Η Πλατυτέρα των Ουρανών

3 Μαϊ. 2020

OSTROV - Το Νησί (Full HD με Ελληνικούς Υπότιτλους)

Κάπου στη Βόρεια Ρωσία, σε ένα μικρό Ρωσικό Ορθόδοξο Μοναστήρι, ζει ένας ασυνήθιστος άνθρωπος του οποίου η παράξενη συμπεριφορά “μπερδεύει” τους αδελφούς του μοναχούς, ενώ άλλοι οι οποίοι επισκέπτονται το νησί πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τη δύναμη να θεραπεύει, να εξορκίζει τους δαίμονες και να προλέγει το μέλλον.

Somewhere in Northern Russia in a small Russian Orthodox monastery lives an unusual man whose bizarre conduct confuses his fellow monks, while others who visit the island believe that the man has the power to heal, exorcise demons and foretell the future.

Director: Pavel Lungin - Writer: Dmitriy Sobolev - Stars: Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitriy Dyuzhev

2 Μαϊ. 2020

Από τηλεοπτική σειρά του καναλιού "ALPHA ΚΥΠΡΟΥ"

"video afipnisis"

1 Μαϊ. 2020

Διεθνής αναγνώριση, για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην ζωή του Αγιορείτη ασκητή, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή που αγιοκατατάχθηκε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ σήμερα δόθηκαν τέσσερα βραβεία για το ντοκιμαντέρ «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής» και ένα βραβείο για το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι, «Μια προσευχή για όλους» με στίχους του ίδιου του Γέροντα από το βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ – Επιστολές και Ποιήματα».
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, οι διοργανωτές του 13ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Greek Film Festival), ανακοίνωσαν τους νικητές των Βραβείων «Odysseus», η τελετή των οποίων θα μεταδοθεί διαδικτυακά στα μέσα Μαΐου, εξαιτίας των κυβερνητικών οδηγιών σχετικά με τον κορωνοϊό, για τα θέατρα και τους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κριτική επιτροπή απένειμε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο του Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στην παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Χολυγουντιανό ηθοποιό και τραγουδιστή, Jonathan Jackson για το ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στο ντοκιμαντέρ.
Επιπλέον, απονεμήθηκε Βραβείο Ειδικής Μνείας στους μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, για την επιμέλεια, και τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ, ενώ Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στους ίδιους μοναχούς για την πνευματική και κοινωνική τους συμβολή σε όλον τον κόσμο.

"orthodoxianewsagency.gr"

22 Απρ. 2020

Νέα Ταινία ἐμπνευσμένη ἀπὸ τὴν ζωὴ τοῦ Ἁγίου Λουκᾶ Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας. Πρόκειται γιὰ μία κινημοτογραφικὴ βιογραφία τοῦ ἐπισκόπου ποὺ ἔζησε μέσα σὲ ἕνα καθεστὼς ἐχθρικὸ πρὸς τὴν ὀρθόδοξη πίστη καὶ τὴν ἐλευθερία καὶ ἀντιστάθηκε ἀπέναντι στὸ κομμουνιστικὸ κόμμα, τοὺς καταδότες, τὴν ἀστυνομία, ἀκόμα καὶ τὸν ἴδιο τὸν Στάλιν μὲ ἀποτέλεσμα τὴν δίωξη, φυλάκιση καὶ ἐξορία του. Ἔζησε καὶ πάλεψε σὰν οἰκογενειάρχης, ἰατρὸς καὶ ἀργότερα ἀρχιερέας, δύο παγκοσμίους πολέμους καὶ δεκάδες κινήματα καὶ ἐπαναστάσεις.
Ἡ ταινία ξεκινᾶ τὴν ἀφήγηση ἀπὸ τὸ 1917, ὅταν ὁ νεαρὸς ἰατρὸς Βάλεντιν Γιασενέτσκι (τὸ κατὰ κόσμον ὄνομα τοῦ Ἁγίου) μαζὶ μὲ τὴν γυναίκα καὶ τὰ τέσσερα παιδιὰ τους μετακομίζουν στὴν Τασκένδη λόγω τοῦ ἐμφυλίου πολέμου. Ἐκεῖ ἔγινε ἀρχίατρος στὸ τοπικὸ νοσοκομεῖο χειρουργώντας ἀδιάκοπα ἑκατοντάδες ἀσθενεῖς ποὺ ἔφθαναν στὸ νοσοκομεῖο τραυματισμένοι ἀπὸ τὸν πόλεμο.
Σὲ ἡλικία 38 ἐτῶν χάνει τὴν σύζυγό του ἀπὸ φυματίωση.
Τὸ 1921 χειροτονεῖται ἱερέας καὶ ἀργότερα (1923) ἐπίσκοπος Τασκένδης. Ἀπὸ τότε συνδύαζε τὰ ποιμαντικὰ καὶ ἐπαγγελματικά του καθήκοντα καθὼς παρέμεινε ἀρχίατρος τοῦ νοσοκομείου τῆς Τασκένδης ἐνῶ ταυτοχρόνως παρέδιδε μαθήματα στην Ἰατρικὴ σχολὴ πάντα φορώντας τὸ ράσο καὶ τὸν σταυρό του. Γιατρεύοντας λοιπὸν τὶς ψυχὲς καὶ τὰ σώματα τοῦ ρωσικοῦ λαοῦ πέρασε τὸ ὑπόλοιπό της ζωῆς του, διωκόμενος ἀσταμάτητα γιὰ τὴν ἀκλόνητη πίστη του μὲ ἀποτέλεσμα τὸν κλονισμὸ τῆς ὑγείας του καὶ τὸν θάνατό του τὸ 1961.

Παραγωγή 2013. Η απόδοση των διαλόγων στα Ελληνικά, ο υποτιτλισμός και η επεξεργασία έγιναν από εθελοντές της ενορίας “Άγιος Παντελεήμων Χαλέπας Χανίων”.

Πηγή: “ierazoni”
(GreekPress.gr)

25 Μαρ. 2020

Αιωνία του η μνήμη!
Σύγχρονος πατέρας, ασύγκριτος, αληθινός αγωνιστής, Άγιος.
Τώρα βρίσκεται στην αγκαλιά Του Κυρίου Ιησού Χριστού φορώντας χρυσό στεφάνι.
Δεν λογάριασε ποτέ τη θέση του, ούτε καν τη ζωή του . Όλο του το είναι το έδωσε για Τον Χριστό. Δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ κάποιας κυβέρνησης όποια και να ήταν αυτή.
Ο Χριστός ήταν πάντα ΠΡΩΤΟΣ.
Αυγουστίνος Καντιώτης, ο ψαράς ανθρώπων. Βάφτισε τσιγγάνους, αφρικανούς μέχρι και μουσουλμάνους. Σε όλους τους ανθρώπους έβλεπε Τον Χριστό, ο ρατσισμός που υπάρχει σε κάποιους σήμερα ήταν ξένος για τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη. Έκανε σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Συγχώρεσε τους εχθρούς του. Δεν έκανε εκπτώσεις ποτέ, πολέμησε τις αιρέσεις και τους αιρεσιάρχες και κάθε χλιαρό στην διοίκηση της εκκλησίας. Τον πολέμησαν και αυτοί από την αρχή ως το τέλος, αλλά κέρδισε ο π. Αυγουστίνος, ο αληθινός δούλος του Θεού. Εύχομαι να υπάρξει ένας επίσκοπος να του μοιάσει. Αν υπάρξει ένας έστω επίσκοπος, ίσως μας ελεήσει ο Θεός. Όλη του η πορεία ήταν υπό διωγμό. Τέτοιος ήταν ο φλογερός του λόγος που πριν ακόμα γίνει επίσκοπος, μπορούσε και ''έβαζε φρένο'' σε αντίχριστους νόμους και στη μασωνία ακόμα, που από πριν τα μισά του προηγούμενου αιώνα έκανε αισθητή - δυστυχώς- τη παρουσία της στην Ελλάδα, σε κυβερνήσεις ακόμη και στην Εκκλησία.
Όσα υπέφερες σε τούτον τον μάταιο κόσμο αγαπημένε μας πατέρα, τόσα παραπάνω θα κερδίσεις στην Βασιλεία των Ουρανών. Όπως κάποιος εύστοχα δήλωσε στο ντοκιμαντέρ: ”Εμείς σου πλέξαμε αγκάθινο στεφάνι και τώρα Ο Χριστός σου πλέκει το χρυσό ''.
Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας.
Πηγή :https://www.youtube.com/user/MrKPapPr...

Από το κανάλι: https://www.youtube.com/watch?v=qvD0L9BoGUY&feature=emb_logo (aris pap1981)