Η Πλατυτέρα των Ουρανών

21 Ιουλ. 2020

Ο πατήρ Δημήτριος Λουπασάκης, ο οποίος χειροτονήθηκε από τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ”προαναγγέλλει” πολλά και μεγάλα θαύματα τα οποία θα γίνουν στον Λυκαβηττό, στο περίφημο Εκκλησάκι του Βράχου, όπου λέγεται πως προσεύχονταν στα μαθητικά τους χρόνια στην Αθήνα οι μεγάλοι Ιεράρχες Άγιοι Βασίλειος και Γρηγόριος Θεολόγος, που υπήρξαν όχι μόνο συμμαθητές μα και καρδιακοί φίλοι!
Ο παπα - Δημήτρης, αναφέρει πως στον τόπο αυτό των Αγίων Ισιδώρων, του Τιμίου Σταυρού και του Αγίου Ιούδα του Θαδδαίου, πάρα πολλά παιδιά που ερχόταν (κυρίως από το Νοσοκομείο Παίδων με προβλήματα υγείας), με πίστη και αγνότητα, είδαν τον Χριστό ανυπόδητο με λευκό χιτώνα, μέσα σε ένα μεγάλο σύννεφο!
Ο καλωσυνάτος, πράος και υπομονετικός Ιερέας, προσθέτει τώρα πως σύντομα θα γίνονται πολύ περισσότερα και μεγαλύτερα θαύματα, όταν ολοκληρωθεί και το Παρεκκλήσι της Αγίας Πλάκας, δηλαδή της Αποκαθηλώσεως και το Παρεκκλήσι του Παναγίου Τάφου, τόσο που θα ανεβαίνουν παράλυτοι με καροτσάκια και θα σηκώνονται!

“noiazomai”

4 Ιουλ. 2020

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020, εορτάζουμε πανηγυρικά στο Τρίκορφο Φωκίδος, στην Ιερά Μονή Αγίων Αυγουστίνου Ιππώνος και Σεραφείμ του Σάρωφ, την μνήμη του προστάτου μας Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.
Το πρόγραμμα της πανηγύρεως έχει ως εξής:
Το Σάββατο 18 Ιουλίου στις 7.00 το απόγευμα θα τελεστεί πολυαρχιερατικός Εσπερινός και την Κυριακή 19 Ιουλίου στις 7.00 το πρωί θα τελεστεί πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Την Κυριακή 19 Ιουλίου μετά την Θεία Λειτουργία θα έχουμε την χαρά και ευλογία να ακούσουμε να ηχεί το μεγαλύτερο καμπαναριό στον κόσμο που βρίσκεται στο μοναστήρι μας. Το γεγονός αυτό γίνεται κάθε 5 χρόνια στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, όπου θα ηχήσουν τα 400 σήμαντρα και οι 62 καμπάνες.
Την ημέρα εκείνη ανεβαίνουν επάνω στο καμπαναριό 400 άτομα όπου χτυπούν τα σήμαντρα για ευλογία και εν συνεχεία ηχούν και οι 62 καμπάνες. Ένα μεγάλο μοναδικό γεγονός για την Ιερά Μονή μας που με αυτόν τον τρόπο αναβιώνουμε τον θρύλο της Εκκλησίας μας, για το καμπαναριό της Αγιά Σοφιάς στην Κωνσταντινούπολη.
Το μοναστήρι μας, σας καλεί όλους, να βρεθείτε κοντά μας, σε αυτό το μοναδικό γεγονός που πραγματοποιείται κάθε 5 χρόνια.
Η πρόσβαση στην Ιερά Μονή γίνεται πιο εύκολη γι’ αυτούς που θα διέλθουν την γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, διότι η διέλευση λόγω καλοκαιριού τα Σαββατοκύριακα γίνεται με κάρτα επιστροφής που διαρκεί 10 ώρες και πληρώνετε μια φορά.
Για όσους πάλι επιθυμούν να παρευρεθούν στην εορτή του Αγίου Σεραφείμ, σας ενημερώνουμε ότι θα ξεκινήσουν πούλμαν από την Αθήνα από το γραφείο Καλιδώνη travel. Περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 6948 489 744.
Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και εσείς από την πόλη που βρίσκεστε και να διοργανώσετε προσκυνηματική εκδρομή με κάποιο ταξιδιωτικό γραφείο.
Με χαρά σας περιμένουμε να έλθετε το Σάββατο 18 Ιουλίου και την Κυριακή 19 Ιουλίου για να εορτάσουμε μαζί την μνήμη του Οσίου Σεραφείμ του Σάρωφ του ιαματικού.

"Gerontas Nektarios Moulatsiotis"

14 Ιουν. 2020

Το Εκκλησάκι των Αγίων Ισιδώρων βρίσκεται στην πλαγιά του Λυκαβηττού “κολλημένο” επάνω στον κομμένο βράχο και μέσα σε μεγάλο σπήλαιο. Λίγο πιο κάτω βρίσκεται η σπηλιά του Αγίου Αριστείδη του Αθηναίου, φιλοσόφου που μαρτύρησε για τον Χριστό.
Στο Εκκλησάκι, ο ιερέας π. Δημήτριος σταυρώνει με τον θαυματουργό Σταυρό τους πιστούς. Υπάρχουν πολλές αναφορές για θαύματα με την χάρη του Τιμίου Σταυρού.
(Το τηλέφωνο του Ι.Ναού είναι: 210 3633282)

“Greek Orthodox Vlogger”