Η Πλατυτέρα των Ουρανών

10 Μαϊ. 2021

Светлый Праздник Пасхи в монастыре Ватопед. Святая Гора Афон.

23 Απρ. 2021

Βρισκόμαστε στην Ιεριχώ και γνωρίζουμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας ή Προϋπαντήσεως. Η Μονή αυτή είναι χτισμένη στο σημείο συνάντησης της Μάρθας και της Μαρίας με τον Χριστό που ήταν αδελφές του αγαπημένου φίλου Του Λαζάρου και που Του ανακοίνωσαν ότι πέθανε και είναι στον τάφο τέσσερις ημέρες. Από εδώ ξεκίνησε ο Κύριός μας και πήγε στο σημείο ταφής του Λαζάρου και τον Ανέστησε. Γνωρίζουμε επίσης και τον Τάφο του Λαζάρου που βρίσκεται στη Βηθανία αλλά και τον δεύτερο τάφο του που βρίσκεται στην Λάρνακα της Κύπρου.

23 Απρ. 2021

ΑΓΙΟΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ: Μυστήριο θεωρείται ότι το Λείψανό του παρά τις 3 ταφές και εκταφές παρέμεινε αναλλοίωτο για περισσότερο από 30 χρόνια.
Ο Άγιος Νεκτάριος εκοιμήθη στις 9 Νοεμβρίου του 1920. Το σώμα του παρέμεινε άφθαρτο για 21 ολόκληρα χρόνια. Η ανακομιδή των λειψάνων του έγινε στις 3 Σεπτεμβρίου του 1963. Αυτές είναι και οι δύο ημερομηνίες εορτασμού της μονής: στις 9 Νοεμβρίου (κοίμηση Αγίου Νεκταρίου) και στις 3 Σεπτεμβρίου (ανακομιδή Ιερών Λειψάνων).
Μετά την Κοίμησή του ετάφη εκεί, κάτω από την σκιά ενός πεύκου που είχε φυτέψει ο ίδιος και που υπάρχει μέχρι σήμερα.
Εκατοντάδες πιστοί επισκέπτονται το μοναστήρι καθημερινά και ακουμπούν το κεφάλι τους στον τάφο του Αγίου, για να προσευχηθούν, αλλά και να ακούσουν τον χτύπο της ράβδου του.
Η παράδοση θέλει τον Άγιο να μετακινεί ή να χτυπά την ράβδο του μέσα από τον τάφο, για να φανερώσει την Αλήθεια, την ζωντανή παρουσία του. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται από αρκετούς πιστούς, οι οποίοι έχουν καταγράψει και σχετικά θαύματα που τους έχουν συμβεί.

i-n-ag-nektariou-patron.blogspot.com