25 Μαρ. 2020

Φωνή Βοώντος - Η ζωή του μακαριστού μητροπολίτη Αυγουστίνου Καντιώτη (ταινία)

Αιωνία του η μνήμη!
Σύγχρονος πατέρας, ασύγκριτος, αληθινός αγωνιστής, Άγιος.
Τώρα βρίσκεται στην αγκαλιά Του Κυρίου Ιησού Χριστού φορώντας χρυσό στεφάνι.
Δεν λογάριασε ποτέ τη θέση του, ούτε καν τη ζωή του . Όλο του το είναι το έδωσε για Τον Χριστό. Δεν τάχθηκε ποτέ υπέρ κάποιας κυβέρνησης όποια και να ήταν αυτή.
Ο Χριστός ήταν πάντα ΠΡΩΤΟΣ.
Αυγουστίνος Καντιώτης, ο ψαράς ανθρώπων. Βάφτισε τσιγγάνους, αφρικανούς μέχρι και μουσουλμάνους. Σε όλους τους ανθρώπους έβλεπε Τον Χριστό, ο ρατσισμός που υπάρχει σε κάποιους σήμερα ήταν ξένος για τον μακαριστό Αυγουστίνο Καντιώτη. Έκανε σπουδαίο φιλανθρωπικό έργο. Συγχώρεσε τους εχθρούς του. Δεν έκανε εκπτώσεις ποτέ, πολέμησε τις αιρέσεις και τους αιρεσιάρχες και κάθε χλιαρό στην διοίκηση της εκκλησίας. Τον πολέμησαν και αυτοί από την αρχή ως το τέλος, αλλά κέρδισε ο π. Αυγουστίνος, ο αληθινός δούλος του Θεού. Εύχομαι να υπάρξει ένας επίσκοπος να του μοιάσει. Αν υπάρξει ένας έστω επίσκοπος, ίσως μας ελεήσει ο Θεός. Όλη του η πορεία ήταν υπό διωγμό. Τέτοιος ήταν ο φλογερός του λόγος που πριν ακόμα γίνει επίσκοπος, μπορούσε και ''έβαζε φρένο'' σε αντίχριστους νόμους και στη μασωνία ακόμα, που από πριν τα μισά του προηγούμενου αιώνα έκανε αισθητή - δυστυχώς- τη παρουσία της στην Ελλάδα, σε κυβερνήσεις ακόμη και στην Εκκλησία.
Όσα υπέφερες σε τούτον τον μάταιο κόσμο αγαπημένε μας πατέρα, τόσα παραπάνω θα κερδίσεις στην Βασιλεία των Ουρανών. Όπως κάποιος εύστοχα δήλωσε στο ντοκιμαντέρ: ”Εμείς σου πλέξαμε αγκάθινο στεφάνι και τώρα Ο Χριστός σου πλέκει το χρυσό ''.
Πολλά συγχαρητήρια στους συντελεστές της ταινίας.
Πηγή :https://www.youtube.com/user/MrKPapPr...

Από το κανάλι: https://www.youtube.com/watch?v=qvD0L9BoGUY&feature=emb_logo (aris pap1981)