20 Ιουν. 2020

Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ: Όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή

Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μέσα Ποταμού που βρίσκεται στην Κύπρο, συνεργαζόμενη με κορυφαίους ιστορικούς και επιστήμονες, δημιούργησε ένα αξιολογότατο βιβλίο αφιερωμένο στην αυτοκρατορική οικογένεια των Ρομάνοφ. Στις 17 Ιουλίου του 2018, συμπληρώθηκαν εκατό χρόνια από την αποφράδα εκείνη ημέρα που ο τσάρος Νικόλαος Β΄μαζί με την οικογένειά του, τον προσωπικό τους ιατρό και τρία μέλη του υπηρετικού προσωπικού, εκτελέστηκαν από τους Μπολσεβίκους. Το βιβλίο που φέρει τον τίτλο «Άγιοι Βασιλομάρτυρες Ρομάνοφ: Όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή», κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Άθως».
Η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου αναφέρει:
- Εκατό χρόνια συμπληρώθηκαν από την τραγική ημέρα που έκλεισε ένα από τα πιο συγκλονιστικά κεφάλαια της παγκόσμιας ιστορίας. Στις 17 Ιουλίου 1918, σε ένα υπόγειο δωμάτιο στον ρωσσικό βορρά, στο Αικατερίνμπουργκ, ο τσάρος Νικόλαος Β΄ Ρομάνοφ μαζί με την σύζυγό του και τα πέντε του παιδιά εκτελέστηκαν με έναν βάναυσο και απίστευτα μαρτυρικό τρόπο.
Εκατό χρόνια μετά το φοβερό αυτό γεγονός, το ενδιαφέρον και η συμπάθεια για την τελευταία οικογένεια των Ρομάνοφ συνεχίζει να αυξάνεται και να αιχμαλωτίζει τις καρδιές των ανθρώπων ανά τον κόσμο.
- Ποιά, όμως, ακριβώς είναι η αλήθεια για τους τελευταίους Ρομάνοφ; Γιατί για εκατό και πλέον χρόνια γίνονται συστηματικές προσπάθειες για την διαστρέβλωση των γεγονότων της ζωής τους, ενώ η Ορθόδοξη Εκκλησία τους έχει συμπεριλάβει στο Αγιολόγιό της; Η Ιερά Μονή Μέσα Ποταμού, στην Κύπρο, έχοντας ανατρέξει στις πρωτογενείς πηγές, παρουσιάζει για πρώτη φορά στο Ελληνικό αναγνωστικό κοινό όσα δεν μπόρεσε να κρύψει η σιωπή (Εκδόσεις «Άθως»).