Η Πλατυτέρα των Ουρανών

27 Ιαν. 2017

Часовня Ксении / Александр Старостенко - Το παρεκκλήσι της Αγίας Ξένιας / Αλεξάνδρ Σταροστένκο
Πηγή: Лыково Храм

25 Ιαν. 2017

«Θαυμαστό Ντιβέγιεβο» - Φεστιβάλ Ταινιών "Ραντονέζ" 2016 (Μια υπέροχη ταινία που αξίζει να δείτε, αν και η αφήγηση είναι στη Ρωσική γλώσσα).
Προσκυνητές έρχονται εδώ από τις πιο μακρινές γωνιές του πλανήτη για να προσευχηθούν στις εκκλησίες, για να επισκεφθούν τις ιερές τοποθεσίες, για να λάβουν την ευλογία των Αγίων του Ντιβέγιεβο, για να κάνουν μια προσευχή στην Μητέρα του Θεού. Εδώ βρίσκονται τα λείψανα του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, ενός από τους πιο σεβαστούς Ρώσους Αγίους. Το Μοναστήρι του Ντιβέγιεβο, είναι η τέταρτη κληρονομιά της Παναγίας στη γη μετά την Ιβηρία, το Άγιον Όρος και την Λαύρα των Σπηλαίων του Κιέβου. H ιστορία και η εντυπωσιακή ομορφιά του Ντιβέγιεβο προσελκύουν τους επισκέπτες, αλλά -κυρίως- σ΄ αυτό το μέρος αισθάνεσαι την χάρη της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι, πριν από πολύ καιρό, το ονόμασαν «Θαυμαστό Ντιβέγιεβο». - Συγγραφέας, Σκηνoθέτης: Αντρέϊ Χολένκο
Πηγή: Свет Православия

14 Ιαν. 2017

Ένα εκπληκτικό -νέο- video σε υψηλή ανάλυση (FHD 1080p) για το Άγιον Όρος!
Πηγή: Андрей Близнюк
Посвящается 1000 летию участия Афона в русской жизни. Никаких комментариев. Виды Святой Горы сами откроют зрителю все, что он способен вместить. Фильм художника Валерия Близнюка и священника Андрея Близнюка.

17 Δεκ. 2016

Λυχνοστάτης - "Τα Πανάγια Προσκυνήματα των Αγίων Τόπων"
Με τον Αρχιμανδρίτη Χρύσανθο Στελλάτο (Επίσκοπο Κερνίτσης) & την πρεσβυτέρα Καλυψώ Δημητριάδη.