10 Ιουλ. 2022

Oι κατακομβίτες Γέροντες Ιγνάτιος Ράκσα και Νεκτάριος (Τσερνόμπιλ) του όρους των Ελαιών

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (Τσερνόμπιλ) του όρους των Ελαιών:

«Σαν νεαρό αγόρι, ακόμη πριν από την Επανάσταση, είδα ένα τρομερό όνειρο: Το νοτιοδυτικό μέρος του ουρανού φωτιζόταν από ένα αιματηρό, λαμπερό ηλιοβασίλεμα, σαν φωτιά, και σε αυτόν τον ματωμένο ουρανό ήταν γραμμένο με τεράστια, λαμπερά γράμματα η λέξη, “ΤΟ ΤΕΛΟΣ”. Τότε δεν απέδιδα κάποιο ιδιαίτερο νόημα σε αυτό το όνειρο. Αλλά δεν το ξέχασα ποτέ. Ήταν τόσο ζωντανό και εκπληκτικό που ολόκληρη η ζωή μου μετά χρωματίστηκε από την αίσθηση ότι αυτό το όνειρο θα εκπληρωνόταν σίγουρα. Και έτσι έγινε.
Ξεκίνησε το 1917, και κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο εμφανές ότι ο κόσμος έφτανε στο τέλος του. Στην αρχή η παλιά Ρωσία καταστράφηκε, ο Τσάρος ανατράπηκε, το αντι-θεϊστικό καθεστώς ήρθε στην εξουσία και στη συνέχεια άρχισε η εξόντωση χιλιάδων αθώων ανθρώπων και οι διώξεις των χριστιανών σε πρωτοφανή κλίμακα. Εκκλησίες ανατινάχτηκαν, μοναστήρια έκλεισαν και βλάσφημα μετατράπηκαν στα πιο ανυπόληπτα μέρη. Όλα αυτά θεωρήθηκαν ως η έλευση στην εξουσία του θηρίου της Αποκάλυψης.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η δύναμη αυτού του θηρίου αρχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διαδικασία της αποστασίας, που ξεκίνησε πριν από αρκετούς αιώνες, πλησιάζει σήμερα στο τελικό της στάδιο. Μπαίνουμε στην εποχή της Αποκάλυψης. Και τώρα μου έγινε επιτέλους ξεκάθαρο το νόημα του ονείρου που είχα πριν από τόσα χρόνια».


Sofia Kioroglou - Author - Journalist / YouTube

Τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε στο: https://payhip.com/b/9sDq