Η Πλατυτέρα των Ουρανών

26 Ιουν. 2020

Ακόμη ένα θαύμα έγινε προχθές 21 Ιουνίου 2020 στους Αγίους Ισιδώρους στον Λυκαβηττό, ή αλλιώς όπως αποκαλούν την τοποθεσία αυτή , στο "Κέντρο του Σταυρού".
Νεαρή κοπέλα από την Πάτρα με “Σκλήρυνση κατά Πλάκας” έγινε εντελώς καλά, με ένα ακόμα θαύμα του Τιμίου Σταυρού!

“ΘΑΥΜΑΤΑ - ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ - ΜΕΤΑΝΟΙΑ”

25 Ιουν. 2020

«Η εντολή του Κυρίου μας είναι να μην σιωπούμε τον καιρό που η πίστη μας βρίσκεται σε κίνδυνο. Ώστε, όταν είναι για την πίστη ο λόγος, δεν μπορείς να πεις: - ''Ποιός είμαι εγώ; Ένας απλός ιερέας, άρχοντας, στρατιώτης, γεωργός, φτωχός. Δεν μου πέφτει λόγος και φροντίδα για αυτό το ζήτημα''. Αλλοίμονο, οι λίθοι θα κράξουν και εσύ θα μείνεις σιωπηλός και αφρόντις; ...»

"ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ • Υπέρ πίστεως & πατρίδος"

20 Ιουν. 2020

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού που βρίσκεται στην Κύπρο, συνεργαζόμενη με κορυφαίους ιστορικούς και επιστήμονες, δημιούργησε ένα αξιολογότατο βιβλίο αφιερωμένο στην αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομάνοφ. Στις 17 Ιουλίου του 2018, συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο τσάρος Νικόλαος Β΄μαζί με την οικογένειά του, τον προσωπικό τους ιατρό και τρία μέλη του υπηρετικού προσωπικού, εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους. Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ: Όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άθως».
Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου αναφέρει:
- Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγική ημέρα που έκλεισε ένα από τα πιο συγκλονιστικά κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας. Στις 17 Ιουλίου 1918, σε ένα υπόγειο δωμάτιο στον ρωσσικό βορρά, στο Αικατερίνμπουργκ, ο τσάρος Νικόλαος Β΄ Ρομάνοφ μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε του παιδιά εκτελέστηκαν με έναν βάναυσο και απίστευτα μαρτυρικό τρόπο.
Εκατό χρόνια μετά το φοβερό αυτό γεγονός, το ενδιαφέρον και η συμπάθεια για την τελευταία οικογένεια των Ρομάνοφ συνεχίζει να αυξάνεται και να αιχμαλωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων ανά τον κόσμο.
- Ποιά, όμως, ακριβώς είναι η αλήθεια για τους τελευταίους Ρομάνοφ; Γιατί για εκατό και πλέον χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την διαστρέβλωση των γεγονότων της ζωής τους, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία τους έχει συμπεριλάβει στο Αγιολόγιό της; Η Ιερά Μονή Μέσα Ποταμού, στην Κύπρο, έχοντας ανατρέξει στις πρωτογενείς πηγές, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή (Εκδόσεις «Άθως»).

20 Ιουν. 2020

Ο Άγιος Αλέξανδρος του Σβίρ γεννήθηκε στις 15 Ιουνίου 1448 στα μέρη του Νόβγκοροντ, σε μια οικογένεια ευλαβών χριστιανών. Ήταν το τρίτο παιδί του Στέφανου και της Βασάι. Το βαπτιστικό του όνομα ήταν Αμώς. Ήταν πράος, υπάκουος, νηστευτής και όταν έφτασε στην κατάλληλη ηλικία οι γονείς του θέλησαν να τον παντρέψουν. Εκείνος όμως στα 19 του χρόνια έφυγε για την μονή Βαλαάμ.
Περνώντας ο νεαρός Αμώς από τη λίμνη Ροτσίνσκ, άκουσε μια φωνή να του λέει ότι σ΄ αυτό το σημείο θα χτίσει ένα μοναστήρι. Τότε έλαμψε από πάνω του ένα φως και ένας άγγελος τού έδειξε τον δρόμο για το Βαλαάμ.
Στο Βαλαάμ εκάρη μοναχός μετά από εφτά χρόνια (στα 26 του) και πήρε το όνομα Αλέξανδρος. Ο πατέρας του ήρθε να τον βρει στο μοναστήρι και ο νεαρός Αλέξανδρος όχι μόνο τον καθησύχασε, αλλά και τον έπεισε να γίνουν αυτός και η μητέρα του μοναχοί. Πρόκοβε συνεχώς στα πνευματικά και δέκα χρόνια τα πέρασε εν σιωπή σ’ ένα νησάκι ...

19 Ιουν. 2020

Ένα αφιέρωμα στον Όσιο Εφραίμ Κατουνακιώτη που δημιουργήθηκε, στο μεγαλύτερο μέρος του, το έτος 2019 πριν την αγιοκατάταξη του γέροντα και ολοκληρώθηκε στην τελική του μορφή τον Ιούνιο του 2020, τρεις περίπου μήνες μετά την αναγραφή του πατρός Εφραίμ στο Αγιολόγιο της Ορθόδοξης Εκκλησίας, με Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη.

"0030LAconfidential"