Η Πλατυτέρα των Ουρανών

20 Φεβ. 2019

Ομιλία Γέροντος Νεκταρίου Μουλατσιώτη με θέμα: "Αξιοποίησε τα χαρίσματά σου"
Η ομιλία πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Πεύκης,
την Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2019.

Άνοιξες τα μάτια σου, οι πρώτες σκέψεις σε επισκέφτηκαν, περπάτησες, είδες το φως του ήλιου, εισέπνευσες τον καθαρό αέρα, απόλαυσες το πρωινό σου, μίλησες με φίλους, δούλεψες, είτε με τα χέρια, είτε με το μυαλό. Γύρισες ήσυχα και με ασφάλεια κάτω από την στέγη του σπιτιού σου. Δείπνησες, γέλασες, ίσως να είδες και λίγη τηλεόραση. Ίσως και να επέλεξες να μην τα κάνεις όλα αυτά... Γιατί στο κάτω - κάτω, είσαι και ελεύθερος. Δώρα... χαρίσματα του Δημιουργού μας, όπως άκουσες κάποτε ο παππούς να λέει. Από τις πέντε αισθήσεις, μέχρι την ελευθερία σου. Αλήθεια, πως τα αξιοποιείς όλα αυτά;

Geron Nektarios <> YouTube

17 Φεβ. 2019

Είναι τα αγάλματα είδωλα; Είναι σωστό οι χριστιανοί να προσκυνούν εικόνες; Ποια η λεπτομέρεια που ξεχωρίζει την προσκύνηση του χριστιανού σε μια εικόνα, από αυτή ενός ειδωλολάτρη; Δείτε ποια είναι στην ουσία η σχέση του χριστιανού όχι μόνο με εικόνες και αγάλματα αλλά και με τους ίδιους τους Aγίους.

Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN

Geron Nektarios <> YouTube

14 Φεβ. 2019

Κατάθλιψη, η ψυχική ασθένεια που ξεπροβάλλει στις ζωές πολλών από εμάς, ασχέτως φύλου, κοινωνικής τάξης, οικονομικής κατάστασης, αναγνώρισης ή μη αναγνώρισης του προσωπικού μας έργου. Η κατάρρευση του "κάστρου" εκ των έσω. Η έλλειψη θεμελίων στο οικοδόμημα του σύγχρονου ανθρώπου.

Geron Nektarios <> YouTube
Στηρίξτε το διαδικτυακό κανάλι του Γέροντος Νεκταρίου με την ΔΩΡΕΑΝ εγγραφή σας στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://bit.ly/2LgqqdN

12 Φεβ. 2019

Κήρυγμα Δευτέρας, 11-2-2019, στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου Πατρών υπό του Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ι.Ν.Αγ.Νεκταρίου Πατρών <> YouTube

10 Φεβ. 2019

Ποια είναι η βάση της πνευματικής ζωής; Πως το κατάλαβε ο Άγιος Νείλος; Δείτε τι ήταν αυτό που οδήγησε τον Άγιο στη χάρη που ζητούσε να βρει τόσα χρόνια, μέσα σε μια στιγμή.

Πηγή: Geron Nektarios
https://bit.ly/2LgqqdN