Η Πλατυτέρα των Ουρανών

28 Μαϊ. 2020

Elder Joseph the Hesychast - Documentary 2020, Hi-Def.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Αθωνίτη πνευματικό πατέρα του 20ού αιώνος, τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Emmy Jonathan Jackson.
Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους του Λονδίνου και έχει κερδίσει πέντε βραβεία Odysseus στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου: Καλύτερου ντοκιμαντέρ, Καλύτερου ηθοποιού (Jonathan Jackson), καλύτερου μουσικού βίντεο για το “Μια προσευχή για όλους” του Jonathan Jackson (με στίχους εμπνευσμένους από τα γραπτά κείμενα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή) και δύο τιμητικά βραβεία στους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους για την συμμετοχή τους στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ καθώς και την “πνευματική και κοινωνική συμβολή τους σε όλο τον κόσμο”.

3 Μαϊ. 2020

OSTROV - Το Νησί (Full HD με Ελληνικούς Υπότιτλους)

Κάπου στη Βόρεια Ρωσία, σε ένα μικρό Ρωσικό Ορθόδοξο Μοναστήρι, ζει ένας ασυνήθιστος άνθρωπος του οποίου η παράξενη συμπεριφορά “μπερδεύει” τους αδελφούς του μοναχούς, ενώ άλλοι οι οποίοι επισκέπτονται το νησί πιστεύουν ότι ο άνθρωπος αυτός έχει τη δύναμη να θεραπεύει, να εξορκίζει τους δαίμονες και να προλέγει το μέλλον.

Somewhere in Northern Russia in a small Russian Orthodox monastery lives an unusual man whose bizarre conduct confuses his fellow monks, while others who visit the island believe that the man has the power to heal, exorcise demons and foretell the future.

Director: Pavel Lungin - Writer: Dmitriy Sobolev - Stars: Pyotr Mamonov, Viktor Sukhorukov, Dmitriy Dyuzhev

2 Μαϊ. 2020

Από τηλεοπτική σειρά του καναλιού "ALPHA ΚΥΠΡΟΥ"

"video afipnisis"

1 Μαϊ. 2020

Διεθνής αναγνώριση, για το δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην ζωή του Αγιορείτη ασκητή, Γέροντα Ιωσήφ του Ησυχαστή που αγιοκατατάχθηκε πρόσφατα από το Οικουμενικό Πατριαρχείο.
Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του φεστιβάλ σήμερα δόθηκαν τέσσερα βραβεία για το ντοκιμαντέρ «Γέροντας Ιωσήφ ο Ησυχαστής» και ένα βραβείο για το βίντεο που συνοδεύει το τραγούδι, «Μια προσευχή για όλους» με στίχους του ίδιου του Γέροντα από το βιβλίο «Γέροντας Ιωσήφ – Επιστολές και Ποιήματα».
Αργά το απόγευμα της Τετάρτης 29 Απριλίου 2020, οι διοργανωτές του 13ου ετήσιου Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου (London Greek Film Festival), ανακοίνωσαν τους νικητές των Βραβείων «Odysseus», η τελετή των οποίων θα μεταδοθεί διαδικτυακά στα μέσα Μαΐου, εξαιτίας των κυβερνητικών οδηγιών σχετικά με τον κορωνοϊό, για τα θέατρα και τους κινηματογράφους στο Ηνωμένο Βασίλειο.
Η κριτική επιτροπή απένειμε, μεταξύ άλλων, το Βραβείο του Καλύτερου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ στην παραγωγή του Ινστιτούτου Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, για τον Γέροντα Ιωσήφ τον Ησυχαστή, και το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στον Χολυγουντιανό ηθοποιό και τραγουδιστή, Jonathan Jackson για το ρόλο του Αγίου Ιωσήφ στο ντοκιμαντέρ.
Επιπλέον, απονεμήθηκε Βραβείο Ειδικής Μνείας στους μοναχούς της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου στο Άγιο Όρος, για την επιμέλεια, και τη συμμετοχή τους στο ντοκιμαντέρ, ενώ Τιμητικό Βραβείο δόθηκε στους ίδιους μοναχούς για την πνευματική και κοινωνική τους συμβολή σε όλον τον κόσμο.

"orthodoxianewsagency.gr"