, έτσι θα γίνει και με εμάς τους ανθρώπους.
Πριν την Δευτέρα Παρουσία λοιπόν, θα αναστηθούν οι κεκοιμημένοι άνθρωποι και μαζί με τους ζωντανούς θα αρπαχθούν μέσα σε νεφέλες, δηλαδή θα γίνει η ανάληψη των ανθρώπων, για να συναντήσουν τον Κύριο στον Ουρανό και έτσι θα ζουν για πάντα μαζί με τον Κύριο, καθώς διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στην Α΄ προς Θεσσαλονικείς Επιστολή του Αποστόλου Παύλου κεφάλαιο 4, στίχο 17.
Η Ανάληψη του Χριστού έγινε μπροστά στους μαθητές, στο Όρος των Ελαιών, όπου ο Ιησούς Χριστός έφυγε με το Σώμα Του μέσα σε νεφέλες. Το γεγονός αυτό έγινε 40 ημέρες μετά την Ανάστασή Του, όπως διαβάζουμε στην Καινή Διαθήκη στις Πράξεις των Αποστόλων. Ο Ευαγγελιστής Μάρκος περιγράφοντας το γεγονός της Αναλήψεως του Χριστού, μας λέει ότι αναλήφθηκε στον ουρανό και κάθισε δεξιά του Θεού Πατέρα.
Η Ανάληψη του Χριστού είναι το θριαμβευτικό τέλος της επί γης παρουσίας Του στο έργο της σωτηρίας των ανθρώπων. Θα πρέπει να έχουμε κατά νου ότι όπως έζησε ο Χριστός επί της γης, έτσι θα είναι και η ζωή μας όλων εμάς που Τον ακολουθούμε. Όπως Εκείνος γεννήθηκε από μια Μητέρα, έλαβε το όνομα Ιησούς, βαπτίστηκε, κήρυξε, πέρασε δοκιμασίες, Σταυρώθηκε, Αναστήθηκε και Αναλήφθηκε, έτσι θα είναι και η δική μας ζωή, όπου όσοι από εμάς έχουμε κέντρο της ζωής μας τον Χριστό και πριν τον θάνατό μας νεκρώσουμε τα πάθη μας και τις αμαρτίες μας, θα αναληφθούμε στον ουρανό για να συναντήσουμε και να ζήσουμε αιώνια με τον Κύριό μας.
Η Ανάληψη του Κυρίου φέτος εορτάζεται 28 Μαΐου 2020.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

26 Μαϊ. 2020

Πώς έγινε η Ανάσταση; Τί λέει η Εκκλησία μας για την Ανάσταση του Χριστού; Πώς έγινε η Ανάσταση του Ιησού Χριστού; Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πιστεύουν στην Ανάσταση του Ιησού Χριστού. Επίσης υπάρχουν άνθρωποι που βρίσκονται σε αίρεση και πλάνη και λένε ότι ο Χριστός αναστήθηκε μόνο ως πνεύμα. Αρνούνται την σωματική ανάσταση του Ιησού και λένε ότι δεν αναστήθηκε το Σώμα του και ότι κάπου χάθηκε.
Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας με την βοήθεια της Αγίας Γραφής και των Αγίων της, απαντά σε όλους αυτούς τους πλανεμένους ανθρώπους, αλλά ταυτόχρονα βοηθά κι εμάς ώστε να αντιμετωπίζουμε τις πλάνες και τις αιρέσεις.
Οι άνθρωποι αυτοί που πιστεύουν και πρεσβεύουν όλα αυτά, δεν διστάζουν να μας παραπέμπουν στην Αγία Γραφή. Βέβαια όλοι αυτοί, τις πλάνες και τις αιρέσεις τους, τις βασίζουν στην Αγία Γραφή, αλλά όμως, χωρίς να γνωρίζουν να ερμηνεύουν σωστά το τι λέει η Γραφή.
Η Αγία Γραφή είναι εύκολο να παρερμηνευτεί όταν κάποιος δεν γνωρίζει να την ερμηνεύει και μάλιστα όπως την ερμηνεύει η Εκκλησία μας και οι Άγιοι Πατέρες, έτσι είναι εύκολο κάποιος να πέφτει στην παγίδα του διαβόλου και να κηρύττει πλάνες.
Γι’ αυτό χρειάζεται από εμάς όχι να διαβάζουμε την Αγία Γραφή, αλλά να την μελετούμε και να διαβάζουμε τους Αγίους Πατέρες το πως την ερμηνεύουν για να μην κάνουμε λάθη.
Κάθε χρόνο η Εκκλησία μας εορτάζει την απόδοση του Πάσχα που γίνεται μετά από σαράντα ημέρες. Μια ημέρα πριν την εορτή της Αναλήψεως. Φέτος η απόδοση του Πάσχα είναι 27 Μαΐου 2020. Χριστός ανέστη - Αληθώς ανέστη!

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο: https://bit.ly/2LgqqdN

26 Μαϊ. 2020

Το δεύτερο μέρος της τετραμερούς συνέντευξης του π. Peter Heers με τον π. Σάββα Αγιορείτη: Η σημασία του Πνευματικού στον σύγχρονο διωγμό

"The Orthodox Ethos"

26 Μαϊ. 2020

Το πρώτο μέρος της τετραμερούς συνέντευξης του π. Peter Heers με τον π. Σάββα Αγιορείτη: Περί της δήθεν μετάδοσης ιού στον Ιερό Ναό

"The Orthodox Ethos"