Η Πλατυτέρα των Ουρανών

11 Σεπ. 2022

Saint Maxim The Greek Institute

31 Ιουλ. 2022

Άγιε Βασιλομάρτυρα Τσάρε Νικόλαε Ρομανόφ, Πρέσβευε υπέρ ημών των πάνυ αμαρτωλών (που τόσο πολύ είχαμε χαρεί, οι ανεγκέφαλοι, όταν μάθαμε πως σε ξεπάστρεψαν οι Μπολσεβίκοι...).

salograia.blogspot.com

24 Ιουλ. 2022

Ὁμιλία ἀπό τον Γέροντα Νεκτάριο τοῦ Ἱεροῦ Ἡσυχαστηρίου τοῦ Ὁσίου Ἀββακούμ στο Φτερικούδι της Κύπρου κατά την διάρκεια Πανηγυρικῆς Ἀγρυπνίας πού τελέστηκε τήν Παρασκευή 15.7.2022, μέ τήν εὐκαιρία τῆς ἀνευρέσεως καί ἀνακομιδῆς τῶν Ἁγίων Αὐτοῦ Λειψάνων ἡ ὁποία ἔγινε στίς 15.7.1989. Μετά ἀπό σχεδόν 100 χρόνια τελέστηκε ξανά Θεία Λειτουργία στά ἐρείπια τοῦ ναοῦ τοῦ Προφήτου Ἀββακούμ στά θεμέλια τοῦ ὁποίου βρίσκεται ὁ Τάφος τοῦ Ὁσίου Ἀββακούμ τοῦ ἐν Καλαμιθάσῃ.

trelogiannis.blogspot.com

15 Ιουλ. 2022

Ο Αρχιμανδρίτης Φώτιος Ιωακείμ, Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Μόρφου, περιγράφει την προσωπικότητα του Αγίου και περιστατικά που βίωσε στο κελλί του.

Παραγωγή: “Κοινωνία Ορθοδοξίας”

10 Ιουλ. 2022

Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος (Τσερνόμπιλ) του όρους των Ελαιών:

«Σαν νεαρό αγόρι, ακόμη πριν από την Επανάσταση, είδα ένα τρομερό όνειρο: Το νοτιοδυτικό μέρος του ουρανού φωτιζόταν από ένα αιματηρό, λαμπερό ηλιοβασίλεμα, σαν φωτιά, και σε αυτόν τον ματωμένο ουρανό ήταν γραμμένο με τεράστια, λαμπερά γράμματα η λέξη, “ΤΟ ΤΕΛΟΣ”. Τότε δεν απέδιδα κάποιο ιδιαίτερο νόημα σε αυτό το όνειρο. Αλλά δεν το ξέχασα ποτέ. Ήταν τόσο ζωντανό και εκπληκτικό που ολόκληρη η ζωή μου μετά χρωματίστηκε από την αίσθηση ότι αυτό το όνειρο θα εκπληρωνόταν σίγουρα. Και έτσι έγινε.
Ξεκίνησε το 1917, και κάθε χρόνο γινόταν όλο και πιο εμφανές ότι ο κόσμος έφτανε στο τέλος του. Στην αρχή η παλιά Ρωσία καταστράφηκε, ο Τσάρος ανατράπηκε, το αντι-θεϊστικό καθεστώς ήρθε στην εξουσία και στη συνέχεια άρχισε η εξόντωση χιλιάδων αθώων ανθρώπων και οι διώξεις των χριστιανών σε πρωτοφανή κλίμακα. Εκκλησίες ανατινάχτηκαν, μοναστήρια έκλεισαν και βλάσφημα μετατράπηκαν στα πιο ανυπόληπτα μέρη. Όλα αυτά θεωρήθηκαν ως η έλευση στην εξουσία του θηρίου της Αποκάλυψης.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε ότι η δύναμη αυτού του θηρίου αρχίζει να εξαπλώνεται σε ολόκληρο τον κόσμο. Η διαδικασία της αποστασίας, που ξεκίνησε πριν από αρκετούς αιώνες, πλησιάζει σήμερα στο τελικό της στάδιο. Μπαίνουμε στην εποχή της Αποκάλυψης. Και τώρα μου έγινε επιτέλους ξεκάθαρο το νόημα του ονείρου που είχα πριν από τόσα χρόνια».


Sofia Kioroglou - Author - Journalist / YouTube

Τα βιβλία μου μπορείτε να τα βρείτε στο: https://payhip.com/b/9sDq