Η Πλατυτέρα των Ουρανών

21 Σεπ. 2021

Στις "εσχατιές" της Τανζανίας. Το χωριό Μκόμπε βρίσκεται σε μια ήσυχη άκρη της περιφέρειας Ιρίγκα. Το τοπίο μαγευτικό.

“Ιεραποστολική Στέγη”

19 Απρ. 2021

Ο Ιερός Ναός Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βριλησσίων παρουσιάζει το ντοκυμαντέρ ''Ο Ουρανός στη Γη'' με θέμα την ανάλυση και την ερμηνεία του μυστηρίου της Θείας Λειτουργίας.

"Ι.Ν. Μεταμόρφωσης" Βριλησσίων

30 Ιουλ. 2020

Ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου ρίχνει για λίγο αυλαία στην εκπομπή - ντοκιμαντέρ «24 ΩΡΕΣ», με κατεύθυνση το γραφικό ορεινό χωριό Οδού στη Λάρνακα.
Εκεί συναντά έναν πολύτεκνο ιερέα, τον πατέρα Ανδρέα Σωφρονίου, που έκανε και τρεις και τέσσερις δουλειές, προκειμένου η πολυμελής οικογένειά του να μην στερηθεί τίποτα. Δίπλα του, ο βράχος του σπιτιού του, η ηρωίδα γυναίκα και μάνα που γέννησε και μεγάλωσε 10 παιδιά, 6 γιους και 4 κόρες μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αλλά με πίστη στον Θεό ότι όλα είναι δυνατά!
Ο πατήρ Ανδρέας, εκτός από τα καθήκοντά του ως Ιερέας του χωριού, καλλιεργεί τη γη του φυτεύοντας ντομάτες, αγγουράκια και πολλά άλλα, ενώ οδηγεί και έναν καδενοφόρο εκσκαφέα με τον οποίο ανοίγει δρόμους πάνω στα βουνά.
Το μεγαλύτερό τους παιδί είναι 33 ετών και το μικρότερο 17 ετών, κι όλοι μαζί αποτελούν μία δυνατή καλοκουρδισμένη μηχανή αλληλοστήριξης. «Δεν στέρησα τίποτα από τα παιδιά μου. Ούτε σπουδές, ούτε τίποτα. Δεν ήταν δική τους ευθύνη το γεγονός ότι αποφασίσαμε να κάνουμε 10 παιδιά», αναφέρει μεταξύ άλλων στις «24 ΩΡΕΣ».
Ταυτόχρονα, λυγίζει μόνο στην αναφορά του ονόματος της συζύγου του, την οποία, όπως δηλώνει, θαυμάζει όσο τίποτα άλλο στον κόσμο και τη χαρακτηρίζει «Αγία».
Μεταξύ άλλων, θυμάται το έτος 2012, όπου εν καιρώ κρίσης έτυχε να σπουδάζει τέσσερα παιδιά ταυτόχρονα. Για να τα βγάλει πέρα, αύξησε τις δουλειές του και διαβάζοντας το Ευαγγέλιο έπαιρνε δύναμη και συνέχιζε.
Τώρα, τα οκτώ από τα δέκα παιδιά τους δουλεύουν στην ντοματοκαλλιέργεια, αν και έχουν ολοκληρώσει τις σπουδές τους σε άλλους κλάδους.

Σε σκηνοθεσία Γιώργου Νταούλη, μην χάσετε το τελευταίο και συγκλονιστικό επεισόδιο της φετινής σεζόν με τον πατέρα Ανδρέα και την πρεσβυτέρα Κωνσταντία να αποδεικνύουν ότι με αγώνα, πίστη και κυρίως αγάπη, τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο.

“24 ΩΡΕΣ”

22 Ιουλ. 2020

''Το μοναστήρι'' - Ρώσικη τανία με Ελληνικούς Υπότιτλους

"Πίστις δι' ἀγάπης ἐνεργουμένη"

28 Μαϊ. 2020

Elder Joseph the Hesychast - Documentary 2020, Hi-Def.

Ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον μεγάλο Αθωνίτη πνευματικό πατέρα του 20ού αιώνος, τον Άγιο Ιωσήφ τον Ησυχαστή, με πρωταγωνιστή τον βραβευμένο με Emmy Jonathan Jackson.
Η ταινία ήταν υποψήφια για τρία βραβεία στο Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους του Λονδίνου και έχει κερδίσει πέντε βραβεία Odysseus στο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου του Λονδίνου: Καλύτερου ντοκιμαντέρ, Καλύτερου ηθοποιού (Jonathan Jackson), καλύτερου μουσικού βίντεο για το “Μια προσευχή για όλους” του Jonathan Jackson (με στίχους εμπνευσμένους από τα γραπτά κείμενα του Αγίου Ιωσήφ του Ησυχαστή) και δύο τιμητικά βραβεία στους μοναχούς της Ιεράς Μονής Βατοπεδίου Αγίου Όρους για την συμμετοχή τους στην παραγωγή του ντοκιμαντέρ καθώς και την “πνευματική και κοινωνική συμβολή τους σε όλο τον κόσμο”.